Keresés

Részletes keresés

rob20.000 Creative Commons License 2024.02.13 0 0 1765

Sziasztok!

Van néhány elektromos redőnyöm, ami már néhány éve fent van, de csak most kezdenénk használni.

Sajnos valamiért nem akar magától lefutni a sínben, csak ha kézzel segítek neki.

Nagyon könnyűnek érzem a redőnyöket, én úgy gondolom ez lehet a baj, hogy az idő is rontott e rajra, nem tudom.

Hogyan lehetne megoldani?

Én gondoltam arra, hogy a sínben lévő kis szőrös részt leszedem valahogy, de akkor valószínűleg a szél zörgetné.

Vagy, hogy valami súlyt szerelek rá, ami lehúzza.

Mi lehet az ok, és mi rá a hivatalos megoldás?

Köszönöm!

Robi

Centi the real Creative Commons License 2023.05.23 0 0 1764

Sziasztok, 

Valaki felismeri a képen látható könyökkaros motoros naproló vezérlőjét?  Honnan tudnék ehhez valamilyen leírást szerezni?  Illetve van beépítve egy szélkerék is - látszólag be is van kötve - de hiába pörgetem, nem húzza be a rolót.   Hogyan találhatnám meg a hibát?   (a képen a  jobb oldali fehér szigetelésű kábelből a kék/barna kábel a szélkerék kábele. )

Máskülönben működik a vezérlés, kiengedi végpontig, és vissza is húzza végpontig a rolót.  ( szeretném a külső végpontot módosítani is, mert nagyon kitolja) 

Köszi:   Cm

Gábor Veress Creative Commons License 2023.05.03 0 0 1763

Üdv,

Jelenleg én is arritert keresk műanyag redőnyhőz, de még nem sikerült találnom.

Pingvin0930 tudtál szerezni?

Előzmény: Pingvin0930 (1565)
oldmumus_v.2 Creative Commons License 2023.02.07 0 0 1762

köszönöm, de ország másik vége. Vagy van postázás is mint egy webshop esetén?

Előzmény: fajtalan (1761)
fajtalan Creative Commons License 2023.02.07 0 0 1761
Előzmény: oldmumus_v.2 (1760)
oldmumus_v.2 Creative Commons License 2023.02.06 0 0 1760

Bocsánat nem vagyok szakmabeli, de hol kaphatok alábbi fotókon látható falba építhető süllyesztett házat fedlappal?

https://drive.google.com/file/d/1Sz7fKyajtt4o7SzF1Hon7sIzpe2etIO4/view?usp=sharing

https://drive.google.com/file/d/1FRFt8WP0d8bTqBv1FOYrIo5_4XkOiSNt/view?usp=sharing

Ami még fura, hogy 11-13 mm közötti lehet a gurtni. A mostani 10 mm-es kb. de nagyon meg van már csavarodva. Lehet amiatt vesztett el a szélességből

trubusta Creative Commons License 2022.12.26 0 0 1759

Üdv!

Érdeklődnék hogy sima csőmotoros redőnyökhöz ha csak pl 2 db-ot simán összekötök akkor miért szükséges hozzá relé? 

FFeri Creative Commons License 2022.10.27 0 0 1758

Ki/be. Megnézem, hogy kontaktos-e.

Előzmény: oldmumus_v.2 (1757)
oldmumus_v.2 Creative Commons License 2022.10.24 0 0 1757

Kapcsoló vagy máshol kontakthiba? Persze nem tudom, hogy a kapcsoló milyen nyomva tartós vagy csak ki/be?

Előzmény: FFeri (1756)
FFeri Creative Commons License 2022.10.24 0 0 1756

Sziasztok!
Egy érdekes redőnymotor problémám van: Fali kapcsolón benyomom a gombot, a motor halkan zúg, de nem történik semmi. Kikapcsolom, majd újra be, megint semmi. Kikapcsolom (stop gombbal), majd be, erre megmozdul a redőny. Máskor (ez a ritkább) azonnal reagál, vagy ha várok 10-20 mp-et a gomb benyomása után, akkor beindul. Mindkét irányba csinálja. Szóval olyan, mintha "gondolkodna", hogy most ő meg akar-e moccanni, vagy sem.
Mi okozhatja ezt?

Tab Creative Commons License 2022.08.17 0 0 1755

Megoldva.

Előzmény: Tab (1753)
Patesz29 Creative Commons License 2022.08.16 0 0 1754

Sziasztok.Redőny felszereléshez szeretnék segítséget kérni egy erkélyre fogok egy fa keretre redőnyt felrakni a gurtni átvetetéséhez ami lyukat fúrok a fába abba szükséges e valamilyen átvezető perselyt rakni vagy csak simán jó ha átmegy a fán a gurtni.....

