Keresés

Részletes keresés

Fricu1 Creative Commons License 2021.09.28 0 0 83581

Ok, meglátjuk

Előzmény: robertó69 (83580)
robertó69 Creative Commons License 2021.09.28 0 0 83580

Én meg Feri nem. Legalább is délelőtt.Suli van nekem is. Délután viszont megyek...

Előzmény: Fricu1 (83577)
Fricu1 Creative Commons License 2021.09.28 0 0 83579

Tematika:

1. FEGYVER

1.1. Muzeális fegyverek, díszfegyverek

1.2. Vadászfegyverek

1.3. Sportfegyverek, sportlövészet felszerelései és eszközei

1.4. Vadászkések, bicskák, tőrök

1.5. Lőszerek

1.6. Íjak

1.7. Optikai eszközök

1.8. Lövész és íjász egyesületek, szervezetek

1.9. Elektronikus oktató, szemléltető eszközök, játékok

1.10. Gáz- és riasztóvegyver

1.11. Rendvédelmi szervek és biztonsági szolgálatok fegyverei és felszerelései

Előzmény: Fricu1 (83578)
Fricu1 Creative Commons License 2021.09.28 0 1 83578

FeHoVa PLUSZ
(2021. szeptember 30 – október 3.)

Előzmény: robertó69 (83574)
Fricu1 Creative Commons License 2021.09.28 0 1 83577

Annyit már kiderítettem, hogy a vadászatin belül kerül megrendezésre a FEHOVA, talán az lehet érdekes, de a kiállítói listán nem találtam egy nagyot sem (Anschütz, FWB, Steyer, stb.).

Mondjuk a Frommer kint lesz.

Szerdán temetés, megyek Dorogra, és ha az idő is jó lesz - tud az asszony matatni a kertben - maradunk péntekig és akkor tudok menni. Vagytok most is egész nap?

Előzmény: robertó69 (83574)
Fricu1 Creative Commons License 2021.09.28 0 0 83576

Hát én most egy főbbvárosibb optikába mentem el - ismerősön keresztül. Van csiszoló berendezésük is, de mechanikus letapogatással. Van valami asztal, arra fogatják le a konkrét keretet, és az alapján másolja a gép a lencsét.

Mint egy másoló-maró. Holnapra kész is - kár, hogy nem leszek Pesten, szóval marad a jövő hétre az átvétel.

Viszont jó hír (nekem), hogy nem romlott a szemem az elmúlt évben, a távolis most is 1,5-ös.

Nagyon kíváncsi vagyok, hogy válik be.

Előzmény: sako (83573)
robertó69 Creative Commons License 2021.09.28 -1 2 83575

Képadag estére:

robertó69 Creative Commons License 2021.09.28 -1 0 83574

Nekem alá kellett írnom egy felelősségvállalásit, mert én mondtam meg a dioptriát, nem a szemorvos. Érdekes: pár éve egy azóta megszűnt, de sokkal korrektebb optikában garnitúrát csináltattam ilyen sallang nélkül, és kis túlzással a mostani egy darab árából...

Kiállítás: engem is érdekel az infó!

Valószínűleg felmegyek megnézni. Dacára a sajtóban megjelent negatív híradásoknak....

Előzmény: Fricu1 (83571)
sako Creative Commons License 2021.09.28 0 0 83573

Nem tudom, hogy vasmegyei kisváros vidéknek számít-e.

Igazad van , hogy sok féle keret létezik. Fúrt, damilos, félzárt, zárt stb. Ezeket számítógépes szkenneléssel viszik fel a megrendeléskor és ahhoz is lehet kérni a bécsi gyártó cégtől lencsét. A szkenner pontosan leméri  a keretet, amibe a lencse kerül. És igen, már van ilyen is, akár egy vidéki kisváros optikájában is. Ez a világ is állandóan fejlődik és itt is a gyorsaság a nyerő. Ez különösen érvényes a  fürdőkbe érkező külföldi vendégeknek, hogy a szemüvegük és a foguk is  készen legyen , mire hazaindulnak pl. egy hetes nyaralásukból.

