Keresés

Részletes keresés

nemisbéka Creative Commons License 2000.02.25 0 0 100
Huh, hát van mire válaszolni :).
Na, lássuk. Klári kedves, sajnos tininek már nem vagyok mondható :), így a havi ösytöndíjam nagyjából rátok is menne. Szomorú, de ha nem tudod megfizetni a maximumot, akkor nem tudod és kész. Remélhetőleg másfél év múlva kereső ember leszek és akkortól majd átmegyek nemisbékából királylányba :).
Krémmenyiség. Reggel meg este kenem be az arcomat és úgy tűnik, ez működőképes.
Amiket írtál krémek ha jól sejtem, nem kaphatók a kereskedelmi forgalomban, vagy igen? És ha nem, miért nem? És mit jelent az, hogy hatékony? Ezektől is "függőségbe" kerül a bőr?
Allergiákkal hogy foglalkoztok? Mert speciel én a kozmetikumoknál szóbajöhető dolgok közül a mézre, kiwire, kamillára allergiás vagyok. Más meg biztos másra. Tesztelitek a bőrt, ha valaki nem tudja, hogy ő allergiás-e valamire? És hogy működik egy ilyen diagnosztizálás-szaktanácsadás?

Cukorfalat, gyönyörűm :), off Neked nem kell semmi, Te úgy vagy tökéletes, ahogy vagy :) on

