Tényleg nem kötekedés végett! A termék szinte napiáras , tegnapi linken épp fillérre pontosan ugyanannyi volt, de ma se dupla ár! Nem írtam árat elsőnek csak annyit hogy akciósan vettem! A vételi árat ma írtam csak meg neked ,hogy annyira még se nézz hülyének amiért ezt vettem! Semmi nem indokolja a drágább vásárlást , de az elején árak nélkül megírtam,hogy ehhez jutottam jóáron! Félrevezetés sincs, mert nincs 2x ár! Ha a mai árat nézem a linken 1890/2100- itt megint nem jön ki a matek! Vagyis nem álítottam valótlant! pontosan tudom mik a különbségek inkább ezt írd meg légyszíves , mert azzal a fórumon nagyobb segítséget adsz másoknak ,mint ha lehülyézed a másikat háttérinfó nélkül.
Ez egy információs fórum, emberek gyűjtaenek infót maguk megsegítésére.
nincs különbség árban a táblás és tekercses között.
Ez NEM igaz, az informálódó közönséget félrevezeti.
ahogy írtam EHHEZ jutottam hozzá akciósan.(1100ft/m2)-ingyenes házhoszszállítással.
Nem, nem írtad, hogy 1100-ért vetted. A linkeden is 2100Ft volt még picit lejjebb is.
Másnak az nem segítség ha csak részinformációkat lát.
AZ igazság az, hogy azonos körülmények között 2X-es a szorzó a két termék között.
Ez információ az érdeklődőknek.
a két szigetelés közt vannak különbségek (tulajdonságban,és nem csak 0,039 tényező )) -ennek olvass utána ,mert én hiába írom le a példa azt mutatja,hogy nem akarod megérteni.
Pontosan tudom, mik a különbségek. A kérdésem CSAK annyi volt, hogy NEKED ezek közül mi indokolja a DRÁGÁBB választását.
Ugyanolyan ár mellett én is a táblás kőzetgyapotot választottam volna. Szerintem meg a táblásat könnyebb lerakni. Mi azért választottuk annak idején a tekercseset, mert a beton gerendák közé azt könnyebb volt bevágni, és lényegesen olcsóbb volt, mint a táblás. Szóval a jobbat választottad.
Bíztam benne ,hogy elsőre átmegy amit írtam,de akkor mégegyszer.
Semmi nem indokolta?
-nincs különbség árban a táblás és tekercses között. (erre raktam be egy linket-szóval nem én találtam ki.)
-ahogy írtam EHHEZ jutottam hozzá akciósan.(1100ft/m2)-ingyenes házhoszszállítással.
-a két szigetelés közt vannak különbségek (tulajdonságban,és nem csak 0,039 tényező )) -ennek olvass utána ,mert én hiába írom le a példa azt mutatja,hogy nem akarod megérteni.
Attól,hogy nálad esetleg a tekercses van,nem vonja magaután,hogy aki mást rak az a hülye.
Egy szó ,mint száz jó nagy hülye voltam ,hogy ezt választottam meg a pénzem is bánta,de mit tegyek ha ez volt jó áron.
Nem is mondtam, hogy kiegyenesednek, de pont ezért is jó volt, hogy lelapátoltuk, mert nem nyomja tovább a födémet. Szerinted fölösleges volt, szerintem meg nem. A helyére üveggyapot került, ami jobb hőszigetelő, mint a sár. Amúgy meg hogy nézett volna ki, ha a salakot lelapátoljuk a betongerendák közül, a fafödémes részen meg maradt volna a sár? Könnyítettünk a födém terhelésén, és egy jobb hőszigetelő anyag került a helyére.
Semmi gond a te pénzed, azt csinálsz vele amit akarsz. Egy ismerősöm most dobja le a teljes tetőt, ami egy 100%-os zsindelyes szép tető, mert cserepet akar. Csak úgy. 6millió. :))Okos. :)
Csak a"jegyzőkönyv" kedvéért ma is találni 0,039-es tekercses 10cm-est 1000Ft körül. Aki keres az talál.
Lerakni is sokkal egyszerűbb és pontosabb, mint a táblást.
Kb : 100 m2 a födém. Fele nagyjából fafödém, ami meg hozzáépült az betongerendás köze betonnal kiöntve, és salakkal feltöltve, mint szigetelés. A salakos rész az nem volt olyan nehéz, az volt 15-20 centi. A fafödémes részen pont a súly miatt meg is voltak hajolva a gerendák.
Írhattam volna 10 centit is, de nem ez a lényeg, hanem hogy minden le lett lapátolva, ki lett takarítva, és utána lett megcsinálva az üveggyapot szigetelés. Salakos részen hungarocell darabok is voltak a salakfeltöltés között, ami megint könnyít a súlyon, de növeli a m3-ert. Szóval nyilván nem mértem le mázsával, amit lelapátoltunk az egész födémről, meg vonalzóval sem mértem le a vastagságokat, de nem is ez volt a lényeg. A lényeg a letakarítás volt.
A páraáteresztö fóliának is van párafékezöhatása ( gondolom a technikai paraméterek között fel van tüntetve a vízgőz áteresztő képesség ,V: gramm/m2/nap . Légrétegvastagság egyenérték , sd érték ) . Bizonyos hömérsékletnél kicsapódhat a felületén a pára és szerintem a gyapot felsö rétege is " jobban " nedvesedhet .
" Nálam a fafödémről le lett lapátolva az agyag, sár, homok (mindegy minek nevezzük), ami 20 centi lehetett, és a betonfödémről is a salak"
Mondjuk egy fafödémen azért a 20 cm túlzás,de talán elmegy.
Mekkora az a ház. Tegyük fel 80 nm a hasznos lapterület.
Annak a födémje kb. 100 nm.
Ha 10 cm a saralás (már az is túlzás ), akkor minden nm -en van 0,1 m3 sár és homok. 10 m3 Annak a tömege úgy 160 - 180 kg/nm, azaz az egész padláson van
17 - 18 tonna anyag. Az állítás szerint 8 -10 m3 a lepakolt anyag.
Ha 20 cm akkor az a ház belülről max. egy 40 nm lehet, azaz házikó.
Valami nem stimmel.
Felporszívózni ?Llehet, de az is felesleges munka, akár a lehordás.
Összegezve nagy valószínűséggel az a korábbi saralás nem több mint 10 cm, az is a szokásosnál nagyobb.
Nem tudom, hogy van-e székállásod? Mert akkor a székállásra lehet tenni körbe pallókat élére állítva. Egy kicsit megerősíteni, hogy legyen egy stabil váz, és a tetejére meg deszka borítást, ha nem kell nagy súlyt megbírnia.
Jelenleg mi lehet reális ár részleges homlokzati szigetelés munkadíjára? Ház sarka, kb 16 nm, max 4 méteres magasság, kőzetgyapotos szigetelés, vakolással, festéssel, számlásan. :)
Csak úgy tól-ig, hogy mégse vegyenek teljesen hülyére. :)
Az szép munka amit te csináltál,viszont én nem szándékozom megbontani a saralást. Szigetelés egyenlőre ennyi lenne,aztán hogy mit hoz a jövő az kérdés még.