Előzmény: Fricu1 (83571)
Fricu1 Creative Commons License 2021.09.28 0 0 83572

Vadászatin volt valaki?

Sportlövő dolgok vannak?

Érdemes kimenni?

Fricu1 Creative Commons License 2021.09.28 0 0 83571

Mindjárt megtudom, hogy megy ez ma, egy pesti bótba: most megyek a lövész-szemúgőbe lencsét tetetni.

Amit írtam, az a vidéki valóság. Persze itt is géppel vágják-csiszolják körbe, de a gyártótól a "nyers" kőralakú lencsét kapják csak. És persze minden keret más - pl. a teljesen zárt keret más csiszolást-formát kér, mint a damilos.

Előzmény: sako (83570)
sako Creative Commons License 2021.09.28 0 0 83570

Egy-két éve már, hogy az optikus beszkenneli a keretet és azt küldi el a gyártónak (Pl. Hoya Bécs). Ahhoz a kerethez és a megrendelő paramétereinek megfelelően gyártják le a lencsét és 3 - 4 nap múlva az optikus megkapja (posta, futár, GLS stb). Csak be kell pattintani a keretbe. Természetesen gyártanak lencséket , amiket az optikus csiszol a keretbe. Ha az optikus csiszolja a keretbe a lencsét, akkor előfordulhat a hibázás lehetősége és ilyenkor van az, hogy a függőleges vonalak  nem párhuzamosak. Ezt a csiszolást sem kézzel csinálják már, hanem számítógépes vezérlésű csiszológéppel, amihez szintén be kell szkennelni a keretet. Párszor volt alkalmam végignézni, ahogyan a gép szinte pillanatok alatt végzi el a csiszolást.

Előzmény: Fricu1 (83566)
Fricu1 Creative Commons License 2021.09.28 -1 2 83569

Dolgozni, ha nem is akar?

Hogy veszed rá, ha a gyerekcsinálás és/vagy a segélyezéssel többet keres, mint a munkával?

Á, hagyjuk.

Előzmény: karul (83567)
szimizso1 Creative Commons License 2021.09.27 -3 0 83568

Én csináltattam régen egy multifokális lencsét a fényképezőgépemhez. +2 dioptriáról indult, a közepe előtt 0 dioptriára csökkent a lencse másik végéig. Egy fal mellett akartam fotózni úgy, hogy a fal minden részlete éles legyen, és a háttérben lévő templom torony is. Egy forgatható polárszűrő keretébe csiszoltattam, hogy lehessen körbe forgatni, ahogy a téma kívánja. Természetesen a 10 centire levő fal, végig, és a végtelen is éles lett 11-es rekesszel. Szóval működik :-)

Előzmény: Fricu1 (83566)
karul Creative Commons License 2021.09.27 -2 0 83567

Itt nem egzisztenciáról  beszéltem hanem munkáról,túl bonyolítod a dolgot.Nincsen segély,nincsen traktoros ,nincsen előle bejelentet munkavállaló,csak munka van.Nincsen idény munka mert egész évben lehet dolgozni a földeken, Nálunk túl bonyolítanak mindent.Akik a törvényeket alkotják.kis buzi értelmiségi irodakukacok akik pesten kívül még nem jártak talán soha.

Előzmény: Fricu1 (83548)
Fricu1 Creative Commons License 2021.09.27 -1 1 83566

Nem egészen - tudtommal:

Az optikai paramétereknek megfelelően a gyártó csinálja a lencsét, az optikusod pedig méretre szabja a keretbe és beteszi.

Vannak technológiai korlátok, ezért a rendeléskor hozzámérik a kerethez a lencsét, hogy kiadja-e?

Legutóbb nekem is azt mondta, hogy a keret és a választott lencse nem párosítható. Túl közel vannak a szemeim, ha elhelyezi annak megfelelően, a szélén nem marad anyag.

Másik gyártó termékét kellett választani, az gyártott 10 mm-el nagyobb alap-lencsét, ami kiadta.