Kobzoska, kedves.
Szerintem nem kell rögtön sminkelést tanító tanfolyamra rohangálni. Ha elmész kozmikushoz, kérj egy nappali sminket, szerintem 500 körül még Pesten is kijön. Nézd meg, mit csinál, hogy csinálja, kérj tanácsot, mi áll jól és mi nem, színek stb. Menj el sminkelésekre, időnként meghirdetnek a nagyobb kozmetikumcégek, bár ez se mindig jön be, maszkírozott engem már gésának kilónyi alapozóval profinak mondott Astor kozmetikus. Kérd meg a barátnőidet/nővéredet/anyukádat, hogy sminkeljen ki, a kívülálló másképp látja az arcodat és sokat lehet abból is tanulni (amikor cukorfalat dögösített engem... hajaj :) ).
Cuccok. Célszerű egy jó korrektor, ha nincs is elkendőzendő bőrhibád, akkor is, mert ha a szemhéjadra és a szemed alá vékonyan kensz belőle, mielőtt a festéket felteszed, az tartósabb marad, jó a karikák ellen is és ugye helyileg a piros kis pöttzökre, bőrhibákra is. Most láttam, hogy a Rimmel kihozott egy hatalmasat, kettőezer valahányszáz forint, de az nagyon sokáig elég lehet és kipróbáltam, nagyon jó. De vehetsz másmilyent is persze. Alapozóban nagyon nem tudok segíteni, én Chicogot használok, nagyon szépen fed és könnyű, de a többit nem ismerem. Púderból is ilyen márka, ez is bevált. Ezeket úgy válaszd ki a boltban, hogy a csuklód belső felületéhez hasonlítsd a színüket, ahhoz minél közelebbit válassz, mert az hasonlít a legjobban az arcbőrödhöz. Az alapozónál meg arra figyelj, hogy vékonyan kend fel, a vizes szivacs megkönnyíti az egyenletes felvitelt és ne "keretesre" csináld, hogy körben az arcod szegélyénél látszik, hogy addig alapoztál, húzkodd le szivaccsal a nyakadig.
Szemre. Szerintem előszőr célszerű venned egy olcsóbb 8-16 színes készletet, lehetőleg pasztell színekkel illetve ne túl erősekkel (a Janet elég jó erre a célra, jó minőségű és nem drága). Ezzel kísérletezhetsz és ha már tudod, milyen színek állnak jól, azokból, amiket a legtöbbet használsz vegyél egy nagy márka egyes kiszereléséből. A fehér és bézs színekből mindenképp ajánlanám, mert ezzel jó, ha mindig lealapozod a szemhéjadat a további színek feltétele előtt. A Bourjois tényleg klassz, a Miss Sporty-t nem ajánlanám, nincsenek vele jó tapasztalataim. A szemed színével egyezőt is jó venni, mert azt bármilyen ruhához felteheted. És persze a ruhatárad színeit Te ismered. Szemceruzák: óvatosan a feketével, ha kicsi vagy keskeny a szemed, nagyon agyonnyomhatja, ezekből is először világosat vegyél, ezüstszínűt, fehéret, ezek nagyítják is a szemedet. A Keletinél még a pénztárak előtti passzásszerűségen láttam egy illatszerboltban Ader szemceruzákat, nagyon szép színűek és jó minőségűek, igaz, cukorfalat? Meg a Manhattan is jó. A szemhéjtus keveseknek áll jól, nagyon karakteres, erős, agyonnyomhatja a szemet és biztos kéz kell a feltételéhez, ezt ne vegyél első körben. Szempillaspirál: tapasztalatom szerint minél sűrűbb a fején a sörte, annál jobb. Ezt nézd, ne göndörítőt, meg hosszabbítót, mert ha elég sűrű, mindent tud. Astortól megszűnt a Natural Look, azt hittem, meghülyülök, mikor megláttam, hogy nincs, nekem az volt a legjobb, aztán a Manhattan újított most, azok is szimpatikusak. Húgom a Maybellinere igen panaszkodik, a L'Oreal háromszoros akármi viszont mindkettőnknek bejött. Figyelj oda a spirálra, ha netán érzékeny a szemed! Kérdés lehet még, hogy vízállót vagy sem: szerintem kevés a különbség, a vízállót sokkal nehezebb leszedni, de azt is el lehet könnyezni, úgyhogy én a nem vízállóra voksolok, de majd kipróbálod.
Száj. Azt hiszem, rúzst a legnehezebb választani, ránésére, meg kézen kipróbálásra nehezen megy elsőre. Keress meg egy Avonos disztribútor hölgyet, biztos van a környezetedben, nézz meg egy katalógust és kérj rúzsmintákat tőle -- így kipróbálhatod a színt és nem az 1700-2000 forintos rúzs fog beszáradni a polcodon. Egyébként szerintem jók az Avon rúzsok, meg sminkszerek is, a Color Trend csoport kivételével, mert az abszolút nem tartós. Először inkább gyöngyház színekkel próbálhozz, lágyabbak, kisebb a kockázat velük, igaz, többnyire nem olyan tartósak. A matt sz1nek erőteljesebbek és többnyire az extra tartósként reklámozottaknak nagy a púdertartalmuk, adott esetben száríthatnak és darabokban marad a szádon pár óra múlva. AKkor már inkább érdemes egy nap venni a fáradságot és többször felkenni. Jók még az Astor rúzsai, L'Oreal, Bourjois, a többit nagyon nem ismerem. Illetve szintén a Keletinél láttam itthon is a Miss Claire nevű rúzsokat, cukorfalat tanúsíthatja, hogy milyen tartós volt és nagyon jó.
Na. Ennyi most elég volt belőlem, Kobzoska, kérdezz bátran :), remélem nem rettentél vissza a sminkeléstől. Nem olyan bonyolult, csak egyszer el kell kezdeni, aztán jönnek a tapasztalatok. Hajrá!

beautybyviktorklára Creative Commons License 2000.02.23 0 0 99
Sziasztok, válaszolnék
Mária
Köszönöm kérdéseidet, visszafelé válaszolok, a farsang jól sikerült, káposztalepke alakban.
Az ideális krémmennyiség az, amit felszív a bőr.Bővebben: a krémezés után néhány perccel nem ragacsos, csillogó, de nem is húzódik. Ez más mennyiség minden krémnél, lásd évszakok magyarázat. Érdemes minden uj terméknél az első használatoknál a megszokott mennyiség felszívódása után repetázni, ebből kiderülhet, hogy elég volt-e az első adag.
Pécsen jó kozmetikusnak tartom és nem csak én a Veszprémi Ritát 333-506 COCO szalon.Ha jól tudom 2900-től kezdődnek nála a kezelések és nagyon jó anyagokkal dolgozik. Nyugodtan lehet rám hivatkozni.
Nálunk a tinikezelés 2500-ről indul, a többi 5900, 6200 alapról kezd, de ebben dekotlázs kezelés és kézmasszázs is van. Dolgozunk BELNATUR, DEYNIQUE, ez a Ritánál is van, ezen
kívül MARIA GALLAND, QMS, DECLEOR, BIO MEDIC, HIGH CARE arckozmetikummal,és JACQUE DESSANGE dekorral.
Ez mind professzionális, és sajnos nem olcsó viszont hatékony termék.
A kozmetikum és a gyógyszertári krém között elég nagy az átfedés, nem egyértelműen használhatatlanok, de akinek volt már jó kréme, az tudja a különbséget. Én azért nem szeretem, mert kifejezetten receptre adandó gyógyszer kenőcsöt is előszeretettel nyomnak bele, az pedig már egészen más kategória.

