Keresés

Részletes keresés

jinjang Creative Commons License 2022.08.31 0 2 58702

Nem igazán tudom értelmezni, amit írtál, de szerintem te sem értetted meg, mire gondoltam. Mindegy, mert a végén mindig oda fogunk kilyukadni, hogy kutya sűrűn kellene járnia a villamosnak a Főtér-Belváros szakaszon. Aztán, hogy ezt milyen felálllásban valósítják meg, az lehetne vita tárgya, de amíg nincs pénz és/vagy akarat a sűrítésre, addig nem fog működni a dolog.

Előzmény: Kisafka (58701)
Kisafka Creative Commons License 2022.08.31 -2 0 58701

Én továbbra is azt mondom, hogy a legegésségesebb lenne az 1 - 1A - 1 - 1A ütem, a kettesnek meg a léte se egészen tisztázott számomra. Most már biztos nem kellene ilyet építeni, ha már így van, műszakváltós járatnak még elmegy az 1A ütemében néha.

Ugyanakkor, gondolj bele, hogy ha az 1A megtelik a Győri kapuba, akkor annak tényleg nem az a megoldása, hogy egy mégrövidebb útvonalon közlekedő járatot küldesz, és az akkor már biztos üres lesz, mert ez a problémát csak áthelyezi a fentebbi szakaszra (az általad felvázolt esetben a Bulgárföld köré). Egy olyan sűrűségű 1 - 1A kellene, amitől a Gyula utca - Károly utca sincs tele.

Előzmény: jinjang (58693)
N-core Creative Commons License 2022.08.31 0 3 58700

Ha a villamosprojekt kivitelezésekor a főtéri váltót a másik irányból kötötték volna be, lehet, hogy sokkal egyszerűbb helyzetben lennénk.

Előzmény: rednalhgih (58699)
rednalhgih Creative Commons License 2022.08.31 0 1 58699

Nem kell ismertetni az ittlévőknek milyen "maradék" funkciót látott el a 2-es oda és vissza,tisztában van vele mindenki :D

Az már egy másik kérdés hogy lehetne ezt rugalmasabban is kezelni ha már adott a pálya,a jármű,van hozzá áram tehát az alapokból mást is ki lehetne hozni.

Például a reggel 7:37-es ami tiszairól indul nem tudom elképzelni kinek lenne hasznos.Iskolába azzal be nem ér senki 8-ra azon a környéken,az irodista szintén többségében 8-ra már bent kell legyen,a melósok már eleve 6-kor ott vannak,akinek nincs első órája annak meg igencsak korai dekkolhat 40-50 percet csengőig (vígan elmegy a főtérről bármelyik busszal abba az irányba).

Délután 15 körül szintén nem értem a 4 járatot egy órában.Melós kijön 14-kor az nem fog téblábolni addig hanem felpattan a legkésőbb 14:42-re és már ott sincs,az irodista 16 előtt nem jön ki annak szintén korai,a diák esetleg aki nem 16-ig van suliba de annak meg túl sok a négy villamos a hurokba.

Lehet hogy nem ismerem pontosan az ottani aktuális igényeket de ez mintha felesleges körnek tűnne az időpontokat boncolgatva.

Már ezekből lehetne egy tiszai-vasgyári piac 2B járatot kreálni ami inkább megfelelne a főtér-centrum közti igényeknek (nem beszélve a győri kapuról ahol a tanyasi busz nem alternatíva a villamosvonal mellett).

Már csak azért is kellene mert a piac-majlát között ha ráfordul egy idegbeteg a skodára akkor ott se 1-es vili se AV addig amíg el nem takarítják az istenbarmát.A baleset és a pótlóbusz közti időben tudná szállítani a népet legalább az a pár járat.

Szintén ilyen a 1AV reggel tiszairól 7:29 -kor,az már erősen gyanús hogy a kiliánba de még bulgárföldre sem fog senki iskolába vagy melóhelyre beérni 8-ra (hozzá kell számolni a gyaloglást is ugye).Igencsak "necces" időpont,nehezen tudom elképzelni hogy kicentizik.

