Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2021.09.19 -1 0 2714


Dmitrij 
Próbáltam válaszolni a messengeredre, de bebuktam  a megkeresést

Előzmény: Dmitrij Petrovic (2708)
Törölt nick Creative Commons License 2021.09.15 -1 0 2713

Á dehogy. Itt senyvedek Barbáriában.
Éppen most vesztettem el újabb 10 pontot az amúgy is nyomorult IQ-mból emiatt a nyüves légitársaság miatt.

Ha visszaemlékszem, hogy szerettem őket...

Előzmény: Flower2000 (2712)
Flower2000 Creative Commons License 2021.09.15 -1 0 2712

Most olvasom, jót nevettem. Ha épp kint vagy remélem nem ázol sokat.

Előzmény: Törölt nick (2707)
Törölt nick Creative Commons License 2021.09.15 -1 0 2711

Jó linken tapecsolsz :)

Alul válaszd ki mivel repülsz.

A TAP most törli éppen a jövő tavaszt.
A magyarok kitéphetik a táncoskönyvükből ezt a légitársaságot.

Előzmény: Dydand (2710)
Dydand Creative Commons License 2021.09.15 0 0 2710

kissjanoo: a napokban szeretném kitölteni azt az elektronikus űrlapot, ami kell a kiutazáshoz. Tudom, hogy anno leírtad, de sehol sem találom. Nekem ez a cím van meg:

https://mysafeazores.com/

 

Te is ezen regisztráltál utazás előtt? Mert nálad mintha valami portugál cím rémlene.

 

Most jut eszembe: lehet nem is itt, hanem a honlapodon említetted, el is kezdem újraolvasni :)

 

JA, azt tudja valaki, hogy jelenleg kell-e maszk a repülőgépeken, vagy ez társaság-függő?

Törölt nick Creative Commons License 2021.09.14 -1 0 2709

Élő mailcím :)
A topic szétoffolásától meg szerintem ne tarts -  a kiköltözés is csak egy utazás, olyan amiben nem veszel jegyet vissszafelé...

 

A kérdéseidre a megoldást rossz helyen keresed nálam, mert valós infót kaphatnál Ritától akit a facebookról ajánlottam neked. Ő hónapokat tartózkodik kinn és egy működő vállalkozást épített fel. Láthatóan óriási energiákat és összegeket öl bele ennek működtetésébe így biztos kézből kaphatsz információkat olyan dolgokról amik számodra szükségesek.

 

Egy kiköltözés külföldre két féle lehet. Az egyik az amiben a hazai bázisodat nem kell felszámolnod, mert elég tőkével rendelkezel hozzá. Ha nem jön be és kénytelen vagy visszajönni, akkor van hová. A másik az, amikor az itthoni egzisztenciádat felszámolva egy újat kívánsz más helyen felépíteni. Na ehhez azért kell kurázsi.

Az a gyanúm, hogy mi ezt a két végletet képviseljük.

 

Valamint van egy igazán fontos dolog, az pedig a nyelvismeret, melynek hiánya se pénzzel, se más irányú készségekkel nem váltható meg.

 

Nem szeretnék Moriarty lenni  a te filmedben, de én tele vagyok olyan negatív meglátásokkal, amelyek szerintem nem ugorhatóak meg másképpen, mint a megfelelő mennyiségű tőke és egy állandó jövedelem megléte, jöjjön az bárhonnan.

Van itt a topikban lentebb is egy "zenész" akinek a mienkhez hasonló gondolatai vannak, de még mindig nem tette meg a nagy lépést. Próbáld megkeresni és vele is eszmét cserélni. Ti közelebb álltok a megvalósításhoz, mint én.

Előzmény: Dmitrij Petrovic (2708)
Dmitrij Petrovic Creative Commons License 2021.09.13 -1 0 2708

Áhh, közben megtaláltam a blogod is. :) Amit leirsz az utolsó utadnál Sao miguelről, az nekem 100%ban pozitiv, szóval relativ, hogy kinek mi a jó. Persze, tudom, hogy egy szigeten, egy portugál szigeten, egy olyan szigeten ahol magas a munkanélküliség és alacsonyak a bérek, nem a legjobbak a kilátások egy külföldi számára, de engem elsősorban nem a pénz motivál, ha az érdekelne, elvégeznék egy hidegburkoló tanfolyamot és irány Németország. :) 
Azt is értem, hogy nem olyan kint nyaralni, mint kint élni, kissé aggaszt is, hogy bár eléggé röghöz kötött tipus vagyok, de azért nem egy Ausztrália méretű sziget, de még Új-zélandtól is messze van, viszont utóbbiban pl egy negyed akkora telket se tudnék megvenni mint ami itt van, és az enyémhez van 100 négyzetméteres pince, ház, üvegházak, nyárikonyha stb, az amit meg Új zélandon néztem, ott az extra az 1 db IBC tartály volt, ami mint kiderült, azért jó, mert heti 2x lehet vizhez jutni, be van osztva... hát lehet 5x annyi a fizu mint Azorin, de kösz, inkább nem. :) :D 

