Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2022.02.23 -1 0 89702

( éljen a gyurma párt ) %D

bando53 Creative Commons License 2022.02.23 -3 2 89701

Csak bejött a csőbe Janó!:-)))

Előzmény: python 357 (89698)
Törölt nick Creative Commons License 2022.02.23 -2 0 89700

Csak segíteni akart neked, miután ezt írtad: "Én is gondban vagyok,-hogy mire költsem a lóvét!"

Előzmény: python 357 (89696)
Fricu1 Creative Commons License 2022.02.23 0 0 89699

Kurva tabi....

(Meg béna vagyok, de hogy ez mitől lett kettő? Gőzöm nincs. De a múltkor meg a telóm Picurgyu-t hívta fel, úgy hogy a kezembe se volt - csak csörög, hogy mit akartam tőle?)

Előzmény: Törölt nick (89693)
python 357 Creative Commons License 2022.02.23 -2 2 89698

🤣🤣☝️...Csak beleolvastál amihez semmi közöd nem volt,-gonosz törpök törpje!..

Hisz a Baninak szólt!..

Előre fogadtunk a Bandival hogy jelenteni fogod!🤣🤣

Megbeszéltük előre!...🤣🤣🙏👎

Fricu1 Creative Commons License 2022.02.23 0 1 89697

Ez most komoly?

Putyin egy év végi sajtóértekezleten beszél "valamiről", meg "állítólag", mikor tudja, hogy nagyítóval fogják vizslatni minden szavát a túloldalon, és Oroszország és Nato szakértők ezrei fogják vizslatni világszerte, hogy mire lehet a szavaiból következtetni....

és akkor beleáll egy hazugságba?

Amit azóta se olvasott a fejére senki! Még a Nato oldaláról sem? SENKI nem cáfolja? Csak kummognak, mint szar a fűben.

Hát, biztos így van...

A magyar Nemzetbiztonsági Egyetem tanszékvezetője nyilatkozta kb. 2 héttel ezelőtt, hogy bizony Putyinnak igaza van, nem ezt ígérték nekik!

A politika mocskos. A katonai geo-politika meg pláne. Az akkor volt, ma meg meg ma van, tudom. A mi közreműködésünkről a német egyesítésben is qrva hamar elfelejtkeztek odaát! Mikor egy újságíró feszegette a németeknél azt mondták neki: A hála nem politikai kategória!

Előzmény: karul (89692)
python 357 Creative Commons License 2022.02.23 -4 2 89696

🤣👍...Akkor miért akartad,-hogy osszam szét

a szegények között?..

Úgyhogy táguljál....köszi!...;)

Előzmény: karul (89694)
exhighand Creative Commons License 2022.02.23 0 0 89695

Kavitációt otthon is elő tudsz állítani vizes hengerrel. Kell hozzá egy piszkos gyorsan megrántott dugattyú (elég kalapáccsal megütni egy acélszárat), ami mondjuk egy mm út után leszakad, kiold, stb. A baj akkor van, amikor a víz visszarántja a maradék tömeget. Szóval ha kísérletezel egy ilyen rendszerrel, akkor a henger és közötted legyen egy minimum 1cm vastag vaslemez. Ja és füldugó, plusz fülvédő, szemüveg. 

Előzmény: Törölt nick (89684)
karul Creative Commons License 2022.02.23 -2 1 89694

Nem vagyok kommunista,nem is voltam soha semilyen politikai szervezetnek a tagja😀

A pénzed meg nem érdekel.

Előzmény: python 357 (89688)
Törölt nick Creative Commons License 2022.02.23 -1 0 89693

" Hogy mindent kétszer mond, kétszer mond?" ( Karinthy )

Előzmény: Fricu1 (89689)
karul Creative Commons License 2022.02.23 -2 0 89692

Állítólag azt ígérték.

Értem. 

Én azt hangsúlyoztam,hogy nem keresünk indokokat arra hogy egy másik országot fegyverrel megtámadjunk.

Részemről ennyi.

Előzmény: Fricu1 (89689)
nyugi40 Creative Commons License 2022.02.23 -1 1 89690

A történet folytatódik másképpen. Beszélgettem egy rendszergazda ismerősömmel, szóba jött ez a pedagógus probléma. Ezt mondta:

"Igen. Az egyik iskolám vissza hívott másodállásba rendszergazdának. Mert miután felmondtam a 4 órás státuszt megszüntették, és megbízási szerződéssel mintegy 40 ezer forintél várják el, hogy valaki ingázzon és tartsa karban a rendszert (15 km Nyíregyházától... - költségtérítés nincs még buszra sem...) ... Ezt tavalyig megcsinálta az infotanár de a nyáron ő is pályaelhagyó lett és felmondott... Szerinted?!?"

