Keresés

Részletes keresés

Pásztörperc Creative Commons License 2000.01.20 0 0 16
Sajna, nem ismerem (soha nem érdekelt).
Előzmény: Trebitsch (15)
Trebitsch Creative Commons License 2000.01.20 0 0 15
OK, sorry, Pásztörperc kartács, elkerülte a figyelmemet a lényeg, hogy ez az összesítés nem teljes.
Viszont a teljes összesítés adatait se ismerem, a változatosság kedvéért. Tudnál számokat mondani? (Lyó, tudom, 1, 2, 3. Nem olyat... :)
Előzmény: Pásztörperc (12)
PuPu Creative Commons License 2000.01.20 0 0 14
Ez is csak a szokásos műsor:
-ha nekünk van székházügyünk, majd csinálunk nektek is...
:O)
GLászló Creative Commons License 2000.01.20 0 0 13
Készült, persze. Számtalanszor le lett írva, a fiúk azonban azt az álláspontot képviselik, hogy az nem érdekes, mi a parlamentben csak állami ügyekkel foglalkozunk. A Napi M. pedig küldetést teljesít - akarom mondani szokása szerint túlteljesít.
Előzmény: eomer (11)
Pásztörperc Creative Commons License 2000.01.20 0 0 12
Kedves Trebi!

No, akkor sokad*: 1989-ben mexűnt az állampárt. Lett neki jogutódja: a Maszop. Ezt kötelezték arra, hogy számoljon el az állampárt vagyonával (lásd: 4 igen). Ennek keretében, egyebek között, lajstromba vették az állampárt összes ingatlanát. Valamennyi a Kincstári Vagyonkezelő tulajdonába került. Az ebben az időben regnáló Németh-kormány jelentős (és sikeres) nyomásának 6ására a Maszop a nagy többség (80–90 %) használatáról lemondott. Ezeket a KVSZ átadta az önkormányzatoknak, és AZOK adták ki ezeket a frissiben alakult, legkülönfélébb típusú szervezeteknek (főleg a pártoknak, de nem csak). Az MSZP által használt ingatlanok viszont továbbra is az állam (KVSZ) tulajdonában maradtak. Azóta ezek közül is került házikó más szervezethez: A Maszop 55 000 fővel alakult; jelenlegi tagsága 30 000 körül van: a viskók 1 részét nem tudta fenntartani és leadta. Ezeket a KVSZ már nem passzolta át az önkorm.-oknak, hanem maga jelölte ki az új használót. Tehát: minden olyan összesítés, ami csak az ilyen tulajdonú ingatlanokat veszi figyelembe, szükségképp torz képet mutat — gyaníthatóan szándékosan.

Előzmény: Trebitsch (9)
eomer Creative Commons License 2000.01.20 0 0 11
Készült valaha valamilyen publikus kimutatás arról, hogy a pártok összesen hány és mekkora alapterületű ingatlant birtokolnak, vagy használnak ingyenesen? Tekintet nélkül arra, hogy az ingyenesen használt ingatlanok kinek a tulajdonát képezik? Mert akkor látnánk tisztán. Ez így nekem most egy rosszindulatú Napimao-csúsztatásnak tűnik...
Előzmény: GLászló (5)
GLászló Creative Commons License 2000.01.20 0 0 10
Bocs kartács, de nem értelek. Megfogalmaznád-e a kérdést úgy is, hogy érthető legyen számomra? Esetleg megkérnélek, hogy előtte olvasd el a Pásztörpercet helyettesítő beírásomat is.
Előzmény: Trebitsch (7)
Trebitsch Creative Commons License 2000.01.20 0 0 9
Helyesbítek: ez se így van, a párttagok nem mindegyike dolgozik ott. Akkor jogos, ha a pártapparátus kilencszer akkora, mint a többieknek együtvéve, és indokoltan akkora, nem felduzzasztott.
Pásztörperc kartács...???
Előzmény: Trebitsch (7)
GLászló Creative Commons License 2000.01.20 0 0 8
Semmiség, az ember ennyit elvárhat a főnökétől.
Előzmény: Pásztörperc (6)
Trebitsch Creative Commons License 2000.01.20 0 0 7
GLászló kartács,

azér ez nem egészen világos számomra. Mennyiben érdekes az, hogy kitől kap valaki ingyenes használatra ingatlant? Nem mindegy? Kapta, használja, másik kérdés, hogy jár-e neki ennyi.

Az én kis buta agyvelőm asszongya, hogy (90% alapterület) abban az esetben igen, ha a cociknak éppen kilencszer annyi párttagjuk van, mint az összes többi pártnak együtvéve.
Csak azt nem tudom, hogy ez így van-e.

