Keresés

Részletes keresés

dojcstomi Creative Commons License 2022.01.05 0 0 468

Most jobban megnéztem. Azokban a képként feltöltött étlapokban nem is az a durva, hogy kép, hanem a felbontásuk: 433px × 579px

 

Most ez komoly? :D Akkor rakták volna fel pdfben, mert az hót sicher, hogy ezt kiadványszerkesztőben csinálták, aztán csak kiexportálták képként meg jól lekicsinyítették, mert kétlem, hogy egy értelmes kiadványszerkesztőben csak ilyen "bélyegképként" lehet exportálni az oldalakat.

dojcstomi Creative Commons License 2022.01.05 0 0 467

Mondjuk hál'istennek már elmúlt a flash-korszak, amikor lépten-nyomon azt használta az összes webszerkesztő, na azzal tényleg nem lehet mit kezdeni. Mondjuk ha képként van a cucc, azzal se igazán.

 

Egyszer családdal mentünk étterembe, na mondom kinyomtatom az étlapot. Aha, az szerencsére szöveggel volt kiírva, de így is csomó kozmetika kellett, hogy a felesleges sallangot levágjam, mert természetesen sosincs nyomtatóbarát verzió. Értem én, hogy környezettudatosság meg mittomén mi, de ha mégis szükséged van rá, akkor lehet böngészőbővítménnyel kozmetikázni, a régi Print Edit erre a célra kiváló.

 

Mondjuk aki a Rákóczi úton akar étterembe csalogatni embereket, még ha az egy gyorsétterem is, annak fel van adva a lecke. :D

 

Egyébként meg szerintem az étterem saját jól felfogott érdeke lenne, hogy olvasható étlapot gyártson. Ez is alap.. kéne legyen.

Előzmény: Gabknowsworst (466)
Gabknowsworst Creative Commons License 2022.01.05 0 0 466

Amúgy tényleg elképesztő, hogy csomó cég, mintha szándékosan maga ellen dolgozna, alap dolgokra nem figyelnek oda. 

Most megnéztem ennek a Black Cab Burgernek a weboldalát, amit ajánlgattam alább, hogy nem beszélek-e sületlenségeket, de tényleg úgy néz ki, hogy csak Budapesten vannak és itt is csak két helyen.

De nem is ez a lényeg, hanem az, hogy fel van téve az étlapjuk, ami nyilvánvalóan alap. A bibi csak az, hogy a méret - és részben talán a használt betűtípus miatt is - olvashatatlan az egész, kinagyítani a képet pedig természetesen nem lehet...

Gabknowsworst Creative Commons License 2022.01.05 0 1 465

Csak nagyon halkan mondom, nehogy Moldován meghallja :), hogy a Jack's Burgerben elég átlagos a hamburger. Magam részéről a Black Cab-et ajánlanám, igaz, abból is csak kettő van Budapesten és más városban talán nincs is, a Jack's-nél talán még a Zing is jobb egy fokkal.

Előzmény: dojcstomi (461)
dojcstomi Creative Commons License 2022.01.05 0 0 464

és nem esek kómába, ha esetleg fejbe vágnának velük.

Attól függ milyen lisztből készül, vannak olyan tömör kenyerek (amik ugye valódi teljes kiőrlésűek), amikkel már alapból is bárkit fejen vághatsz, anélkül, hogy a kenyér állt volna egy percet is. Na ezek viszont jól megdolgoztatják az állkapcsot.

Egyébként az meg nem igaz, hogy jobban telít, engem nem telítettek jobban, csak hamarabb lefárasztott a rágás. :D És nem volt kedvem az izomlázhoz. :DD

 

Aztán egy időben rengeteget rágóztam és azt hittem hogy nőni kezdett megint valamelyik bölcsességfogam, de kiderült, hogy az állkapcsom fájt már a rágózástól, mert mihelyst abbahagytam, hirtelen a fájdalom is elmúlt.

 

Amúgy ezen kenyerek különös ismertetőjele az ilyen téglaforma, a többihez képest sokkal kisebb térfogat, de ennek ellenére min. fél kg-sak.