Tab Creative Commons License 2022.08.15 0 0 1753

Sziasztok, remélem van még itt valaki,

Smarthome motoros redőny távirányító másolással akadtam el.

DC104-esek vannak egyenként párosítva a motorokkal. Vettem egy DC1853-as 15 csatornásat. Erre szeretném feltenni másolással a motorokat.

Az elsőre sikerült is, működik az 1-es és 0-ás csatornával is, de a továbbiakkal nem akar összejönni.

Leírás szerint csinálom: eredeti DC104-esen program 2x, motor visszajelez, DC1853-on kijelzés 2-es mellett 0 és + gomb egyszerre. Nincs a motortól visszajelzés és nem is működik. Mit rontok el?

bandolesa Creative Commons License 2022.05.25 0 0 1752

Jégverés utáni lyukak a műanyag redőny elemeinek cseréjével megoldható? Hol kaphatók külön elemek?

oldmumus_v.2 Creative Commons License 2021.10.18 0 0 1751

Két ismerős vitatkozik, hogy az egyik ezért a másik azért nem húzza le este a redőnyt ősztől tavaszig. Az egyik szerint hiába van a másiknak vastag függönye ami a külső fényeket megszűri, de ha leengedné a redőnyt akkor valamennyire a lehülés ellen is védené a sok ablakát így a szobáinak hőmérsékletét. Kinek van most igaza?

fackalak Creative Commons License 2021.10.05 0 0 1750

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni: redőnyszerelés történt nálunk még az év elején. Déli, dél-nyugati tájolású a lakásunk, tehát szinte folyamatosan ki van téve a napsugárzásnak, melegnek, így ezért is döntöttünk jó minőségű redőnyök mellett, növelve a lakásban a komfortérzetet a nyári melegek idején.
Viszont gyakorlatilag mióta fel lett szerelve, tapasztaljuk a következő jelenséget: nevezetesen a redőny lefutók folyamatos "pattogását", ami hangos és zavaró is. Arra már sikerült rájönni, hogy a hőingadozással összefüggő, a lefutóban keletkező dilatáció okozta/eredő zajokról lehet szó.

Az alapvető probléma a lefutók rögzítésével lehet, de ugye mi nem vagyunk szakértők, a redőnyös (aki ismerős egyébként) pedig elhatárolódik sajnos...
Talán ezt nem az ablaktokhoz kellett volna csavarozni és fixen rögzíteni, hanem van valamilyen csúszó sínes rögzítő elem, ami hagyja külön mozogni a két eltérő hőtágulási tényezővel bíró anyagot.

Tudtok segíteni? Van/volt valakinek hasonló problémája illetve hallott már erről a csúszó sínes rögzítő elemről? Nagyon szépen köszönök minden választ.

Varek1 Creative Commons License 2021.07.18 0 0 1749

Köszönöm, megpróbálom !

Előzmény: Hooti (1748)
Hooti Creative Commons License 2021.07.18 0 0 1748

Szia

Ilyesmi egy gurtni cseréje:

https://www.youtube.com/watch?v=gc2GhNcf7Uk&ab_channel=rifgarden

Nálam pld nem csomó kellett a fenti végére, hanem lemezcsavar fogta oda a tárcsához.

Nem atomfizika.

Előzmény: Varek1 (1747)
Varek1 Creative Commons License 2021.07.18 0 0 1747

Üdvözlöm a topikosokat.

Egy másik lakásba költöztünk.  3 ablakon un. hagyományos eslingeni redőnyök vannak  műa. lécekkel.

Az egyiknél a zsinór/gurtni leszakadt.   A henger fából a végégén egy  lemezből készül tárcsa a gurtni feltekeréséhez.

Van valami trükkös mozdulat amivel erre e gurtni  ráhelyezhető. Nem tudom.

Pl. az egész henger kiemelése vagy valami más ?

Ha van tipp , köszönettel fogadom.

oldmumus_v.2 Creative Commons License 2021.06.30 0 0 1746

Egy ismerősöm erdélyi családtól vásárolt egy házat ahol ilyen rendőnyök vannak vagyis a gurtni 10 mm-es. Amit eddig legkisebb szélességet be tudtam volna neki szerezni az 14 mm. Lehet valahol 10mm-et kapni, rendelni?

