Keresés

Részletes keresés

h_g Creative Commons License 2021.08.21 0 1 245180

Nem kisebb, többen jönnek egyszerre.

Előzmény: csiri bá (245176)
pirinyócsipa Creative Commons License 2021.08.21 0 8 245179

Én csak azt látom szinte az összes hozzászólásodban, hogy a veled nem egyetértő/vitázó embert folyamatosan és módszeresen minősíted.

Nem tudom, mi végre van ez, biztos nálad van valami "bölcsek köve" vagy mi..... :)

Előzmény: Trafi Pax (245178)
Trafi Pax Creative Commons License 2021.08.21 -10 4 245178

Kezdetben folyamatosan pozitív volt a mérleg, illetve az átlaghoz képest is pozitívabb. Nem akarok dicsekedni, de ilyen előfordult más témákban is. Nyilván nem azért, mintha nem lennének tőlem nagyobb tudású fórumozók is egy-egy szakterületen, de van egy réteg, akik méltányolják a hozzászólásaim.

Amikor eljött az oltások ideje / vitája, illetve ahogy elkezdtem gyilkolni komolyabban az oltáselleneseket és álhírterjesztőket, úgy csökkent egyre jobban a népszerűségem.

Akiknek beletapostam a pirinyó csipa agyába, azokból úgy váltak egyre inkább ádáz ellenségek. Akik meglátják a nevem és már nyomják is a mínuszt.

És?

Ezek a negatív minősítések, az adott kontextusban sikerjelző faktorok. Úgyhogy itt te ülsz fordítva a lovon szerintem, de ezt bizonyítottad már régóta, többször is. Sajnálom, de téged is egy negatív, rosszindulatú, alaptalanul kötekedő figurának látlak. Te is csak részeket látsz az egészből, ami gyakori trollfaktor.

Előzmény: pirinyócsipa (245175)
12 voltos Creative Commons License 2021.08.21 0 1 245177

marketing duma...

Előzmény: csiri bá (245176)
csiri bá Creative Commons License 2021.08.21 0 1 245176

https://index.hu/belfold/2021/08/21/merkely-bela-oltas/

az új variáns ellen kevésbé hatékony a maszk

A delta már olyan okos hogy kikerüli vagy átégeti? Vagy kisebb mint az elődjei 2-3-4 nagyságrenddel?

pirinyócsipa Creative Commons License 2021.08.21 -1 9 245175

Nehogy az képzeld, a marhaságaidra mindenki vevő.

Te szerintem totál fordítva ülsz a lovon ebben a kérdésben.

Szoktad nézni a hozzászólásaid mellett lévő mínuszok és pluszok arányát?

Mert azok alapján ez a kijelentés pont, hogy önmagadra nézve helyes.

Előzmény: Trafi Pax (245170)
belorusz1 Creative Commons License 2021.08.21 -1 0 245174

:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Annyi szép dolog van az életben, nem parázom túl a vírust, amikor lehetett, oltattam, "oszt" slussz-passz.

Most meg hallottam, hogy van akinek gondot okozott a regisztráció és elgondolkodtam, hogy lehet több embernek is akadály a regisztráció.

De a válaszokból kiokosodtam, látom van megoldás, ha nem is a legegyszerűbb azoknak, akik nehezen elérhetők amúgy is.

Előzmény: Törölt nick (245081)
Törölt nick Creative Commons License 2021.08.21 0 0 245173

Mindenhol mozognak személyek, pl áruszállítás, ipar, katonaság, diplomácia, stb,stb.

Minden országban van "az más" kategória a turizmus felett, mellett.

Ha pedig ezt is megoldják vasszigorral, helyi érintkezés nélkül (ez gyakorlatban csak kb diktatúrák határán álló rendszerekben lehetséges), akkor is ott lesznek a rendszer alfái, hogy ők politikusok, katona tőtisztek, oligarchák, celebek, milliárdosok, vagy kik, az a helyi társadalmi berendezkedéstől függ.

Akik nehogymá' egy kis nátha miatt korlátozzák luxus életüket, előbb utóbb nagyszerűen át is adják a behurcolt betegséget helyben.

És azért a kitörés az lassú, behurcolja akármikor, átadja, majd úgy egy hónap múlva kezdenek országos szinten már észrevehető számok és tesztelt súlyos esetek lenni, innen aztán exponenciális, és már csak a lockdown és elszigetelés lassítja. (meg nem állítja, azt nem lehet, ahhoz börtönné kellene az országokat alakítani)

Előzmény: egylambos (245168)
Trafi Pax Creative Commons License 2021.08.21 -8 1 245172

Hülye érv.

Előzmény: ErkölcsTan (245171)
ErkölcsTan Creative Commons License 2021.08.21 -1 5 245171

Menj egy tükör elé és ismételd meg amit nekem írták és akkor minden a helyére került logikailag és a valóságban is.

Előzmény: Trafi Pax (245170)
Trafi Pax Creative Commons License 2021.08.21 -12 1 245170

Egyáltalán nem akarok a kifordított gondolataiddal vitázni, a hülyeség alapból irritál. Akkor is, ha látom, hogy van elég bajod, bizonyos értelemben nem tehetsz róla.