Cukorfalat
Az Anaconda viszonylag jó cég, nagyon sokféle készítményük van. Én 91-ben fejeztem be a velük való munkát, mégpedig azért, mert elég nehéz volt megmagyarázni a vendégnek, hogy ugyanaz a maszk egyszer zöld, aztán kék, egyszer le lehet húzni, egyszer meg kapirgálni kell. Akkor még nem nagyon lehetett szabadforgalomban kapni, csak a kozmetikus adta -ha adta- a vendégnek. Azóta nincs kizárva hogy tudnak egyforma állagú krémet keverni, de ha jól tudom még mindig nem ISO-sok.
Ki kell ábránditsalak a tévedésedből, az Ilcsi is kőkeményen reklámol, ő elsősorban kozmetikus területen, bár a nyáron a csapból is jött. Például a Mit hol mennyiértben láthattuk, és nem hittem a szememnek, amint kb20 l-es alaminium fazékból szépen kézzel öntik át a kész krémet a műanyag 100ml-es tégelybe. Szerintem ez nem kis reklám. Meg amikor Jakupcsek Gabriellával az uborka pakolást ecsetelik a Juventuson.
Nagyon gonosz vagyok ugye?
Az ubi pakolás és az összes többi baromi jó lenne, ha.......... vegyszermentes, érett állapotban szüretelt lenne és nem konzerválószert tartalmazó tejszinnel vagy miegymással lenne összekeverve. Nem beszélve a mézről, amit hidratációhoz javallanak a receptek, csak a pontos %-ot nem tüntetik fel, hogy mikortól nedvszívó, ezért viszont terheskori ödémára javasolt.
A szép bőrkép kialakítását már kisgyerek korban el kell kezdeni belenevelni az embergyerekbe a krémek használatával. Csakis ezzel együtt érvényes az egészséges életmód, eg. táplálkozás és az alvás szépítő, jótékony hatása. Ugyanis a környezeti károk és a stressz ellen hiába eszel egészségesen, az UV károsít, a szmog jön, a stressz pedig kinyúvaszt.
Bajcsy Zs. 62. 311-93-73, csak bejelentésre fogadunk vendéget.

Kobzoska
A sminkre is csak azt tudom mondani, hogy csak jó minőségűt szabad használni. Ott kezdődik, hogy kell egy jó sminklemosó, vagy egy arctej. A popsitörlők a reklám ellenére nem jók. Ha még soha nem sminkeltél és nincs semmid, ne pakold le a polcot.Két szemceruza, ami a szemedszinéhez, és általában a ruháidhoz illik, egy spirál, 1 vagy 2
szájkontur a hozzá illő rúzzsal, ami egy árnyalattal világosabb mint a kontur. Pirosítónak lehet a rúzst is használni, de elég gyorsan felszívódik ill. lejön, jobb a por használata és egyenletesebben is lehet kenni, persze némi gyakorlás kell hozzá. A DM viszonylag használható sminkügyben GERA PANNI aki szerintünk az országban jelenleg a legjobb sminkes a BOURJOIS-t kedveli innen. Aztán vannak a DIVA üzletek, ezek azt hiszem egyelőre csak Pesten, ott minden márka garantáltan jó minőség, belőlük a leggyengébb a Pupa. Én nem sminkelek, hozzánk vagy a Panni jön sminkoktatást tartani, vagy a GURICS KRISZTI, aki eddig 4 termékcsalád hivatalos sminkese volt, és szintén nagyon tehetséges. Egy oktatás nálunk 1,5 óra és 13500 Ft. Imádják a vendégek.
Kozmetikushoz járni félévente tisztításra sajnos nem elég. Ha nincs mit kitisztítani, akkor is kell regenerálni rendszeresen, hogy
a szép bőr megmaradjon. A bőr számára az ideális 3-4 heti rendszeresség lenne.
Enni is csak akkor eszel amikor már kiszáradt a gyomrod? Ha nem, miért csak akkor krémezed a bőrödet? Ha kialakul a vizhiány, nem igazán tudod pótolni, az emberbőr nem teve.
No, mostmár befejezem, majd egy órája írok, de remélem végig birtátok olvasni. Bocs ha túl okoskodónak tűnök, de én imádom a szakmám, és sajnos kevesen vagyunk szakemberek akik nem csak gazdagodunk (?) a vendégen, de az okosítását is feladatunknak érezzük.
Klári