Előzmény: Kr.Kr. (458)
dojcstomi Creative Commons License 2022.01.05 0 0 463

Ceres valami győri cég, ez eléggé tömegtermék:

 

https://bevasarlas.tesco.hu/groceries/hu-HU/products/2004020294715

 

Nézd meg a kilós árát.

Előzmény: forgoszel (457)
dojcstomi Creative Commons License 2022.01.05 0 0 462

Helyrajzi szám nagyon bizalomgerjesztő. :D

 

Igen a Culinarist én is néztem, gondoltam is hogy majd bemegyek, de nem akarok pár cuccért 30k-t otthagyni, aztán elcsábulok és ahányszor Pestre megyek annyiszor kvázi "lerabolnak". Veszélyes hely, bár lehet néha megengedhetném magamnak.

 

Ja neked csak 150? Megnéztem Google Maps-en, nekem 212 a minimum autópályákat is beiktatva. :D

Előzmény: Mazsola0070 (456)
dojcstomi Creative Commons License 2022.01.05 0 0 461

Inkább az adott térségben is kellene egy helyi pék, aki nyit egy jó minőségű sütödét.

Igen ez lenne a jó. De az ipse szellemiségével, tapasztalatával. Nem igaz, hogy nincs körülötte olyan ember vagy ismerős, aki kvázi le tudja másolni ugyanazt a receptúrát és mondjuk nyitni egy Pipacsot Debrecenben vagy bármelyik másik megyeszékhelyen.

 

A mostani helyük tényleg méltatlan ahhoz képest, amilyen minőséget nyújtanak

 

Igen megnéztem a helyet Google Maps street view-jában.. hát őőőő... valami szűk utca, betonkerítéssel az oldalán, az egész meg valami raktárépületeknek helyet adó telekre hasonlít. Az a kültéri levélszekrényerdő mondjuk poén a bejáratnál.

 

Nyilván én sem azért "kampányolok" itt a vidéki elérhetőségért, mert fővárosi vagyok. De pl. ott a Moldován-féle (Jacks Burger étteremlánc tulajdonosa vagy hogy volt korábbi évadokban beharangozva, meg hogy sikeres) és akkor asszem 2 vagy 3 van egész Budapesten, abból egy jött szembe a Váci úti Tescoban. Még csak olyan nagynak se tűnt a hely.

Előzmény: Kr.Kr. (455)
Gabknowsworst Creative Commons License 2022.01.05 0 1 460

Valszeg úgy jut el, hogy a fogyasztó odamegy és megkóstolja. :) A műsor is kábé erről, a gasztroturizmusról szól(t). Ezzel szerintem nincs baj.

Bizonyos esetekben, mondjuk egy minőségi sajtnál lehet, hogy megoldható lenne a terjesztés, de ahogy KrKr is utalt rá, egy kézműves pékségnél ez tuti, hogy a minőség rovására megy és még tovább drágítja az árat.

Pékünk is elmondta korrektül, hogy ennek a dolognak megvannak a határai.

 

És sajnos az élet ilyen szempontból igazságtalan, ahol nincs akkora vásárlóerő, ott egy 1600 forintos kenyeret áruló pékségnek rövid úton felkopna az álla, ezért aztán nem megy oda...

 

Általánosságban persze jogos felvetés, hogy sok minőségi terméket gyártó cég tojik a megfelelő marketingre.

Volt pl anno egy nagyon finom kézzel készített ún. kézműves gyorsfagyasztott pizza, ami itthon készült. Az ára drágább volt a külföldi konkurenciánál, de a minősége is sokkal jobb volt. A Tesco rövid úton kilistázta őket, így egy idő után megpróbáltam a neten rákeresni, hol lehetne ilyet kapni. Meg is találtam a cég honlapját, ahol egyetlen utalás sem volt arra, hogy Magyarországon hol lehetne megvenni. Ellenben a honlapjuk büszkén hirdette, hogy több mint 90 százalékban külföldön értékesítik a termékeiket és hogy a fejlesztésekre a magyar államtól több mint 200 milliót kaptak... Nosza, fogtam magam, írtam nekik egy e-mailt. Leírtam, hogy nagyon finom a pizzájuk, de árulják már el, hogy hol tudnám megvenni, mert a gonosz tescónál már nem lehet. Soha nem kaptam választ. A minap rájuk találtam az Auchanban, érdekes módon egyszerre több néven is futnak. A pizzájuk még mindig finom, de ha igazán tudatos fogyasztó lennék, nem vennék egyet sem, mert egyszerűen nem érdemlik meg...