Előzmény: sako (83565)
sako Creative Commons License 2021.09.27 -1 0 83565

Több mint 20 éve használok ilyen szemüvegeket. Az elsőt amikor megkaptam . felraktam és semmi gondom nem volt vele. Csak annyi, hogy az autómban láttam mennyi km-t futott. :-)

A lencséket ma már a kiválasztott szemüveg kerethez gyártják le az optikus (szemorvos, vagy optometrista) által megadott paraméterek szerint. Ha nem jó , akkor bizony ők tévedtek. Van a családban optika tulajdonos-üzemeltető és a menyem is optikus, akiktől tudom, hogyan működik .

Talán ezért nem tudnak lerázni?

Előzmény: chato0078 (83563)
python 357 Creative Commons License 2021.09.27 -4 3 83564

chato0078 Creative Commons License 2021.09.27 -1 0 83563

Visszavittem,de csak magyarázkodtak hogy nem jól nézek bele,meg szokni kell.Mondtam hogy vegyék ki a lencsét és tegyenek a keretbe egy sima 1,75-öst,mint a régi szemügömbe van.Azt mondták,hogy azt nem lehet.Kérdeztem miért?Az volt a válasz hogy,csak.Látszott hogy le a karnak rázni.Sikerült is nekik,mert felálltam és otthagytam őket a francba.

Ez a fehérvári Vision Express volt.Nagy ívben kerülendő a cég!

Fricu1 Creative Commons License 2021.09.27 0 1 83562

Én is próbáltam - nekem se vált be.

De mondta is az optikus: Vagy-vagy...

Mint a beültetős fog. Van akinek szuper, van aki nem bírja.

De ennél FELÜL van az erősebb (pluszosabb) lencse, és ALUL a gyengébb. Nonszensz...

Vagy csak fejen állva használandó - ami jó-jó, de mint a dadogós viccben: Nem minden helyzetre passzol.

Előzmény: chato0078 (83560)
sako Creative Commons License 2021.09.27 0 0 83561

Sok sok éve hordok multifokális szemüveget. Egyszer nekem is csináltak olyant , amiben a párhuzamos  trapéz volt. Garanciában visszaküldték és gyártattak másik lencséket, de az sem lett jó. Végül a harmadikra sikerült megcsinálniuk.  Add vissza az optikának és reklamálj!

Előzmény: chato0078 (83560)
chato0078 Creative Commons License 2021.09.27 0 1 83560

Nekem a szemüvegboltos,76 ezer forintos,multifokális sem vált be.Direkt munkához vettem,de nem tudok dolgozni benne,mert ami párhuzamos az a szemüveggel trapéz,ami kerek az ovális.Használhatatlan.

Előzmény: Fricu1 (83559)
Fricu1 Creative Commons License 2021.09.27 -1 0 83559

Furcsa ez a kettősség.

Mesterséges intelligenciát használnak (vagy gyíkembert), hogy megtaláljanak egy lehetséges vevőt, nyilván nem két filléres cucc,

ugyanakkor magára a hirdetésre nem figyelnek.

Felcserélik a közelt - távolt, a fenti részén erősebb a szemüveg, nem alul, és így tovább. Automatikusan állítja a szeműgő a fókuszt - a szemedhez!

Tehát tesztel, állít, magától - azonnal, 5000-ért! Még azt is tudja, hova nézel.

Egy csoda!

Venni kéne...

Előzmény: robertó69 (83557)
robertó69 Creative Commons License 2021.09.26 -2 0 83558

Jut eszembe: az élménylövészet lényege benne van a nevében. Nem Zajcev képző, és Csabi is elmondja minden újoncnak: a cél nem a lőlap minél szűkebb átmérőben történő rongálása, hanem a fegyver/ek elsütése, és az általuk okozott lőélmény

megtapasztalása.

5 m-ről a lőlapot jórészt eltalálva ez szinte mindenkinek sikerül pisztollyal, revolverrel.

Puskával meg kb. 25-re. De ott is "csak" a biztonság miatt van a nagyobb táv.