Csak szerintem jó lenne, ha nem szabadulnál el bármi visszajelzés nélkül, ezért biztosítok egy kis ellennyomást. Nehogy az képzeld, a marhaságaidra mindenki vevő.

Előzmény: ErkölcsTan (245165)
egylambos Creative Commons License 2021.08.21 0 2 245169

Mármint másfél éve beutazási tilalom van.

Előzmény: egylambos (245168)
egylambos Creative Commons License 2021.08.21 0 3 245168

Uruguay egyébként teljesen elzárta magát a külvilágtól másfél éve, beutazni senkinek nem lehetett és mégis tombolt a járvány.

ErkölcsTan Creative Commons License 2021.08.21 0 1 245167

Bizony ...

Előzmény: vak 7655 (245166)
vak 7655 Creative Commons License 2021.08.21 0 2 245166

Az evolúció egy hajtóereje a mutációk, a transzpozonok, plazmidok, vírusok ugrabugrálása a DNS-en. Plussz a kereszteződés.  

Előzmény: ErkölcsTan (245165)
ErkölcsTan Creative Commons License 2021.08.21 -2 4 245165

245128-as hozzá-írásod is botrányos.

Olyan tanulatlanságot mutat be, mint aki nincs tisztában az evolúció alapvető tanaival sem.

Az ember és a óriás testű majmok és a makik is egy közös ősből egy mókus nagyságú emlősből fejlődtek ki.

A tudomány jelenlegi állása szerint az, hogy mi nem nagytestű majmok lettünk, hanem  leválasztottunk magunknak egy külön ágat, az nagyon is lehet a különféle vírusmutációk oka, amelyek birizgálták a DNS-ünket. Tehát nagyon valószínű a "Vírus" igen sok, hozzájárult a "Teremtésünk"-höz. Nos jó volt ez most nekünk, vagy sem???

Evolúciós tanábra kicsi képben. Rákattintva nagy lészen.

Előzmény: Trafi Pax (245163)
vak 7655 Creative Commons License 2021.08.21 0 0 245164

"Akiket nem oltanak be, azok nagy valószínűséggel meg fognak betegedni"

Valahogy mostanában nem esik szó a terjedési rátáról, meg a nyájimmunitásról. Pedig az is van. Hiába nem oltotta magát, a többi oltott és átfertőződött megvédi őt nagy eséllyel.

Előzmény: Módszertani oktató (245158)
Trafi Pax Creative Commons License 2021.08.21 -9 1 245163

Nem tudom, autistákra jellemző, hogy nem értik a poént, iróniát.

Mindent szó szerint vesznek, nem tud ilyen finomabb különbséget tenni, hogy melyik része a hülyülés.

Tájékoztatlak, hogy azt a részét csupán maró gúnyból írtam. Nem szó szerint kell érteni. Csak szerintem tiszta haszon lenne, ha korlátoznád magad.

Előzmény: ErkölcsTan (245161)
vak 7655 Creative Commons License 2021.08.21 -1 0 245162

"Ez hülyeség, de hagyjuk...

Sem halott, sem fertőzött nincs a Szputnyikkal oltott San Marinóban"

Hányan vannak? Hárman. Majd az idő megmutatja. Új mutáns mindig is volt és lesz is. Egy oltott fehérje az nem elég. 

Előzmény: Trafi Pax (245156)
ErkölcsTan Creative Commons License 2021.08.21 -2 4 245161

1. Fingod sincs mire írtam, hogy elhárult ... nem is írtam le ... ami egy memetikai kísérleti ok volt egyébként.

2. Nem csak az érvelési hibáidat, de a "paranoiát" is kinőhetnéd, elhagyhatnád, ami nem rád, hanem arra amit ide írsz jellemző. 

3. A "Vírus" nem "ellenség" és még csak nem is önző, mint a gének egy híres tudományos műben. Egyszerűen az élet és az élettel világ határán elhelyezkedő akármi, amivel már születésedkor is tele volt a szervezeted és most is tele van. Olvass el néhány ha már nem is szakirodalmat, mert attól félsz, hanem annak publikus leközlését, hogy az emberi test hány százaléka is baci, vírus és más hasonló mikroorganizmus.

4. Tehát ha a "Virus" ellen küzdesz, akkor részben magaddal küzdesz!!! Ugye milyen vicces és trükkösek???

5. Tehát nagyon nem kellene ilyen "ELLENSÉGKÉP" szitok -szavakat használnod, troll, vírusellenes, oltásellenes stb ...nem szolgálja sem a társadalmi megbékélést, sem a  jelenlegi helyzet mielőbbi megoldását.

6. Igen, akkor önkorlátozd légyszi magadat a személyeskedések terén is.

Előzmény: Trafi Pax (245155)
Trafi Pax Creative Commons License 2021.08.21 -4 0 245160

Vagy még több van, aki azt hitte.