Előzmény: dojcstomi (454)
forgoszel Creative Commons License 2022.01.05 0 0 459

Az más, ha valakinek betegség miatt kell ilyen kenyeret ennie az teljesen más! Node hobbiból? :)

Előzmény: Kr.Kr. (458)
Kr.Kr. Creative Commons License 2022.01.05 0 0 458

Ennél vannak drágábbak is. :)

Minden sznobizmus nélkül mondom, hogy a különbség érezhető.

 

Egészségügyi okok miatt nem ehetek élesztős és tartósítószeres péksüteményeket (sem), emiatt több kézműves és nem kézműves pékséget is kipróbáltam már. Tapasztalatból mondom, hogy az igazi (de emiatt nem olcsó) vadkovászos kenyerektől nincs problémám. Arról nem beszélve, hogy ezek a kenyerek egy hét múlva is kenyerek, nem penészednek és nem esek kómába, ha esetleg fejbe vágnának velük.

 

Találtam már olcsóbb kézműves pékséget is, de ott is 900 Ft volt a 75 dkg-os kenyér. De persze vannak drágábbak is.

Előzmény: forgoszel (457)
forgoszel Creative Commons License 2022.01.05 0 0 457

1600.- Ft egy kiló kenyér???? Hát nekem tuti megkeseredne a számban a falat ha olyat kellene vennem legyen bármilyen kézműves is! :)

Előzmény: Kr.Kr. (455)
Mazsola0070 Creative Commons License 2022.01.05 0 0 456

Így van ahogy írod.

 

Borbás például bemutatta a műsorában a Ficsor féle Paraszt Sajtot, hogy az Magyarország talán legjobb kézműves sajtja, svájci minőség.

 

Nézem a honlapjukat, sem webáruház, sem más közvetlen rendelési lehetőség, péntekenként 11 és 17 óra között (!!!!!!) lehet vásárolni belőle a Dunaharaszti üzemüknél, valami helyrajzi számmal megjelölt helyen.......

 

Na most ki a tököm ér rá pénteken munkaidőben, hogy Dunaharasztiba túrázzon (nekünk oda-vissza vagy 150 km kocsival) és ott a faluszélen keresgélje az boltjukat.

 

Néhány helyet adnak meg, ahol meg lehet venni, ebből nekünk a Culinaris elérhető, de nem fogom megvenni a sajtot a Culinaris horror árain.

Előzmény: dojcstomi (454)
Kr.Kr. Creative Commons License 2022.01.05 0 1 455

Én nem támogatom, hogy egy kézműves pékség több száz km-es körzetben terjeszkedjen. Inkább az adott térségben is kellene egy helyi pék, aki nyit egy jó minőségű sütödét. 

 

A Pipacs elsők között nyitott kézműves pékséget. Akkoriban még Franciaországból hozták a lisztek nagy részét, mert a minőségből nem engedtek. Ahogy elhangzott, jelenleg is 1600 Ft egy kiló kenyér (ez egyébként az alap kenyér) Ha ezt a kenyeret még szállítani kellene, boltot fenntartani, ami erre az árra még pluszban jönne - akkor egy szegényebb környéken lenne olyan vásárlói közeg, aki nap, mint nap képes lenne ezt megfizetni? 

 

A mostani helyük tényleg méltatlan ahhoz képest, amilyen minőséget nyújtanak, nem is értem, hogy legalább Pesten/Budán belül miért nem találtak jobb helyet, mert egyébként nagyon népszerűek. 

Én egyik alkalommal délután 5-kor voltam náluk (alig találtam meg a boltot) aznap 3-kor nyitottak és már alig volt pékárú, viszont egy nagyon hosszú sor kígyózott az ajtó előtt.

 

Tény, hogy a fővároson kívül nem nagyon nyitnak ilyen jellegű kézműves pékségeket, de jó eséllyel egy kelet-magyarországi kis település nem is tudna eltartani egy ilyen helyet. 

