Általános trslgás, trsdlmi, pszihlgiai, és egyéb kérdésekről főzőcske közben. Leginkább magammal beszélgetnék, de minden barátságos nicket szívesen látok. Eredeti méret.
és most lefotózom az ápnaplót, amikor szükségesnek mondtam szakorvos felkeresését 6, ill 3, ill 1 hónappal ezelőtt ...
meg képernyőmentek is ...
esetleg Dzsonszi, megkérlek, ha tudod, hogyan kell messengert menteni, vagy linket tucc ajánlani, azt megköszönöm. (már sokkal tartozom neked ...) tudom, h eccer már mentettem, de nem találom ... hogyan, hova ...
égető lenne ...
J. elterült ...
él, vidám, kék lett a könyöke, a 39 Celsiusos lánya körbeköhögte, engem is, asszisztenciával, gumikesztyűvel be let kötöszve a bibi, és a stáb levonult ... J. vigyorog ...
szóval értelek én F., és OK, tom, h hülye vagy, és akár magadat is modorálod ... (tényleg lehet vmi defekted ...)
Volt már rá példa, nem egy. És nem tartom defektnek. A jogosultság nem azt jelenti, hogy a szabályok felett állsz. És ha épp senki más nem moderál, akkor nekem kell.
Ha valami defekt, akkor az az a szemlélet, miszerint a hatalom lehetőség a szabályok áthágására.
valaki idejött - akit már el is felejtettem kb féléve - , hogy kellemest, stb, és hogy nyugoggyak meg ... és alig egy negyvennyolcon belül elsündörgött laposkúszásban egy másik pub-ba, hátha lehet mocskolni ... nem akart sehogy sem összejönni, pedig volt aki nagyon szerette volna, de nagyon gyengére sikeredett az akció ...
az a filmnoir-om, ami a kliensemmel is ... pl. az a feladat, h igyon meg 1,5dl vizet. leissza a felét, kezében van az üvegpohár, látja, hogy van benne, és közli bele a szemembe, h "megittam!" ... ő egy nagyon beteg ember, nem lehet szembesíteni, mert mostmár lehetséges, h hiszi is a látható valóság ellenére, h amit állít az úgy van. Vagy elmondja, mit kéne cselekedne 25x egymás után kijelentő jelenidőben. pl. "most felállok!", és hiszi, h felállt, és még vígan csücsül. namost ő most tényleg nagyon rossz állapotban van (többek között kapott ebben segítséget némi túlgondozással), hiheti is akár, h ténylegesen felállt, tehát tényleg nem lehet ezért számonkérni. (felállítani viszotn fel kell, és azt nem lehet szép kérleléssel, mert akkor beleragad a "játékba") de! a betegsége tulképpen kisarkítja az egész kurva élete alatt végigszánkázott dinamikákat ezekben a legegyszerűbb dolgokban, mert már csak ezeket képes használni, ami keveredik is már a betegséggel ...
valamiről, amiről azt hiszi, h "rosszat csinált" akár egy bántalmazott kisgyerek (pedig nem csinál "rosszat", csak ő hiszi, h "kikaphat" esetleg), tagadja, azt állítja, h én mondtam, h tegye, bele a szemembe! a legegyszerűbb dolgokat kell itt elképzelni, nem nagy ügyek! ezek szintén most már hozzátartoznak a betegségéhez. de a lényeg, h egész életében ezt csinálta tulképpen, kavarta a szart, ellopta mások becsületét, szétgyalázott mindenkit, akit a szájára vett, összekevert dolgokat, amiket másoktól, másokról hallott, és a családjában a saját kölykeit is gázlángozta, nyilvánvalóan ebben is nevelkedett. másik oldalról pedig hízeleg is, ha vmit el akar érni ... (pl. fánkot! amit én marha hozok neki!)
millió ambivalens gondolatom, érzésem keletkezik. de ő egy beteg asszony, akinél muszáj kreatívnak lennem, ráülnöm a játékaira, h valahogy életben tartsam.
amikor még jobb állapotban volt, onnan lehetett tudni, h valamennyire "ésszel" csinálja a játékait, hogy pl. amikor kimentünk sétálni, abban a pillanatban, amikor még az ajtón belül voltunk, gorombáskodott, és ahogy kiléptünk az ajtón, barátságos hangon elkezdett társalogni. azonnal, ahogy a küszöböt átlépte ... mostmár egyre inkább megnyilvánul kinti közegben is a természete ... mert beteg! már nem tudja annyira kontrollálni ...
szóval vanitteza képmutatásizé ... ez a hízelgés, jófejkedés, majd máshol másokat arra buzdítani, h öntsenek le egy vödör szarral ...
holott már réges-régen nem jutott eszembe, de idejön, jelzi, h jól van, és nyugoggyak le, és elképzelhető talán az is, hogy máshol ott fog pislogni, h ő hozzám se' szólt, csak "sok pálinkát kívánt" nekem cukkerségből ...
szóval értelek én F., és OK, tom, h hülye vagy, és akár magadat is modorálod ... (tényleg lehet vmi defekted ...)
dehát akkor most ez van ...
nem akartam ennyire bőlére ereszteni, ezért volt egyszerűbb a kétszavas ...
