Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Magyarország honvédelme és biztonsága EU, NATO, és világviszonylatban.
Minden, ami a MH helyzetét befolyásolta a közelmúltban, befolyásolja a jelenben, és befolyásolhatja a jövőben.
Aktív és inaktív katonák, rendvédelmiek, és a honvédelem iránt elkötelezett civilek klubja.
Apám még a Nagyvárad téri Ludovika épületeiben tanult a rákosi korszakban, de ő is azt mesélte, hogy a lövegeket onnan vontatták ki a gyakorlótérre, és hogy mennyire csörömpöltek vele az Üllői út macskakövén. Különben meg lehetne szervezni az oktatást úgy, hogy ne kelljen nagy mennyiségű eszközt tárolni a Hungárián. Például West Pointban, vagy a briteknél van az iskolán belül valamiféle technikai telephely? Szerintem nem.
Szerintem a tüzér képzés csúcsa volt, amikor a KLKF-án a tüzér tanszék egy kézből vezérelte a tiszt, tiszthelyettes, tartalékos tiszt képzést. Akkor kaptuk a legjobb tiszthelyetteseket. A tiszthelyettes hallgató szakaszparancsnokként kapott egy kezdő hallgatói szakaszt. A Montessori módszer, remekül működött.
Én az Üllői úton végeztem, nem éreztem a gyakorlóterek hiányát. Wrzava Pali bácsival jártunk ki a Szentendre környéki gyakorlóterekre. Voltunk Várpalotán is eleget.
Benkőnek ketyeg az óra, nincs egy év a választásokig, és jól fizetett nyugdíjasként fog lelépni, bár most olvastam egy szakértői elemzést, hogy az MSZP jövőbeni nyugdíj tervezete egy nagy kibaszás az átlagnyugdíjnál többet kapókkal, mert gyakorlatilag elvennének a normális nyugdíjat kapóktól. Tehát Benkő hablatyolhat- végül is valamit mondania kell a fizetéséért.
Egyszer már volt a történelemben olyan, hogy az Üllői úton egy helyen települt a Bolyai főiskola, és a tiszthelyettes szakképző iskola. Igen érdekes kísérlet volt, egyben igen hangulatos, és koedukált, hatalmas közös bulikkal, és berúgásokkal, a hivatásosak egymás kölcsönös lehülyézésével (Hellán alezredes, kontra Takács alezredes), a tiszt, és tiszthelyettes hallgatók takarodó utáni saját ágyába zavarásával, és még lehetne sorolni. A kutya, meg a macska jobban összefér, mint ez a két fajta intézmény.
Hát nem. A Hugária kifogástalan mindazoknak, akiket a tiszti alapkézésnél (v.ö.: katonai főiskola) magasabb szinten képeznek. Előbbieknek komplett rákfene, lévén a képzésből gyakorlati okok miatt kigyomlálódik az összes terep és/vagy nagy technika igényű foglalkozás. Erre a Ludovikácska se gyógyír. (Habár.... Futás menetvonalvázlat alapján a Félidő és a Tücsök Sörkert között....)
Ma erre untig elég lenne acélkockástul (kia f@sz találta ki ezt a hülyeséget) Szentendre, vagy ha köll a Mészárosnak egy kis pénz móringra, Várpalota.
Tudom, hogy jó helyen vannak a Hungárián is, én csak azt akarom bemutatni, hogy beindul egy hülyítés Szarka, Kecskeméthy részéről, hogy a hely szelleme, stb., erre karrierje alapozódik Szarkának, 10 milliárdokért fut a projekt, a múzeum helyét ma is keresik, pont a katonák nem férnek be az Orczy térre. Rendben, ahogy írod, felejtsük el! De nem, Benkő vidám terveket fóral, hogy viszi a katonákat az Orczy térre.
Miért fáj neked annyira, hogy a katonák nem a Ludovika kampuszon laknak? Egy szar régi- ódon építmény. Lehet hogy sokkal jobb, ha a katonák távolabb, és elkülönülve vannak a civil, és rendőri bagázstól. Hátha egyszer fordul a szél, és a Honvédség nem akar tovább ezekkel egy fedél alatt lenni, hanem saját oktatási intézményt akar majd. Emlékeim szerint nem a honvédség akarta az összebútorozást. Lényegében minden megvan, hogy önálló oktatási intézmény legyen, ha akarják.
Annyira népszerű a janicsárképző, hogy idén is pótfelvételit kellett hirdetni szinte mindegyik katonai szakra. Vajon milyen fokú a jelentkezettek tájékozottsága, céltudatossága, ha a gólyatáborban kell nekik bizonygatni az egyetemen szerezhető diploma értékét. Megjegyzem az állami munkahelyeken kívül nem sokat ér. Kovács tábornoknak gratulálok, hogy ő lett a Rendészettudományi Kar dékánja. Rendes ember, a Határőrség megszűnéséig határőr tiszt, és a határőr tanszék vezetője volt, tehát nem született rendőr.