Persze,lehet örvendeni hogy "sűrítik" a villamost az eddigiekhez képest,csak szemet szúrt ez a pár járat ami eléggé kérdőjeles.

Előzmény: dyz (58698)
dyz Creative Commons License 2022.08.31 0 2 58698

A 2-esnem nem csak a vasgyári hurok ellátása (volt) a feladata, hanem a Győri kapu számára többletkapacitás nyújtása úgy, hogy a villamosok minél hamarabb visszafordíthatók legyenek. Persze fordulhatna a főtéren is, vagy a piacnál, ha ez célszerűbben megoldható.

Előzmény: rednalhgih (58695)
rednalhgih Creative Commons License 2022.08.31 0 1 58697

Nem csak a győri kapu hanem mindenki aki a főtértől szeretne befelé menni,mert ugye nem szobroznak 1-es buszra várva hanem irány a villamos-az meg olyan lett amilyen ahogy írod.

Előzmény: dyz (58694)
rednalhgih Creative Commons License 2022.08.31 0 1 58696

Sajnos tényleg az van hogy kihasználatlan (vagy 20 éve) .)

Nem telik meg a főtérig,pontosabban a főtéren szokták kitömni legalább 90%-ra,vagy mégjobban.

Az 1AV-t használják a gimnázium előtt mert nincs busz csak óránként.Aki a vologdára vagy jókaira akar menni az inkább felszáll AV-ra de nem fog várni,inkább gyalogol mert időben még így is jobban jár.

Ha lenne "gyorsjárat" féleség majlát felől az AV okafogyottá válna (aminek érintenie kellene a tehermentesítőt mert másképp értelme nem sok).Ebben az esetben lehetne hanyagolni az AV-t és az elképzelésed szerint a vasgyári piactól indítani vissza egy 2-es villamost (már ha ez technikailag kivitelezhető).

Vagy a főtéri posta előtti megállóból mert a százasboltnál szállnak le ,onnan kevesebb gyaloglás (még ha kicsivel is de kevesebb).

A piactól indítva pereces és lyukó járna jól mert értelmetlen lenne a főtéri tömeget növelniük ha hamarabb is átszállhatnak a város felé igyekezve.

Sajnos szükség van az AV-ra mert nincs busz,ha lenne akkor kukázhatnánk,de ilyen menetrend mellett inkább azt használják,és gyalogolnak.

(Az északi tehermentesítő egy "örök tüske" a rendszerben és szívnak is az ottlakók)

rednalhgih Creative Commons License 2022.08.31 0 1 58695

Nem fogják a 2-es villamost erőltetni,nincs rá szükség már a "hurokban" jóideje.

Mióta döglődik az lkm-digép környéke lényegében kihasználatlanul fut(ott).

Műszakváltásoknál sincs kihasználva,sem a még meglévő iskola diákjai által.

A 29 mindenféleképpen kell keringőzni,arra felszállnak és ennyi,a többi megoldja a főkapu előtti megállónál.

Valljuk be az a két villamosmegálló "érdekes" helyen van,keveseknek előnyös.

Előzmény: dyz (58692)
dyz Creative Commons License 2022.08.31 0 3 58694

Pedig ki volt találva a villamosprojekt idején az 1-1A-1-2 ütem, csak aztán jött a finanszírozási problémákból eredő teljesítménycsökkentés, és a betétjáratokon volt a legkönnyebb spórolni, amivel a Győri kapu szív leginkább.

jinjang Creative Commons License 2022.08.31 -2 0 58693

Tudom én azt, hogy a 2-es villamos mire szolgált, csak amikor felvetettem a topikban, hogy azt is járatni kellene, akkor szétharapták a torkomat, hogy nem, mert a vasgyári szakasz kihasználatlan. A 'forduljon a Főtérnél/piacnál' ötletem meg szintén le lett söpörve azzal, hogy inkább az 1AV-t kell sűríteni. Pedig az se segít a Győri kapun, mert az is megtelik a Főtérig.