Kobzoska Creative Commons License 2000.02.22 0 0 98
Sziasztok!

Én szépítészetben abszolút kezdő vagyok. Maximum hidratálókrémet használok, ha már nagyon száraz a bőröm és kb. félévente elmegyek egy kozmetikushoz, aki kitisztítja az arcomat.
Mostantól szeretnék többet adni a dologra, jobban figyelni a bőröm egészségére és talán sminkelni is. Soha nem festettem még magam. Hogy kell ehhez nekikezdeni? Mit kell először beszerezni? Honnan lehet megtanulni, hogy mit hogyan kell használni, mi áll jól?

cukorfalat Creative Commons License 2000.02.21 0 0 97
Bar csak neha sikerul idelatogatnom, de akkor minidg megeri. Klari, jo, hogy feltuntel.
Ezennel had csatlakozzak egyetlen szepseges (minek ide szepules, megvan az) nemisbrekkencs baratosnem moge kerdeseimmel.
Szoval, talaltam egy anaconda altal gyartott liposzomas suritmenyt,ami az elmondasok szerint a szemrancok ellen veszi fel a harcot. Bar az anaconda magyar ceg, en valahogy bizok bennuk. Ismered, velemeny?
Ilcsi neni is azert szimpi, mert nem reklamokra kolt milliokat, es meg nem is a dobozok kinezete a legcsabitobb. Ugy gondolom, hogy nem csak csillivilli kremektol lesz olyan az ember bore, mint Claudia Schifferre (talan attol a legkevesbe). Es ha a reklemnal tartunk, nincs az a krem, ami potolna a kiados alvast, pihenest, es egeszseges eletmodot.
Klari, es mi a velemyenyed az otthon kavart uborkakkal dusitott elesztos kulimaszokrol? Hatasosak lehetnek, vagy csak a hit simitja a rancokat?
Amugy merre fele vagytok? Mar csak kivancsisagbol is szivesen ellatogatnek hozzatok.

udv
cuk.

Előzmény: nemisbéka (96)
nemisbéka Creative Commons License 2000.02.21 0 0 96
Kedves Klári,

nem úgy merül fel a kérdés, hogy megéri-e a beruházás (ámbár az is egy szép filozófiai kérdéskör, hogy minek strapáljuk magunkat, ha egyszer úgyis elmúlik), hanem hogy az egyetemem nem úgy gondolja, hogy hathatósan szponzorálja az én hosszútávú szépülésemet :).
Na, kérdések.
1. Mivel másabb a kozmetikai és a gyógyszertári krém alapanyaga? És ha úgy érzem, jó a bőrömnek, az elég, nem?
2. Mesélj arról, hogy Ti melyik cég dolgait ajánljátok! Nyugodtan lehet reklámozni :).
3. Alapkezelés nálatok mennyi?
4. Pécsi vagyok.
5. Mennyi az egynapi ideális krémmennyiség, amit be kéne vinni a bőrünkbe? És milyen fajták (nappali, éjszakai, szemránc stb.)?
6. Hogy sikerült a csemetének a farsangi jelmez? :)

Várjuk a válaszaidat!

M.