és komolyan tartok attól (igaz, abban az állapotban már kurvára nem fog érdekelni), de tényleg kurvára felbasz, hha előbb halok, ott fog szorgoskodni, hogyhát pedigde ő hoty szeretett, stb ... yáyy ... mert akkor már nem fogom tudni elküldeni oda, ahová való ...
Aztán csak nehogy úgy járj, mint anno mi a seregben!
Volt a kantinban videnyó is a katonák szórakoztatására, aztán valami fasz behozott egy kazettát, amin csak Django-filmek voltak. Méghozzá felezett sebességgel felvéve, ami annyit tesz, hogy egy háromórás kazira is hat óra anyag fér rá.
Szóval hat (vagy nyolc is volt talán?) órán keresztül Dzsangóztunk.
olyan akció/krimi, ami erkölcsi dilemmákat is felvet ... (én is most lettem okos a wikiből!)
de annyira jól volt összerakva, h nem akarom elemezni! "ottvan" minden a filmben ...
ha kritikus lennék, annyit írnék, h aki jól akar szórakozni, ki akar kapcsolódni, nézze meg! :DD
szeretem Keanu Reeves filmjeit ... ha végignésztem ezeket, lehet még a Neo-t is megnézem ... de nem merek megesküdni a halott nagymamám tökeire ... inkább helyette megnézem a Holtpontot huszonnegyedszerre ...
muszáj dolgoznom. itt mindig! ha nem dolgoznék, már ... nagyon nem akar élni J. kutyáknál ilyenkor már kihívják az orvost leoltani ...
felelősségem van abban, h legyen jól táplált, és hidratált, a gyógyszerei is legyenek beadva. büntetőjogi ...
emberbaráccságból már hagynám úgy enni-inni, gyógyszert nem bevenni, dögleni egész nap, ahogy kedve van hozzá, és szépen kimúlna ... ahogy Ő IS AKARJA!
neki sem élet, h a lánya hetente 3-4x!!! felugrik max 2 órára, de általában csak 30-40'-kre, zsizseg-liheg, de nem érdekli igazából az anyja, csak az alakítások ... igaz az anyját is csak ezek érdekelték egész életében, de végüls a technika mégis működik ... a csajnak olyan (ha nem is hűséges) férje van, h bepisilek, ha meglátom ... tele vannak, és működik b+!,
nna, ezt csak azért írom, mert ha kiszáradás, ilyesmibe pusztulna el "Kowalsky", a lánya tuti elővetetne ... mert igazából az ő játéka, én csak külsős vagyok, aki rendben tartja a pályát ...
és most kérek szépen tőled egy igazán véres akciófilmet ... :)))))))) tocsogjon, és legyen szaga isch!!! ;)
"naponta ugyanazok a meccsek ugyanazokkal az emberekkel ..."
Varietas delectat.
Volt egy jómunkásember alkesz munkatársam - épp a minap futottunk össze a kocsma előtt -, aki ha meló után a buszra várva beültünk egy sörre a megállóban lévő kocsmába, ha meghallotta, hogy benti dolgokról beszélünk, mindig ránk szólt:
egy működő idősotthon, ahol van közösség, váltott ápolók, ahol a közösségi élet viszi el, ahol, ha mindenki beveszi a gyógyszereit, akkor látja a kliens, és velük tart. mennek ebédelni, és szintén. a reggeli fürdéses szekatúra felébreszti, a szomszéddal beszélni kell, mégha zagyvaságokról is. szerveznek kulturális progikat, jön a gyógytornász, szoc.nővér, hetente a Doktor ... lehet a nővéreknek hízelegni, hátuk mögött panaszkodni ... ÉLNI!
az egy-kétszemélyes bentlakásos ápolás befülled, megöl ... és még szerencsés, ha valaki meg tud fizetni idegen, váltott embereket .. de hosszútávon ez sem egészséges ... becsavarodik mindenki ... ócska kis játszmákká fajul mindenki részéről minden is ... akár egy bugyicsere is ... :( naponta ugyanazok a meccsek ugyanazokkal az emberekkel ...
az a baj, h a leszármazók valamiféle véglegeset gondolnk az idősotthonról, pedig az nem börtön ... haza lehet vinni Anyut! jénahát! egy-két napra, akár egy egész hétre is ... csakhogy nem akarják! még nem tapasztaltam, h idősotthon lakóját hazavitték volna, vagy elvitték volna egész napra bárhová is ... egy cukrászdába ...
bemennek, átrendezik az éjjeliszekrényt, kiteszik száradni a pucolatlan almát, és elsietnek ...
azon gondolkodom, h most mit tudok magammal csinálni azon kívül, h mingyár elkezd szuszogni, és akkor kimegyek lépcsőzni egyet ...
drága kincsem! vigyázok, ne félj! csak annyira, amennyire muszáj ... muszáj, h bevedd a gyógyszereidet, h igyál, egyél, mozogjál ... ezeket muszáj ... és majd jáccunk ... királynőset ... ha ehhez van kedved ... tudom, h így tudott működni az életed ... hát akkor ez van ... :(
itt vn a lépcsősor, bármikor kimehetek tenni egy-két kört a lépcsőházban ...
jó, jó ez a topic, h lehet írni ...
és nagyon hálásan köszönöm a Modornak! hogy érti! Köszi F.! ❤️