És hát persze, igen, ennél sokkal-sokkal nagyobb teljesítmény kellene ahhoz, hogy valamennyire nagyvárosi tömegközlekedés szintjén műdödjön a rendszer és ne csak falusi, látszatként hébe-hóba arra jár valami szinten vegetáljunk.

Előzmény: dyz (58692)
dyz Creative Commons License 2022.08.31 0 2 58692

Vagyis a (kibővített) Győri kapu (ha már a Malomszögtől számítom) ellátását javítani kellene ahhoz, hogy ne legyen ez a villamos túltömöttség.

Erre szolgált anno az 1-essel felváltva közlekedő 2-es villamos, amíg azt is agyon nem racionalizálták. De az is sokat segítene, ha az 1-es busz nem csak alibiként járna. De mindig ugyanoda lyukadunk ki, hogy a mai teljesítményszint elégtelen ebbe a városba.

Előzmény: jinjang (58684)
lahner148 Creative Commons License 2022.08.30 0 2 58691
Előzmény: lahner148 (58690)
lahner148 Creative Commons License 2022.08.30 -2 0 58690

ttps://www.miskolc.hu/sites/default/files/dokumentum/csatolmany/2022-08-30/83002/92_mvk_zrt._2019.10.03-an_hatalyban_levo_menetrendjenek_visszaallitasa.pdf

rednalhgih Creative Commons License 2022.08.30 0 1 58689

Bravo topiktárs :)

Ezek szerint megmártóztál a valóság mocsarában .)

A főtér-centrum között mindig is ilyen volt,mióta ritkult a villamos még inkább ilyen.Legalább annyi gógyi van a cégnél hogy ráfeküdtek a villamos "sűrítésre" iskolaidőben.Nem biztos hogy elég lesz,de ez van jelenleg.

Az óránkénti egy párhuzamosan haladó busz tehermentesíti a villamost? Na ezt jó tudni,mindenkinek javasolni fogom hogy ne sétáljon annyit inkább üljön le a buszmegállóba és nézze ahogy 4 vili elmegy előtte .)

Nagyon ráérősnek kell lenni ahhoz hogy ezt az alternatívát használd de gondolom rájöttél hogy inkább gyalogolnak és 7 percező villamossal mennek majd.Jó ez csak kevesen kedvelik.

A centrumnál nyár közepén völgyidőben (dél körül példul) masszívan tartja magát a 100-120-130 felszálló utas,amihez még közben csatlakoznak.Ezért írjuk ide is állandóan hogy legalább a kötöttpályára toljanak ki maximális járműállományt.

Nagyon jó topiktárs nagyon jó.)

Tehát neked is lejött hogy nem fognak a csarnok előtt 40 percet ülni inkább aluljáróznak és másznak a centrum elé banyatankkal mindenféle korosztályok de leginkább nyuggerek.Ha megéred a 85.-ik évet magad is így fogsz tenni (ha még lesz villamos).

Össze kellene kaparni azt a kilométert járatonként hogy a köztes megállókban le lehessen szállni,ne kelljen vilimegállóból annyit gyalogolni.Na ja ,csak ez nem mostanában fog megtörténni.Az sem biztos hogy a villamos mellett a győri kaputól a világ végégig érdemes buszokat járatni (sokadszorra visszatérő dilemma).

A búza-főtér buszjárat már tetszetősebb csak azt meg a főtér-majlát közönsége nem kedvelné az átszállás miatt.Nem mintha lenne rá akarat és pénz csak eljátszunk ugye a gondolattal.

Szépen haladsz a mátrixtól való elszakadás felé ,csak így tovább,bele a sűrűjébe .)

Előzmény: jinjang (58684)
rednalhgih Creative Commons License 2022.08.30 0 1 58688

Mondd már el nekünk miért kellene RÉSZ finanszíroznia az egyetemnek egy olyan járatot amire szutykok,csövesek,alkoholisták,drogosok,turisták,fürdőzők,piacolók,melósok,gimnazisták....felszállnak akiknek nagy része azt se tudja a térképen merre van az oktatási központ?