Előzmény: beautybyviktorklára (95)
beautybyviktorklára Creative Commons License 2000.02.17 0 0 95
Szia Mária
Az anyagi helyzet mindenben jelentős tényező sajnos, de ha komolyan elgondolkodol a kérdésen biztosan nem éri meg a beruházás? A bőrápolás ugyanis egy hosszútávú beruházásnak is tekinthető.Ezen nem csak a kozmetikát hanem természetesen a dekort is értem.Egy nem megfelelő krém vagy sminkszer használata akár visszavonhatatlanul is károsítja a bőrünket.Ha belegondolsz abba, hogy bőrünk az egyik legnagyobb szervünk - egy átlag méretű ember bőre kb 1,5 négyzetméter és súlya a testsúly 10%-a természetesen függelékekkel - azt hiszem el lehet rajt morfondírozni, hogy megéri e befektetés. Van művese,műszív, protézis, de műbőr? Hát az nem túl dekoratív. A felvetett probléma, hogy mi van ha abbahagysz egy szómás vagy lipides krémet nem megy e tönkre a bőrőd?
A liposzómák nem, de a lipidek a sejtek, szövetek építő elemei amik 25 éves kor környékén elkezdenek fogyni, degenerálódni, mivel tetszik-nem tetszik innentől a szervezet már öregszik. Egy jó minőségű kozmetikum ezt a folyamatot lassítja. A gyógyszertári készítmények gyógyszer alapokból készülnek, ha például steroid tartalmú mert érzékeny bőrre adják nagyfokú függőséget okoz,és ha abbahagyják úgy bedurran a bőr, hogy csuda. De nem akarom szidni az egyik terméküket sem. A nagynevű Cliniqueről annyit, hogyha a vevő allergiás valamire és az egy Clinique allergiatesztelt csodában benne van, arra is allergiás lesz. Ez egyébként csak nálunk van így felülpozicionálva, nyugaton a nagyáruházak parfümériáiban egy csendes kis sarokban érdemes keresni, mert ott is a helye.
A kozmetikus anyagi érdeke, hogy a vendég elégedett legyen és visszajöjjön, ez pedig akkor biztosított, ha a kezelés kompatibilis az otthoni ápolással, mert a kabinkezelés az elérhető eredmény 30%-a, amit vendég otthon magával tesz, az a 70%. Ugye mind a kettő kevés. Én például lemértem, hogy egy kezelésnél annyi krémet dolgozok be a bőrbe, amit otthon egy nagyon lelkes vendég kb 3 hét alatt. Egyébként sajnos nagyon kevés kozmetikus ad otthonra krémet, mert ez igen komoly anyagi befektetés, mert egy krém meg egy lemosó nem igazán jó minden bőrre.
Végül, ha beválik egy krém le kell e cserélni?
Nyáron télikabátban jársz, vagy télen fürdőruhában? Nem csak a testedet, hanem a bőrödet is évszaknak megfelelően kellene öltöztetni.Egy cégnek sincs hasonló kréme külünböző évszakra. Télen egy magas víztartalmú krém akár meg is fagyhat a bőrben, ugyanakkor nyáron egy zsíros krémet azonnal kiizzad a bőr.
Merem állítani, hogy a kozmetika ma már nagyon komoly tudomány, meglepően szép eredményeket lehet elérni, igaz némelyik anyag költséges, de szerintem megéri.
Ha megírod hol laksz utána nézek tudok e jó kozmetikust, vagy szivesen válaszolok itt is, csak ez így egy kicsit hosszú, és még nem mondtam semmi érdekeset.
Remélem nem vártál nagyon sokat a válaszra, tegnap olvastam a levelet, de farslangi jelmezt készítek már két napja ovis gyerecskémnek, és még mindig nincs kész.
Szia Klári
nemisbéka Creative Commons License 2000.02.14 0 0 94
Szia Klára,