Előzmény: dojcstomi (454)
dojcstomi Creative Commons License 2022.01.05 0 1 454

Pipacs pékségnél meg megint arról szól a sztori, hogy budaiak a célpiac. Ezért kéne az ilyeneket országosan is terjeszteni. Az ország másik felén élőkhöz hogy jut el a finom pékáru?

 

Valójában az összes kajáltató befektetőnél ez az egésznek a rákfenéje, hogy oké ő elvan a kis manufaktúrájában, príma a minőség és? Terjesztés nuku vagy csak Budapesten vagy csak abban a kis faluban. Pedig Pest megyén kívül is élnek emberek Magyarországon, tudom, hogy nehéz elhinni. De aki nem hajlandó országosan terjeszkedni, az meg is érdemli, hogy ne ismerjék a termékét.

 

Sok céget eleve innen ismernek meg az emberek, akkor nem értem miért akarnak a segítséget kérők mindjárt külföldre rohanni, mikor még a magyar piacot se maxolták ki.

 

Ugyanez a kategória, amikor Borbás Marcsi a műsorában bemutatja, hogy hú de príma sajtokat meg sonkákat, borokat stb..-ket lehet fogyasztani x helyen. Jóízűen bezabálnak és arról egy megveszekedett kukk sincs, hogy ez hogy jut el a fogyasztókhoz. Úgy tűnik a jó minőséget nem cél terjeszteni. Vannak termelői piacok, de ott nyilván szegényesebb a kínálat és amiket TV-kben, itt-ott amott promóznak, azokat valahogy sose látom máshol.

 

Tehát megint arról szól a sztori, hogy te egységsugarú fogyasztó, utazzál 100 km-eket, ha Budán akarsz jó pékárut kóstolni. Még ha pénzed van is erre, időd mikor lesz?

dojcstomi Creative Commons License 2022.01.05 0 0 453

Könyörgöm valaki mondja meg mi ez az "egyedi ötlet" a savanyúságos csajoknál?

 

Hogy ez Magyarországon egyedi, azt talán még elhiszem, de hogy külföldön nem az tuti. Valahogy már az elején gyanús is volt, hogy miért kell nekik angol név. Ezek csak vettek valami franchise cuccot és saját ötletükként próbálják eladni?

 

Csak mutatnék egy-két dolgot:

 

https://bit.ly/3JDwxHn

 

Aztán:

 

https://www.youtube.com/watch?v=iA25C6vpk4o

 

Az ürge mondjuk kicsit Kásler Mikis. :DD

 

Nehéz nem észrevenni, hogy ez egy majdnem teljes koppintás. Van Holten's Pickles erre is rákereshettek Google-ben.

 

Igen Szabinának üzenem, hogy a fermentáció nagyon trendi, de magyar szó is van rá, erjesztésnek hívják. Vagy már csak a pénzhajhászás trendi, a magyar nyelv nem?

 

Lilu se semmi.. a pitchet hosszan ejti, holott rövid lenne. Nem mindegy, hogy pitch, peach vagy speech. :D

 

Végén ölelés, puszilgatás, de azért az "öklözés" is megvan. Hát okos ez a vírus ugye? :DD Tudja kit nem támad meg biztosan és azt is tudja, hogy kit támadhat. Ezek szerint minden jelenlévőt elkerül, Lakatos István viszont inkább "öklözött".

Gabknowsworst Creative Commons License 2022.01.03 0 0 452

Bizony, ez is egy rohadt nagy öngól volt.

Általában nem szimpi nekem Moldován érdes stílusa, de most az a mondat, hogy "azt hittem trollkodsz, de ha nem, akkor én kiszállok" eléggé a helyén volt. :)

Előzmény: zo73 (451)
zo73 Creative Commons License 2022.01.03 0 2 451

A kukoricacsészés istenadta tehetségnél k..vára nagy égés volt, hogy miután 3x elmondta hogy GMO-mentes a mellékízes csészéje, kiderült, hogy fogalma sincs mi a franc is az a GMO.

Előzmény: Gabknowsworst (450)
Gabknowsworst Creative Commons License 2022.01.03 0 0 450

No, csak van itt valaki! :)

Én azért nem lennék ennyire szigorú a jelentkezőkkel, kivéve az első hölgyeményt.