Gabri8 Creative Commons License 2021.06.18 0 0 1745

Sziasztok

Aluminium motoros redőnynél beállítom a felső végállást a végállás beállító segítségével, azonban használat után mindenegyes le-felhúzásnál kb 1-2 centivel lejjebb áll meg a redőny a felső végállásban.

Olyan mintha “elfelejtené” a beállított felső végállást.

Mi lehet ennek az oka?

Köszi

G

crazyman1 Creative Commons License 2021.05.23 0 0 1744

Sziasztok!

Mi a különbség egy márkás mondjuk Somfy és egy jobb "kínai", pl. smart-home redőnymotor között? Nem a marketingszövegre vagyok kíváncsi, hanem valós tapasztalatokra. Az tudom, hogy egy európai központú nemzetközi cég komoly minőségbiztosítással és ellenőrzött beszállítói háttérrel rendelkezik, ami egy kínainál sem kizárt, de ritkább. Különböző távvezérlési lehetőségek (és azok különbségei) illetve akadályérzékelés nem érdekel, mert erre megvan az általános megoldásom. Csak a motor mechanikus része és megbízhatósága a kérdés most.

Szóval kinek van ilyen irányú jó és rossz tapasztalata?

Köszi!

fekabo Creative Commons License 2021.04.16 0 0 1743

Sziasztok! Szeretnék segítséget kérni. Becker zsaluzia a beprogramozott lehúzás után kb. 3 perccel magától felhúzza magát. Sima időpontra záródás és sötétedéshez igazított időbeállítás (Astro mód) esetén is. Felhúzás nincs beprogramozva. Manuális mód esetén nem mozog magától. A távirányító típusa: Becker TC445-II.

Próbáltam a reset gombot, addig nyomtam, amíg a zsaluzia lamellái megmozdultak, de ez nem segített (nem is veszített el semmilyen beállítást, talán megpróbálom még hosszabban nyomni, de tartok tőle, hogy esetleg elveszíti a kapcsolatot a motorral...).
köszönöm, ha tud valaki segíteni, mi lehet a baj.

Sándor Kozma Creative Commons License 2021.04.02 0 0 1742

Sziasztok.

Van egy ezer éves redőny. Fa tengelyen műyanyag tárcsával.

A tárcsa eltört de ilyet már nem találtam a neten sehol.  Ezen átmegy a fa tengely én nem a végére van dugva. 

valami ilyesmi mint a képeken.

Hol lehet ilyet szerezni?

Esetleg van valakinek? 

provizorikus Creative Commons License 2021.03.17 0 0 1741

Házilagos redőnyjavítás tárgykörben.

3. emeleti lakás kb.30 éves külsőházas műanyagredőny. Az ablak felső részén az egyik lamella elengedte a szomszédját(mondhatnám úgy is, leszakadt). Valami megoldás kellene, tekintetbe véve a 3. emeleti elhelyezkedést. Földszinten már orvosoltam hasonlót, kívülről, az alsó lamellák kibuktatásával kezdve, de a mostani kapcsán nem szeretnék kórházban, temetőben landolni.

Köszönettel várom az üdvözítő megoldást!

toto_2 Creative Commons License 2021.03.08 0 0 1740

Hello!

Szerintetek ablak fölé, toktoldóra fel lehet fúrni függöny karnist? Nem tudom, megtartja-e...

Esetleg tiplivel érdemes, vagy csak simán behajtom a csavart?

köszi!

Törölt nick Creative Commons License 2021.02.28 0 0 1739

Sziasztok,

Most szereltek be hozzánk 4 új ablakot, motoros alu redőnnyel. Kaptunk hozzá 4db SmartHome távirányítót, viszont szeretném egy távirányítóval kezelni az összes redőnyt.

Van a SmartHome saját távirányítójánál (DC169-et néztem az időzítés plusz az elegendő csatornaszám miatt) olcsóbb megoldás?

vlui Creative Commons License 2021.02.05 0 0 1738

Házfelújítás elõtt állunk. Az összes nyìlászáró cserélve lesz 3 rétegû üvegezésûre. A déli oldalon lesz olyan szoba, amin 210×360-as üvegfal lesz. Másik szobán 210x180 cm. Az alumínium redõnyt ismerjük, de tetszik a zsaluzia. Melyik javasolt inkább? 

katesz1 Creative Commons License 2021.01.30 0 0 1737

Sziasztok!

A redőnymotornak elment a végállás beállítási lehetősége. (Schellenberg)

Lehet a redőnymotorokat "direktre kötni" mert egyébként semmi baja

sincs. Köszönöm! 

Varek1 Creative Commons License 2020.12.16 0 1 1736

Vesta Home  !!!

Előzmény: kisfo (1735)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!