ez a topic nem feltétlenül a prevenció témakörében indult. A szépítészetbe szerintem nemcsak az arckrémek és a bőr óvása tartozik bele, hanem a sminkelés és a sminkszerek is. Valami címet találni kellett a témának, ez rövid volt és szerintem arra jó, hogy a nők figyeljenek rá.
Ami az ár-minőség viszonyt illeti: egyetemistaként pl. én nem tudok egy szépségszalont megfizetni és ha érzem, hogy egy krém jó a bőrömnek, mint pl. ez a gyógyszertári is, amit most vettem, akkor minden rendben és megveszem, nem várok, amíg lesz 3-6000 forintom rá. A világszínvonalú kozmetikumok se jók mindenkinek, lásd lejjebb voltak panaszok a Clinique termékeire, amelyekre szerintem a fenti definíció fennáll. Nyilván szerencsés, ha kozmetikus állapítja meg, mi kell a bőrnek, és ez borzasztó okos ötlet, hogy ingyér megcsináljátok, esélyes, hogy én is benézek, ha Pesten járok (vasutasok, tessék megegyezni!), mert fontos tisztában lenni vele.
A liposzómákról, ceramidokról és egyéb csodatevő társaikról: eleve nem is vagyunk velük tisztában, hogy mit jelentenek, de agyonnyomatják őket a reklámokban és az egyszerűbb krémek már nem is kellenek sokaknak, elvégre mit tudhat, ha kimondható nevű? Ne haragudj, de Ilcsi néni nekem pontosan azért szimpatikus látatlanban is, mert a dolgai -- úgy tűnik -- természetesek. Éljen a kémia, de ha rászokik a bőröd a szómákra, lipidekre és az ég tudja, mi van még ezekben a krémekben, ha abbahagyod, károsodik, nem? Javíts ki, ha tévedek, elvégre Te vagy a szakember. Meg igazából ha egy kozmetikus terjeszt egyfajta termékcsaládot (Gigi, Rosa Graf stb.), akkor az az ő anyagi érdeke is, hogy azt ajánlja, nem?
Köszönjük a felajánlott segítséget, nagyon aranyos vagy, én rögtön kérdezek is egyet: ha találsz egy krémet, ami jó az arcodra, célszerű egy idő után váltani, vagy maradjon a megszokott?

Uradnak és parancsolódnak (na jó, legyen csak főnök :) ) meg azt köszönjük, hogy ide terelgetett. Gyere gyakran!

Mária

Előzmény: beautybyviktorklára (93)
beautybyviktorklára Creative Commons License 2000.02.11 0 0 93
hello
Én egy valóságos kozmetikus vagyok, az uram és cégünk főnöke találta ezt a topikot és mutatta meg.Nagy gondosan végigolvastam és elég elszomoritónak látom a helyzetet a bőrápolás /mert a kozmetika a mi felfogásunk szerint nem szépészet, hanem prevenció, tehát igyekszünk a bőr öregedését megelőzni, a problémák kialakulásátgátolni, illetve a meglevőketjavitani/ terén kialakult nem egészen pozitiv hozzáállásról. A mi kozmetikánk elég drága, viszont mondhatom, hogy az ár és minőség fedezi egymást.Ugyanzt nem mondhatjuk el az Oriflamről, az Avonról és a többi hasonló termékről, amik szabad forgalomban vagy kiképzetlen ügynökök segitségével jutnak el a nőkhöz. Nálunk csak nagyon jó minőségű és világszinvonalú professzionális kozmetikumok vannak,és eddig a vendégeink igen elégedettek velük. Szerintem kozmetikus ma már nem tud igazán hatékony csodaszert keverni, akármilyen tudással rendelkezik, mert nem tud liposzómát, ceramidot,nanoszómát és többi ilyen csacskaságot előállitani. Ilcsi néni például baromi nagytudású hölgy, de a krémei alapkrémek. Egy QMS Eye Contour és egy Ilcsi Magic /mindkettő szemránctalanitó/ között mondjuk a különbség annyi mint egy Erika irógép és egy számitógép között.Nem akarok itt órákat pötyögni, mert tudnék, meg már nem is valószinü, hogy sok olvasó van,de ha valakit komolyabban érdekel egy szaktanácsadás, 311-93-73 a számunk, egy diagnosztizálás és tanácsadásra bejelentkezhet, ez ingyenes és kb fél órás program. Vagy itt is lehet kérdezni, ha tudok válaszolok, de az olyan mint az ujságokban leirt sárgarépás mézes pakolás,aztán mindenki megnézheti milyen szép sárga és vizhiányos lett tőle a bőre. Tanácsadáshoz látni, kérdezni és tapintani kell.
Klára
nemisbéka Creative Commons License 2000.02.10 0 0 92
Te mindentől csak szépülsz, Egyetlenem...
:)
Előzmény: cukorfalat (91)
cukorfalat Creative Commons License 2000.02.09 0 0 91
szevasz ehun topicgazda!