 

A kukorica-kávéspohárnál az üzlettel is voltak gondok, de az, hogy valaki odamegy öt mégiscsak komoly üzletember elé, és kijelenti magáról, hogy Isten adta tehetség, miközben egy olyan bizniszhez kér némi pénzt, amiről azt se tudni, hogy van-e piaca, hát, nem is tudom, nehéz erre szavakat találni. 

Ha sokkal jobb üzlettel állt volna elő, akkor is meggondolandó lenne vele összeállni - ahogy Balogh Petya is utalt rá a végén.

 

A két szimpi lánynál meg a két cápa elég borsos áron beszállt egy komoly cégbe (ha igazak az adásban elmondottak), ami még akkor is hozhat hasznot, ha a savanyúságbiznisz nem váltja be a hozzá fűzött reményeket. 

 

A buliapplikáció fejlesztői első blikkre értelmesnek tűntek, valamit nyilvánvalóan már létre is hoztak, de a hogyan lesz ebből pénz című kérdésre nem igazán tudtak értelmes ötletet mondani, illetve az se nagyon volt hihető, hogy azt a nem kevés pénzt, amit kértek, hasznosan el tudnák költeni. Mondjuk van egy elég kézenfekvő pénzkereseti lehetőség, ami minden ilyen regisztrációhoz és adatok megadásához kötött izénél fennáll: a felhasználók adatai, amik bizonyos cégeknek mindig izgalmasak lehetnek (nem egyénenként, hanem tömegek elemzésének a szintjén), igaz ahhoz nem 14ezer, hanem inkább több százezer regisztrált felhasználó kéne.

 

A negyedik jelentkező a kézműves kenyerével nekem nagyon szimpi volt, de vagy rettenetesen naiv (mert komolyan elhitte, hogy azért a pénzösszegért, amellett a részesedés mellett, azzal a növekedési pályával, amit maximumként felvázolt, egy cápa beszáll mellé) vagy sokkal dörzsöltebb, mint az egyszeri néző gondolná és nem is akart igazán befektetőt, csak egy kis ingyen reklámot.

 

Összességében nem hozott a 4. évad első adása semmi újat, és egyre inkább tartok tőle, hogy nem is fog. Nagyon kiszámítható már az egész. Moldován kábé a show-elem, aki szinte semmibe nem fektet, a többiek is klasszikus befektetők, hiába jön bármilyen jónak tűnő ötlet, egy bizonyos életfázis elérése előtt eszük ágában sincs befektetni, így a jelentkezők egy részéről kábé a harmadik mondat után tudható, hogy csak tölteléknek kellettek a műsorba. 

 

Összességében még így is hasznos a műsor, mert nem árt, főleg nálunk, ha időről-időre eszünkbe juttatják, hogy valódi üzleti teljesítménnyel is lehet milliárdossá válni, viszont mint tévéműsor kezd nagyon kifulladni.

 

 

Előzmény: Mazsola0070 (449)
Mazsola0070 Creative Commons License 2022.01.03 0 2 449

Évadnyitóként egy középkorú nő vett egy levegőt és beszélt három percig a kukoricalisztből készült ehető kávéspoharáról, amivel elképzelései szerint a világot fogja megváltani. Mit mondjak, a nénit valószínűleg nem a szerénységéért és visszafogottságáért szeretik...:)

 

Moldován unta meg, és kb. 5 másodperc alatt a betonba döngölte a nőt a kukoricapoharával együtt, közölték vele, hogy ebbe a baromságba bele ne fogjon.

 

A nő megdöbbent arccal és csordogáló sminkkel el, Lilunak annyit mondott, hogy ez akkor is az ő szellemi terméke (amit egyébként semmilyen formában nem védetett le), és akkor is megcsinálja, a cápák meg barmok (ez utóbbit már nem mondta, de hogy ezt gondolta, az látszott rajta). 

 

Ez után két savanyúságkészítő lánytestvér, akiknél az az újdonság, hogy a savanyúuborkájukat nem nagy kiszerelésben, hanem egyedileg csomagolva forgalmazzák. Nagy meglepetésemre ők találtak befektetőket, de biztosan nekem nincs fantáziám.

