Keresés

Részletes keresés

Újlaki Creative Commons License 2000.01.07 0 0 21
OFF
Lassan új témát indíthatnénk erről a témáról.

1. Nem vagyok tanár.

2. Csak te nem értetted. A téma címe az volt, hogy "Nem járt ember a Holdon". Ez kijelentő mondatban elég balgaság, kérdőjellel jogos volna, hiszen vitaindító.

A vitában olyan elképesztő ostobaságok hangzottak el (ezekre egyébként nem reagáltál), ráadásul olyan elképesztő ingatag érvekkel, és olyan megfellebezhetetlen módon, hogy mivel a "komolyan" hozzászólók már régen elvitték a témát abszurdba, nem maradt mást hátra, mint ezt karikírozni: az abszurdumot az abszurdumig vinni.

Erre írtam azt, hogy nincs is hold, csak vetítitk (még megérjük, hogy valaki ezt is "komolyan" kijelenti). Ráadásul egy klasszikustól, egy témába illő klasszikustól és klasszikus fordítójától idéztem, egy kicsit aktualizálva. Még a forrást is megadtam, a gyengébbek (és a tisztesség) kedvéért. Még véletlenül sem akartam ezt a jól sikerült szójátékot kisajátítani.

Az az érzésem, hogy itt vesztetted el a józan mértéktartásodat; a humor- és realitásérzékedet nyilván már jóval korábban.

Vannak témák és vannak vélemények, amelyeket nem lehet komolyan venni, ezekre egyszerűen a kegyetlen irónia pallosa sújt le. Ha valakinek ott a nyaka, magára vessen, ő tette oda. Sajnálom, ha a te nyakad is ott volt, de ez az elveken nem változtat. A KRESZ-ben ugyanez a szabály sokkal súlyosabb: "Aki hülye, haljon meg!". Ez itt csak egy apró virtuális halál...

(Még inkább off)
3. A fiatal (sic!) demokraták (sic!) hozzászólásaiból milyen életkorra köveztetsz?

És javaslom, hagyjuk a témát visszatérni a maga medrébe.

Előzmény: Herold (20)
Herold Creative Commons License 2000.01.07 0 0 20
Az akkori beszólásod, amire reagáltam, nem volt valami értelmes. Sőt, abszolút nem illik egy tanárhoz. Mivel a hozzászólásod értelmi szintje alapján következtettem a korodra, azért szólítottalak úgy, ahogy.
Előzmény: Újlaki (18)
cyber.greg Creative Commons License 2000.01.06 0 0 19
Pont most volt a Népszabiban egy másik utánérzése ennek, a BKV jegy indult 5-ről, és a végére 95 lett.
Újlaki Creative Commons License 2000.01.06 0 0 18
Mivel az index címlapján a hírek között az szerepel, hogy mégis megmarad a kedvezmény, nyugodtan hajthatjuk... hát álomra nem, hanem további virrasztásra a fejünket.

Herold: igen, az valóban egy elég bunkó beszólás volt - ha akarod, megkeresem és belinkelem -, a mostani már egy kicsit kultúráltabb; már úgy értem, ahhoz képest. Akkor valaki felvetette, hogy esetleg valamikor a diákom voltál, és megbuktattalak, vagy egyéb okból örökre emlékezetes maradtam a számodra, és valami akkori afférért állsz ilyen sanda módon bosszút. De ki kell, hogy ábrándítsalak, nekem soha nem volt Herold fiam nevű diákom...

Sajnos vagy szerencsére, de nem vagyunk egyformák, és ami valakinek finom humor, játék a szavakkal, régi olvasmányélmények felidézése, az a kevesbé... hm, tájékozottnak esetleg értelmetlennek tűnik. Szerintem nem érdemes ezt önmagunkat még jobban lealacsonyító hangon megtorolni, elvégre nem a hírhozó a hibás.

Mindegy, felejtsük el, nem szabad a saját szintünk alatti vitákba belemenni.

Ha jól emlékszem, akkor és ott a fekete lukakról volt valami vita-féle, vagy a 19. bolygóról. Itt van midnkettő.

Küldj egy képeslapot!

