A legegyszerűbbet próbáltad? A frekvenciát és az usb üzemmódot kézzel beállítod, és VOX indítja az adást. Mivel a frekvenciát csak sáv váltásnál kell állítani, nem túl kényelmetlen.
Igen , 6IRG és a sógora vagy milye járt élen a 70 centis rádiók elterjesztésében amikor még drága volt a bolti. Eelőerősitők is kerültek bele, szoftver teljesen amatőr felhasználást képviselte, nekem is volt , sok helyen még műxik tökéletesen.
Ilyen negatív tapasztalatom sosem volt, az eredeti átalakításokkal az Ericsson 459MHz felett nem remekelt, a Motorola 470MHz-ig megfelelően működött. Ez akkor lett igazán fontos, mikor a nem hobbi felhasználókat a 461-466MHz-es tartományból áttették 468MHz fölé. Nekem a csatornaszelektivitása tetszett, mert 20KHz-es raszterre volt tervezve.
Arra emlékszem, hogy kettő darabból egykoron átjátszó készült.
(Pontosabb információval HG7WHR, HG6IRG és HG6IAA szolgálhat)
Ezeknek az átalakításoknak - a kitalálásához szükséges, megsüvegelendő tudás mellett - egyébként volt gyakorlati haszna?
Mintha pont itt a fórumban lett volna róla szó, hogy a nagyteljesítményű NMT bázisállomások miatt a rádiótelefonkészülékek vevője nem volt kimagasló érzékenységű.
Azt szeretném kérdezni, hogy valaki tudja-e, hogy a Yaesu FT-897-nél a szerviz menübe való belépés (A+B+C gom és a power ON) miért nem sikerül sokadjára sem a belépés? neten se nagyon találtam semmit.
Osztopán rádióamatőr találkozó 2022.05.01. Tallián Kastély udvara Fő utca 22. QTH lokátor: JN86UM05ch. Koordináták: N 46°32’21“ E 17°40’06” Parkolási és kipakolási lehetőség.