látom a klima probléma szinte visszatérő. (A fiam off autóján kb 20 eft + ért töltenék fel (külföldi autó, szinte tök üres, el se indult a kompresszor, kis rátöltést után megállapították, hogy szivárog, viszont most elindul a kompresszor és hűt is).
Szóval ilyen árak és visszatérő problémák mellett (yt-n több videót néztem) mennyire van létjogosultsága (esetleges problémái) az otthoni töltésnek?
:) Erről a barátom párjánk a c3-ja jutott eszembe. Ha balra akart kanyarodni és kirakta az irányjelzőt balra akkor időnként leállt. Egy tolatólámpa kapcsoló oldotta meg a hibát.
Egyelőre okés lett.Remélem nem egy napig tart mint legutóbb amikor szakik javították!!
Szal .
..szétkaptam az akku felől mindent..átméregettem a biztiket minden ok volt.Viszont a reléknél az egyiknek egy lába gyanúsan nem gyárinak tűnt.Átforrasztottam hogy biztos legyen.
Össze mindent és a kód kiütése után minden visszaált frankóra.Klíma be és dolgozik.Sőőőőt a jobb hátulról egy ABS -ASR (tegnap ezt is kidobta)zaj-hiba is megszünt.
Mintha egy konzervdobozt húztam volna magam után olyan hangja volt.Vagy az akku saru volt laza és hátul ki-be kapcsolgatott valami,vagy a forrasztás oldotta meg ezt is.
A szakik már a féltengelyt vették volna ki az autóból,meg van aki a koplett kerékszettet cseréltette volna:))))
Viszont most 5 bár az alap és 15-17 a max amire felkúszik a nyomás!
Háát ilyen érdekes egy Renault Scenic2 tulajának lenni:))))
Jobb oldali motortartó bakot cseréltek az autón. Azóta, igaz a motor nem remeg alapjáraton, de a csere óta a karosszéria átveszi a motor rezonanciáját. Ezáltal hangos az autó. Autópályán nagyobb sebességnél pedig rezonál az egész karosszéria. Már a beindításnál fémes rezonancia érzékelhető.
Az évek folyamán többször is cserélték már benne ezt az alkatrészt. Nem ez az első eset, de ilyen hatást még soha nem tapasztaltam.
Lehet, hogy nem a hozzá valót szerelték be?
Ennek a jelenleginek formája sem olyan, mint a réginek (régi felső része mindig szögletes, kocka forma volt, a jelenlegi pedig kör alakú) már mint a motortartó baknak.
Elviselhetetlen és idegesítő az a hang amit produkál.
Nem jót tettek bele?
2005. évjáratú. 1,5 DCI.
Járt már valaki így.
Az alsókat, azokat tavaly cseréltek.
És szerintem elég drága volt. 30 ezer forint volt maga a jobb oldali tartó bak.
Autó klímád úgy működik: bekapcsolod a hűtést a hűtőventilátorod indul kisfokozaton, emelkedni kezd a nyomás 16,17 bárnál kapcsol magasabb fokozatra a ventilátor, ha nincs extra meleg akkor kezd lefele menni a nyomás és kb.16 bár alatt leállítja a magasabb sebességet és kezdődik minden elölről. Ezekben a melegekben nem fogja nagyon kapcsolgatni a venti sebességeket mert nem tudja 16bar alá vinni a meleg miatt a nyomást, max felmehet 27 bárig és ott a védelem tiltja a rendszert. Menetközben nem megy a venti mert a menetszél hűt. A nagyon nagy nyomás lehet a koszos hűtőtől, elpárologtatótól vagy akár túl töltéstől is. Ez mind üzem közben jelentkezik 7-8 bárnál indulni kéne neki.
Amúgy az égvilágon minden működik benne faxán,csak ez a klíma a mumus.
A a baj hogy a harmadik klima experthez kell vinnem mert csak hümmögnek meg a műszerekkel próbálkoznak hibatörlést.Aki eddig (2021-ben)rendbe tette az meg nyugdíjba ment..:(
Nekem idehaza egy telós app van ami a sok nyomáskapcsoló csere után 7-8 bár értéket jelez élő adatnak.Ha nagynehezen bekapcsol egy pillanatra akkor olyan 20-30 közötti az érték.
A 10 bár amit még a csere-bere előtt mértem rajta sok?Erről nem találtam adatot sehol hogy mekkora nyomásra lökik fel töltéskor.Csak a grammot adják meg a kezelésiben.
Volt már olyan vélemény is hogy magas a nyomásom ezért nem kapcsol be rendeltetés szerűen...nem tudom.
illetve már most is el van ázva valószínű ki kel majd szárítanod.
A tisztítás
aláfekszel a jobb1 ülésél és látnod kel egy csövecskét egy leffenytűvel azt kel megpiszkálni és a nyakadba fog ömleni a víz+trutyi a csőből ennyi a tisztítás.
Ja utána érdemes az ablak alatti vályút is kitakarítani ott is van 2 lefolyó onnan is lehet víz és az a lábadnál a beltéri kompjuterre tud folyni.
meganeklub topikba keresve kondenzvíz kifolyó és hasonlókra találsz pontosabb infót is
Szia mindenki, lenne egy kérdésem, az alany egy 2007 es grand scenic 1.6 benzin, ha bekapcsolom a klímát akkor (csak tipp) a kondenz víz befelé folyik az anyós ülés gumiszőnyeg felé, valószínű el van dugulva,nem kifolyik hanem be ,mennék a balatonra természetesen klimával, lehet e ettől baja az autónak? Mert addig már nincs időm takarítani. vagy inkább ne klímázzak? Köszi a választ!
A klíma nyomásérzékelőről ha lehúzom ill.visszadugom a vezetéket akkor bekapcsol egy pillanatra a klíma.A nyomás felugrik 20-30 bárra,az után leold és ennyi.
A vezetékeket lecsekkoltam az agy csatiig azok OK.
le kéne cserélni, nézegetek néha GS3-akat, bár nekem a 2015-től indult Espace jönne be, de jelenleg a használtautó árak nem barátságosak... (és persze lehet, h ez nem is fog nagyon változni...)
Sziasztok! Tudom ez scenic II fórum, de az I halott, de ha tudna vki segíteni az jó lenne. Van egy 2003as 1.9dci. Munka autóm. Indítás után ég az izzítás piktogram. Mi lehet a gond? Izzgyertyák? Egr? Nem akarom lecserélni, sok mindent javítottam rajta magam. Váltó kuplung porlasztók magam cseréltem. Köszönöm előre is ha vki segítene megerősíteni a hibát. De lehet tévedek, azért kérdezek
Azt tudom, de nálam ahogy írtam előtte, kicsit más jellegű a probléma, mint hogy szimplán a kijelző elromlott... Ez javítások után jelentkezik, majd pár nap múlva elmúlik. Pl most is, pénteken alsó motortartó bak csere, utána rögtön kijelző behal, majd pár napig szar, és ma hétfőn újra jó. Legutóbb nyomáskapcsoló szerelés után is ugyanígy. De olajcsere vagy bármi motor matatás után is szintén ez... Pár napig rossz, majd meggyógyul. És utána jó a következő beavatkozásig.