Kösz. Ha kilépek a "portáról" 100 métertől korlátlan mennyíség van a határban(mezsgyék, árokpartok). A kökény már jónak tűnik, a somra még várni kell a mínúszokat...
Nekem c24 égő tálca van PB fúvókákkal, egy ceruza vékony csövön megy be hozzá a gáz. Sajnos nincs biztonsági berendezésem. Az ajtó 5-7cm re nyitva. De nem hagyom magára. Sűrűn alánézek, mert ahogy a csőspirálnál melegszik a víz, azt teszem a palackhoz melegíteni, és olyankor változik a beállított láng magasság.
Csukd be az ajtót és nézd meg mi történik, ha a láng szép egyenletes kék, akkor jó, ha sárgább, mint nyitott ajtóval esetleg elalszik, akkor nem jó.
Nekem nem des-em van, de a képlet ugyanaz, egy akkora-alig nagyobb nyílás van, ahol kifér az égő szára, a levegő bekeverés így kívül történik meg, bent töredék levegőt vesz csak fel.
Fúvóka neked is kint van gondolom, ott veszi fel a sok levegőt.
Nem jobb, de olcsóbb és nem fogy ki a legrosszabbkor. ;) Hátránya, hogy legálisan nem megoldható. Viszont az is igaz, hogy a topic akkor indult, amikor még pálinkát főzni is illegális volt...
Erre nincs jó válasz. Egy szabálytalan, kettő a kínai gázzsámolyok tapasztalata alapján, ha túl nagy hő éri a müa alkatrészeket, azok megolvadhatnak. Ha még teljesítmény alapján meg is felelne, ki meri azt tanácsolni hogy megfelel, nyugodtan használd?
Az lehet, hogy nem ez volt, de fontos kérdés ez is.
Ez egy csőégő, nem oszlik el a hő, mint szőnyegéső esetén és a kivezetése is problémás, ha nyitva hagyod az üstház ajtaját, akkor a hő nagy része a helységet fogja fűteni, nem pedig az üstöt.
Adott egy Des100-as keverős szimplafalú főző. Vezetékes gázról szeretném üzemeltetni az alábbi kazàn égőfejjel, melynek a láng területe,: 35*20cm. A főző üst 50cm átmérőjű, kérdésem, hogy megfelelő lenne ez az égőfej. Köszönöm.
Lehet, hogy anyagilag jobban járnál, ha itthon szereznéd be az alkatrészeket, és egy lakatosmesterrel összerakatnád. Jófogáson van fent hajtóműves motor dögivel. Használt, új, vegyesen. TriClamp tányér beszerezhető, ugyanígy a tengelynel való matéria, tömszelence, stb. Szerintem 100-120ezerből kijönne.
Összetört a refraktométerem ... újat kell vennem ... melyik most az ár/teljesítmény alapján (azaz sokoldalú és már elégnagyon jó, de relatíve olcsó, 15.000 - 40.000 közötti) a legjobb a piacon ?