Keresés

Részletes keresés

Akobe-Hull Creative Commons License 2000.01.19 0 0 13
Sziasztok!

Kértetek, ha végleg megoldódott a probléma, írjak. Hát vége. Több, mint 1 év kellett hozzá. A megoldás: Túl gyors az 56k-s modem, és mint ahogy többen írtátok , a sebességet kellett levenni, de nem úgy ahogy ti mondtátok.
szóval: Az én kapcsolatom-jobb klikk ->tuladonságok ->általános fül, eszköz beállítások -> kapcsolat fül ->speciális , majd a különleges beállításokhoz beírni: AT+MS=11
És megy. Igaz csak 33.6-on, de megy. Elég röhelyes. Pár karakter mekkora galibát okozott.Remélem talán segítek majd valakinek ezzel, sziasztok
Ja, és mindenkinek köszi.

Előzmény: Akobe-Hull (12)
Akobe-Hull Creative Commons License 2000.01.08 0 0 12
Helló, mindenki aki segített, plusz a nullázó!

Vettem egy új alaplapot. Asus. Most már jobb, de még mindig lehetne csiszolni. Ha teljesen jó lesz , majd még írok pár nap múlva. Mégegyszer köszönöm a segítséget.

Előzmény: Akobe-Hull (11)
Akobe-Hull Creative Commons License 1999.12.19 0 0 11
Neked is köszi álomhajós!

Meg fogom próbálni ezeket, bár nem vagyok valami nagy gépszerelő. De remélem ez segít. Már ciki kétnaponta a számtekes sráchoz menni, hogy ez sem volt jó meg az sem. Az érdekes az (gondolom végigolvastad a topicot) hogy most a legújabb - külső Acorp 56k-s - modemet áttettem a másik gépre. Most onnan nyomulok. 3 és fél órája. Ugyanaz a kábel, ua. a modem, csak a gép más. Ergó a hiba a gépben kell hogy legyen. Egyébként a max speed lejjebb állítása nem segített.

Mégegyszer köszi a tippeket mindenkinek, ha van valami fejlemény, vagy újabb ötletek érkeznek, majd írok.

Előzmény: alomhajos (9)
alomhajos Creative Commons License 1999.12.19 0 0 10
ha az alaplapod engedi=ha a BIOS engedi
Előzmény: alomhajos (9)
alomhajos Creative Commons License 1999.12.19 0 0 9
Szia Akobe-Hull!

Szerintem meg IRQ vagy I/O cím probléma is lehet. Próbálkozz a BIOS Setupban a kommunikációs portok beállításaival (ha az alaplapod engedi) vagy vásárolj néhány száz forintért új COM1 vagy COM2-es csatolót és azt kösd az alaplapodra.
Az is lehet, hogy a Windózban valamelyik egység próbálkozik időnként azzal az IRQ vagy I/O címmel ami a modemé. Egyébként érdemes kiszerelni minden kártyát a gépedből csak a monitorvezérlőt benn hagyni, majd a windóz systemjéből kiírtani minden felesleges eszközt és drivert. Ezekután újraboot, modemet rádugni, feltelepíteni a drivert. Lyó kis macera, nem irigyellek.

A winmodemet felejtsd el, az enyém helyből sz@r vót, ki is cseréltem egy teljes értékű ISA-ra, azóta 42000-45500 bps-el nyomulok.

Ja, még valami. Valamelyik Matávos topicban olvastam, hogy a hívásvárakoztatás szolgáltatást tesztképpen többezer előfizetőnek automatikusan bekapcsolták. Ez azt eredményezi, hogy modemezés közben ha hív valaki bontja a modemes kapcsolatot. Kevésbé valószínű, hogy ez lenne, de talán érdemes lenne rákérdezni az 1212-n, hogy nincs-e aktiválva a vonaladra.

Remélem segíthettem, azért majd ha túl leszel ezen jelezd lécci, hogy mi vót a hiba.
Üdv:
álomhajós

virge3d Creative Commons License 1999.12.18 0 0 8
Szerintem ki kell próbálni egy külső modemmel, vagy egy olyan belsővel, ami nem valami %*@#>ß* gagyi szar winmodem, mint az általad említett 3. Ha azokkal is szakad akkor valszleg vonalhiba, ha nem akkor felejtsd el a szoftvermodemeket.
Előzmény: Akobe-Hull (-)
Akobe-Hull Creative Commons License 1999.12.18 0 0 7
Pitnyúl!

Hogy kell voltot mérni?
Egyébként a kisebb sebességen való üzemeltetés nem jött be. Levettem 38400-re. Még lejjebb kellene?

