Mérd meg 10menetcsúcs távolságát. Az megadja a menetemelkedést elég pontosan. Valószínűleg ott van a kutya elhantolva, hogy amikor ezt betekerik, meg kell roppantani, hogy befeszüljön és ne tekeredjen később ki. Ettől változhat a menetemelkedés is.
Mindenesetre ez egy ostoba megoldás a menetjavításra, miközben van erre kiváló is. (HeliCoil és klónjai) De mostmár valószínűleg az nem alkalmazható ehhez a hengerfejhez. Ezt elbaxták. :/
Bocsánat, az autó adatai lemaradtak. Most pótolom: Audi A3 8L 1997 1.6Benzin AEH motorkód.
Fúrni semmiképpen sem szeretném, csak tartaléknak szeretnék betéteket venni.
M14x1,25 gyertyamenethez M16x1,5 külső menetű betétet adnak? Pont van normál magasságú (12,7mm) M16x1,5 anyám. Menet tisztítása nélkül az anyát kb 6mm hosszan fel tudtam hajtani kézzel a gyertyára, ott megakadt. Megpróbálom tisztítatni és utána talán rendesen felmegy.
Sajnos a gyertya kiszerelésével a menetjavító betét is kijött, sajnos eddig még ilyennel nem találkoztam.
A betét átmérője a menetes résznél 15,7 mm teljes hossza 16,6 mm. Átmérő a vállnál 18 mm. Probáltam ráfektetni a menetfésűt és a gyertyát is, de a betét külső menetes részénél nem illeszkedik pontosan az 1,25 mm menetemelkedésű profil.
Én a külső menetes rész esetében az 1,25 mm emelkedésnek látom értelmét, ezért is furcsa, hogy nem passzol bele a fésű.
Esetleg nem is metrikus lenne a külső menet? Többféle menetjvító készletet is találtam, ezért tanácstalan vagyok, hogy melyik lenne jó nekem pótlásra. Van esetleg valakinek ilyen javító készlete a fórumról? Fent írt méretek érdekelnének.
"Tehát az aksi meghalt, de az új aksival sem nyikkan az autó."
Amennyiben az új akku jó, akkor nagy valószínűséggel valahol érintkezési hiba van. (szakadt vezeték) akku/test, vagy akku/gyújtáskapcsoló között. A kereséshez szükség lesz egy próbalámpára. A kereséshez szükséges ismereteket az általános iskolában tanították.
Sziasztok lenne egy diagnosztikai kérdésem. 2000 es 1.3 as suzuki swift, pöcre indult. Három napi nem használás után nulla áram, még csak nem is pislákoltak a műszerfalon a szervízlámpák, nulla töltés. Itt kezdődnek a rejtélyek.
Másik autóról bebikázva sem mozdul semmi. Meg sem nyikkant. Aksit a kocsiban töltőre téve, sem tölt fel. Azt gondoltam, zárlatos az aksi. Új aksi vesz, berak,. Ugyan ez. Semmi áram. Belső világítás, műszerfal jelzőlámpák korom sötétek. De az eredeti aksi is nulla.
Tehát az aksi meghalt, de az új aksival sem nyikkan az autó.
Annak esélye h véletlenül egymástól függetlenül pont az aksi zárlatos legyen és a kocsi elektronika is elszálljon, kicsi az esély.
Nálam is bőven 200 ezer km fölött fogy el egy kuplung, városi-elővárosi használatban. Cserébe a fékbetétet 15-20 a tárcsát meg 30-40 ezrenként kell cserélnem. :)