Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Magyarország honvédelme és biztonsága EU, NATO, és világviszonylatban.
Minden, ami a MH helyzetét befolyásolta a közelmúltban, befolyásolja a jelenben, és befolyásolhatja a jövőben.
Aktív és inaktív katonák, rendvédelmiek, és a honvédelem iránt elkötelezett civilek klubja.
Ne felejtsük el, hogy a fegyver beszerzésnél nem a fegyver ára a legnagyobb tétel. Sokkal többe kerül a hozzá vásárolt tartalék alkatrész, a javító és ellenőrző szerszámok, a kezelők, és a javítók kiképzése, valamint az esetleges gyári garanciális szolgáltatások igénybevétele.
Nos a cikkek lengyeluk vannak, ezert nem ertem oket 100%-osan. :)
Az 50 %-os arkulonbseget hogy szamoltad ki? Eljutottal a fegyver tiszta araig? Mert eleve mas csomagokban vettek a lengyelek a Berylt, es a csehek a Brent.
Masreszt felhivnam a figyelmet arra az aprosagra, hogy a Bren atszerelheto masodpercek alatt a sajat tartokjarol az M 16-os tartokjara es tarara. Ami nem utolso szempont NATO muveletben, es a csere tartok resze a beszerzesnek. A 7,62-es atszerelo kit nem volt resze a beszerzesnek, de kevesebb, mint egy perc alatt atszerelheto a Bren erre a loszerre is. Mar ha jol emlekszem a kevesebb, mint egy percre.
A Bren minosegi tesztje meg egyszeruen brutalis, itt rakotottek a vz. 58-as hagyomanyra.
Lehet majd raturok a cseh beszerzesekre, osszehasonlitani az arakat tobb beszerzesbol, hogy csokkent-e az ar. Van olyan sejtesem, hogy az elso beszerzesnel az arban benne vannak kozos megegyezessel nemi fejlesztesi koltsegek.
A valóság inkább az, hogy a magyar kisker ár van 2700 euró körül. Ami ugye az átlagos nagyker ár minimum duplája. A sokezres megrendelések gyártói árának háromszorosa.
A fegyver kivitele megegyezik a hadifegyverével, a sorozatlövést kivéve. (Az öntöltő kivitel semmivel sem olcsóbb amúgy mint a fullauto.)
Tudod már a zsidó újság is azt írja, hogy hiába kutakodnak utána, sem a NATO, sem szopottfejű külügyminiszterünk nem tud a repülő WC-jében bombát szerelgető afgánról. Ezt a sztorit Ruszin tábornok honvédség parancsnoka adta elő. Ezek után ha akarom azt mondom, hogy szándékosan hazudott, vagy ami még rosszabb, pszichés gondok adódtak, és azért mondta ezt a hazugságot. Báró Münchausen elszégyellné magát ezek mellett, pedig róla a kényszeres hazudozás szindrómáját nevezték el.
Tudom, épp ezért kérdeztem honnan vette ezt a nyomott összeget.:)
Mert különben almát hasonlít a krumplihoz:) ( nem körtéhez:))
A valóság inkább az amit a cseh sereg fizetett 2011-14-ben a Bren A1-ért, az 3000-3200 juró/fegyver körül volt, tárakkal, tisztítókészlettel, szurony, vaktöltény adapter.
USA-ban nincs ÁFA:), szóval a bruttó és nettó...
Az hogy egy hazai fejlesztésnél a cég rányomja a kormányra az árba beépített fejlesztési költségeket (azaz az adófizetőkre:)), az nem újdonság, csináltak már ilyet nagyobbak is és máshol is. Így lett annak idején a HK-nak 15k juró fölötti árban géppuskája amit kötelességtudóan meg is vett a BW:), ez az MG-5.
