Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2021.08.10 -1 0 164870

Apám még a Nagyvárad téri Ludovika épületeiben tanult a rákosi korszakban, de ő is azt mesélte, hogy a lövegeket onnan vontatták ki a gyakorlótérre, és hogy mennyire csörömpöltek vele az Üllői út macskakövén. Különben meg lehetne szervezni az oktatást úgy, hogy ne kelljen nagy mennyiségű eszközt tárolni a Hungárián. Például West Pointban, vagy a briteknél van az iskolán belül valamiféle technikai telephely? Szerintem nem. 

Előzmény: tuzer (164869)
tuzer Creative Commons License 2021.08.10 -1 0 164869

És vittétek magatokkal a szükséges technikát. Nézz utána, hogy MOST hány lövegvontató van a Hungárián. (Egy darabig önjáró még nem lesz sehol.)

Előzmény: jklmn (164866)
Hiryu27 Creative Commons License 2021.08.10 -2 1 164868

ja.. súlyos égési sérülések várhatók, ha véletlenül a pápa szenteltvizet szór a megjelenő kormánytagokra...

Előzmény: Törölt nick (164854)
jklmn Creative Commons License 2021.08.09 -1 1 164867

Szerintem a tüzér képzés csúcsa volt, amikor a KLKF-án a tüzér tanszék egy kézből vezérelte a tiszt, tiszthelyettes, tartalékos tiszt képzést. Akkor kaptuk a legjobb tiszthelyetteseket. A tiszthelyettes hallgató szakaszparancsnokként kapott egy kezdő hallgatói szakaszt. A Montessori módszer, remekül működött.

Előzmény: Törölt nick (164863)
jklmn Creative Commons License 2021.08.09 -1 1 164866

Én az Üllői úton végeztem, nem éreztem a gyakorlóterek hiányát. Wrzava Pali bácsival jártunk ki a Szentendre környéki gyakorlóterekre. Voltunk Várpalotán is eleget.

Előzmény: tuzer (164858)
Hehe164 Creative Commons License 2021.08.09 -1 0 164865

Veszprémben is.

Előzmény: schlumberger (164861)
Törölt nick Creative Commons License 2021.08.09 -2 0 164864

Benkőnek ketyeg az óra, nincs egy év a választásokig, és jól fizetett nyugdíjasként fog lelépni, bár most olvastam egy szakértői elemzést, hogy az MSZP jövőbeni nyugdíj tervezete egy nagy kibaszás az átlagnyugdíjnál többet kapókkal, mert gyakorlatilag elvennének a normális nyugdíjat kapóktól. Tehát Benkő hablatyolhat- végül is valamit mondania kell a fizetéséért.

Előzmény: jklmn (164857)
Törölt nick Creative Commons License 2021.08.09 -2 0 164863

Egyszer már volt a történelemben olyan, hogy az Üllői úton egy helyen települt a Bolyai főiskola, és a tiszthelyettes szakképző iskola. Igen érdekes kísérlet volt, egyben igen hangulatos, és koedukált, hatalmas közös bulikkal, és berúgásokkal, a hivatásosak egymás kölcsönös lehülyézésével (Hellán alezredes, kontra Takács alezredes), a tiszt, és tiszthelyettes hallgatók takarodó utáni saját ágyába zavarásával, és még lehetne sorolni. A kutya, meg a macska jobban összefér, mint ez a két fajta intézmény.

megint itt vagyok Creative Commons License 2021.08.09 -1 1 164862

Már csak a seggnyaló fiatalok hiányoznak mellőlük, mint a '70-es években, amikor egy ifjú(-kommunista) gárdistát is hozzájuk csaptak.

Előzmény: schlumberger (164861)
schlumberger Creative Commons License 2021.08.09 -2 0 164861

A győri belvárosban és a vasútállomáson, és a tatabányai vasútállomáson is keltik a félelmet.

Előzmény: tuzer (164859)
jklmn Creative Commons License 2021.08.09 -2 0 164860

5*

tuzer Creative Commons License 2021.08.09 -2 0 164859

Amúgy még mindig akkora a vészhelyzet, hogy az Őrs vezér téren gépkarabályos (fatusás AK) rendőr-katona közös járőr őrizte a rendet....

tuzer Creative Commons License 2021.08.09 -2 0 164858

Tudom, hogy jó helyen vannak a Hungárián is

Hát nem. A Hugária kifogástalan mindazoknak, akiket a tiszti alapkézésnél (v.ö.: katonai főiskola) magasabb szinten képeznek. Előbbieknek komplett rákfene, lévén a képzésből gyakorlati okok miatt kigyomlálódik az összes terep és/vagy nagy technika igényű foglalkozás. Erre a Ludovikácska se gyógyír. (Habár.... Futás menetvonalvázlat alapján a Félidő és a Tücsök Sörkert között....)

