Keresés

Részletes keresés

Hacsek Creative Commons License 2000.01.18 0 0 3177
Szia Totla!

Monnyon a tacsa!
Nekem semmi kapcsolatom sincs szakikkal.

Előzmény: Totla (3175)
Rémusz bácsi Creative Commons License 2000.01.18 0 0 3176
OFF
Igazából én sem értem ezeket a "híreket", merthogy egy cég mit csinált ötven-hatvan éve, ahhoz a mostani embereknek szerintem nem sok köze van. Nincs olyan nagy múltú cég, amelyikről ne lehetne valamit kideríteni.
De a torgyánjózsinak legalább van márványtáblája a Fradiligetben.
Pardony.
ON
Előzmény: architect (3174)
Totla Creative Commons License 2000.01.18 0 0 3175
Hacsek! Lécci mondjá nekem egy pesti, általában elfogadott ill. használt rezsióradíjat.
Költségvetéshez ill. árajánlathoz kéne. Köszi
architect Creative Commons License 2000.01.18 0 0 3174
Off.
Bocsika. Engem a késő esti tévéhíradóban (MTV1) döbbentett le a "hír". Hogy ez mitől volt hír, azt nem értem. Merthogy egyből a csecsen háború után olvasták be.
Illetve értem. Az állami irányítású konzervatív médiumok nyílt harcot indítottak a Népszabadság és az RTL-Klub tulajdonosai ellen. Az emberekben elég, ha annyi megmarad, hogy a cég fasiszta.
Előzmény: Rémusz bácsi (3173)
Rémusz bácsi Creative Commons License 2000.01.18 0 0 3173

Bocsánat, csak meg kellett vendégelnem a Ku-Kluxos fijúkat...

Hóemb, a Petőfivel kezdtem, mert volt egy ígéretes műsor, Szabó István nyiladozott Petrányi Juditnak, de ez utóbbi kár volt. Aztán Kossuth, késő esti krónika, de semmi érdemleges.

Előzmény: hóember (3170)
joejoe Creative Commons License 2000.01.18 0 0 3172
Ha olcsón szeretnétek nyílászárókat venni, ajtókat ablakokat (6500 Ft-tól 28000 Ft-ig)
akkor a 22-430-677 számon nyeők vagytok....ű
Ezek a cuccok vadonat újak, de csak megrendelésre
gyártják le őket.
rizo Creative Commons License 2000.01.18 0 0 3171
Oregmedve:
Indirekt futesu bojler: van egy kelloen hoszigetelt tartaly kelloen kozel a cirko/gazkazan-hoz (pl.: alatta), benne egy kello feluletu csokigyo (pl.: 120l/0.8m2) meg nemi homero.
Tovabba szukseges egy olyan cirko/gazkazan amelynek van ilyen ki/bemenete es benne kello elektronika.
Amennyiben a bojler jelt ad, a cirko atkapcsol, s az eloremeno viz innentol a bojler csokigyojaban tekereg. Ilyenkor nincs futes, viszont 80l vizet kb 22perc alatt nyom fel 60 C-ra. Ha mar eleg meleg a viz, a bojler koszoni, a cirko visszakapcsol s a hazat/lakast futi.
Eleg draga dolog. En is csak terveztem :(
ar/ertek-ben szerintem a legjobb a Stiebel Eltron (Akzent) GBH 21.1 KE: kemenyes, elektromos gyujtasu, langmodulacios, vizhutesu egoter, + indirek futeshez kivezetesek
tavaly ev elejen 260 eFt volt, ehhez jon a bojler a maga 100+ eFt-javal.
Hatranya a te esetedben, hogy max 22 kW-os, azaz a radiatorok teljesitmeny osszegenek kozel ennyinek kell lenni. Ketszintes hazban nem nagy feladat ezt meghaladni...
Nagyobb teljestmenyuek: Buderus, Vaillant, Viessman sima 1.5+ szorzo az arban.
Macimedvehez hasonloan egy (orokolt) osi villanybojler mellet nalam is ott a gazcsonk...
Rizo
hóember Creative Commons License 2000.01.18 0 0 3170
Nahát Rémusz, te is a Kossuth rádiót hallgattad tegnap este????

snyéman

Előzmény: Rémusz bácsi (3164)
oregmedve Creative Commons License 2000.01.18 0 0 3169
Nagyon köszönöm az eddigi segítségeket!