A hazai fejlesztés az szép és üdvös, csakhogy egy prototípustól a sorozat gyártásig és rendszeresítésig elég hosszú az út:)
Azt látom, hogy szinte minden területen a HM mint kommunikációs közeg hagyja elveszíteni hitelességét, legtöbbször óvodás szinten. A HM nem magától, önként dalolva hazudik, a háttérben szinte minden esetben kimutatható a kedves vezető inspirációja.O. V. 2010: itt az árvíz és nincsenek tartalékosaink! Lesznek főnök! Lesznek! Már az ötödik verzión szívózik a HM gyakorlatilag zéró képességű tartalékosokkal. Kitéved a főnök valahova kűlhonba, megjön, minden járásban volt lőtér. Nosza! Nálunk is lesz 2019-re 27 milliárdért 197 lőtér. 2021 augusztusát zárjuk, még egyet sem adtak át. OV elszédül, hogy beengedték pár percre az orális terembe, esküt tesz Trumpnak, hogy Hungary 2024-re védelmi kiadásokban eléri a GDP 2%-át. A költségvetés tervezetekben ezek a számok meg is jelennek. Ha megnézed a 2017-2019 költségvetések zárszámadását az látod hogy a három év alatt a védelmi kiadások nem hogy növekedtek, hanem stagnáltak GDP 1% körül. Tovább is van, mondjam még? Most tárgyaltuk a kézifegyver gyártást. Inspiráció 2010 környékén OV: A német katonán minden német. Főnök, a magyar katonán minden magyar lesz! Hadik terv. Tudtok mondani egy csavaranyát ami a Hadik program keretében gyártódott?
Figyelj csak! Nem full auto, hanem öntöltő Bren. Tudtommal már hosszú évek óta az USA polgári piacára nem lehet bevinni sorozatlövő fegyvert, és a polgári piacon sem lehet forgalomba hozni új gyártású sorozatlövő fegyvert. A civil tulajdonosok a meglévő sorozatlövő fegyvereiket eladhatják, illetve másik civil megvásárolhatja hosszadalmas-akár egy éves ügyintézés, és megfelelő adó megfizetése után.
Látod pedig azt mondják, hogy az átkosban mennyire kussban kellett lenni. Te nyugodtan kritizálhattál, a demokrácia földjén meg repül aki kinyitja a száját. Különben én állítom, hogy a Néphadseregben sokkal nagyobb lehetett az ember szája, mint az akkori civil világban. Fateromat mindig kiröhögtem, amikor arra oktatott, hogy a laktanyában kusban kell lenni, mert még a falnak is füle van. Mondtam neki, hogy ez nagyszerű, mert akkor nem kell sokat keresgetnem kinek is mondjam az igazamat.
Kristoof! Ennek a Kft-nek az igazgatója egyben a csongrádi Diana vadászpuskaműves iskola-újabban szakközépiskola és kollégium, igazgatója is. Tudod, két legyet egy csapásra. Ugyan azon a címen találhatóak Csongrádon. Pár évvel ezelőtt csak vegetáltak, de azután az igazgató úr szerződött a HM-mel pár dologban, és azóta szalad a szekér.
Én egyszer azt olvastam tőle, hogy valami bőrdíszműves eredetileg (milyen sokra vitte a felmenőkhöz képest), de valamelyik külföldi filmhez ő készített cipőket.
Nekem az van meg, hogy igen komoly cég lehet az, amelyiknek egy rohadt honlapja sincs. A szabadalmi hivatal meg semmilyen szabadalomról sem tud. Ha nem a Romolusz mondta volna ezeket, akkor fel lennék háborodva, hogy már megint össze-vissza hazudoznak. De így...
Itt egy felvétel a kedvenc majmodról Kovács! Most éppen tüzér főhadnagyot játszik. Természetesn Horthy korszakbelit, ha már a nagybácsi is Horthy tábornoka volt. Pedig egy cipésznek a kaptafánál kellene maradni.
Ezt én ötlöttem ki, lehet hogy semmi alapja nics, de ha összehasonlítom a magyar fegyvereket a Gútán készűlt fegyverekkel nekem hasonlónak tűnnek. A kettévehető tokszerkezet, a markolat, a válltámasz és rögzítése, a tégla alak. Nekem nagyon hasonló. Ezen kívül én személyesen találkoztam olyannal aki magyarországiként kint dolgozott ennél a cégnél, illetve amikor ott jártam régebben akkor is dolgozott ott itteni magyar.
A magyar fegyverek tervező cégének az igazgatója különben a csongrádi puskaműves iskola igazgatója is egyben. Nem véletlen van a cég, és az iskola ugyanarra a címre bejelentve.