Köszönöm a jó kivánságaid, viszont ha nem vagy nagyon ellenére, akkor felvenném a kapcsolatot más csatornán veled, hogy ne ezt a topicot offoljam szét. :) Eléggé benne vagy a témában úgy látom, illetve te is fontolgatod a kiköltözést igy talán még egymás "hasznára" is vállhatunk, az enyémre te, mindenképp. :D Valós az email cimed? Csak mert eléggé furcsálom a formátumot. :) 

Egyébként nekem is jobban tetszik Madeira, de pl mezőgazdasági szempontból nekem annyira nem tetszik, nagyon tagoltak a területek. Turistaként viszont jobban tetszett, igaz, ott nincsenek melegvizű dzsungel fürdők, szóval éppen hogy csak, hajszállal vezet nálam. :) 

Előzmény: Törölt nick (2707)
Törölt nick Creative Commons License 2021.09.13 0 0 2707

Nem lakom kinn :)

Más kimenni nyaralni és más kinn élni. De azt is mondhatom, hogy még nem jött össze a minimum összeg a költözéshez.

Flower azt mondta, hogyha oda megyek megnyúvaszt a csúz, úgyhogy inkább kacsintgatok Madeirára. Már csak száznyolcvanezer hiányzik.

(euróban)

 

Mivel tele vagy egészséges önbizalommal, tényleg őszintén kívánok neked sok sikert a terveid megvalósításához!

Előzmény: Dmitrij Petrovic (2706)
Dmitrij Petrovic Creative Commons License 2021.09.12 -1 0 2706

Akkor már inkább bort importálok, ahhoz legalább értek. :)
Egyébként itthon "mellékesben" faiskoláztam, faiskolázom is, elég nagy sikerekkel. Szóval eléggé sok lábon álló tipus vagyok. Viszont ott nem láttam nagy kultúráját a "háztájinak"... persze ez nem jelenti azt, hogy ha csinálok ott egy faiskolát, ami kertépitést is vállal, akkor a külföldi nyaraló tulajokból vigan megtudok élni. Illetve a vendéglátás is foglalkoztat, és jártas vagyok az épitőiparban is, magyarul saját magamnak feltudok újitani egyéként lepukkant, de olcsó házat, aztán azokat vagy kiadni, vagy jó nagy haszonnal tovább adni. :) Utóbbiban azért látok fantáziát, mert 2-3 év ott jelenleg a várólista az épitőiparban... Persze még utána kell járnom, hogy erre megvan e a jogi lehetőség, miaz, amihez kell már papir. De gondolom egy csempézést, festést, álmennyezet épitést, vagy válaszfal áthelyezést ott is meglehet csinálni magadnak, akárcsak itthon. 

Egyébként te kint laksz? Csak mert elég sok saját videód van a szigetről, ahogy elnézem. :) 

Előzmény: Törölt nick (2704)
Törölt nick Creative Commons License 2021.09.12 0 0 2705
Törölt nick Creative Commons License 2021.09.12 -1 0 2704

Sao Miguel egy nagy falu. Evidens, hogy a munkákat a helyiek kapják. Kinek van kedve egy kintről jöttel activityzni minden nap...

Ha nincs jövedelem, akkor az ember csak feléli azt amivel odament. Meg lehet próbálni, ha az ember elég fiatal.
Be kell szállni a kereskedelembe. Marhabőrt importálni.

 

Előzmény: Dmitrij Petrovic (2703)
Dmitrij Petrovic Creative Commons License 2021.09.12 -1 0 2703

Igen, sajnos ezt én is tudom, tudtam már, voltam kint már többször is, most télen megint megyünk majd. 
A másik gond az, hogy ismerősöket, helyieket preferálnak arra a kevés munkahelyre is. 
Homeoffice, ja, jól hangzik, óceánparton programozni egész évben, de az ilyen munkáktól óvjon meg az élet, még ha jól is fizetnek....