Előzmény: Herold (17)
Herold Creative Commons License 2000.01.06 0 0 17
Nem bánt semmi, csak emlékeztem, hogy régebben itt a Fórumon ugyanezért a megszólításért már egyszer felkaptad a vizet. Gondoltam, megpróbálom még egyszer...
Ha hiszed, ha nem, ismerem a szóban forgó humoreszket, ha jól rémlik a kenyér áráról van szó benne.
Ha esetleg kétségeid lennének a koromat illetően, elmondom, hogy már a harmadik X-et taposom.
Előzmény: Újlaki (8)
icecube Creative Commons License 2000.01.06 0 0 16
Hello,

nos, mindenki megnyugodhat, megmarad a 150 Ft-os kedvezmény.
Lásd bármelyik portal site-on, pl. index.

ice

GanXstaZolee Creative Commons License 2000.01.06 0 0 15
Hi, valahogy úgy, csak az a baj, hogy hiába lesz, itt több tel. szolgáltató cég, semmise fog változni, alakítanak majd jól, egy kis "kartell-t:))" aztán nézhetünk, az árak meg mennek fejebb :( lásd Pannon, westel, Voda... bár állítólag európában nállunk a legolcsóbb a mobil percdíj...
(ezt csak fél füllel halottam) A másik, viszont a Deutsche telecom, (Matáv résztulaj.) vagy mi a sz*r, na ott most csökkentik a percdíjakat, és ugyebár azt a hiányt pótolni kell vmiből.. van itt egy másik topic is érdemes benézni, irják, hogy pl. Yugoban meg itt ott mennyiért lehet netezni...
Joco Creative Commons License 2000.01.06 0 0 14
Húha, be ne tojjon a Matáv, ha mi jól felháborodunk!
Kicsit se érdekli az őt, amíg monopolhelyzetben van, és rabolhat ezerrel...
Előzmény: Nagyis (2)
X polgártárs Creative Commons License 2000.01.06 0 0 13
Hát tehetnek egy szívességet, miután elmagyarázzák, hogyan lehet éjszakai tarifa mellett 18K-t kiszámlázni...vagy valaki lopja a vonalat?
xpt
kétkezi GAZ-da Creative Commons License 2000.01.06 0 0 12
LLLLLLLLLLLL

MATÁV? FUUUJJsize=+4>J!

Három apropo:
1. A számla nagyobb hányadát kitevő részt, külön tíz hóra összevontan küldték ki !!! időtúllépés a neten = 212000,-Ft
2.ami a BIOsz-ukban nincs az nem létezik, ma éjjel négy vonalszakadás !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
3.Egy félévvel ezelőtt teljesített számlát újra megküldtek, FIZETÉSI FELSZÓLÍTÁSsal, a hozzátartozó fenyegetéssel.
DDDDDDDDDDDD

Újlaki Creative Commons License 2000.01.06 0 0 11
A megoldás egyszerű: én dolgozom a neten, és amit kitűztem magamnak, be kell fejezni. Legfeljebb egy nagyobb köpőcsészét kell kikészíteni...

Persze, igazad van, azért bátorkodtam megmagyarázni a gyengébbek kedvéért, hogy a humor humor volt.

Ha pont "jól" elkapod, akkor este 6-tól reggel 5-ig csak szűken 12-szer tudod elveszteni a kedvezményt. Hétvégén viszont du. 3-tól másnap hajnalig bőven megvan az általam kiszámolt "kedvezmény"...

Megjegyzem, teljesen mindegy, hogy letelt-e at 53 vagy hány perc, ha két perc után old le, akkor is a végén ugyanannyi idő telik el kedvezmény nélkül. Sőt, a kapcsolási vagy milyen díj miatt ez még rosszabb. Az én egyik számlapanaszom is emiatt volt, néha zajos volt a vonal, és akkor ne tudtam bejelentkezni, leoldott, a MATÁV viszont számlázta az egyperceseket (nem Örkénytől). Volt olyan hónap, hogy 800 forint károm keletkezett. Pusztán elvből megpróbáltam érvényt szerezni az igazamnak. Olyan elképesztő ökörséget írtak vissza, hogy ha nem sírni kellene miatta, dőlnék a röhögéstől. Ennek a vitának lett az a vége, hogy

péntek 14 óra: zár az ügyfélsanyargató iroda
péntek 15 óra: kikapcsolják a telefont
péntek 16 óra: hozza a postás a levelet, hogy amennyiben 15 napon belül stb. stb.
...
hétfő 9 óra: befizetem a vitatott számlát
szerda-csütörtök: ekkorra ígérik a visszakapcsolást
hétfő 10 óra: elkezdem mesélni az esetet
hátfő 10 óra 10 perc: az ügyintéző kislány könnyekkel a szemében szól oda telefonon, hogy kapcsolják vissza.
hétfő 10 óra 10 perc 30 másodperc: él a telefon