Ma erre untig elég lenne acélkockástul (kia f@sz találta ki ezt a hülyeséget) Szentendre, vagy ha köll a Mészárosnak egy kis pénz móringra, Várpalota.

Előzmény: jklmn (164857)
jklmn Creative Commons License 2021.08.09 -1 0 164857

Tudom, hogy jó helyen vannak a Hungárián is, én csak azt akarom bemutatni, hogy beindul egy hülyítés Szarka, Kecskeméthy részéről, hogy a hely szelleme, stb., erre karrierje alapozódik Szarkának, 10 milliárdokért fut a projekt, a múzeum helyét ma is keresik, pont a katonák nem férnek be az Orczy térre. Rendben, ahogy írod, felejtsük el! De nem, Benkő vidám terveket fóral, hogy viszi a katonákat az Orczy térre.

Előzmény: Törölt nick (164856)
Törölt nick Creative Commons License 2021.08.09 -2 0 164856

Miért fáj neked annyira, hogy a katonák nem a Ludovika kampuszon laknak? Egy szar régi- ódon építmény. Lehet hogy sokkal jobb, ha a katonák távolabb, és elkülönülve vannak a civil, és rendőri bagázstól. Hátha egyszer fordul a szél, és a Honvédség nem akar tovább ezekkel egy fedél alatt lenni, hanem saját oktatási intézményt akar majd. Emlékeim szerint  nem a honvédség akarta az összebútorozást. Lényegében minden megvan, hogy önálló oktatási intézmény legyen, ha akarják.

Előzmény: jklmn (164853)
Törölt nick Creative Commons License 2021.08.09 -2 0 164855

Annyira népszerű a janicsárképző, hogy idén is pótfelvételit kellett hirdetni szinte mindegyik katonai szakra. Vajon milyen fokú a jelentkezettek tájékozottsága, céltudatossága, ha a gólyatáborban kell nekik bizonygatni az egyetemen szerezhető diploma értékét. Megjegyzem az állami munkahelyeken kívül nem sokat ér. Kovács tábornoknak gratulálok, hogy ő lett a Rendészettudományi Kar dékánja. Rendes ember, a Határőrség megszűnéséig határőr tiszt, és a határőr tanszék vezetője volt, tehát nem született rendőr.

Előzmény: jklmn (164852)
Törölt nick Creative Commons License 2021.08.09 -1 0 164854

Na ez egy igazi tetű dolog:

Két napra leáll a Honvédkórház - mfor.hu

jklmn Creative Commons License 2021.08.09 -2 0 164853

Na ez van elzárva a 6tudományi és honvédtisztképzésben résztvevők elöl:

Deli Gergely, az Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Karának új dékánja bemutatkozó előadásában kiemelte, hogy akik a Ludovika Campus gyönyörű falai között tanulnak „szentélybe lépnek”, mert ezek falak máig őrzik az évszázadok során összegyűjtött emberi tudást.

Előzmény: jklmn (164852)
jklmn Creative Commons License 2021.08.09 0 2 164852
jklmn Creative Commons License 2021.08.07 -1 0 164851

A "nagy katonavárosban" megszűnt a tiszti klub, egyedül Buth Sándor nyá. ezredes folytat szélmalom harcot a klub visszaszerzéséért. Veszprémben a 80-as évek végén építettek egy modern HEMO-t, azt is sikerült elherdálni.

Előzmény: jklmn (164850)
jklmn Creative Commons License 2021.08.06 -1 0 164850

Csak emlékeztetnék, hogy a HM-Vk szétválasztását, az MHP megalakulását, Fehérvárra költözését a fehérvári közgyűlésben tárgyalták. Cser-Palkovics 9000 fős lakosság növekedéssel számolt. A fehérvári médiákban időnként megjelennek hírek, hogy itt és itt lesz a költöző katonacsaládok lakótelepe. Az ÖHP-hez képest az új MHP létszáma 7885 fővel növekedett, magyarul teljes egészében magába szívta a volt vezérkart, némi reszli még a HM-ből is. Vannak fehérvári ismerőseim, egyetlen bútorszállító kocsiról nem tudnak. Amikor elindították, meghirdették, akkor sem értettem, komolyan gondolják, hogy mondjuk a budaőrsi laktanya leköltözik Fehérvárra? Ha nem, akkor miért jó, hogy mondjuk Budaőrsöt Fehérvárról akarom igazgatni?