Előzmény: GLászló (5)
Pásztörperc Creative Commons License 2000.01.20 0 0 6
Köszönöm, Kedves Főnököm!
Bingo!
Előzmény: GLászló (5)
GLászló Creative Commons License 2000.01.20 0 0 5
Bingo. A dolog Pásztörperc magyarázata nélkül is így van. A szocik állami ingatlanokat használnak és ennek kiegyenlítéseképpen a többiek önkormányzatit. A dolog - ahogy a klasszikus bonmot tartja - "történelmileg így alakult". Ha a kettőt összevetik, akkor kiderül, hogy a pártok használatában lévő ingatlanok nincsenek aránytalan eloszlásban. Ezt már annyiszor elmondták, de mindegy.
Előzmény: eomer (4)
eomer Creative Commons License 2000.01.20 0 0 4
Majd jön Pásztörperc és jól elmagyarázza, hogy mi a helyzet a pártok által használt ingatlanokkal. Gyanúm szerint kiderül belőle, hogy az ingatlanok jó része nem állami, hanem önkormányzati tulajdonú, és az ingyenes használatra sem vennék mérget. Persze, lehet, hogy a cikk az utolsó betűig igaz. És? Akkor mi van?

Erősen emlékeztete ez az ingatlanmizéria a MÁV szakszervezetekel szembeni taktikájára. Anyagi ellehetetlenítésre játszanak ők is. MInt a tulajdonosuk, ahogy a mellékelt ábra mutatja. Veszélyes taktika. Nagyon visszaüthet 2002- ben. De ez már legyen a fiúk gondja.

Előzmény: aggályos (-)
frett Creative Commons License 2000.01.20 0 0 3
Aztán az se lenne rossz, ha a statisztika végén az is fel lenne tüntetve, hogy mi köze a négyzetméternek a pártagok számához.
Előzmény: Antisystem (0)
Antisystem Creative Commons License 2000.01.20 0 0 2
"2.Ha törvénykezésünk arról fog szólni, hogy..." miért, másra is képesek ? Komolyan mondom, nekem ezekről a pártokról a tetem körül acsarkodó hiénák jutnak az eszembe.

Valaki igazán megmondhatná nekik, hogy az áldozat - ha nehezen is - még él! :-)

ÜdV

Előzmény: aggályos (1)
aggályos Creative Commons License 2000.01.20 0 0 1
Khm
1.kösz,
2.Ha törvénykezésünk arról fog szólni, hogy visszamenőleg osszogassunk-fosszogassunk, akkor erőteljes léptekkel nyomolunk a jövő?felé :((

válaszul majd a maszoposok is resetelik a narancsukat vesztett fiukat

bejön a 0 típusú játszma ....:(

Előzmény: Antisystem (0)
Antisystem Creative Commons License 2000.01.20 0 0 0
Nem lenne 0 egy olyan statisztikát olvasni, ahol a pártok aktív tagjainak létszáma is fel van tüntetve, mert hát csak-csak ennek van leginkább köze a helyszükséglethez.

ÜdV

Előzmény: aggályos (-)
aggályos Creative Commons License 2000.01.20 0 0 topiknyitó
És akkor mi van ?
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

A szocialistáké a pártingatlanok 79 százaléka

A Miniszterelnöki Hivatalban (MeH) elkészült a pártok által ingyenesen használt állami tulajdonú ingatlanokról szóló összesítés. Eszerint a 434 ingatlan 79 százalékát az MSZP használja. Még nagyobb az aránytalanság az ingatlanterületek használatának tekintetében, ugyanis a szocialista párt a mintegy 96 ezer négyzetméternyi terület 90 százalékát kapta ingyenes használatba. A politikai pártok többsége felülvizsgálatot és törvénymódosítást szorgalmaz, véleményük szerint ma már semmi sem indokolja az MSZP kivételes helyzetét.

A MeH felmérése szerint az MSZP majdnem négyszer annyi állami ingatlant használ ingyenesen, mint a Fidesz, az FKGP, az MDF, az SZDSZ és a KDNP együttvéve. A szocialista párt 342 állami tulajdonú ingatlant, illetve ingatlanrészt használ ingyenesen, míg az FKGP 26-ot, az MDF 20-at, az SZDSZ 17-et, a KDNP 15-öt, a Fidesz pedig 14-et. Mindez azt jelenti, hogy az MSZP az ingatlanok 79 százalékát, az FKGP hat, az MDF öt, az SZDSZ négy, a KDNP és a Fidesz 3-3 százalékát használja.
Amennyiben a területi arányokat vizsgáljuk, a különbség még szembetűnőbb. A MeH összefoglalója alapján kiderül, hogy az MSZP az összes terület - 96 632 négyzetméter - kilencven százalékát (mintegy 86 ezer négyzetméter) használja, míg az FKGP és az SZDSZ három-három, az MDF kettő, a Fidesz és a KDNP egy-egy százalékát.
Budapesten a Fidesz három, az FKGP 12, a KDNP öt, az MDF egy, az MSZP 40, az SZDSZ pedig négy ingatlanra, illetve ingatlanrészre szerzett ingyenes használati jogot. Megyei szinten a Fidesz 11, az FKGP 14, a KDNP tíz, az MDF 19, az MSZP 302, az SZDSZ pedig 13 ingatlanra kapott használati jogot.

Bővebben a Napi Magyarországban

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!