Szép feladvány el kell ismerni:

-a kormány azon van hogy kicsinálja a nagyvárosok független cégeit

-az egyetem ennek elszenvedője

-láthatáron sincs különjáratú megoldás

-a város többet nem tud nyújtani

-az egyetemnek ez kevés

-meg van kötve a kezük mert lehet pont ez lenne az egyik ok az államosításra így ha akarnának sem tudnának lépni hiszen eszközök egy magasabb szintű játszmában

-külföldi diákok szépen elmesélik először online majd hazatérve élőben hogy milyen szolgáltatás van errefelé (ejrópa közepin)

-az affér kihat más városrészekre is

-pluszban még említhetném a felesleges környezetterhelést amit minden tüdő megérez (de ugye ez a legutolsó szempont ebben a meccsben)

Előzmény: jinjang (58683)
rednalhgih Creative Commons License 2022.08.30 0 1 58687

Nem dehogy sosem kéne fizetnie csak sajnos kénytelen lesz :D

Nem megírtam előre hogy ettől többet nem fog kapni a várostól?Számítani lehetett rá.

Mit léptek? Semmit.Szerintük ez jóvanígy.Nekem is jó,havonta egyszer ha arra kell tévednem.

Nem kell meglepődni ha még a nádasba is állni fognak kocsik és a tapolcainál lesz vége a sornak.

Megérhetjük hogy a tapolcai milliomos réteg fogja kisegíteni a céget csak hogy ne kelljen fél napokat araszolni hazafelé :D :D :D

Na jó ez csak utópia de a gyomrom kibirná (röhögve ugyan de kibírná)

Persze hogy rossz irány de nem lesz más lehetőség.Arcvesztés nélkül ebből nem tudnak kijönni.Pénzvesztéssel is csak részlegesen enyhíthetik a presztízen esett csorbát.

Isten őrizz pénzelni a 12/20 járatot,minek is tenné.

Ha jól emlékszem írtunk erről ,most nem fogom visszagörgetni de több megoldást is javasoltunk.Jól átgondolt útvonal,igazodva időben a kezdésekhez-sárga buszokhoz-vonatokhoz-végzésekhez,kizárólag diákkal vagy dolgozók részére egyetem által kiállított "plecsnivel" felszállni.Az elsőajtózás sem elvetendő,nehogy okosba felsurranjon a magánjáratra néhány partizán.

Tróger-ótvar-szánalmas-legalja megoldás de még mindig hatékonyabb mint a várható szolgáltatás.

Előzmény: Racilaci (58682)
rednalhgih Creative Commons License 2022.08.30 0 1 58686

Talán többen is említették ,de jómagam a legtöbbször .)

Csak eljutunk odáig hogy kéne valamit kezdeni azzal a (még meglévő) közpénzzel amit "kialapítványoztak" ügyesen a közös zsebből,nehogy a galaxis színe -java röhögőgörcsöt kapjon látva a 20-as várható szerencsétlenkedését :D

Látom kezd leesni a topikozóknak hogy ebből nagy égés lesz :O

Mióta felrakták a menetrendet gondolom sokan csodálkoznak hogy marad a régi tróger megoldás-vagyis tapolca és egyetem egybemoslékolva.

Nos sok idő nincs (még laza 36 óra) és megtudjuk hogyan is műkszik a gyakorlatban.Ebből már eddig kaptunk ízelítőt. 

Előzmény: N-core (58681)
rednalhgih Creative Commons License 2022.08.30 -1 1 58685

Ezt a félig szétbarmolt,lámpa nélküli turbókörforgót akár így is hagyhatják :D

Egészen jól lehet haladni csak a népkert felé fogja meg az piros :)

Előzmény: jeek (58680)
jinjang Creative Commons License 2022.08.30 -2 0 58684

Egyébként most szabin vagyok, és olyan helyeken is mozgok a városban, ahol máskor nem szoktam, olyan járatokat is használok, amiket már évek óta nem. És völgyidőben is utazom.