Előzmény: PitNyul (5)
division by zero Creative Commons License 1999.12.18 0 0 6
szintén vonalhibára voksolok: saját tapasztalat: régen egész hétvégét is kibirta bontás nélkül, azóta elköltöztünk kb 4 utcányit, a gép is, modem is ugyanaz, de a 15 perces kapcsolatnak nagyon kell már örülni, csökkentett sebességgel néha akár 1 órát is kibir...
amúgy pár hónapja várjuk a megrendelt ISDN vonalat, de a Matávosok csak "adok egy másik számot, ahol érdeklődhet"-ig jutnak el, senki nem tud semmit, hogy mikor lesz a dologból valami, pedig egy drótot már behúztak, ott lóg ki a falból...
PitNyul Creative Commons License 1999.12.18 0 0 5
Hapsikám! Végy 1 Voltmérőt, az L1 (bal oldali) madzagon kb -50 V-ot kell mérned. Ha kevesebb, gáz. Akkor jelentsd be a MATÁVnak. A jobb oldali (L2 nevű) madzagon 0 V a feszej. (Földponthoz viszonyítva).
Csákó! PNy.
Akobe-Hull Creative Commons License 1999.12.18 0 0 4
Prewitt!

Köszi a ippet, a vonalhibával kapcsolatban. Ez lehetséges lenne, csak mint említettem szereztem egy kölcsöngépet. Abban van egy 33.6-os régi rockwelles modem, és olyan szépen muzsikál, hogy teljesen le voltam döbbneve. 6-8 orákat lehet vele egyszerre lenyomni, és 50-60 megás file-kat tudtam letölteni. Egyszóval valóban nem tudom, hogy hol van a hiba, mert ugyanazt a tyúkbelet dugom mind a két gépben. A vonallal kapcsolatban pedig már volt kint a matáv, és átkötötték az egészet, azt mondták így már mennie kell. Tehát elvileg a hiba az én 'készülékemben van' Megpróbálom nem 33.6 fölé engedni, ezt még senkitől nem hallottam. Egyébként ma voltam megint a számtek boltban, kaptam egy másik videokártyát (voodoo3). Nem a kevencem, de ez már másik topik. Azt mondta, így felszabadul egy IRQ-m, (most egy voodoo2-viper330 párosom van-volt), de kb 30 perce kószálok a neten és már 3-szor szakadt a kapcsolat. Egyébként nem pesti vagyok.

Superbee!
A körzetszámom 47 (asszem ezt kérdezted), amit pedig én tárcsázok az 51. Köszi

Előzmény: SuperBee (3)
SuperBee Creative Commons License 1999.12.16 0 0 3
Én is a vonalhiba pártján vagyok, de ezt gyorsan kiderithetjük, ha adsz egy körzetszámot... (Vagy budapesten az első három számjegy... ) És máris mondom milyen központ...
prewitt Creative Commons License 1999.12.16 0 0 2
Ha kulso a modem, akkor semmi koze az alaplaphoz (de ha belso akkor se).
Szar a telefonvonalad, analog kozpont, valami ilyesmi. Nekem kulso modemem van, neha folyamatosan birja orakig, neha meg 10 perc utan lekapcsol.
Fonros, ha ugy erzed szar a vonal, akkor a modem settingsbe ne engedd meg, hogy 33.6 kbps felett csatlakozzon. Neha szar vonal eseten is >33.6-al konnektal, de persze soha nem birja tovabb perceknel.
Egyebkent Bp masik pontjan, digitalis kozpontnal, az utcan optikai kabellel, vegtelen ideig is el tudna lenni.
A Matav mar csak ilyen.
Előzmény: Akobe-Hull (-)
joy Creative Commons License 1999.12.15 0 0 1
0 Bameg, ezt csúnyán lekéstem!
Előzmény: Törölt nick (0)
Törölt nick Creative Commons License 1999.12.15 0 0 0
az gáz, mondhatnók nulla
0

v.é.tech

Akobe-Hull Creative Commons License 1999.12.15 0 0 topiknyitó
Hello!

Egy kis probléma van a modememmel. Gyakran ledog a netről. Már egyéve húzódik azóta ez a 4. kölcsön-modemem. Az első csak 5-10 percig bírta aztán ledibott, vagy egyáltalán fel sem engedett. Vettem egy újat. Az előző valami Rockwell chipes belső volt, a 2, motorola. Dettó ugyanaz. Harmadik modem Diamond Supra belső. Na ez jobb volt, de ez is max egy órát bírt, és néha nem engedett fel. Most van egy külső ami egész jó 2-3 órát kibír mindig beenged, de nem igazán lehet vele letölteni. Most kipróbáltam ezt a külsőt egy másik gépben szintén itthon és gyönyörűen muzsikált. Mi lehet a gond? Alaplap?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!