Bár biztosan tudtam hogy az olajnyomásnak rendben KELL lennie, de... azért ez elég genya megoldás, nem?
Más fórumokon olvastam, hogy ha nem lenne mechanikus le is tiltana... :/
A lényeg: a generátor - ömnindító kábelhez csövezett hosszabbító kábelszakasz vége volt eltörve a csatinál. Nem gondoltam, hogy a generátortól az óracsoportig 4 azaz NÉGY csatlakozón kell átmennie a jelnek!!! Margit! ....
Megforrasztottam, most bódottá van
(ld. engedjük ki a macska farkát az ajtó közül c. vicc...)
Azzal a problémával fordulnék hozzátok, hogy az autóm gázadásra lassan reagál és néha rángat, váltásnál lassan esik vissza a fordulatszám, lomha, erőtlen, magas fogyasztás kb. sztem 1 literrel többet eszik. Mitől lehet ez? Rossz lehet a benzin levegő arány? valamelyik injektor szarakszik? HIBAKÓD NINCS
Elsőre el kell dönteni, hogy amikor lemegy a mutató, akkor a hűtőfolyadék valós hőmérséklete is változik, vagy sem. Utóbbi esetben bizonyára a műszerrel van gond.
Tegnap a következő történt: Az autòpályán haladtam amikor egyszer csak sípolt a hűtőfolyadék-hőmérő és kiírta, hogy ellenőrizzem a hűtőfolyadékot. Amint lehetett, megálltam és ellenőriztem. A folyadékszint az optimális szinten van, a minimum és a maximum jelzés között, pont ahol lennie kell. A hőmérő beesett nullára, majd időnként visszaugrott 90-re. A hűtés működik. Pár perc mùlva a katalizátor ikon is bekapcsolt és azóta is folyamatosan ég. Az autóval gond nélkűl haza tudtam menni, nem melegedett tùl. A tippem az, hogy a hűtőfolyadék hőmérséklet érzékelő romolhatott el. Volt már valakinek ilyen gondja? Esetleg van valakinek tippje, hogy mi lehet a gond?
Az áttétel csak az egyik szorzó, plusz a generátor (1 fázisa) fordulatonként 12-szer vált polaritást. Gyakorlatilag az a fordulatszámmérő egy frekvenciamérő. Ha jól emlékszem, az órára rá van írva a szükséges áttételi arány.
Az olajnyomás jelzések abból adódnak, hogy a fordulatszám szerves része az olajnyomás jelző rendszernek.
Golf 3 dízel, 1992, mechanikus adagoló. Elkezdett akadozni a fordulatszámmérőm a napokban, ki-ki hagyogat. DE! Mellette néha felvillan pár más hibalámba is ilyenkor pl. olajnyomás (először a frászt hozta rám).
(Lehet hogy nem tartozik ide, de a tank/hőfok kezdetektől fogva keveset mutatott, de azt stabilan.)
Tehát szétszedtem, nem láttam semmi érdekeset. Kicsit átforrasztottam a stab IC lábát meg egy dióda volt még gyanús, befújtam a csatit kontakt spray-vel. Semmi.
Volt otthon egy másik műszeregység, azzal is ingadozik a fordulatszám-kijelzés, DE az alapjáraton 7-8-ezren ugrál (-na, ha lenne ott szám - el tudom képzelni, hogy ez már computeres motorhoz való, ezért mutat nagyságrendekkel többet?).
Nem igazán tudom hogyan induljak neki a hibakeresésnek. Vegyek bontottan még egy órát? Valakinek valaki ötlet?
Sziasztok! Golf 4 AXP, kuplung csere előtt állok.. tavaly rábíztam szerelőre, de valami nem sikerült. A környéken nem tudok egy megbízható, lelkes szerelőt sem, szóval úgy döntöttem kicserélem én a kuplungot! Állítólag AXPben fordított kuplung van, ez mit jelent? Csinált valaki közületek már ilyet? Mennyire macera, mik a buktatói? Szerszámok vannak bőven. Sokmindent megcsináltam már (futómű, fékek stb) szóval a beállítottságom kb megvan hozzá.
Előre is köszönöm! Tünetek közt szerepel a csúszó kuplung, remegő kuplung pedál, és erős rezonancia 3000es fordulaton.