Na ez van elzárva a 6tudományi és honvédtisztképzésben résztvevők elöl:
Deli Gergely, az Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Karának új dékánja bemutatkozó előadásában kiemelte, hogy akik a Ludovika Campus gyönyörű falai között tanulnak „szentélybe lépnek”, mert ezek falak máig őrzik az évszázadok során összegyűjtött emberi tudást.
A "nagy katonavárosban" megszűnt a tiszti klub, egyedül Buth Sándor nyá. ezredes folytat szélmalom harcot a klub visszaszerzéséért. Veszprémben a 80-as évek végén építettek egy modern HEMO-t, azt is sikerült elherdálni.
Csak emlékeztetnék, hogy a HM-Vk szétválasztását, az MHP megalakulását, Fehérvárra költözését a fehérvári közgyűlésben tárgyalták. Cser-Palkovics 9000 fős lakosság növekedéssel számolt. A fehérvári médiákban időnként megjelennek hírek, hogy itt és itt lesz a költöző katonacsaládok lakótelepe. Az ÖHP-hez képest az új MHP létszáma 7885 fővel növekedett, magyarul teljes egészében magába szívta a volt vezérkart, némi reszli még a HM-ből is. Vannak fehérvári ismerőseim, egyetlen bútorszállító kocsiról nem tudnak. Amikor elindították, meghirdették, akkor sem értettem, komolyan gondolják, hogy mondjuk a budaőrsi laktanya leköltözik Fehérvárra? Ha nem, akkor miért jó, hogy mondjuk Budaőrsöt Fehérvárról akarom igazgatni?
Nem olvastad az olvtárs egyik hozzászólását? Addigra lesz műholdunk, így műholdas felderítésünk is lesz, sőt magyar radarrendszer is lesz. Kishitű vagy. :-))
Mire a tervezett magyar dandarok teljesen "összerazodnak" (mondjuk ~2028-2030-ra) ... akkor mar saccolas szerint is a bevetett fegyverzetek ~40-50%-a lesz katonak nelküli robot eszköz ... a NATO reszeröl is ... meg a többi modern(ebb) hadseregek reszeröl is ... (Legalabbis egy nem tul intenziv csörte ilyen eszközökkel jatszodhat majd le. Mar az esetek jelentös reszeben NEM KELL, hogy szemelyek/katonak ücsörögjenek a jarmüvekben ... hiszen vagy taviranyitottak lesznek, vagy autonomok ...).
Top 5 Most Advanced Army Robots | Tank Robots, Robot Dogs, Unmanned Vehicles | Military Robots
Szóval az úgy volt, hogy volt a hegyen egy házikó. ment hozzá max. 2Kw-os betáp, volt hozzá egy panoráma vevő, illetékes et.-ak váltásban babrálták a készüléket, de mondjuk a felfedezett adó irányát nem tudták meghatározni. Illetékes elvtársaknak jól jött a jégelhárítás felhő radar igénye. Nosza fejlesszük a Nefelát! A régi kisház két oldalára építettek két azonos épületet, a nyugatira került a felhő radar, a keletiben berendezkedtek illetékesék. Hawai! Műút vezet a tetthelyre, komoly betáp, irányt is tudunk adni akár Szerbiából is. Közben Tenkes is kezdett tornyosulni. Ebbe az erőtérbe protezsáltam be volt kollégámat a rádióamatőrt. Volt már olyan, hogy a nagy házak betápja elszállt, a kolléga adott nekik áramot a régi vezetékről, hogy legalább világítani tudjanak.
Tavaly többször is útbaejtettem kirándulás közben a Hármashegy csúcsát, de sohase találkoztam senkivel. Megnézegettem az antennákat, megpihentem, majd hazasétáltam. Pár hónapja feltűnt, hogy hiányzik a radom, de végül szabadidő hiányában nem jutottam fel, hogy megnézzem a munkálatokat, pedig terveztem. Most meg már felkerült a berendezés, lemaradtam róla.
Szomszédom a jégelhárítás főnöke volt, így fennhatósága alatt volt a Hármas-hegyi felhő radar. Beprotezsáltam volt katonatársamat, rádióamatőrt a tetthelyre. Kapott egy önálló házat, saját áramellátással. Volt hiradó haverjaitól szerzett egy 40 méteres teleszkópos árbócot, így jelenleg ő Baranya legjobb pozícióban lévő rádió amatőrje. Az árbócvég magasabban van mint a radar. Szomszédom a Nefelával azóta beolvadt az országos jégkár enyhítő rendszerbe, amatőr kollégámat továbbra is szívesen látják.
Gondolom valaha a nagy torony is katonai, vagy BM volt, ami most elvileg a Telenoré. A kapun lévő tábla szerint vízügyi, de az odébb volt. A Munkásőrségé meg a Jakab-hegyen volt, a Dunaújvárosi Rádióklub használta még azt a területet, de sajnos az amatőrtárssal már nem sikerült felvennem a kapcsolatot. A tubesi karbantartásánál egyszer pont fent voltam, az illető amatőr volt, a keítésre tette fel az antennáját, hallgattam a QSO-it budapesti, és az ország területén bejelentkező más amatőrökkel, csak nem volt képem megszólítani, pedig magam is hívójeles vagyok...