nálunk is van mindig pár konzerv, ha véletlenül nem lenne más (illetve pacalt csak ritkán csinálok, és ha valamelyik pasas pacalt enne, akkor konzervet ehet)
nyáron, nyaraláskor a dobozos bolti készételek is bejönnek (ezek főle tésztásak)
Valakinek van tapasztalata mascarpone lefagyasztásában?
Most lesz akciós a Lidl-ben, és vennék néhányat, ha.. Túrót, sajtot fagyasztottam már, az működik, de mascarponét még nem próbáltam, nem szeretném elrontani.
Köszi! Nem ismertem se a könyvet se az írót. Látom van pár youtube videója. Azt az oldalt esetleg be tudnád másolni ahol olvastad az idézett saccra lefordított részt? Érdekességként megemlítem, hogy a gyroshúst sütik úgy is, hogy egy rácsos, függőleges, kb 5 centi széles "falba" szórják bele az izzó faszenet és így forog függőlegesen előtte a leszabdalandó. Ez persze olyan mintha fölötte lenne, mert itt sem tud beleesni a hőforrásba, és hát nem sokan szórakoznak ilyennel, ha a gázégőkkel sokkal egyszerűbb az élet.
"Mark Bittman a New York Times főzős rovatának volt a vezetője (és írt pár szuper szakácskönyvet) 11 alapvető hőkezelési eljárást különböztet meg, ezek között van a grillezés is és a broiling is. Az egyik könyvéből veszem az infót..."
Nagyon köszi! Ez melyik könyv?
Ha jól értem akkor a grill és a broil nála két külön dolog, tehát még 9 van.
Igen, nekem is úgy tűnik, hogy a felső hő esetén van szó a "broiling"-ról ilyenkor lefelé ki tud csöpögni, kiszáradni minden úgy, hogy biztosan nem ég meg a hőforrástól. A grillingnél is kicsöpög, de ott ugye eléghet. Mármint tradicionálisan parázs fölött.
Nem a kerületi bélpoklosoknak, csak a családnak készült, egész disznó 1/2 évig sem fogyna el! :o) Nem is a mennyiség volt a gond, hanem kiszökött belőle Szundi törp.
nálunk férj újév első napjaiban kb. 6 óránként evett meg egy kisebb adag kocsonyát (15 adag készült neki - ő szeret elrágódni a csontos körömdarabokon, szóval lényegi tartalom kevés volt egy-egy adagban)
Bőrkét nem teszek a kocsonyába (zselatint meg pláne), de még soha nem volt kérdéses, hogy megdermed-e. A köröm, csülök, fejrészek bőven elég kollagént adnak. Igyekszem mindig keveset főzni, de soha nem sikerül. :)
Régóta így csináljuk, a szilveszterinél sem volt gond. Most is csak lezsíroztuk, csak annyira lett fölmelengetve, hogy a fölös csontokat kiszedjük, és szét lehessen porciózni. Semmit nem adtunk hozzá.
Végül boltból hoztunk zselatint, egy 20 g-s segített a bő másfél liternyi lén. Most meg olyan lett, mint a "reumit"! (Szórakozott professzor c. film :o)
Évek óta a kocsonyát nagykotlában dermedés után lezsírozzuk, fölolvasztjuk, kicsontozza nejem, szétosztja több kisebb edénybe és újra dermesztjük. Most azonban híg maradt, nem dermedt vissza. Gőzünk sincs mitől, még teszünk 1 próbát zselatinozással.