A tapasztalat megint és még mindig az, hogy a villamos BE irányban már a Főtérnél tele van, napszaktól függetlenül. De a BE irány még csak-csak használható, mert azért - ha óránként is -, de néha van olyan buszos alternatíva, amihez lehet igazítani az indulást és ez némileg tehermentesíti a villamost. De hazafelé már a Centrumnál ki lehet tenni a totálisan megtelt táblát.

A nyugdíjas is elmegy busszal a piacra, de ha azt látja, hogy 40 perc múlva jönne csak a busz hazafelé, akkor valahogy átevickél a Centrum villamosmegállóba a banyatankjával és ott száll fel.

Viszont már a Malomszögnél elkezdődik a ritkulás, és a Főtértől már megint normális(abb) körülmények között lehet utazni. Vagyis a (kibővített) Győri kapu (ha már a Malomszögtől számítom) ellátását javítani kellene ahhoz, hogy ne legyen ez a villamos túltömöttség.

Nyilván az lenne a legcélszerűbb, ha sűrűbb lenne a villamos (én ettől a szeptemberi sűrítéstől még nem várok csodát), de már egy Búza-Főtér közötti, villamost kisegítő buszjárat is sokat lendítene a helyzeten. Ez km-ben nem olyan vészes, sűrűn lakott terület, és a buszmegállók is felezik a villamos megállókat, tehát nem ördögtől való ötlet a villamossal párhuzamos buszjáratot üzemeltetni.

Nyilván valahonnan össze kellene szedni ezt a plusz km-t is, de hát, mint N-core topiktárs megjegyezte, a vonalhálózati reformot csak meg kellene már csinálni.

jinjang Creative Commons License 2022.08.30 0 2 58683

Nyilván az Egyetem, ha saját járatot kellene (rész)finanszíroznia, akkor feltételeket is szabna. De az Egyetem a kormányhoz igazodik, a kormánynak meg jelenleg másfajta érdekei vannak a miskolci tömegközlekedéssel kapcsolatban.

Előzmény: Racilaci (58682)
Racilaci Creative Commons License 2022.08.30 0 5 58682

Az egy elég érdekes kérdés, hogy pl. az egyetemnek fizetnie kellene-e azért, hogy ennél normálisabban járjanak az MVK-buszok a területére. Egyfelől természetesen az egyetem érdeke a normális elérés, másfelől viszont elég kifordított logika, hogy addig rombolom egy közintézmény, cég, üzlet, bármi elérését, hogy utána már hajlandó fizetni is azért, hogy normálisan járjanak a buszok. Ilyen alapon a Miskolc Plázától is várhatnánk némi hozzájárulást.

Szerintem ez rossz irány, s nem kéne megvárni, míg idáig fajulnak a dolgok. (Bár lehet, hogy feltételes múlt idő helyesebb lenne a mondatban...) Ha az egyetemnek saját finanszírozású buszjáratban kell gondolkodnia, akkor nyilván nem a jelenlegi 12/20-ast finanszírozná, s nem úgy, hogy arra bárki felszálljon.

Előzmény: N-core (58681)
N-core Creative Commons License 2022.08.30 -4 0 58681

Nem azért, de emlékszem, hogy itt a topikban is nagy vitákat szült, hogy pont a régi vezetés által odatett, alkalmatlannak minősített Demeter megtartása mellett döntöttek. Ha következetesek akarunk lenni, kezdjük vele a fejcseréket.

Amúgy nem 3 évvel ezelőtti menetrendek helyreállításával kellene kampányolni, hanem a 2 éve megkezdett vonalhálózati reformot kellene véghezvinni.

A 12-essel meg tényleg kellene valamit kezdeni - valaki írta, hogy az egyetem érdeke is, hogy járjon, talán beszállhatnának pénzügyileg ebbe az egy járatba. 