Előzmény: jklmn (164847)
megint itt vagyok Creative Commons License 2021.08.06 0 0 164849

Ezek szerint azt sem tudod, hogy űrkutatási kormánybiztosunk is van.

megint itt vagyok Creative Commons License 2021.08.06 0 0 164848

Nem olvastad az olvtárs egyik hozzászólását? Addigra lesz műholdunk, így műholdas felderítésünk is lesz, sőt magyar radarrendszer is lesz. Kishitű vagy. :-))

Előzmény: jklmn (164847)
jklmn Creative Commons License 2021.08.06 0 0 164847

Elnézést a kekeckedésért, hol lakozik az MHP, Fehérváron, vagy a Lehel utcában? https://honvedelem.hu/hirek/kozvetlen-es-rendszeres-parancsnoki-kommunikacio.html

_Berci Creative Commons License 2021.08.06 -6 0 164846

Mire a tervezett magyar dandarok teljesen "összerazodnak" (mondjuk ~2028-2030-ra) ... akkor mar saccolas szerint is a bevetett fegyverzetek ~40-50%-a lesz katonak nelküli robot eszköz ... a NATO reszeröl is ... meg a többi modern(ebb) hadseregek reszeröl is ... (Legalabbis egy nem tul intenziv csörte ilyen eszközökkel jatszodhat majd le. Mar az esetek jelentös reszeben NEM KELL, hogy szemelyek/katonak ücsörögjenek a jarmüvekben ... hiszen vagy taviranyitottak lesznek, vagy autonomok ...).

Top 5 Most Advanced Army Robots | Tank Robots, Robot Dogs, Unmanned Vehicles | Military Robots

https://www.youtube.com/watch?v=uXGj1kZnFEg

atika001 Creative Commons License 2021.08.05 0 0 164845

A NMHH. iránymérő log-per antennája van az acéltorony tetején.

Előzmény: jklmn (164844)
jklmn Creative Commons License 2021.08.05 -1 0 164844

Szóval az úgy volt, hogy volt a hegyen egy házikó. ment hozzá max. 2Kw-os betáp, volt hozzá egy panoráma vevő, illetékes et.-ak váltásban babrálták a készüléket, de mondjuk a felfedezett adó irányát nem tudták meghatározni. Illetékes elvtársaknak jól jött a jégelhárítás felhő radar igénye. Nosza fejlesszük a Nefelát! A régi kisház két oldalára építettek két azonos épületet, a nyugatira került a felhő radar, a keletiben berendezkedtek illetékesék. Hawai! Műút vezet a tetthelyre, komoly betáp, irányt is tudunk adni akár Szerbiából is. Közben Tenkes is kezdett tornyosulni. Ebbe az erőtérbe protezsáltam be volt kollégámat a rádióamatőrt. Volt már olyan, hogy a nagy házak betápja elszállt, a kolléga adott nekik áramot a régi vezetékről, hogy legalább világítani tudjanak.

Előzmény: atika001 (164843)
atika001 Creative Commons License 2021.08.05 0 0 164843

Tavaly többször is útbaejtettem kirándulás közben a Hármashegy csúcsát, de sohase találkoztam senkivel. Megnézegettem az antennákat, megpihentem, majd hazasétáltam. Pár hónapja feltűnt, hogy hiányzik a radom, de végül szabadidő hiányában nem jutottam fel, hogy megnézzem a munkálatokat, pedig terveztem. Most meg már felkerült a berendezés, lemaradtam róla.

Előzmény: jklmn (164842)
jklmn Creative Commons License 2021.08.05 -1 0 164842

Szomszédom a jégelhárítás főnöke volt, így fennhatósága alatt volt a Hármas-hegyi felhő radar. Beprotezsáltam volt katonatársamat, rádióamatőrt a tetthelyre. Kapott egy önálló házat, saját áramellátással. Volt hiradó haverjaitól szerzett egy 40 méteres teleszkópos árbócot, így jelenleg ő Baranya legjobb pozícióban lévő rádió amatőrje. Az árbócvég magasabban van mint a radar. Szomszédom a Nefelával azóta beolvadt az országos jégkár enyhítő rendszerbe, amatőr kollégámat továbbra is szívesen látják.

Előzmény: atika001 (164841)
atika001 Creative Commons License 2021.08.05 0 0 164841

Gondolom valaha a nagy torony is katonai, vagy BM volt, ami most elvileg a Telenoré. A kapun lévő tábla szerint vízügyi, de az odébb volt. A Munkásőrségé meg a Jakab-hegyen volt, a Dunaújvárosi Rádióklub használta még azt a területet, de sajnos az amatőrtárssal már nem sikerült felvennem a kapcsolatot. A tubesi karbantartásánál egyszer pont fent voltam, az illető amatőr volt, a keítésre tette fel az antennáját, hallgattam a QSO-it budapesti, és az ország területén bejelentkező más amatőrökkel, csak nem volt képem megszólítani, pedig magam is hívójeles vagyok...

Előzmény: jklmn (164840)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!