 

Harmadikként három 20 körüli lazacsávó, akik feltalálták a melegvizet a buliszervező alkalmazást (ilyen mintha már lett volna néhányszor), az egyikük fejlesztette az egészet ingyér, a 25 milla (ha jól értettem) arra kellene, hogy felvegyenek egy fejlesztőt, aki majd továbbfejleszti (mert ez eddig ingyér fejlesztő lazacsávó arra már nem ér rá, hogy ő fejlessze tovább, mert nem), és neki a bérére, mert a felvett fejlesztő az nem fejleszt ingyér, csak zsetonért, méghozzá jó sokért.

 

Mivel a cápák valószínűleg nem lehettek meggyőződve, hogy a 25 millát jó helyre teszik, így a három lazacsávó pénz nélkül el.

 

Utolsóként a főarc a Pipacs Pékségből, neki a Pékség elköltöztetésére és fejlesztésére kellett volna, Balogh és Moldován össze is dobták volna neki, mert annyira meghatotta őket a szövege, de túl sok részesedést kértek (mert hát azért ők üzletemberek is, nem minden a szívjóság), így a csávó nem fogadta el az ajánlatot.

 

Reklámnak baromi jó volt (lehet, hogy nem is akartak mást?), mert a Pipacs Pékség Facebook oldala az extrém magas látogatottságtól estére lefagyott, úgyhogy szerintem a forgalom is nőni fog.

Törölt nick Creative Commons License 2021.12.24 0 1 448
Gabknowsworst Creative Commons License 2021.08.08 0 1 447

Angolul venture capitalnak hívják azt, ami - valami félreértés miatt :) - magyarra kockázati tőkének lett fordítva.

A venture capital, azaz vállalkozói tőke sokkal közelebb áll a valósághoz. Sokszor tapasztaltam, hogy a magát kockázati tőkebefektetőként aposztrofáló emberkének esze ágában sincs igazából kockázatot vállalni.

Amúgy meg ebben a fajta befektetésben - hívjuk bárhogy is - vannak különböző fajták, főként a fázisok szerint. Az adott, esetleg még létre sem hozott, cég minél korábbi életszakaszában fektet be valaki, annál nagyobb a kockázat, de ha sikerül valamibe belenyúlni, akkor annál nagyobb haszonnal fog kecsegtetni a végén.

 

Nekem magával a műsorral pont az a bajom, hogy egyik ottani cápa sem igazán kockázati tőkebefektető(ként viselkedik) - , hanem klasszikus befektető, ez pedig nagyon kiszámíthatóvá teszi az egészet. Magyarán, ha az adott cég/ötlet még korai fázisban van, akkor eszük ágában sincs befektetni, függetlenül attól, hogy életképes-e az ötlet/termék vagy sem. És miközben nagyjából a kockázati befektetők logikája szerint értékelik a cégeket, amikbe beszállnak, azoknál nem a kockázati tőkebefektetők logikája szerinti százalékokat kérnek, hanem annál jóval magasabbakat - ezen háborogtunk is pár alkalommal.

 

De valójában nem is ezért néztem ide most, hanem hogy elmeséljem, hogy milyen finom az Anjuna jégkrém. :) Nyertek egy vásárlót a műsornak köszönhetően. Remélem, nem én vagyok az egyetlen. 

Arra már nem is emlékszem, hogy ők kaptak-e befektetést.

 

(Más: elég szomorú, ha valakinek magyarázni kell, hogy mi a különbség mondjuk Balogh Levente és Mészáros Lőrinc között, úgyhogy én ezt el is engedtem...)

Előzmény: Alpári Gnác (446)
Alpári Gnác Creative Commons License 2021.05.20 0 1 446

Hát, pedig valójában ezt hívják befektetésnek.

 

Ha veszek egy részvényt, akkor klasszikus befektető vagyok, aki semmit sem akar csinálni a pénzéért, csak várja a hasznot.

Hogy melyik cég részvényét veszem meg, azt igyekszem körültekintően megválasztani, ebben ki is merül a munkám, ha rosszul döntöttem, akkor nem nyerek, esetleg veszítek is, bár hosszú távon azért az némileg művészet.

 

Van persze másfajta befektetési stratégia is, kockázatosabb, de elméletben a kockázat és a várható nyereség arányos egymással.

