Az ilyen csöveket sablonban melegítik forró levegős fúvatással,amit folyamatosan hűtenek.A sablonban így lehűtik az alapanyagot és így nyeri el "végleges" formáját.
Amit a "felhasználó" alakítani akar,mert 5-10 vagy akárhány fokos szögben nem passzol.....
A nem hozzáértő "felhasználó" úgy gondolja,hogy csak úgy simán meghajlítom,mert ez tök egyszerű.....
(ehhez sok gyakorlat kell,még a szürke csövek hajlításához is)....
A képen látható állítható könyökhöz keresek bilincset. Pontosan olyanra lenne szükségem, amilyen a képen is látható. Egyfajta rugós szorítóbilincs, se égen se földön nem találok. Létezik hogy valamilyen nagyon speckó neve van? Az egyik helyi szakiboltban találtam egyedül, de az 200-as, nekem meg 150-es kellene. Neten semmi infó. Mit gondoltok?
Az ilyen csövek utólagos hajlításához nagy gyakorlat kell,mert elég hamar megtörik a cső ha túlmelegíted.Hőlégfúvóval vagy PB égőfejjel nagyon óvatosan körkörösen kell melegíteni.Nem egyszerű kivitelezni.
Ha esetleg nem sikerül akkor tudsz venni másikat és újra próbálhatod. :)
Nem kell gúnyolódni, tényleg köszönöm, hogy ilyen részletes leírással segítettél!
Megjegyezném, hogy egy laikusnak nagyon sokat jelent egy önzetlen, hozzáértő ember segítsége, hiszen ha felhívnék egy gázszerelőt a kérdéseimmel, dühösen lecsapná a telefont, mondván, neki dolgozni kell. Persze, megértem, de nem lenne semmi támpontom arra nézve, hogy pl. érdemes-e belevágnom a cserébe?
"Minden tanácsot, segítséget köszönettel vesz: Black_70" Black ,akkor, "könnyen" cserélhető (csonkok távolsága azonos (kémény csatiban van +2mm a C24-en). Kb. 2%-al jobb a hatásfoka a C24-nek és kb. 100l/h mennyiséggel fogyaszt többet. (2.7m3/h vs 2.8m3/h)
Lenne egy C24-es készülék, amit az ismerősöm nem használ és nekem adná. Miután egyikünk sem ért hozzá, és nincs is gázszerelő ismerősünk, kérdezném (egy hozzáértő szakembertől), hogy könnyen le lehet-e cserélni a kettőt egymással, vagy kell valami extra dolog is hozzá?
Kérdezném továbbá (a mai gázárakra figyelemmel), hogy nem fogyaszt-e sokkal többet a C24?
Európában már 2008 óta kötelező az ólommentes forraszanyagok használata. Ez lényegében tiszta ón, gyakran egy kis ezüsttel ötvözve. Természetesen a vízcsövek forrasztása is kötelezően ólommentes. Tulajdonképpen nem is érthető, hogy kis mennyiségben még mindig lehet kapni ólmos forrasztóónt is, de nagy szerencse. Mert a tiszta ón rosszabbul tapad. Pár évvel ezelőtt megszületett egy kivétel: Orvosi elektronika és nagy megbízhatóságú elektronika forrasztásához újra engedélyezték az ólmos forraszanyagokat.
én ugy értettem a "fentről", h nem a flexi csatl. tömítésénél, hanem a felette lévő csaptest alsó részéről (de még a porcelán alatti részen jenelik meg).
de csak okoskodok, mert ha nem a tömítés, akkor valami más, és ha csak nyitott állapotban, akkor a csaptesten belül változik valami, vagyis onnan indul a szivárgás, de lefele folyva a flexi illesztésnél jelenik meg.
Nem. Mint mondtam tegnap ránéztem, felül nem észleltem folyást, ezért nem értem. Ezek az egykarosok felül tudnak a "sapka" alól (nyitásra) szivárogni, máshol nem nagyon.
a 100m3 fát minden évben meg kell venned, de ha most hőszigetelsz, akkor jövőre (és utána minden évben) már csak lehet, h csak 70 m3-t kell venned. általában 10éven belüli megtérülésnél jön ki a matek jól
Mennyi az a 4m3 fa odaszállítva, kuglizva, hasítva?
Mert 100m2 üveggyapot paplant 5 cm vastagságban úgy 750, 10 cm vastagot 1500 környékén kapsz, vagyis duLván 150e-ből megvan az a 100m2. Ja, és a következő éves fűtésedből megtakarított pénzből lehet azt a 10cm-t tovább gyarapítani bátran.