Előzmény: szimizso1 (83555)
robertó69 Creative Commons License 2021.09.26 -2 0 83557

Ugyan mi bajunk lett volna? Nem hír, hogy egy magánbeszélgetés után - ahol a mobilok közel egymáshoz, bekapcsolva vannak - egységesen ugyanazok a f..ság reklámok jönnek Facén mindenkinek. Nekem mondjuk nem, mert le van tiltva a telómról.

De ültem olyan enyhén "jókedvű" baráti társaságban, ahol minden második szó a kis p..sz, a hüvelygomba, és a hasmenés volt kísérleti jelleggel.

Nem azonnal, de némi fáziskéséssel szépen jöttek a potencia-farok stb növelő csodaszerek, meg a hasfogó gyógyszerek.

Azt kell mondjam: azok az összeesküvés hívő gyíkpók emberek, akik elhiszik a magánszféra és a lehallgathatatlanság szentségét.

Több vezető beosztású céges ismerősöm van, akiktől meg mertem kérdezni:a legújabb csúcsmodell telefonjuk mellett minek az özönvíz előtti telefon? Na, azon beszélik a céges dolgokat. Bár az sem Fort Knox, de jóval nehezebb wifi és egyéb háttér nélkül hekkelni.

Állítólag.

Magát a cikket nem olvastam. Egyetlen online csodaszer reklámra sem vesztegetem az időmet. Fölösleges.

Ahhoz nem tudok hozzászólni. De ha a szuper állítható fókuszú csodaszemüvegről szól, akkor hasonlóan komoly lehet, mint az "x centivel növelheti a farkát y nap alatt" jellegű hirdetések.

Nem tudom, én olyanokat sem nézek. Én csak Tom és Jerry videókat nézek a neten, így nekem csak egérfogó, és macskatáp reklámokat dob ki a gép időnként.;-)))

Előzmény: Fricu1 (83554)
robertó69 Creative Commons License 2021.09.26 -2 0 83556

;-))

Úgy látom, most nem értettél félre! :-))))

Előzmény: szimizso1 (83555)
szimizso1 Creative Commons License 2021.09.26 -4 0 83555

Tudod volt egy szemtanúm aki a második öt lövéses sorozat után köpni-nyelni nem tudott. Az, hogy balfaszoknak tették ki a célokat, és nem 25-50 méterre, arról már nem én tehetek. Egy barátomnak elküldtem a lőlapot. Azt írta ő is, hogy van még mit gyakorolnom. Én meg vissza neki, hogy ebből az összes halálos! :-)

Előzmény: robertó69 (83553)
Fricu1 Creative Commons License 2021.09.26 0 0 83554

Megjött a szemügő!

Szarrá lövök mindent is! Na jó, még lencse kell bele, de aztán...

Apropót:

Senkinek semmi baja nem volt a szemügeve reklámmal?

Pedig két durva dolog is felbszott benne!

Ja, három, mert miután téma lett - ömlik a reklám, pedig a keresőbe be nem írtam, se egy hasonló oldalon nem jártam (kukik).

Exi?

Te ugrani szoktál az ilyenekre, szemed van rá!

Előzmény: robertó69 (83553)
robertó69 Creative Commons License 2021.09.26 -2 1 83553

Próbáltam finoman arra célozni, hogy - mintha - kicsit összekutyultad volna a fogalmakat.;-) a .45 egy értelmezhetetlen kaliber így, önmagában. Ahogyan a Colt is..

Tenyérnyi szórás? Mihez, vagy kihez képest?

Egy gyorspont versenyen a futottak még kategóriára elég kb. Egy 100 m-es sziluetten meg biztos OB. cím.

Szóval, csak nézőpont kérdése.

Különben is: ki látta? ( Hű,de gané vagyok! Szerintem még a lőlapod is megvan, amit elhoztál a lőtérről emlékbe.;-)) )

Előzmény: szimizso1 (83552)
szimizso1 Creative Commons License 2021.09.26 -4 0 83552

Szóval akkor nem, de mégis. :-) Ki a tökömet érdekli, hogy a törökök csinálták azt a stukkert! Jó lett a tenyérnyi szórás, vagy nem? Gyorsban ;-)

Előzmény: robertó69 (83551)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!