Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
majdnem*: a fegyveres topikokban továbbra sem javasolt (értsd: engedett) a politikai eszmék futtatása, agitálás, győzködés! Ilyenekre ott van a politika fórumcsoport. Köszönjük megértésed!
Annyit már kiderítettem, hogy a vadászatin belül kerül megrendezésre a FEHOVA, talán az lehet érdekes, de a kiállítói listán nem találtam egy nagyot sem (Anschütz, FWB, Steyer, stb.).
Mondjuk a Frommer kint lesz.
Szerdán temetés, megyek Dorogra, és ha az idő is jó lesz - tud az asszony matatni a kertben - maradunk péntekig és akkor tudok menni. Vagytok most is egész nap?
Hát én most egy főbbvárosibb optikába mentem el - ismerősön keresztül. Van csiszoló berendezésük is, de mechanikus letapogatással. Van valami asztal, arra fogatják le a konkrét keretet, és az alapján másolja a gép a lencsét.
Mint egy másoló-maró. Holnapra kész is - kár, hogy nem leszek Pesten, szóval marad a jövő hétre az átvétel.
Viszont jó hír (nekem), hogy nem romlott a szemem az elmúlt évben, a távolis most is 1,5-ös.
Nekem alá kellett írnom egy felelősségvállalásit, mert én mondtam meg a dioptriát, nem a szemorvos. Érdekes: pár éve egy azóta megszűnt, de sokkal korrektebb optikában garnitúrát csináltattam ilyen sallang nélkül, és kis túlzással a mostani egy darab árából...
Kiállítás: engem is érdekel az infó!
Valószínűleg felmegyek megnézni. Dacára a sajtóban megjelent negatív híradásoknak....
Nem tudom, hogy vasmegyei kisváros vidéknek számít-e.
Igazad van , hogy sok féle keret létezik. Fúrt, damilos, félzárt, zárt stb. Ezeket számítógépes szkenneléssel viszik fel a megrendeléskor és ahhoz is lehet kérni a bécsi gyártó cégtől lencsét. A szkenner pontosan leméri a keretet, amibe a lencse kerül. És igen, már van ilyen is, akár egy vidéki kisváros optikájában is. Ez a világ is állandóan fejlődik és itt is a gyorsaság a nyerő. Ez különösen érvényes a fürdőkbe érkező külföldi vendégeknek, hogy a szemüvegük és a foguk is készen legyen , mire hazaindulnak pl. egy hetes nyaralásukból.
Mindjárt megtudom, hogy megy ez ma, egy pesti bótba: most megyek a lövész-szemúgőbe lencsét tetetni.
Amit írtam, az a vidéki valóság. Persze itt is géppel vágják-csiszolják körbe, de a gyártótól a "nyers" kőralakú lencsét kapják csak. És persze minden keret más - pl. a teljesen zárt keret más csiszolást-formát kér, mint a damilos.
Egy-két éve már, hogy az optikus beszkenneli a keretet és azt küldi el a gyártónak (Pl. Hoya Bécs). Ahhoz a kerethez és a megrendelő paramétereinek megfelelően gyártják le a lencsét és 3 - 4 nap múlva az optikus megkapja (posta, futár, GLS stb). Csak be kell pattintani a keretbe. Természetesen gyártanak lencséket , amiket az optikus csiszol a keretbe. Ha az optikus csiszolja a keretbe a lencsét, akkor előfordulhat a hibázás lehetősége és ilyenkor van az, hogy a függőleges vonalak nem párhuzamosak. Ezt a csiszolást sem kézzel csinálják már, hanem számítógépes vezérlésű csiszológéppel, amihez szintén be kell szkennelni a keretet. Párszor volt alkalmam végignézni, ahogyan a gép szinte pillanatok alatt végzi el a csiszolást.
Én csináltattam régen egy multifokális lencsét a fényképezőgépemhez. +2 dioptriáról indult, a közepe előtt 0 dioptriára csökkent a lencse másik végéig. Egy fal mellett akartam fotózni úgy, hogy a fal minden részlete éles legyen, és a háttérben lévő templom torony is. Egy forgatható polárszűrő keretébe csiszoltattam, hogy lehessen körbe forgatni, ahogy a téma kívánja. Természetesen a 10 centire levő fal, végig, és a végtelen is éles lett 11-es rekesszel. Szóval működik :-)
Itt nem egzisztenciáról beszéltem hanem munkáról,túl bonyolítod a dolgot.Nincsen segély,nincsen traktoros ,nincsen előle bejelentet munkavállaló,csak munka van.Nincsen idény munka mert egész évben lehet dolgozni a földeken, Nálunk túl bonyolítanak mindent.Akik a törvényeket alkotják.kis buzi értelmiségi irodakukacok akik pesten kívül még nem jártak talán soha.
Az optikai paramétereknek megfelelően a gyártó csinálja a lencsét, az optikusod pedig méretre szabja a keretbe és beteszi.
Vannak technológiai korlátok, ezért a rendeléskor hozzámérik a kerethez a lencsét, hogy kiadja-e?
Legutóbb nekem is azt mondta, hogy a keret és a választott lencse nem párosítható. Túl közel vannak a szemeim, ha elhelyezi annak megfelelően, a szélén nem marad anyag.
