Van egy eladó 3000 kmt használt Malossi variátor görgőkkel. Olaj és szíjcsere óta ment ennyit. Nekem a városi közlekedéshez felesleges a plussz erő és nyomaték, vissza raktam a gyárit és így baráti áron, konkrétan féláron /40k/ odaadom. Mivel bent volt, próbáltam azért rendesen van különbség a gyárihoz képest. Szerintem 4/600 jó..
A szíj öregszik akárcsak egy gumiabroncs. 5 évesnél tovább nem érdemes futtatni semmiképp. Km-ben akár 35- 40 ezret is lefuthat ha nem kopott 26mm szélesség alá.
Az öreg, repedezett, kikeményedett anyagú megnyúlt szíj mindenképp csere érett. Fokozottan koptathatja a variátor a tárcsákat és meg is csúszhat rajtuk csúnya visító, súrlódó hangot produkálva.
Köszönöm mindenkinek a segítséget. Tegnap már megrendeltem a kúpgörgős csapágyakat. Majd meglátom, hogy mennyire válnak be. Az alsó csapágy kivétele tényleg feladta a leckét.
Kormánycsapágy kérdésben azt kell mondjam, hogy csakis a gyári Japán NTN a nyerő. Az eredetivel hajtom a gépem és kutya baja pedig már lassacskán 70 000km-nél jár. Egyszer kentem és utána húztam picit mióta megvan.
Az alsó csapágyon múlik minden. Ott a nagy terhelés és az esetleges por és mocsok bejutásának is sokkal jobban ki van téve.
A felső leginkább csak támaszt. Bőven elegendő oda a golyós is ahogyan a gyár is szerelte. Ismeretségemben tettek már be egyéb típust és 30-40k km-nél nem bírták tovább de leginkább addig sem, hiába a marketing.
Az alul felül görgős, látszatra erősebb de silányabb acélból készült szett ha alul beverődik és enged akkor vége mindkettőnek. Megmozdul az illesztés és egy-kettőre beverődik.
Semmiképpen a gyárit, szerintem az valami kemping bringáé lehetett…olyan gagyi. Csak kúpgörgős. Iszonyú szopás a csere főleg az alsó… alig lehet hozzáférni
hát rendesen szét kell bontani a jobb hátsó traktust. Mivel a lengőkar vége egy csapágyban végződik a fedél közepén azt is le kell bontani. Nem nagy etvasz, egy délelőtt alatt megvan kis sámlin ülve. A csapágyat mindenképpen ellenőrizD zsírozd. Majd nekem is meg kell csinálnám, de majd csak kari környékén. Jó fajta tömítő paszta lehetőleg hőálló és start spray a zsírtalanításhoz. A dekli levételénél lesz egy fogaskerék ami lehet kihullik ne ijedj meg a szabadonfutóé megtalálod a helyet visszarakod és mehet vissza tisztítás után.
A mai olajcserénél tapasztaltam némi olajpárát a lent leírt módon. Kérdésem, hogy ha jól értem itt nincs tömítés gyárilag sem. Az újra tömítéshez a hátsó lengőkar nyúlványán kívül mennyire kell szétszedni a lengőkart? Van ott egy hajlított burkolat ami a generátor fedél közepén megy át. Csak ezt kell leszedni vagy a lengőkart is?
Szerintem nem túl sok gond van vele. Olajcserét meg kell neki adni és szerintem nincs vele gond. Én még nem mértem fogyasztást, de szerintem 5,5 körül lehet, de előfordulhat (itt a fórumon olvastam) 6 l is. Többiek majd kijavítanak.
Köszönöm.Mekkora a különbség fogyasztásban?A maja 5 körül fogyaszt nem kímélve.Szervizigény nagyobb a 600on?Amúgy milyen a gép?Nem mentem még vele csak nagyon tetszik.
Szia! Nekem 600 cm3-es Silver Wing -em van. Általában utas nélkül szoktam motorozni. Nem vagyok hajtós. Úgy érzem, hogy nekem elég lenne a 400 cm3 -es verzió is. Ha te inkább 2 személlyel szoktál motorozni és szereted húzni a fülét, akkor javallott a nagyobb verzió vétele. Viszont ennek ára van, mégpedig a fogyasztás.
Üdv mindenkinek!Segítsetek ki légyszi némi infóval. 600AS 400AS között vacillálok.volt burgmanom 400as,most majesty van 400as szeretnék váltani hondára. Alapjában véve elég nekem a 400 ,de ha már váltok nem érdemesebb e 600 as-t venni?Mekkora különbség van köztük.Köszönöm előre is ha megtiszteltek a válasszal.
Van itt a fórumon Kiskunfélegyházáról valaki? Tegnap összefutottam egy úriemberrel ott, aki nagy megelégedéssel beszélt Silver Wing -jéről. Sajnos nem kérdeztem rá, hogy fórumon fent van-e.