Azt hiszem, hogy nem fogalmaztam teljesen egyértelműen: a fűtés cirkófűtés lesz, mert ehhez van minden kialakitva (Isten őrizz a villanykályhától!), csak a melegvíz-ellátás nincs még megoldva.

A nyílászárókkal és a cirkó gyártmányával kapcsolatban jó vagy rossz tapasztalatok érdekelnének, a nagyon olcsó és nagyon drága megoldások nem jönnek szóba (előbbi azért, mert hosszabb távon szeretnénk a házban lakni, a második pedig a pénztárcánk hiányosságai miatt). Szóval bárkinek bármilyen véleménye van, az csak segíthet!

Még egyszer köszönöm,
öregmedve

Macimedve Creative Commons License 2000.01.18 0 0 3168
Petra

Éjszakai áram most is van, csak nem úgy hívják. És ehhez, ha jól emlékszem nem kell hálózatfejlesztést fizetni. Van egy távvezérelhető kapcsoló egy külön villanyórával, amit a szolgáltató kapcsolgat. Erről a kapcsolóról működik az összes olyan készülék, ami régen az éjszakai áramról ment. (tipikusan villanybojler, hőtárolós kályha és társai) Ezt a kapcsolót akkor kapcsolják be, amikor a hálózaton a terhelés csökken. Pl. a nagyfogyasztó gyárak műszakváltásakor vagy este tíz után, mikor a többség elmegy aludni és lekapcsolja a villanyt meg a TV-t. Ezzel egyrészt elérhető a hálózat egyenletesebb terhelése (csúcskizárás) másrészt ez az áram (jelenleg) olcsóbb. A szolgáltatónak kell garantálnia egy minimális napi bekapcsolási időt. (Benne van a szerződésben meg kellene nézni) Ez azért jobb, mint az éjszakai, mert napközben is be-bekapcsol, így villanybojler esetén a reggel elfürdött melegvizet estére pótolja.
Egyébként a jelenlegi árakon ez a melegvízelőállítás egyik legolcsóbb módja. A gázzal történő melegítés talán egy árnyalattal olcsóbb, készülékárakkal és a beruházási költségekkel (gáztervezés, gázszerelés) együtt egyértelmű a villanybojler előnye.
Nekem jelenleg villanybojlerem van (beszerzési ár döntötte el), de ott van mellette a gázcsonk. Így tönkremenetel esetén újra szabadon dönthetek.

Más

Zuhanypárti lévén csak a tárolós melegvízelőállítást preferálom. Tapasztalatom szerint még a legmodernebb lángmodulációs készülékek sem tudnak olyan egyenletes hőmérsékletű melegvizet szolgáltatni mint egy tárolós készülék.
Ja, és SZVSZ a melegvízelőállításnak függetlennek kell lennie a fűtéstől. Nem szeretem az olyan megoldásokat (amiket sajnos sokszor a kényszer szül) hogy vagy fűtés, vagy melegvíz. Aki még a tervezés-építés olyan fázisában van, hogy megteheti, az feltétlenül válassza szét a kettőt.

Arabella Creative Commons License 2000.01.18 0 0 3167
Tegnapi tájfun majden engem is "elfunt", de szerencse, hogy kő volt a zsebemben. Károkról egyelőre nem érkeztek hírek.
Ma már van járólap a konyhában is, viszont nem szállították a szállítók a munkalapot, mert hogy abból nincs 90-es amiből rendeltünk, csak nem értem, hogyan tudta a megrendelésen kiszámolni az árátt ha nincs, meg miért nem veszik le a mintáról a 98-as cetliket....
Arabella
architect Creative Commons License 2000.01.18 0 0 3166
Kedves Rémusz bácsi!
Kívánom magának, hogy a Ku-Klux-Klan látogassa a neve napján.
Előzmény: Rémusz bácsi (3164)
rocher Creative Commons License 2000.01.18 0 0 3165
Hát a tájfunos az megvan....Ma reggel vettem észre, hogy a szoknyámban a "márkán" azt írja, hogy TAJFUN:-))))

De ami az időjárást illeti, mi se tudtunk tegnap este TV-t nézni. Hálistennek, legalább reggel rendesen beértünk az iskolába.

Re: öregmedve, csak villanyost ne, mi a fűtés, melegvízre a gatyánkat fizetjük ki gázszámla formájában, pedig igen rendesen meg lett minden tervezve és jó kazánt is vettünk. Kopp-kopp.