Szerencsére lenne, lesz megtakaritásom, hosszabb időre is, szóval nem 2 hét-2 hónap után jöhetek haza a szitu, lenne pénzem saját házra is, nincsenek nagy igényeim és az itteni árak majdnem megegyeznek a jelenlegi városommal. Szóval ez nem gond, csak hosszú távon mi lesz... ezért lennék kiváncsi olyanokra, akik kint élnek, hogy mi a tendencia szerintük, bár most nyilván a virus miatt szenvedhetnek ott is.

Előzmény: t-boyfalva (2702)
t-boyfalva Creative Commons License 2021.09.11 -1 0 2702

Szia. 

Sok biztatot en nem tudok irni.  Erre ne nagyon epits hogy itteni melobol fentartod magad. Munkakelehetoseg nem nagyon van. Sok azori , jellemzoen a fiatalabbak ugyanugy elhuznak  mint mo-rol a jobb penzkereset remenyeben.

Mondjuk valami jobb homeoffice os meloval siman el lehet boldogulni mert az elet alapjaraton  arak tekinteteben nem veszes. Mondjuk ez a boraszos dolog pont nem ilyen. 

Ingatlanarak tenyleg megugrottak az utobbi idoben. Hosszutavon ha berelnel 300 -400  euroert mar vannak kecok.

Előzmény: Dmitrij Petrovic (2698)
Törölt nick Creative Commons License 2021.09.09 -1 0 2701

Azért nem árt ha megbarátkozol a leputtyadt kecókkal :)
Néztem az ingatlanárakat, némelytől bevérzik az ember szeme.

Előzmény: Dmitrij Petrovic (2700)
Dmitrij Petrovic Creative Commons License 2021.09.09 -1 0 2700

Jogos, közben már találtam egy kint élő svájcit, aki magyarul beszél, mert magyar a felesége.... :) És pont mezőgazdasággal, vendéglátással foglalkozik amivel én is akarok majd kint. Kicsi a világ. :) Köszi azért! Nem bánnám, ha létrejönne kint egy egészséges lelkivilágú emberekből álló magyar "divizió". :) Ha sikerül a dolog még fogok ide irni mindenképpen, de hosszú még az út!

Előzmény: Törölt nick (2699)
Törölt nick Creative Commons License 2021.09.05 0 0 2699

Kinn elő honfitárs vélhetően nem fogja olvasni a haldokló index fórumot.
Erre keresgélj: https://www.facebook.com/groups/azorieden
Sok sikert, a gondolattal nem vagy egyedül! 

Előzmény: Dmitrij Petrovic (2698)
Dmitrij Petrovic Creative Commons License 2021.09.04 -1 0 2698

Sziasztok!

Ugyan utazás témakörben van, de máshol nem láttam Azori-szigetek topicot, igy ide irom!

Elsősorban kint élő honfitársaimtól szeretnék némi információt gyűjteni, elsősorban arról, hogy Sao miguelen milyen munkalehetőségek vannak, lehet e egy jött-ment magyarnak munkát találni ott? Voltam már kint többször is, összvissz majd 3 hetet, de eléggé sok "tébláboló" embert láttam, és néhányan amilyen miniatűr/lepukkant házakban élnek, gondolom nem azért mert azt szeretik, csak nincs miből nagyobbra, szebbre.

A szakmám szőlész-borász(plusz immár 9 év gyakorlati tapasztalatom), és van egy OKJ vendéglátó eladóim is, ez úgy gondolom annyira nem rossz alap ott, de a portugál tudásom szinte nulla és ott ugye azori portugált beszélnek. :) Nyilván kitudom tanulni és van is annyi tőkém, hogy ne haljak éhen 2 hét után mert nem találok munkát, de ha én itt hagyom Magyarországot akkor soha nem szeretnék már visszajönni, főleg mert az brutális bukó lenne pénzügyileg, elnézve az ottani ingatlanpiacot....

Dydand Creative Commons License 2021.08.02 -2 1 2697

Lefoglalva, of course  ;)

Előzmény: Dydand (2696)
Dydand Creative Commons License 2021.08.02 -2 0 2696

Autó lefoglalve ;)

Előzmény: Törölt nick (2693)
Dydand Creative Commons License 2021.07.28 -2 1 2695

Halihó!