Előzmény: GyB (9)
GyB Creative Commons License 2000.01.06 0 0 9
Te egy baromi türelmes ember lehetsz, vagy?...
Én úgy vagyok vele, hogy ha lelök a telefon, (Hál'Istennek ritkán!) akkor legfeljebb egyszer megyek vissza, de csak rövid időre, hogy befejezzem az éppen aktuális beszlgetést, vagy a leveleket letöltsem. Egyébként nem. Biztos sóher vagyok. A 150 forint meg nem azt jelenti, hogy minden hívás annyiba kerül, hanem, hogy amikor a számláló elér a nettó 120 forintig, akkor onnan nem számol tovább. ez éjszaka egyébként egy óra körüli időt jelent. tehát egy éjszaka nem is tudsz úgy visszamenni 15-ször, hogy mindegyik hívás elérje a 150 forintot.
Csá
Előzmény: Újlaki (8)
Újlaki Creative Commons License 2000.01.05 0 0 8
Á, a kedves Herold! De azt hiszem tévedsz, nem én buktattalak meg. Remélem, azért azóta átmentél! Egyszer meg elmesélhetnéd itt a többieknek, mi bánt.

A gyengébbek kedvéért bátorkodnám megemlíteni, hogy a hozzászólásom egy háború utáni, az elképesztően gyors inflációt szinte képszerűen megmutató humoreszk utánérzése és aktualizálása volt. Emellett az igazságtartalma is igen magas, mert volt olyan éjszaka, ahol 10-szer, 15-ször leoldott a telefon, azaz a 2100 forintos kedvezmény valóban és valójában 2250 forintos volt.

De értem én, hogyne érteném, hogy a finom humor nem mindenkinek emészthető. Nos, nekik kárpótlásul küldök egy valamivel direktebbet. Az üzenet természetesen a MATÁV számára is megfontolandó.

Küldj egy képeslapot!

Előzmény: Herold (7)
Herold Creative Commons License 2000.01.05 0 0 7
Újlaki fiam, ma nagyon pihent vagy!
Előzmény: Újlaki (3)
cyber.greg Creative Commons License 2000.01.05 0 0 6
Erről már volt ugyan (legalább) egy topik, ott mondta vki, hogy lesz másmijen kedvezmény, de nem ennyire.
Előzmény: gecko (5)
gecko Creative Commons License 2000.01.05 0 0 5
es mas kedvezmnyt ad a matav vajon a modemeseknek??? nelkuluk nem buli az ejszaka
:(((
Előzmény: cyber.greg (4)
cyber.greg Creative Commons License 2000.01.05 0 0 4
Februártól tényleg megszűnik.
Újlaki Creative Commons License 2000.01.05 0 0 3
Ez a 150 forintos kedvezmény nálam amúgy is csak 300 forintos kedvezmény volt, mivel legalább egyszre mindig leold a telefon. Amikor szóvá tettem, hogy így nem tudom igénybe venni a 450 forintos szolgáltatást, a Matáv 600 forintos szolgáltatásért felelős ügyintézője azt válaszolta, hogy a 750 forintos szolgáltatás él, arról ők nem tehetnek, hogy 900 forint, a szolgáltatótól követeljem azt az 1050 forintot, ha nem tudom igénybe venni miattuk az 1200 forintos szolgáltatást. A szolgáltató tagadja, hogy az 1350 forintos kedvezményem miattuk 1500 forint, és szerintük a Matávtól követeljem az 1650 forint és az 1800 forint különbözetét.

Valahogy így van ez ezzel az 1950 forintos kedvezménnyel...

Nagyis Creative Commons License 2000.01.05 0 0 2
Hello mindenki!

A kedvezmeny meg nem szunt meg (szerencsere).
Most olvastam a Matav sajtotajekoztatot.
De szerintem nem szuntethetik meg,mivel
az nagyon nagy felhaborodast keltene.
(az mar mas dolog,hogy mire lenne ez jo)

Nagyi

oz Creative Commons License 2000.01.05 0 0 1
A MATÁV még nem határozott az új év díjairól. Valaki rákérdezett az üfsz-nél, ott azt a választ kapta, hogy januárban még él a 150 forintos kedvezmény. Szerintem utána is fog, legfeljebb megemelik néhány százalékkal.
confS.nike Creative Commons License 2000.01.05 0 0 0
izé... ne má' tényleg megszűnt a 150 forintos kedvezmény...


confS.nike

Előzmény: Herold (-)
Herold Creative Commons License 2000.01.05 0 0 topiknyitó
Nem tudom, hallottatok-e róla, de a Matáv a 150 Ft-os kedvezményt (a helyi díjazású hívásokra) 1999 végéig hirdette meg. Ezek szerint a kedvezmény január 1-től megszűnt.
Mi az igazság szerintetek?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!