Előzmény: Fricu1 (89545)
Fricu1 Creative Commons License 2022.02.23 0 2 89689

HVG cikk:

Az orosz elnök az év végi sajtóértekezletén közölte, országának következő lépései attól függenek, mennyire kerül veszélybe Oroszország biztonsága. Putyin arról beszélt, „Oroszország válaszol az ukrán fenyegetésekre, és megvédi magát.”

Közölte, nem ad garanciát arra, hogy Moszkva nem indít katonai akciót. „Maguk kérnek tőlünk garanciákat. Pedig maguknak kell adni biztosítékot, és nem évek múlva, hanem most. Mi lenne, ha mi vinnénk rakétákat Kanada, az USA, vagy Mexikó határára? Mexikónak voltak területi vitái az USA-val, emlékeznek kihez tartozott Kalifornia, vagy akár Texas? Oroszországot egyszerűen becsapták, a NATO-t már öt hullámban is bővítették” – mondta az elnök arra utalva, hogy a nyugatiak állítólag a Szovjetunió szétesésének időszakában azt ígérték, nem vesznek fel kelet- és közép-európai államokat a nyugati katonai szövetségbe.

Az orosz elnök az év végi sajtóértekezletén közölte, országának következő lépései attól függenek, mennyire kerül veszélybe Oroszország biztonsága. Putyin arról beszélt, „Oroszország válaszol az ukrán fenyegetésekre, és megvédi magát.”

Közölte, nem ad garanciát arra, hogy Moszkva nem indít katonai akciót. „Maguk kérnek tőlünk garanciákat. Pedig maguknak kell adni biztosítékot, és nem évek múlva, hanem most. Mi lenne, ha mi vinnénk rakétákat Kanada, az USA, vagy Mexikó határára? Mexikónak voltak területi vitái az USA-val, emlékeznek kihez tartozott Kalifornia, vagy akár Texas? Oroszországot egyszerűen becsapták, a NATO-t már öt hullámban is bővítették” – mondta az elnök arra utalva, hogy a nyugatiak állítólag a Szovjetunió szétesésének időszakában azt ígérték, nem vesznek fel kelet- és közép-európai államokat a nyugati katonai szövetségbe.

Előzmény: karul (89668)
TMK-s Creative Commons License 2022.02.23 0 0 89687

Igyekszik az ember : )

Előzmény: robertó69 (89686)
robertó69 Creative Commons License 2022.02.23 -1 0 89686

Rendesek vagytok! Ma már nem kell böngésznem a Napiszart, meg a Ninegag-et némi humorért! :-) Fészről nem sűrűn szoktam ollózni, mert ott szinte mindenki nézelődik...

Előzmény: TMK-s (89683)
exhighand Creative Commons License 2022.02.23 -1 0 89685

Hagyjuk. 14.000km/h sebességnél a gáz közeg másképpen viselkedik. De hagyjuk. 

Előzmény: Törölt nick (89684)
Törölt nick Creative Commons License 2022.02.23 0 0 89684

A kavitációs folyamatban folyadékközegben alakul át a folyadék gőzzé (gázzá) hogy hogyan, hadd ne részletezzem, ergo gázközegben nem jöhet létre.

A szófordulatomat meg ne lopkodd:

https://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=160595080&t=9204044

Előzmény: exhighand (89680)
TMK-s Creative Commons License 2022.02.23 -1 0 89683

robertó69 Creative Commons License 2022.02.23 -1 0 89682

"...Pedig az nem is volt közvetlenül határos velük, volt egy kis óceán még közöttük..."

Ez mondjuk szó szerint igaz, de kis túlzással egy izmos kubai emigráns erős izgalmi állapotában átúszik Floridába! Azért az nem annyira messzi, és távol! Ha jól emlékszem, még Washingtont, és New Yorkot is elérték volna a ruszkik rakétái...

Előzmény: mzoli02 (89641)
exhighand Creative Commons License 2022.02.23 0 1 89681

Bármelyik közép vagy nagy hatótávú ballisztikus rakéta röhögve villogja le a hiperszónikus wunderwaffét.

Mondanám, hogy a ballisztikus rakéta attól ballisztikus, hogy a pályája java részét szabadesésben járja be, miután a tolóerő megszűnik az üzemanyag elfogyása okán -- de nem mondom, mert ezt szerintem te is tudod, csak ellapoztad a google-t.

exhighand Creative Commons License 2022.02.23 -1 1 89679

Tekintve, hogy az SS 20 egyik vezérlőegységének a PLL áramkörét én fejlesztettem valamikor sok évtizede és a kapcsolat a mai napig is él, hát nem mondanám, hogy Google olvasókkal vitáznék erről...