Anno 1990-1993 laktunk villanyfűtéses lakásban, akkor még volt "éjjeli áram", mégis egyikünk csak arra keresett...

petra

Előzmény: juci (3163)
Rémusz bácsi Creative Commons License 2000.01.18 0 0 3164

Nahát, ez a Bertelsmann...
juci Creative Commons License 2000.01.18 0 0 3163

Tájfunos lyóreggelt mindenkinek!

Halljuk, kinek hogy vészelte át a lakóhelye a tegnapi ítéletidőt? A mi veszteséglistánkon kb. 50 db tetőcserép és egy darab parabolaantenna szerepel. Ez utóbbiról nem lehet pontosan tudni, hogy megvan-e, avagy gone with the wind, csak a TV-t nem tudtuk nézni... A rádiót hallgatván megtudtuk, hogy "erős lesz az északnyugati szél, helyenként viharossá fokozódHAT". Ezek nem szoktak kinézni az ablakon? Vagy felvételről megy az adás?

Szegény trónörökösről nem is beszélve, ő totál kivolt odabent, pedig apucival együtt próbáltuk csitítgatni.

Hacsek Creative Commons License 2000.01.17 0 0 3162
Kedves sweep-kéva (most melyiknek válaszolok?)!

Amiket felsoroltál, az mind-mind lehet ok a hőhídra. De vannak még egyszerűbb esetek.
Fém van a szerkezetben direkt vagy véletlenül.
Rosszul állnak a téglák (vízszintes lukakkal)!!!!
Azon a részen MÁS ANYAGBÓL falaztak.

És nem is biztos, hogy hőhíd!! Lehet egy falban olyan nyílt vagy rejtett repedés esetleg üreg, amit a csapóeső telever vízzel. Az egyik kedvenc esetem anno az volt, amikor egy háromemeletes, százhúsz éves bérházban CSAK az első emeleti padlószint felett volt vizesedés. Tiszta rejtvény...

Előzmény: kéva (3161)
kéva Creative Commons License 2000.01.17 0 0 3161
Kösz,Hacsek!
Bocs,hogy nem tudtam végig olvasni az egész topicot.Iszonyú nagy!:)Ha volt már ne válaszolj,esküszöm,hogy akkor átolvasom:)
A hőhídra gondoltam én is,de az a gondom,hogy ez az alsó sarok,ahol elméletileg ugyanolyan Mátratherm tégla+perlites külső vakolás van mint máshol.Lehet,hogy rosszul falaztak ott a kőművesek? Vagy kevesebb perlit jutott oda? Vagy lehet,hogy amiatt van,hogy a téglák kilógnak a betonalapról kb 3-4 cm-t,és a lukakon bejut a hideg levegő?Bár akkor máshol is vizes lenne,nem?
Sweep
Előzmény: Hacsek (3143)
Arabella Creative Commons License 2000.01.17 0 0 3160
Fütésre, melegvizre én sem ajánlanám a villanyt, inkább lángmodulációs gázbojlert, ami sajátmagát modulálja, attól függöen, hogy hány csapot nyitsz meg. Azt mondják most ez a menő.
Mi is ilyent vettünk nemrég, de csak a melegviz megoldására. Három hónapig rágodtunk rajta, a villanyról teljesen lemondtunk, mert ugye ott a teljesítmény miatt néha az ampereket is meg kell növelni, ami az ELMŰ-nél kemény pénzekbe kerül ( pluszba).
Arabella
Előzmény: oregmedve (3158)
Hacsek Creative Commons License 2000.01.17 0 0 3159
Kedves öregmedve!

Amit az 1-2. kérdésben kérsz, az egy komplett épületgépészeti és fűtéstervezés témája. Ennyire részletes dolgot megbízás alapján illik kérni.
Hogy mégis segítsek valamit (bár az épületgépész nem én vagyok):
Kizárt dolog, hogy egy kétszintes házat gazdaságosan lehessen fűteni árammal. Ellenérzéseid ellenére gázcirko megoldást ajánlok. Az biztos, hogy nem a legolcsóbb kazánt érdemes megvenni. De hogy pont milyet, az már megint tervezési kérdés, nem tanácsadásé.

Nyílászárók: ízlés, pénztárca, műszaki követelmények kérdése, hogy mit érdemes beépíteni. Ugye megérted, hogy látatlanban egyikre sem vagyok képes válaszolni?

Tényleg ne haragudj a masszív kitérő válaszokért, de én nem önkéntes hályogkovács vagyok, hanem építész.