Sajnos nem jártam nagy sikerrel kicseréltem azokat is de semmi.Mikor benyomom a 14 es biztosítékot akkor egy szikrázós hangot hallok de semmi nem működik előtte volt úgy hogy kicseréltem újra elmentem vele 500 métert egyet dudált és akkor működött addig mig be nem zártam a kocsit.De újranyitásnál már csak az ajtókat nyissa a csomagtartót nem és már nem is működik rendessen.Nézegettem német fórumokat ott valami konfort dobozra gyanítottak.Csak nem tudom hol talalható az.
Sziasztok. Volna egy problémám a Golf 4-el.Nem működnek a következők:csomagtartó zár,elektromos ablakemelők tükrök belső lámpák. Első ránézésre kicseréltem a 14 es biztosítékot kb 1 napig jó volt. Természetesen összes biztositék jó volt ennek ellenére kicseréltem az összesset egy darabig ismet jó volt de mostmár nem reagáll semmire. Van valakinek ötlete mi lehet a hiba oka?
Inkább az 1-2km-es utak lehet az ok. Menni kellene vele egyhuzamban 150-200km-t, hogy az olaj rendesen átmelegedjen és elpárologjon belőle a benzin. Ha így sem áll helyre a szint/szag/tapogatás, akkor lehet tovább gondolni a dolgot.
A következő a gondom a Golf 3 benzine 1,4-es 60LE gk-val. 150 ezer km van benne.
Az olajszint megemelkedett a nívópálcán kb 1,5-2 cm-el olajcserétől számítva, kb 1.500 km és 8 hónap telt el.
Az olaj kissé sárgás színű és erősen benzin szagu. Kitapintva lehet érezni, hogy gyengébb viszkozítású. A gk nem garázsban áll, naponta kb. rendszeresen kb 2 x 2-3 km-es rövid távokra van használva, időnként 2-3 hetente kicsit hosszabb útat is megtesz. Hidegen melegen egyarán egy pöcre indul, nem tarakirozik a fordulat, rendesen gyorsul, nem rángat. Gyertya kb 10-12 ekm-el korábban volt cserélve.
Az egyik tippem, hogy kompressziogyűrű beragadkatott, vagy eltörhetett, esetleg valamelyik gyertya nem ad szikrát és a hengerbe kerülő benzin leszivárog a karterba. Jövőhéten megyek egy szerelőhöz leméretem a kompressziót.
Van esetleg tippetek, hogy a leírt hibalehetőségeken mi okozhatja nég ezt a problémát?
Nekem papíron is 55 liter a G2 tankja, és nekem van benne pöcök is, 60-at lazán benyel.....1985-ös 1.6 GL. Próbáltam már kúton is, kannával is, de azok nagyon csalókák, több liter többlet is belefér némelyikbe, és ha ez sokszorozódik mindjárt meg van a megoldás.
Nekem is OBD gondom lenne, van egy ilyen 3000 Ft-os kék KKL 409.1 kábelem, részben kommunikál is a kocsival, a légzsák-fék-rádió-immo-műszerfal stb. csoportok működnek, ott már töröltem is kódot gond nélkül, de a 01-es motor modullal nem bírom működésre bírni. Próbáltam már a baudot állítani mindenféle értéken a portbeállításokban, néztem már 32 bites Win7-el, 64-es Win10-el, semmi változás. Néha-néha beugrik egy ilyen össszevissza VAG-szám, de aztán csak próbálkozik, aztán vagy 15 alkalom után feladja. A kábelhez adott Vag-Com-magyart, és VCDS-Lite-ot használom.
Az autó egy korai 1998-as Golf4 1.416V AKQ, gyárilag még check engine led sincsen benne.
(Assszony 2000-es 1.6SR Leonján gond nélkül megjeleníti a motor-modult ugyanez a technika.)
Sziasztok. Segìtsèget szeretnèk kèrni. Vw golf 4 1.6 16 szelepes AUS motorkóddal. Nem csatlakozik az OBD-hez ès a climatronic sem kapcsol be. Menet közben felmelegedett motornál 1 henger kihagy. Mi lehet a problèma. Merre induljak el a javìtásban. Amit eddig èszrevettem hogy a fèklámpa kapcsoló vezetèke össze èrt ès a biztosìtèkot kiolvasztotta.