En ugy tudom, h eredetileg az volt a terv, de az utolso pillanatban dontottek arrol, h az csak (c) legyen (es szolnoki), igy olyan megoldas kellett, h a masik onmagaba tudjon fordulni (ugy, h mas vonalakon mar ne kelljen modositani).
A reggelivel utaztam akkor sokat. Lehet annyian nem voltak, mint a gyorsokon, de azért üresnek sem volt mondható. Legalábbis amíg a 44 felé terelés nem volt.
Szerintem igény nagyobb lenne rá, mint mondjuk Aszófőről.
Igazából szerintem senki sem tudja megmondani mennyire lenne létjogosultsága ennek a vonatnak!
Ebben a formában ahogy idén nyáron közlekedett nem mérvadó, mivel Balatonfüred után kocsinként max 5-6 ember volt, ezt többször is láttam, egyértelműen az erősen közrejátszott hogy csak Erzsébet táborig közlekedett!
Egyébként véleményem szerint is elgondolkodtató hogy jövőre nem e kellene levinni Tapolcáig és ez a szerelvény beforogna másfelé, vagy később indulna vissza!
Igen, Zánkán fordul. Ott viszont nem tudja peron mellé vinni, ezért az előző megállás a meghirdetett végállomás, de a vonat Zánka-Köveskálig közlekedik.
A Szabadbattyán és Akarattya közötti megállóhelyek így télen nem érhetők el közvetlenül Budapestről. Oké, csak azt nem értem, hogy a nyári menetrendben miért igen, a téliben meg miért nem, miközben ezek sokkal kevésbé szezonális célpontok, mint a tóparti települések.
Korábban ezt én sem értettem, erre azt írták többen, hogy késett fordulás esetén Zánka-Köveskálon nem lett volna biztosítható a peronos vágány, az ütem szerinti vonatok keresztje miatt.
Szerintem jobb lenne, ha jövőre Tapolcáig járna (visszafelé szükségképpen 2 órával később közlekedne).
Annyi kellhet, mert két szerelvény lesz egyidejűleg mozgásban Balatonfüred-Tapolca között (amik Tomajon kereszteznek), és gondolom Füreden meg nem ugyanaz a gép fordul majd vissza az ott keresztező vonattal.
Már a pénteki erősítő Bmx is lemaradt például a 19706-ról, mert a jegyvizsgáló kisoroztatta indulás előtt pár perccel.
Aztán hogy a hiba milyen szintű volt, és esetleg semmiség lett volna helyreállítani, vagy tényleg rossz volt a kocsi, azt nem tudni. Mindkét eset elő szokott fordulni.