Előzmény: oregmedve (3158)
oregmedve Creative Commons License 2000.01.17 0 0 3158
Sziasztok!
A következő kérdéseim lennének nálam hozzábbértő szakemberekhez:

1. Kétszintes (kétfürdőszobás) családi ház fűtését és melegvízellátását kellene megoldani cirkóval. A kérdés, hogy milyen melegvízellátási metódust alkalmazzunk. Az átfolyós cirkó és gázbojler nem tetszik (rossz tapasztalatok), úgyhogy marad a villanybojler, vagy valami indirekt fűtésű bojler, amit a cirkó fűt. Ez utóbbit nem tudom, hogy micsoda, az egyik üzletben mondták. Ha valaki ismeri, jó megoldás ez, vagy tud jobbat?
2. Milyen gyártmányú cirkót vegyünk?
3. A nyilászárókat is le kell cserélni. Milyen tipusú, gyártmányú, anyagú stb. nyilászárót vegyünk?

Ha valaki tudna segíteni, igen hálás lennék! Előre is köszönöm!

öregmedve

juci Creative Commons License 2000.01.17 0 0 3157

Vagyok, de már megyek is, holnap bővebben!
Sehonnai Bitang Ember Creative Commons License 2000.01.17 0 0 3156
Bocsánat, OFFTOPIC lesz, de fontos lehet :

Csúnya dolog lenne, ha éppen Ti nem lennétek ott az Építész pincében :-)

12.
Törzsasztalos találkozó !

Jelentkezés : ITT !

Arabella Creative Commons License 2000.01.17 0 0 3155
Értettem, tudomásul vettem mind a kettőt!!!!
Szankcióknak nézek elébe!
Előzmény: Hacsek (3153)
rocher Creative Commons License 2000.01.17 0 0 3154
Előzmény: Hacsek (3153)
Hacsek Creative Commons License 2000.01.17 0 0 3153
Kedves Arabella!
Miért kell neked azt észrevenni? A gáz a lényeg, nem az óra forgása!

A TALIRA VONATKOZÓ FELHÍVÁS NEM FAKULTATÍV! SZOMBAT ESTE BULI AZ ÉPÍTÉSZPINCÉBEN! TÉGLAKÖRÖSÖKNEK KÖTELEZŐ A MEGJELENÉS!
AKI NEM JÖN, ANNAK A NEVÉT CSUPA KISBETŰVEL BEÍROM IDE A TOPICBA (PL. dr. igencsak ernőné)

Előzmény: Arabella (3152)
Arabella Creative Commons License 2000.01.17 0 0 3152
Hacsek!
A mi gázóránk áll! Eleinte csak nyikorgott, amióta meg abahagyta a nyikorgás azóta nem forog a számláló, viszont gáz van a lakásban.
Hétvégére ne tervezzetek talit, mi olyankor mindig ( majdnem) Budapesten kivül tartozkodunk!!!
Arabella
Előzmény: Hacsek (3151)
Hacsek Creative Commons License 2000.01.17 0 0 3151
FIGYELEM, FIGYELEM!

VÁRATLAN ÉS HIHAGYHATATLAN ESÉLY A TÉGLAKÖRI TALIRA!!

JELEN PILLANATBAN ÚGY NÉZ KI, HOGY A HÉTVÉGÉN NAGY TÖRZSASZTALOS TALÁLKOZÓ (TALI 12. NÉVEN TOPICJA IS VAN) LESZ AZ ÉPÍTÉSZPINCÉBEN!

MINDENKINEK OTT A HELYE!
MOST VAGY SOHA!

greeencat Creative Commons License 2000.01.17 0 0 3150

Sziasztok!
Nincs valakinek tapasztalata a lakhatási engedély megszerzésével kapcsolatban a második kerületben?
Minden érdekelne, esetleg nevek is akikhez fordulhatnánk, akik kicsit emberibben bánnak szegény megfáradt, a bürokrácia útvesztőjében bolyongó építkezőkkel.
KaZoJo Creative Commons License 2000.01.17 0 0 3149
Sirjoe!

Ahogy kivettem, a faházasok nagyrésze épít lakóházat is. Vastagabb belső és külső szigeteléssel látják el az épületet, hogy ez mire elég azt persze nem tudom.

Üdv: KZJ

Előzmény: sirjoe (3139)
Hacsek Creative Commons License 2000.01.17 0 0 3148
Kinek áll a gázórája?
Előzmény: Arabella (3147)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!