ok, köszönöm. De nem hiszem, hogy egy 450W szivattyút rákötve erre a körre nagy terhelés okozna. A képen látható piros vonal ahol egy gégecső van a föld alatt. Ide már több kábelt nem tudok behúzni. Ezáltal arra gondoltam, hogy a kapunyitó elektronika előtt teszek egy kötődobozt és WAGO-val szétágaztatom. Kellene egy IP44-es aljzat amiből a kerítés széléhez állított 500L hordóba tett szivattyút alkalmaként gyep locsolásra használnám.
Az, hogy locsolás meg kapunyitás egyszerre menne kicsi a sansz.
Pontosan! Korábban a súlyból lehetett sejteni ha nem frankó az aksi. Ezt is megoldották homokkal és néha valami gipsz szerű kiöntéssel. De aki ennyit ad egy 18650-es akkuért, annak tudnia kell mit vesz.
Gondolhatod. A kínaira sok rosszat lehet mondani. De az áruja értékét pontosan tudja......Ilyenekben egy egészen kis cella van és homokkal van kitöltve, ne legyen nevetségesen könnyű.
Tegyél bele ilyet, Olyan helyekre ahova két ceruza elem kell, egy ilyen akkut teszek, egy-két évente kell feltölteni, Távirányító szobatermosztát, stb.. Csak annyi a bibi, hogy a másik elem helyét rövidre kell zárni:)
Csak egy tápforrás kell hozzá. Laptoptáp, dugasztáp, ilyesmi. Gyakoribb használatra viszont jobb egy olyan, amin külön V/A mérő van, mert ezt váltogatni kell, ami néha zavaró.
Köszönöm az infót.Miután nekem nincsen ilyen alkalmazásom,ebből eredően kértem olyantól segítséget, akinek módjában lenne ezen fotó elkészítése! A "zavaró" tényező helytáll,de többször fogalmaztam át a szöveget,és a kérdőjelet ott felejtettem!
Valóban ez bizonyult a hiba forrásának. Elsőre nem volt gyanús, mert nem tűnt érzékenynek a kábel mozgatására a dolog (ráadásul egy ponton még meg is mértem, hogy nem szakadt), de persze a törésgátlón belül tört meg, ahol csak erősebb behatásra mozdul meg.
Házi építésű erősítőben találtam egy párat, az áramkörben valószínűleg bármilyen általános tranzisztorral helyettesíthetném, ha arra lenne szükség. Inkább csak a kíváncsiság vezérelt, hogy mégis miféle tranzisztor ez, amiről az internet jószerével semmit se tud (és a tranzisztor-atlaszban sincs benne).
félig OFF, de nem találtam jobb topikot: van egy Conrados mini-fúróm (amolyan Dremel koppintás), ami mostanában csak bizonyos orientációban tarva akar elindulni és elmozdítva meg-megáll, főleg alacsony fordulatra állítva (egyszerű, fázishasítós vezérlés van benne). Ötöletem sincs, mi okozhatja ezt, a kefékben ránézésre még van tartalék és a motor tekercselése sem szakadt sehol, valaki esetleg tud segíteni?
De a lényeg adott, BC182 vagy hasonló. Legtöbb áramkörben ezek úgy helyettesíthetők, mint egyik csavar a másikkal, túl nagy jelentősége nincs. Speciális esetben pedig az áramkört kell nézni, ahhoz képest választani alkatrészt.
Elképzelhető, hogy a Videoton részére gyártották, például én nem is emlékszem ilyenre, pedig akkoriban benne voltam a témában. Egyrészt hobbi miatt, másrészt audio szerviz miatt, az összes forgalmazott készüléket ismertem belülről, de azokban nem láttam. Videoton gyártmányokban sem.
De lehet, hogy nem is szórakoztató elektronikában alkalmazták.
Üdv! KC315 tranzisztorhoz van valakinek bármiféle adatlapja? Nekem csak néhány hobbielekronika-fórumos hozzászólást talált a Google, amiben jobb híján mért adatokat osztanak meg egymással a hasonló cipőben járó felhasználók.