 

Köszi, értettem ;)
Tudom, hogy biztosan jönni fog az x-edik hullám, meg a dzsibuti variáns (ezt honnan vettem????), de sixt nem ;) Akkor már inkább avis (bár inkább az sem), ahol a lányom dolgozik a nemzetközi részlegen ;) Ja, a gorentacarnál 162,6 EUR (SCDW-vel, plusz gumi és felnibiztivel) 10 éjszakára egy Renault, ami nekünk teljesen megfelelő, mondhatni majdnem annyi, amennyiért bérelni szoktuk a szigeten az autót. 
Persze jöhet majd zárás-szigorítás, de júl 1-el elfogadták és bevezették a megfelelő oltással (nálunk Pfizer 2x) rendelkező EU-s állampolágoknak azt, hogy semmi más nem kell az EU-n belüli utazásukhoz, csupán az EU-s oltási igazolvány. Plusz nem kell 6. napon és a többin negatív teszt.
Szóval köszi az infót, (az autósat különösen!!!!) de még van szabad autó az utazásunk időpontjára, teljesen elfogadható, normális áron ;) 
Ettől függetlenül megfogadjuk a tanácsod, és szombaton foglalunk - a gorentacarnál! ;)

Előzmény: Törölt nick (2693)
Törölt nick Creative Commons License 2021.07.27 -2 0 2694

Úgy tűnik a TAP törölte Budapestet jövő márciusig

Törölt nick Creative Commons License 2021.07.27 -2 0 2693

Szia Dydand!

Nem bocsátkoznék magyarázatokba, hogy miért kevés a fóka és miért sok az eszkimó.

Az általam jelzett ár a sixt-nél van most. Nem kell semmit előre fizetned. Egy a dolog lényege: érj oda időre és akkor a foglaláskori áron viheted az autót.
Persze itt a teljes bizti drága, vagy marad a borsos depozit.

Előnyöd annyi, ha itt a negyedik, ötödik vagy hatodik hullám, vagy bezárnak a grönlandi variáns miatt, akkor nem kell harcolnod az előre fizetett, nem visszatérítendő foglalóért, mert nincs. A bérautódért a leadás után fizetsz egy-két nappal.

Előzmény: Dydand (2691)
OrSoLy Creative Commons License 2021.07.26 -2 0 2692

Mindenhol kevés az autó Európában, a pandémia alatt, amíg nem voltak turisták, úgy éltek meg a cégek, hogy eladták az autókat. Most meg hiába vennének, állítólag az autógyárak leállása miatt azt is nehéz. Így midnenhol megugrott a bérautók ára, az eleve nagyon drága Izlandon pl horror árak vannak, egy hétre 4-500ezer Ft. Mi idén Krétára megyünk (remélem), ott is jóval drágább a bérlés mint eddig.

Előzmény: Dydand (2691)
Dydand Creative Commons License 2021.07.26 -2 0 2691

Már néztem a választékot (gorentacar), de nagyon köszönöm a jelzést! Általában utazás előtt 2 hónappal szoktam foglalni (azt a megoldást választom, amikor a felét le is vonják foglaláskor), SCDW-vel, plusz felni- és gumibiztivel, de akkor már foglalok is.
Kevés az autó, de miért? Gondolom a turizmus esett ennyire vissza, vagy más oka van?

Előzmény: Törölt nick (2689)
Quas Creative Commons License 2021.07.25 -1 0 2690

sziasztok,

 

most jöttünk haza, minden szuper volt. nagyon ajánlom mindenkinek, hogy menjen. :)

wizz-ryan kombóval mentünk. fontos! hazafele nem kell semmilyen pcr teszt, és PLF. (odafele viszont igen, ha nem vagy beoltva) 

Törölt nick Creative Commons License 2021.07.25 -2 0 2689

Most foglalj előrefizetés nélkül. 
Kevés az autó az azorin és madeirán is.

Előzmény: Dydand (2687)
Törölt nick Creative Commons License 2021.07.25 -2 0 2688

Előzmény: Dydand (2687)
Dydand Creative Commons License 2021.07.18 -2 1 2687

Repjegyek megvéve :) Nem tudjátok véletlenül, hogy a SATA-nál az utazás megkezdése előtt mennyi idővel teszik lehetővé az utasfelvételt?

Gabbicsek Creative Commons License 2021.07.06 -2 0 2686

Madeirai Facebook-oldalon ezt találtam tegnapi bejegyzéssel: "Németország visszavonta a mai nappal Portugália piros besorolását, úgyhogy ismét lehet Németországon keresztül utazni."

t-boyfalva Creative Commons License 2021.07.05 -2 0 2685

Csak lanyom utazik BUD -re. A qr kodos igazolas meg van. Remeljuk mas nem kell. 

Előzmény: Quas (2684)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!