Előzmény: jkoenig (89677)
Törölt nick Creative Commons License 2022.02.23 -1 1 89678

Kavitáció csak folyadékközegben léphet fel, innentől kezdve az első mondatod értelmetlen.

Előzmény: exhighand (89670)
jkoenig Creative Commons License 2022.02.23 0 2 89677

Valaki betört Exhi-hez és most az ő nevében fórumozik!!!😳

T. Betörő: kavitációs probléma a nagysebességű torpedóknál merült fel, az oroszok kifejlesztettek egy Skval nevű

torpedót 15-20 éve amely valóban egy gázbuborékban halad a tengervízben nagyon gyorsan.

Cserébe vannak jókora hátrányai.

A hiperszónikus fegyvereknek semmi köze a kavitációhoz. Bármelyik közép vagy nagy hatótávú ballisztikus rakéta röhögve villogja le a hiperszónikus wunderwaffét 😁😄😜

Szerintem a konkrét témával kapcsolatban arról van szó hogy ebben a témában marhára nem vagy otthon, bedobtál

egy ütős mondatot, de nem jött be.

Szóval vagy írsz konkrét típusokat ( ahogy az szaktopicokban is illő, pl. a htka.hu-n) vagy maradhatsz a blikk meg a kiskegyed szintjén.

Haditechnikában típusok vannak és altípusok, korrekt megjelölésekkel, meg műszaki adatok, mértékegységekkel.

Mondom: te nem lehetsz Exhi..........😁😁😁😜😈

-remény- Creative Commons License 2022.02.23 -1 0 89676
Előzmény: karul (89675)
karul Creative Commons License 2022.02.23 -2 0 89675

"A tűzszüneti megállapodásban foglaltak sorsa már a kezdetektől fogva megpecsételődött. Nem sokkal a memorandum kibocsátása után a Donyecki Népköztársaság erői május után másodjára is ostrom alá vették a Donyecki Nemzetközi Repülőtér épületkomplexumát"

Előzmény: karul (89673)
karul Creative Commons License 2022.02.23 -1 1 89674

Igen,Kína segíteni fogja az oroszokat,jól jön neki ez a háborús konfliktus,ráadásul ott van neki a tajvani helyzet ami neki is kényes kérdés.

A vízalatti gázvezeték tönkretétele nem hiszem hogy,gondot okozna az amerikaiaknak.

Nem sajnálom és nem is féltem őket.

Az orosz dollárba meg euróba tartja a pénzét.

Előzmény: Fricu1 (89672)
karul Creative Commons License 2022.02.23 -1 1 89673

Ok.

Fricu1 Creative Commons License 2022.02.23 0 1 89672

Pont ez a baja a nyugatnak. Nem tudnak olyan szankciót kieszelni, ami nekünk ne fájna jobban.

Elzárja az északi áramlatot? És? Eladja Kínának a gázt.

Bezárja az orosz bankokat, ellehetetleníti a nyugati fizetési módokat? És? Táskában viszik ki a pénzt a gázért?

Ma beszélt a rádióban egy Oroszország-szakértő erről.

Az az orosz oligarha, aki nem szétosztva, más neveken tartja a pénzét - meg is érdemli...

Előzmény: nzsolt18 (89653)
exhighand Creative Commons License 2022.02.23 -1 1 89671

Ebben most picit le vagy maradva. De leírom, amit szoktam:

- nekem nem feladatom senki meggyőződését megváltoztatni. 

Előzmény: jkoenig (89669)
exhighand Creative Commons License 2022.02.23 -2 0 89670

Én azt látom, hogy Putyinék a kavitációs buborék problémát olyan szinten megoldották, hogy minden súrlódással korlátozott sebességű harci eszközük 4x gyorsabb, mint NATO-é.

Itt a NATO-nak sürgős az, hogy lelassítsák az oroszokat. A gázvezetéket is azért kellett a tengerfenéken elvezetni, hogy ne kelljen a szárazföldi folyómedrekben fektetni, ami könnyen támadható harcászatilag és akkor nyugat Europa gáz nélkül maradna.

Vagyis most már Ukrajna, Lengyelország simán lehet netto harctér. 

Javaslom olvasd el a Minszki megállapodást - hamár emlegeted. Mert nem neked fog igazat adni, ami abban áll.

Előzmény: karul (89668)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!