Másik gyártó termékét kellett választani, az gyártott 10 mm-el nagyobb alap-lencsét, ami kiadta.
Több mint 20 éve használok ilyen szemüvegeket. Az elsőt amikor megkaptam . felraktam és semmi gondom nem volt vele. Csak annyi, hogy az autómban láttam mennyi km-t futott. :-)
A lencséket ma már a kiválasztott szemüveg kerethez gyártják le az optikus (szemorvos, vagy optometrista) által megadott paraméterek szerint. Ha nem jó , akkor bizony ők tévedtek. Van a családban optika tulajdonos-üzemeltető és a menyem is optikus, akiktől tudom, hogyan működik .
Visszavittem,de csak magyarázkodtak hogy nem jól nézek bele,meg szokni kell.Mondtam hogy vegyék ki a lencsét és tegyenek a keretbe egy sima 1,75-öst,mint a régi szemügömbe van.Azt mondták,hogy azt nem lehet.Kérdeztem miért?Az volt a válasz hogy,csak.Látszott hogy le a karnak rázni.Sikerült is nekik,mert felálltam és otthagytam őket a francba.
Ez a fehérvári Vision Express volt.Nagy ívben kerülendő a cég!
Sok sok éve hordok multifokális szemüveget. Egyszer nekem is csináltak olyant , amiben a párhuzamos trapéz volt. Garanciában visszaküldték és gyártattak másik lencséket, de az sem lett jó. Végül a harmadikra sikerült megcsinálniuk. Add vissza az optikának és reklamálj!
Nekem a szemüvegboltos,76 ezer forintos,multifokális sem vált be.Direkt munkához vettem,de nem tudok dolgozni benne,mert ami párhuzamos az a szemüveggel trapéz,ami kerek az ovális.Használhatatlan.
Jut eszembe: az élménylövészet lényege benne van a nevében. Nem Zajcev képző, és Csabi is elmondja minden újoncnak: a cél nem a lőlap minél szűkebb átmérőben történő rongálása, hanem a fegyver/ek elsütése, és az általuk okozott lőélmény
megtapasztalása.
5 m-ről a lőlapot jórészt eltalálva ez szinte mindenkinek sikerül pisztollyal, revolverrel.
Puskával meg kb. 25-re. De ott is "csak" a biztonság miatt van a nagyobb táv.
Ugyan mi bajunk lett volna? Nem hír, hogy egy magánbeszélgetés után - ahol a mobilok közel egymáshoz, bekapcsolva vannak - egységesen ugyanazok a f..ság reklámok jönnek Facén mindenkinek. Nekem mondjuk nem, mert le van tiltva a telómról.
De ültem olyan enyhén "jókedvű" baráti társaságban, ahol minden második szó a kis p..sz, a hüvelygomba, és a hasmenés volt kísérleti jelleggel.
Nem azonnal, de némi fáziskéséssel szépen jöttek a potencia-farok stb növelő csodaszerek, meg a hasfogó gyógyszerek.
Azt kell mondjam: azok az összeesküvés hívő gyíkpók emberek, akik elhiszik a magánszféra és a lehallgathatatlanság szentségét.
Több vezető beosztású céges ismerősöm van, akiktől meg mertem kérdezni:a legújabb csúcsmodell telefonjuk mellett minek az özönvíz előtti telefon? Na, azon beszélik a céges dolgokat. Bár az sem Fort Knox, de jóval nehezebb wifi és egyéb háttér nélkül hekkelni.
Állítólag.
Magát a cikket nem olvastam. Egyetlen online csodaszer reklámra sem vesztegetem az időmet. Fölösleges.
Ahhoz nem tudok hozzászólni. De ha a szuper állítható fókuszú csodaszemüvegről szól, akkor hasonlóan komoly lehet, mint az "x centivel növelheti a farkát y nap alatt" jellegű hirdetések.
Nem tudom, én olyanokat sem nézek. Én csak Tom és Jerry videókat nézek a neten, így nekem csak egérfogó, és macskatáp reklámokat dob ki a gép időnként.;-)))
Tudod volt egy szemtanúm aki a második öt lövéses sorozat után köpni-nyelni nem tudott. Az, hogy balfaszoknak tették ki a célokat, és nem 25-50 méterre, arról már nem én tehetek. Egy barátomnak elküldtem a lőlapot. Azt írta ő is, hogy van még mit gyakorolnom. Én meg vissza neki, hogy ebből az összes halálos! :-)
Próbáltam finoman arra célozni, hogy - mintha - kicsit összekutyultad volna a fogalmakat.;-) a .45 egy értelmezhetetlen kaliber így, önmagában. Ahogyan a Colt is..
Tenyérnyi szórás? Mihez, vagy kihez képest?
Egy gyorspont versenyen a futottak még kategóriára elég kb. Egy 100 m-es sziluetten meg biztos OB. cím.
Szóval, csak nézőpont kérdése.
Különben is: ki látta? ( Hű,de gané vagyok! Szerintem még a lőlapod is megvan, amit elhoztál a lőtérről emlékbe.;-)) )