Előzmény: Fertőtlenítés a faluban (58673)
jeek Creative Commons License 2022.08.30 -1 5 58680

https://mvkzrt.hu/aktualis/ismet-eredeti-utvonalan-kozlekedik-21-es-101b-s-autobusz

Gratulálok ehhez a félrevezető cikkhez. Ez alapján akkor újra az eredeti útvonalon (tehát Szemere-Vörösmarty vr.-Vízügyi ig.) közlekedik a 21 és 101B? Nem erről szó sincs, sőt útvonal változás nem is volt, csak a Kiss Ernőn pár megállót áthelyeztek pár méterrel arrébb.

diamond way Creative Commons License 2022.08.30 -1 4 58679

Mostani városvezetés jobb ha csendben marad mert több mostani emberük is pozícióban volt mikor megszavazták 2007-es brutális járatritkítás!

diamond way Creative Commons License 2022.08.30 0 2 58678

Nem a 2007 január 1.-én megszünt menetrendet kéne visszaállítani!

Előzmény: Kisafka (58677)
Kisafka Creative Commons License 2022.08.29 -2 3 58677

nyilván csak azért terjeszették elő, hogy miután teljesen előrelátható módon visszautasítják, legyen kommunikációs eszközük. 

Ha már valamit vissza kéne állítani, akkor inkább a 2021 szeptemberi, de ugye az nem jó, azon nem az ő aláírásuk volt

Előzmény: jeek (58671)
rednalhgih Creative Commons License 2022.08.29 -1 1 58676

Te kis naíva :O

Gondolod hogy van itt bármi is az adóssághegyeken kívül? :D :D

Azokat a milliárdokat már rég elköltötték (bocs elszórták) olyan dolgokra amiket egyetlen tökéletes kifejezéssel szoktak illletni világszerte=pénztemető !!!!

Már eleve készüliük kellene az év hátralévő részére:

-a cég rezsijének kellemetlen mértékű megugrása bizonyára nem tett jót az egyenlegnek (ugye nem 480-ér tankolnak?)

-létszámproblémák kezelése (megint az orrom előtt hirdették a pozíciókat)

-megállók takarítása (na jó ez meseszép lenne de rábízzák az időjárásra)

-utasigények figyelembevétele (a jelenlegi keretek között)

Semmi extra,csak az alapok.Ilyenekkel kell(ene) foglalkozniuk ehelyett jönnek ezel a 2019 októberi marhasággal :D

Pávatáncnak nem rossz de előrébb nem visz.

Előzmény: Balee15 (58674)
rednalhgih Creative Commons License 2022.08.29 0 1 58675

Ja hogy úgy :D

Már azt hittem valami hivatal hivatalnoka hivatalos bejentést tett berobbanva a köztudatba így az uborkaszezon legvégén .)

A világtörténelem áradata közepette nem maradtunk nyáron sem "agyrém rally" nélkül,gondoltam most fogják megkoronázni a szezont (és kezdik az őszit).

Egyáltalán miről is vitatkoznak?Mennyivel volt jobb október 2.-án mint október 4.-én? :O

Gumicsont a közönségnek közben pénz meg sehol? :D

Szánalmas az összes.

Balee15 Creative Commons License 2022.08.29 -1 5 58674

Miskolc városának polgárai pedig kérnék mindkét oldaltól, de leginkább az azóta hatalmon lévő kormánytól a 2010 előtti finanszírozás és pénzek maradéktalan visszaállítását, az elvont milliárdok visszautalását. Igen, azt a több 10 millió forint "végkielégítést" is, amit búcsúzóul tízesével vettek fel a vezetők 2019-ben.

Ha ez megvan, utána tessenek követelőzni, és lehet beszélgetni másról.

Fertőtlenítés a faluban Creative Commons License 2022.08.29 -6 1 58673

Elég lenne a 2019. október 3. előtti cégvezetést visszahozni, megoldódna minden bajunk.

Előzmény: N-core (58672)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!