Míg a lélegeztetőgép le nem győzte.

Előzmény: egylambos (245159)
egylambos Creative Commons License 2021.08.21 -1 2 245159

És van aki olyan bivaly, hogy oltás nélkül is simán megvan. Ugyebár. :-)

Előzmény: Trafi Pax (245157)
Trafi Pax Creative Commons License 2021.08.21 -5 0 245157

De ha Rusvainak nem állna módjában tesztelni önmagát, vaktában valószínűleg ő is azt mondaná, hogy mondjuk 6 (8) hónap után szúrni egy harmadikat, csak a biztonság kedvéért.

Magyarországhoz hasonlóan, az USA kormányzat is egyelőre a gyengébb immunitású rétegnek ajánlja a 3. oltást, de míg nálunk 4, ott 8 hónap után.

Ebben persze az is benne van, hogy nálunk, aki gyengébb immunitású és Sinopharm oltott, biztonság kedvéért kapjon egyet, pláne mivel hullám is várható. Rusvai pedig Pfizert kapott, ha jól emlékszem, azaz odaát 8 hónapra kaphatna például ő is.

Most abba nem mennék bele, szerintem az immunrendszer okosabb, mint akik a kínait kritizálják, de mindegy, lerágott csont.

Előzmény: The Rocketeer (245145)
Trafi Pax Creative Commons License 2021.08.21 -3 0 245156
Előzmény: vak 7655 (245154)
Trafi Pax Creative Commons License 2021.08.21 -2 0 245155

Semmi nem hárult el, a korlátozások fontosak. Önkorlátozások is.

Előzmény: ErkölcsTan (245153)
vak 7655 Creative Commons License 2021.08.21 -1 2 245154

"Semmi bajom nem lett a Szputnyiktól, csak éjszaka hideg rázott és másnap letargia vett erőt rajtam. Nem volt kedvem még fórumozni sem."

Ha bízol a liberóban akkor talán nem fogsz besz@rni. :-) Majd az idő megmondja.  Most beadták a mézesmadzagosat, majd meglátjuk mit kreatívkodnak ki később.

A ruszki is olyan lesz mint a pfizer. Nem fog használni, mert egy fehérjés. Szét mutálja magát az az egy fehérje a víruson és ezért a T sejtes immunitás ezeknél nem fog használni. A kínai a nyerő.  

Előzmény: Trafi Pax (245152)
ErkölcsTan Creative Commons License 2021.08.21 -2 2 245153

Feloldom a saját korlátozásomat, hogy csak reggelente néhány órát írtam eddig ebbe a topikba jellemzően. Volt oka, az ok részben, nagyrészt már elhárult.

"...Nem fogja kérni a koronavírus elleni harmadik oltást Rusvai Mikós virológus, szerinte ugyanis akik megkapták az oltás első két adagját, és megfelelő védettség alakult ki náluk, azoknak nincs szükségük újabb dózisra.

A szakember az ATV Start című műsorában elmondta azt is, reménykedik abban, hogy elkapja a delta variánst, és az eddigi oltásoknak köszönhetően enyhe lefolyással átesik rajta, mivel hosszú távon a legjobb védettséget a fertőzés átvészelése eredményezi..." 

..és ezt nevezhetjük nyugodtan :

természetes immunizációnak

természetes vakcinációnak

természetes "oltás"-nak

Tehát jelen esetben és magyarországi mesterséges oltottsági helyzetben felesleges rendeletekkel és nyomásgyakorlással is erőltetni a további oltásokat. Önkéntes alapon szerintem jobban is fog menni és lehet fel is gyorsul ez által, hogy a Kormány most nem fogja erőltetni. Jómagam, mint szülő például átadtam a döntés jogát a 14 éves kislányunknak, azzal, hogy én inkább igen, mint nem, de ő döntse el.

Előzmény: The Rocketeer (245145)
Trafi Pax Creative Commons License 2021.08.21 -6 0 245152

Semmi bajom nem lett a Szputnyiktól, csak éjszaka hideg rázott és másnap letargia vett erőt rajtam. Nem volt kedvem még fórumozni sem.

De oltásellenes ellenségeim szerint utóbbi nagyon pozitív hatás.

Előzmény: vak 7655 (245151)
vak 7655 Creative Commons License 2021.08.21 -3 4 245151

A ruszki is ilyesmi, csak ott vírus vektorral juzttatják be a sejtmagba. Köszönöm szépen játszogassanak anyucikájukkal. A kínai a nyerő vagy a semmi és az egészséges életmód. Kerülni az orvost. Nem szedni be az orvos deler szemetét. 

Előzmény: egylambos (245149)
The Rocketeer Creative Commons License 2021.08.21 0 3 245150

Majd jól agyonhallgatják ezt is.

A gyermekláncfű egyes hatóanyagai is jól blokkolják a tüskefehérje kötődését az ACE2 receptorhoz:

https://www.news-medical.net/news/20210323/Dandelion-extract-inhibits-SARS-CoV-2-in-vitro.aspx

Előzmény: 6Boci (245147)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!