Ilcsi csodakevermenyeit en is hasznaltam mar, megyeset, rozsaszint, jo illatut. Bar legszivesebb megettem volna, de hat azert ennyire en sem lehetek haspok:-)
Nekem a kozmikusom keverte mindig ahhoz merten, hogy epp a boromnek mire van szuksege. Talan ez lehet ennek a titka, mert evszakonkent is valtoznak a bor szuksegletei, vagy epp mas is lehet az ok, es ha a szagember ezt latja, akkor a krem osszetetele valtozik, es az ugy a jo.

cuk

Előzmény: nemisbéka (90)
nemisbéka Creative Commons License 2000.02.04 0 0 90
Koszi, jo lenne, mert erdekel.
Előzmény: rocher (89)
rocher Creative Commons License 2000.02.01 0 0 89
Őszintén szólva nem tudom, mert egy barátnőm szokta hozni, akinek a kozmetikusa foglalkozik vele. De olyan drága nem lehet, mert ajándékba szoktam kapni....
Ha gondolod megkérdezhetem.

petra

Előzmény: nemisbéka (88)
nemisbéka Creative Commons License 2000.02.01 0 0 88
Es mibe faj Ilcsi neni? Mert allitolag nem olcso.
Előzmény: rocher (87)
rocher Creative Commons License 2000.02.01 0 0 87
Re:Ilcsi, csak a sárgabarackos hidratálót használom, azt is csak nyáron. Valami miatt télen nem jó nekem. De nyáron isteni. Érdemes egy kis adagot kipróbálni, nappalit-éjjelit, nem mindenkinek jó!!!

petra

Előzmény: nemisbéka (85)
Cygnus Creative Commons License 2000.02.01 0 0 86
Egyik csoporttarsam a nyaron delejeztette szeme pillantasat.Hogy milyen volt neki arrol lovesem sincs, de ami biztos: egy hetig vakvezeto kutyaval jart.
Előzmény: paty (83)
nemisbéka Creative Commons License 2000.02.01 0 0 85
Ehun a topicgazda, igenis tessek feltamasztani, hosszura nyult vizsgaidoszakom miatt nem voltam. Nem tudom, ki ajanlotta lejjebb a gyogyszertari arckremet (talan mimike? bocsanat lusta vagyok lapozni), de nagyon igaza volt. Vettem, oriasi osszegert hidratalo kremet, 135 ft volt egy 50 milis tegely es szuper jo. Legkozelebb a sampont is kiprobalom.
Kerdes: Ilcsi neni kozmetikumait hasznalja valaki? Mert azokrol szokott menni az aradozas, hogy ilyen termeszetesek meg olyan jok.
mokusleqvar Creative Commons License 2000.01.22 0 0 84
Egy ismerôsöm a szájkontúr-tetoválást próbálta ki, de elszúrtak valamit, mert elfertôzôdött és belobbant a szája, és a duplájára dagadt...
Előzmény: paty (83)
paty Creative Commons License 2000.01.21 0 0 83
Sziasztok!

Tetszik a topic, így tovább.
Lenne egy kérdésem. Van-e valakinek tapasztalata a kozmetikai tetoválásról.
Pl. a felső szemhéjra egy fekete kontúrvonal a szempillák tövébe. Ha belegondolok,
elég praktikus, mert nem kell mindig meghúzni a vonalat és le sem kell mosni,
viszont nem biztos hogy mernék vállalkozni arra, hogy valaki a szemhéjamon
tetováljon, az egy nagyon érzékeny és sérülékeny terület. Vélemény, tapasztalat?

