Úgy tűnik ajándékozós kedvükben vannak, mert amikor nekünk megjött a vastagkolbász és a sózott/füstölt szalonna, nagy meglepetésünkre egy hatalmas zacskó isteni finom friss, ropogós töpörtyű volt a csomagban (már elfogyott, nem jutott eszembe lefényképezni), pedig olyat nem is lehet rendelni a honlapjukon (az az igazi békési, nagy darabokra vágott, bőrével együtt sütött töpörtyű).
Nagy pofátlanság lenne, ha a legközelebbi rendelésnél megírnám nekik, hogy (bár a honlapon olyan sincs) küldhetnének egy kis békési sütnivaló hurkát-kolbászt?
Ha lehet, ajándékba, de ki is fizetném, csak küldjenek, mert itt olyanhoz sem jutni...:))
Na, 11.10-én rendeltem, már gondolva a karácsonyra is, 0.5 kg füstöltet, 0.5 kg kolozsvárit, és egy M méretű (94 dkg) vastagkolbászt.
Másnap jelezte, hogy átadta a szállítónak, 12-én de. ki is hozták.
Gyanúsan nehéz volt a csomag, de csak ma bontottam ki, meglepetésemre volt még benne egy S méretű vastagkolbász is, rá is kérdeztem, hogy ez grátisz ajándék? Kíváncsi vagyok a válaszra.
Szerintem is valami félreértés. Vagy legfeljebb ezt is megtanuljuk majd. :) Ahogy kell, holtig tanulunk.
Mifelénk, Debrecen, a "fehér" az csak simán sózott volt. Előferdült, hogy csak simán száraz sóban elfedve hagytuk pár hétig, lé nélkül. Télidőben, néhány fokon fagypont fölött. Pár naponta átforgatva. Majd szárazon lógott még kicsit, és így szeleteltük főzéshez, sütéshez. Nyárson vagy serpenyőben, tepsis húsok alá-fölé, tűzdeléshez, ez volt a legjobb. Még most is csinálok, ha hozzájutok perzselt anyaghoz. Sokáig nem állt el, mert hamar avasodott, de mióta van fagyasztó... Sőt voltak öregek, akik kifejezetten keresték ennek a szalonnának az avas ízét is.
Én a slambucot is ezzel indítom, nem füstölttel.
Sajnos, teljes megdöbbenésemre, itt a Mátrában nem ismerik, nem szeretik a pálócok, és így a boltokba sem rendelik. Vagy nagyon ritkán. Biztos tévedésből. Legközelebb hozzám Tiszafüreden kapható.
ilyet mi is sutottunk tegnap csaban a hugomeknal. kaptunk ajandekba ket vastagkolbaszt meg egy oldal fustoltszalonnat :) bekesen a piac melletti husboltban pedig vettunk egy halom csemege es csipos sutnivalo kolbaszt.
A Facebook oldalát olvasgatva a "helyiek" (már a Békéscsaba környékiek) az árat ekézik, és hogy ennyiért ott nem adja el, az biztos, mert minden háznál kihozzák a feléből is (azt persze nem írta be, hogy 3500-4000-ért hol lehet ilyen minőségű vastagkolbászt kapni Csabán...)
Erre valaki ráírta, hogy nem is oda szánja....
És ahogy elnézem valóban: menő pesti éttermekben kínálják kóstolóként a termékeit, meg a legutóbb a Várban voltak egy fesztiválon....ilyen helyeken meg nem azt nézik, hogy mennyi, hanem hogy egyáltalán hozzá lehet jutni jó minőségű csabai vastagkolbászhoz.
Mert azért elég szűk az a kör, akinek van "tutibiztos" helye Csabán, ahonnan tud szerezni, a különböző "kolbászoldalakon" pedig (annak ellenére, hogy nem sokkal kevesebbe kerül) nincs ilyen minőségű (már az én ízlésem szerint, mert a gyártó biztos kikérné magának).
Úgyhogy annyira nem csodálkozom, hogy a helyiek nem ismerik.
...Vasárnap Keszthelyen találkozunk a kiterjedt üzleti körrel bíró csabai barátainkkal (akiktől anno kaptuk a két szál házi kolbászt), rákérdezek, mit tudnak a dokiról...
Megkésve bár, mert bő három hete történt: barátaink semmit nem tudtak Ignácz úrról, ezzel együtt, a cucca jó, karácsonyra rendelek még tőle.
Viszont megleptek minket egy előző nap készített/sütött, Békéscsabáról Keszthelyre fuvarozott kóstolóval, négy napra megvolt a vacsoránk. :)
Ettől még lehet mélyen intellektuális a csávó, csak legfeljebb egy nyelvi műveltségben utazó műsorvezetőtől necces az ilyen viselkedés.
Amúgy vannak bajok az intellektuálisnak látszó műsorvezetőkkel: a Vágó István nevű például istenként tiszteli Gyurcsótány Ferencet, de ami ennél is nagyobb baj, hogy egy korrupt féreg.
(Dr.) Egri Jánosról azt gondoltam, hogy kifinomult entellektüel... egészen addig, amíg nem láttam testközelből a BVSC Tatai úti teniszcsarnokában, ahol egészen elképesztő dolgokat üvöltözött meccs közben. :D
Mi végigkóstoltuk már mind a négyet, azok valóban azok.
A Knyihár boltban egyszer voltunk (a további látogatások érdeklődés hiányában elmaradtak), akkor az eladólány azt mondta, hogy minden, amit árulnak Knyihár termék (mert érdeklődtem más csabai készítők dolgai iránt is), a májason, hurkán (ezeket vettünk) meg nem volt olyan gyártói jelzés, mint a kolbászokon van.