Szervusztok! Beretta Junior kazánról van szó. Két éve hívtam ki egy szakszervizes embert, mert egyre gyakrabban apadt el a nyomás a rendszerben. Leeresztette a vizet, felpumpálta a tágulási tartályt és mondta, lehet hogy ezt a kört még három-négy alkalommal meg kell csinálnom mire teljesen helyre áll a dolog. Voltam olyan lusta és eddig nem foglalkoztam vele, most viszont már hetente rá kell engednem egy kis vizet, nem halogathatom tovább. Neki is állnék, de a piros műanyagnál elbizonytalandtam. Itt van a leeresztő csap, de ilyen szerkezetet még nem láttam. Lehúztam a műanyagot, de nem áll össze hogy ez miért ilyen kialakítású és hogyan lehet kinyitni. Kézzel nem tudom elcsavarni, az meg érthetetlen, hogy műanyagot kelljen megfogni a fogóval.
Mivel már akkor egy húszas volt zsebbe és emberünk mondta hogy ezt én is meg tudom csinálni, nem hívnék ki megint szakembert, a neten meg erről nem találtam semmi használható anyagot. Ezért kérdezem itt, hogy mit tudok tenni sk? Ha tudok. Köszi előre is.
Van egy Fég F8.50K konvektorom, aminek a piros körrel jelzett kék színű vezetéke a levegőben lóg, nincs semmire csatlakoztatva, ellenben a pirossal. Ez így rendjén van? A házban lévő másik konvektor némileg különbözik ettől, azzal sajnos nem tudom összehasonlítani.
Van ez a huzatszabályozóm:Pihent a dobozban kilenc évig, majd amikor összeraktam, két nap után letörtek a cink öntvény belső fülei, amik tartják a rugó tányért. Csináltam bele egy réz gyűrűt, tavaly végig működött vele.
Tegnap leesett a kar menet közben. Szétszedtem, az alsó három rugós körmös alátét eltört, és leesett az egész alsó rugó támaszték, és rozsda van mindenen. Megjavítottam ezt is egy réz hüvellyel.
Szerintem a merülő hüvely forrasztva van, és engedhet be vizet a belsejébe, bár ennek se hidegen, se melegen nem láttam bizonyítékát! Nem tudom, érdemes e ezt még javítgatnom, vagy gyártok egy újat inkább!
Nézegettem más huzatszabályzókat, a probléma az, hogy ennek a kialakítása egy viszonylag magas felépítés a merülőhüvely felett, amire szükség van a kazán kialakítása miatt.
Amiket találtam, Regulus, Demrad...stb mind egy szarnak tűnik, viszont árban 3x-es szorzót látok.
Ezek tényleg mind ugyanazok, más néven, vagy takar valamit az ár és a név?
Mire a felvágást üzemanyaggal/villannyal, munkaidővel megszámítod, már egálban is vagy nem az 5, hanem a 10 cm árával. A szigetelés pedig nem csak idén fog neked fát megspórolni...
Az ilyen csöveket sablonban melegítik forró levegős fúvatással,amit folyamatosan hűtenek.A sablonban így lehűtik az alapanyagot és így nyeri el "végleges" formáját.
Amit a "felhasználó" alakítani akar,mert 5-10 vagy akárhány fokos szögben nem passzol.....
A nem hozzáértő "felhasználó" úgy gondolja,hogy csak úgy simán meghajlítom,mert ez tök egyszerű.....
(ehhez sok gyakorlat kell,még a szürke csövek hajlításához is)....
A képen látható állítható könyökhöz keresek bilincset. Pontosan olyanra lenne szükségem, amilyen a képen is látható. Egyfajta rugós szorítóbilincs, se égen se földön nem találok. Létezik hogy valamilyen nagyon speckó neve van? Az egyik helyi szakiboltban találtam egyedül, de az 200-as, nekem meg 150-es kellene. Neten semmi infó. Mit gondoltok?
Az ilyen csövek utólagos hajlításához nagy gyakorlat kell,mert elég hamar megtörik a cső ha túlmelegíted.Hőlégfúvóval vagy PB égőfejjel nagyon óvatosan körkörösen kell melegíteni.Nem egyszerű kivitelezni.
Ha esetleg nem sikerül akkor tudsz venni másikat és újra próbálhatod. :)
Nem kell gúnyolódni, tényleg köszönöm, hogy ilyen részletes leírással segítettél!
Megjegyezném, hogy egy laikusnak nagyon sokat jelent egy önzetlen, hozzáértő ember segítsége, hiszen ha felhívnék egy gázszerelőt a kérdéseimmel, dühösen lecsapná a telefont, mondván, neki dolgozni kell. Persze, megértem, de nem lenne semmi támpontom arra nézve, hogy pl. érdemes-e belevágnom a cserébe?
"Minden tanácsot, segítséget köszönettel vesz: Black_70" Black ,akkor, "könnyen" cserélhető (csonkok távolsága azonos (kémény csatiban van +2mm a C24-en). Kb. 2%-al jobb a hatásfoka a C24-nek és kb. 100l/h mennyiséggel fogyaszt többet. (2.7m3/h vs 2.8m3/h)
Lenne egy C24-es készülék, amit az ismerősöm nem használ és nekem adná. Miután egyikünk sem ért hozzá, és nincs is gázszerelő ismerősünk, kérdezném (egy hozzáértő szakembertől), hogy könnyen le lehet-e cserélni a kettőt egymással, vagy kell valami extra dolog is hozzá?
Kérdezném továbbá (a mai gázárakra figyelemmel), hogy nem fogyaszt-e sokkal többet a C24?