 

Vannak, akik bóvlikötvényeket vesznek válogatás nélkül, ilyen volt például a közelmúltban a reddites tőzsdehack, de ugyanezt csinálja és lett belőle kivételesen önerőből milliárdos az indotekes Jellinek Dániel, csak ő ingatlanban nyomul.

És van a kockázati tőkés társaság, akik lényegében statisztikai alapon vásárolnak bele mindenbe szartól a repülőig, ha 100-ból 1 bejön, az már jó, de azért ők is megnézik, mibe tesznek pénzt, de ott általában elég az ötlet, ha az perspektivikus és legalább alapjáraton működik is a bolt, akár veszteségesen is.

Ez hosszú sztori, de ilyen volt a facebook, pl.

 

Szóval amit ők csinálnak, az befektetési szempontból nem kifogásolható, más kérdés, hogy a műsornak jó-e, ha kizárólag szakmai befektetők vannak benne?

Bár gyanítom, Magyarország kicsi ahhoz, hogy komoly kockázati tőkések tudjanak benne mozogni.

 

De igazából egy szakmai befektető is tud hozzáadott értéket hozni, mert úgy kell felfogni, hogy a pénzük mellett piacot is hoznak a meglévő piaci pozícióik alapján.

Engem is nagyon felbosszantott egy-egy ügy, például a borász Dorka, de az az igazság, hogy elég gyér a felhozatal.

Az roppant szomorú, hogy unatkozó anyukák teszik ki a műsor javát.

De hát ez van: magyar narancs...

Előzmény: Törölt nick (445)
Törölt nick Creative Commons License 2021.05.19 0 4 445

Miért szerinted ezek a "cápák" milyen befektetők? Az nem befektető, de még az üzletembertől is messze áll aki semmilyen kockázatot nem hajlandó vállalni, hanem némi alamizsnáért cserébe beül a jóba, olyan cégekbe amelyek nélkülük már most is jól működnek? Mert dolgozni azt egyik sem akar a befektetéséért, csak learatni a hasznot. És hány, de hány ilyen példa volt az elmúlt három évadban! 

Előzmény: Semerreretyo (443)
GPS Creative Commons License 2021.05.11 -4 3 444

 

majd Lölő is adományoz, hiszen az első SMA-s kisgyereknek is adott 100 (!) milliót!

 

Benne volt abban a te pénzed is, meg az enyém is.

Konkrétan az adózó lakosság dobta össze az egészet - csak a Lölö bankszámlájára.

.

Előzmény: Ilhilla (442)
Semerreretyo Creative Commons License 2021.05.11 0 2 443

Bocs, de Mészáros Lölö mióta üzletember? Ő csak egy báb akit a kedves vezető rángat egy kötélen.

Előzmény: Törölt nick (439)
Ilhilla Creative Commons License 2021.05.06 -4 1 442

Andi már "bemelegít"! Olvastam, hogy Tilla és Stohl mellett ő lesz a harmadik műsorvezető egy jótékonysági műsornak, amit a "covidos árvák" megsegítése céljából rendeznek.

Gondolom, majd Lölő is adományoz, hiszen az első SMA-s kisgyereknek is adott 100 (!) milliót!

 

...de miért kell 3 (három !) műsorvezető? ...és csodálkozom, hogy Ördög Nórát kihagyják! :D

Előzmény: zo73 (441)
zo73 Creative Commons License 2021.05.06 0 2 441

És Lilu helyett Várkonyi Andi vezeti majd a műsort :D

Előzmény: Ilhilla (440)
Ilhilla Creative Commons License 2021.05.05 -4 1 440

Az a műsor majd a TV2-n lesz és egészen más címet adnak neki! :D

Előzmény: Törölt nick (439)
Törölt nick Creative Commons License 2021.05.05 0 2 439

Vajon az olyan komoly és valóban vagyonos üzletemberek mint pl Csányi Sándor vagy Mészáros Lőrinc mikor fognak szerepelni ebben a műsorban? Ők ugyanis tényleg tudnának megtámogatni rizikó nélkül olyan induló vállalkozásokat akiket a mostani "cápák" élből elhajtanak mert nem termel már most a vállalkozásuk több száz százalékos hasznot!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!