Paty

ErikaSzB Creative Commons License 2000.01.20 0 0 82
mokusleqvar, és kedves többi topiclakók, a milyen dezodor topicról jutott eszembe, milyen nagyon elsüllyedt ez a topic, hát ezt érdemli ez a nagyon fontos téma?
mokusleqvar Creative Commons License 1999.12.19 0 0 81
ErikaSzB,

örülök, hogy tetszett. :))
Amikor meséltem neki, hogy ajánlottam itt a Tasztalon, elôször csak nevetett, szerintem nem vette elôször komolyan.

ErikaSzB Creative Commons License 1999.12.18 0 0 80
Mokusleqvar: Hello, sorry, de kissé el voltam havazva... A kozmetikus szuper a kislányomnak nagyon szimpi volt, mellesleg nekem is, nagyon kíméletes de alapos volt, a kis 11 évesem kijelentette, hogy legközelebb már egyedül megy hozzá :))
Egyébként teljesen ki volt akadva/rökönyödve azon, hogyan kerültünk hozzá :))
Erika
Előzmény: mokusleqvar (79)
mokusleqvar Creative Commons License 1999.12.17 0 0 79
Kedves ErikaSz,

hogy tetszett a kozmetika?

Előzmény: ErikaSzB (68)
nemisbéka Creative Commons License 1999.12.08 0 0 78
cukorfalat nemcsak a tipikus no, hanem a Tokeletes is :)
:*
Előzmény: cukorfalat (77)
cukorfalat Creative Commons License 1999.12.07 0 0 77
.. en az avon 24 oras honajgorgore eskuszom. Nincs semilyen parfumbe bezavaro illata, es tenyleg hosszan tart. Jah, ha mar a "hosszantart"-hoz ertunk, az a ruzs (nemisbeka szobajaban tolott ominozus esten hasznalt:-) tenyleg nem jott le, pedig hires vagyok, hogy almomban ragom a szamat:))))

Nemisbeka, gratu a topichoz, ennyi hasznos dolgot egy helyen meg nem lattam:))

udv

a tipikus no

nemisbéka Creative Commons License 1999.12.07 0 0 76
Gilette, nekem is az van. Hat kicsit az is fog, de nem veszes.
Előzmény: KIKA (75)
KIKA Creative Commons License 1999.12.07 0 0 75
Az átlátszó zselés izzadásgátlók tényleg jók. Nekem vmi sötétzöld van, asszem vmelyik női borotvás márka, hát elfelejtettem.

Nyuszog, a köröm erőssége valószínűleg alkati dolog. De állítólag segyítenek a köröm, a haj és a bőr állapotán (mert egyféle fajtájúak ezek mind) a vitaminok, de pl. az olívabogyót is ajánják, mint bőrszépítőt (belsőleg). Van kozmetikus a közelben? Valamelyik B(6?) vitamin kimondottan a bőrre vigyáz.

Voltam a múltkor az Estée Lauder kozmetikában, a 10. évforduló alkalmából grátisz arckezelésre lehetett jelentkezni, nagyon finom volt. Az Yves Rocher kozmetikája is nagyon jó.

Gy_Rozi Creative Commons License 1999.12.03 0 0 74
ErikaSzB!

Köszi a tippet, ki fogom próbálni :-)

Rozi

Előzmény: ErikaSzB (72)
nemisbéka Creative Commons License 1999.12.03 0 0 73
A Rexonaval nekem is ez volt. Amennyiben izzadasgatlo, szerintem szuksegszeruen tartalmaz valami szarito anyagot, ez az, ami ha a deo megszarad, feher marad es megfogja a polot.
Előzmény: Gy_Rozi (71)
ErikaSzB Creative Commons License 1999.12.02 0 0 72
Lady Speed Stick, áttetsző zselé, garantáltan nem hagy nyomot, van illatmentes és enyhén illatosított is.
Előzmény: Gy_Rozi (71)
Gy_Rozi Creative Commons License 1999.12.02 0 0 71
Nyuszog:

Rexona 24 órás stiftes power dry-t és a "legnatúrabb" Fa és Nívea golyósokat próbáltam. Minden szűkebb pólómat összekenték fehéres csíkokkal. Másnak nincs ilyen gondja, hogy nem szívódik fel a dezodor?

Sminkelésre előre be kell jelentkezni a Clinique-be? Jó az a "szemhéj-rúzs", ami a mostani ajándékcsomagukban volt!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!