Az egyik állomáson a 4427 érkezési idejében megszólalt a hangos:
A Győrből érkező vonat 35 percet késik. Utasok egy része sprintel az autójához, buszmegállóba. Persze 5 percen belül megjött a 4917, a 4427 pedig a bejáratnál állva várt arra, hogy a fszt. még bevárjon egy futó utast is, aki minden bizonnyal a 4427-hez érkezett. A 4427-re végül én szálltam fel egyedül...
a Nagykanizsa Pécs vonal borzalmas semmi kilátás a javulásra. Villamositani kellene de a pálya is c sapni való csodálom hogy van utas a busz veri a vasutat legtöbb helyen ugy mint Pécs Fonyod . Vonatozni az használja aki nem akar a vontrol leszállni
Az egyik, hogy az adott szerelvényre a célállomáson valószínűleg "szükség volt" - azaz onnan tovább/vissza közlekedő vonatként folytatta tovább az életét :-) A másik, hogy a késve, de leközlekedtetett vonat szerintem a szolgáltatási statisztika másik rovatába számít, és tippre a lemondott vonat a rosszabb.
"Nem mondtam, hogy nem, csak Johannes ezekkel a - több éves - felvetésekkel nem foglalkozott..."
Nem mondtam, hogy nem, csak Johannes ezekkel a - több éves - felvetésekkel sem foglalkozott...
Van már kihirdetett menetrend,díjszabás?Lesz vonatkísérő,zártárcsa a vasúti szakaszon?Ki téríti a MÁV-Start plusz költségeit?Hány évre szerződnek?
"Az 1-es villamos pályáját a tram-train csak úgy használhatja, ha a MÁV-START Zrt. bruttó 50 millió forintot meghaladó szerződést köt a Szegedi Közlekedési Társasággal – ez derült ki a pénzügyi bizottság szerdán megtartott ülésén. A megállapodás által a társaságnak évente 252 millió forintos bevétele lesz a hálózat-hozzáférési szolgáltatásból és a vontatási villamos energia díjából."
Nemrég, 2 hete utaztam az IR -rel Pécs- Kanizsa közt. (Érkezőben Pécsre, már +40 perccel jött a Desiro) A kritikus szakasz leginkább a Szentlőrinc-Barcs között van. Alig 40-el cammog a vonat. Rossz hallgatni, ahogy kopácsolt és dülöngélt a szerelvény. Persze késtünk Kanizsán már negyed óra körül. Ami tartós szokott lenni, általában 30-40 perc körül. Szégyen, és most beépítik a késést a menetrendbe, Nem véletlen vagyunk a Balkán kapuja...
Szerintem az uzemanyagtartaly merete lehet a limitalo tenyezo, meg a gyorsulas dizeles forrasbol (a generator merete es hatasfoka miatt) esetleg lassabb es nem tudja a menetrendet tartani.
Szeged varos biztos ad ideiglenes engedelyt a dizeles uzemmodhoz a varoson belul, az egy adminisztrativ kerdes, meg akkor is ha egyes polgarok - joggal - hoborognek.
Ez mit jelent pontosan?Ha a városban elmegy az áram, akkor megáll és nem tud elindulni dízellel? Nem tud utast szállítani? Letilt a bizberhiány? Vagy, csak adminisztratív oka van?
Tata, Komarom? - Répcelak. Majdnem akkora, mint Szatymaz. Persze ott a hibrid jelleg miatt a vonat színvonala is más.
A sásdi és pincehelyi megállások megszűnése után az alapütemes pécsi IC-k is csak nagyobb helyeken állnak meg, persze a menetidő még mindig nem az igazi.
A világon mindenütt megfigyelhető a hasonló "márkanevek" inflálódása.
Majd bevezetnek valami újat (ha, és amennyiben, meg egyáltalán, szükség lenne valamire, ami megspórol három percet, mert nem áll meg Komáromban?), aztán annyi, pár év múlva majd az fog meg állni még itt, meg még ott is.