Az utóbbi időben mintha elmélyült volna a bevándorlással, bevándorlókkal kapcsolatos problémakör hazánkban és Európában.
De miért is probléma ez, ha az európai országoknak ott van az elöregedés és a népességfogyás is problémaként?
Mégis megtelt a vén kontinens? Nem tudjuk magunkbaolvasztani, asszimilálni, befogadni a menekülteket? Miért van ez és kiken múlik ez?
Magyarországon ugyanaz a helyzet kicsiben, mint Európában? Most nem tudnánk olyan telepesfalvakat létrehozni, mint pl. annakidején a görög menekülteknek Beloianniszt?
És mivel történetesen csak a MAGYARORSZÁGRA ÉRKEZÉS utáni adategyeztetéseken derül ki, hogy ki-hova-merre, ezért szokták hozzátenni, hogy mennyien utaznak tovább és mennyien maradnak.
Milyen telhetetlen vagy. Ezek a lányok legközelebb már szemeteszsákba lesznek csomagolva évente terhesen, a buzi koreográfus ledobva a tetőről, az épületben a Loja Dzsirga ülésezik nagyszakállú mohamedán bölcsekkel, tánc meg a bacsa bázi lesz...
Van ahol megy. Pár napja tettem be cikket amiben egy görög bírósági eljárás végeredménye volt, ómár ali és muhamad nem kapott életfogytot mert az "bűnszervezet" vádpontot a bíró nem látta bizonyítottnak ezért 439 (126+126+187) évet kaptak.
Lusta vagyok megint megkeresni, de ha rákeresel a "paros3" kifejezésre pl. a twitteren akkor látni fogod a noborderes gittegyletek egeken túl érő vonyítását az ügyben.
Nem kell aggódnod, eddig nagyjából 3 tucat feljelentést tettek a brit állam és személyesen patel ellen, az összes létező brit bíróságon kívül az EJEB-nél is.
Én már a legelején is azt javasoltam, hogy ha valaki afrikaiként szírnek hazudja magát, akkor SZÍRIÁBA kell kitoloncolni ( utólag a "hova is tartozol" megmásítása már nem lehetséges...) , ha meg egy etióp afgánnak, akkor Afganisztánba....
"A brit kormány már korábban jelezte azt is, hogy a készülő új bevándorlási törvény alapján életfogytiglani börtönnel lesznek sújthatók azoknak a hajóknak a vezetői, amelyekkel az embercsempészek a Nagy-Britanniába illegálisan bejutni próbálókat szállítják az európai kontinensről a brit partok felé."
"A lakosság 50%-a római katolikus, 39%-a protestáns (nagy része adventista), 4,5% egyéb keresztény, 1,8%-a szunnita muszlim, a maradék egyéb"
A merész visszazavarásnak fentebb látható a magyarázata. A vallási összetétel. Ha muszlim lenne nagy része, már mennek a sivalkodás ezerrel : "Bántják a szegény muszlimokat!"
Kíváncsi voltam, és elolvastam Földes András : Mit tegyünk, ha fegyvert fognak ránk? c. könyvét.
Emlékezetből csak néhány dolog érzékenyítésként. Lehet, nem pontos, de azért benne van a lényeg:
- 2015-16-ban az író is hozzácsapódott "menekültekhez", és együtt szöktek át a határon. A tábortűz mellett ülve anekdotázgattak, majd levonta a konzekvenciát. Tulajdonképpen egy kis szalonna és bor hiányától eltekintve,bárhol lehetett volna ez a békés tábortüzes este
- a könyvben feltűnik afgán(?) menekült is, aki amúgy egy afgán területi tévénél volt riporter. Akkor, pont Németországba szándékozott menni, hogy ez irányú állást keressen magának. Természetesen, a helyi nyelvet beszélte csak, a németet nem. Maga is megjegyzi a könyvben, hogy ez így nem fog menni.
Más muszlimok, meg színészek, időnként szíriai menekültek mérnöki végzettséggel és ugye, könnyekig meghatódik az ember az ilyentől. Kecskepásztor, véletlen sem volt emlékezetem szerit.
- Irakban, erőszakon átesett nők rehabilitációs menedékét is meglátogatta. Egy szerencsétlen muszlim - érettebb korú - hölgy mesélte el neki, elkapta az IÁ. Általában fiatal nőket gyaláztak meg, de neki nem volt szerencséje. Volt egy az IÁ tagok között, aki az érett nőket szerette. 48 óra múlva elengedték - amit közben átélt, azt egész életében hordozni fogja -, és a család megnyugodott, visszatért. A hölgy elhallgatta mi is történt vele, mert akkor neki annyi.
Majd elmondta, tulajdonképpen semmi más nem történt vele, mint ami 13 éves korában, mikor férjhez adták. A férje is megerőszakolta.
És akkor egy ilyen világlátott, tényleg tökös faszi látensen O1Gézik, meg a rettegést keltő kormánynak beszólogat a könyvben. Nem esik le neki, ez az iszlám. Egy-egy eset lehet kivétel, hogy valakik tényleg szabadulnának az iszlám terhétől. De az, hogy az összképet nem látja az író......! Hiszen mi a különbség az IÁ és a férj között? Semmi.
Ja! Csak a bor meg a szalonna hiányzik. És még ekkor sem esik le neki, amit ír.:-)
Nagy ez az Európa, van az uniónak számos tagállama. Ha Magyarország felé nem mehetnek, akkor miért nem mennek másfelé? Miért nem arra mennek, ahol szívesen látják őket?