Miből gondoltad, hogy az ingadozást ez a szelep okozza? Ingadozott a railnyomás?
A nyomást ez a szelep csak részben szabályozza, azt leginkább a pumpán lévő hozamszelep végzi.
Az alapjárat ingadozást többségében hibás befecskendező és/vagy a hozamszelep okozza. Előfordult hogy a railcső és a nyomásszabályozó szelep között kavitálódott a felület, átengedett, ez durva alapjárat ingadozással járt.
Ha az új szeleppel még betegebb, akkor vagy rossz a szelep, vagy nem megfelelő a tömítése a railcső felé. Valójában ezt a railcsővel együtt kellene cserélni, mert a szelep éle benyomódik a cső felületébe, másik szelep nem biztos, hogy ugyanoda fekszik fel. Akkor meg nem tömít megfelelően.
Audi A4 B8 2.0 crtdi , autóba cseréltem , alapjárati ingadozás miatt rail nyomásszabályozó szelepet. A szelep cikkszáma ami az autóba volt : 0 281 002 858, amit viszont vettem új szelep cikkszáma : 0 281 002 859. Állítólag egy és ugyan az mivel egy gyári szám alatt fut 057 130 764H. Beépítésre került de az autó az izzítás visszajelzőt villogtatja, letilt , alig gyorsul, elgyengül, és a következő hibakódokat írja:
5211 - Üzemanyag Rail-/rendszernyomás P0087 00 [101] - túl alacsony
5212 - Üzemanyag Rail-/rendszernyomás P0087 00 [101] - túl alacsony
Cseréljem ki a rail nyomásszabályzó szelepet. Új a szelep mégis cseréljem ki. Hibás az alkatrész vagy van valakinek valami ötlete? Régi szelepet visszarakva ugyan úgy működik az autó mint előtte.
Javítunk kistehereket egy cégnek, (valahol 10db környékén van nekik) előző garnitúra 2.5 dci volt, most 2.3 jtd. 40ezrente cseréltetnek olajat, ha el nem felejtik. Eddig egy motorból jött ki a hajtókar, de erős a gyanú, hogy ott is előbb lyukadt ki az olajteknő és ennek következtében jött ki a hajtókar. Papírt szállítanak, alig dupla terheléssel, 300-350e környékén cserélik őket.
"app, ~ 50 000 km."
A 2003-as Golfomnak is ennyi, de ehhez előírja a megfelelő olajminőséget is, és ha előbb elhasználtnak minősíti az olajat, akkor azt jelzi. Mondjuk sosem láttam a jelzést, 20e után lecseréltem. Valószínűleg a mostani autómnak is ennyi.
Egy kolléga javítgat most folyamatosan fiatal Renault Trafic 1.6 dci-ket. Vett egy fuvarozó vagy tucatot kb 80 000 km-rel. Rakva járnak Passau irányába, most 120 000 km környékén mind sorban olvadozik széjjel...
Ja, használat: eddig olyan 60-65 ezret mentem vele én (meg talán pár ezret az előző tulaj, pár hónapos volt a gumi a verda vásárlásakor), nagyrészt autópályán, ha esik, ha fúj.Ránézésre még egy szezon marad benne, 4-5 mm közötti a profil mélysége, ezt még meglátjuk.
Van nekem egy 28 éves Vw passat B3-as, kombi típusú járművem (amit nagyon szeretek) .
Motorkód AAZ.
Az utóbbi időben olyan tüneteket produkál, hogy meleg üzemmódban alapjáraton az olajnyomás nullára esik vissza. Az olajszivattyút, és a főtengely valamint az oldaltengely csapágyakat kicseréltük. Ezt a hibát kiszűrtük. Ezután még hőcserélő is új került bele, de a hiba nem szűnt meg.
Nem tudok mire gondolni, 10-60-as versenyolajjal üzemel, de ez sem segít.
Tisztelettel kérlek benneteket, ha valakinek volt már ilyen problémája és megoldotta, írja meg!
regota nincs osszehasonlitasi alapom a ket orszag kozt.
itt is van retkes motor, de az tobbnyire gazdi hibas.
----------
mas. off. :)
pirelli cinturato p7.. (205/55r16) van valakinek tapasztalat ? ( googlizni en is tudok )
alig dragabb mint a no name gumik, bar nekem az is megfelelne, mert az alhambran elment majd 50e km-et ami elegedett, de a vectran azon csak 10k-t.. igy nem esnek bele a puding probajaba..
nem is kel, hogy legyen 20 fajta, szűrő sincs polcon, majd hozzák eggyütt
én szeretem ha az van benne amit előírtak, fájt amikor a dCi hajtókarcsapágy cserét ki kellett fizetni akkor beleástam magam kicsit az olaj témába és eldöntöttem aminek van gyári minősítése lehetőleg az kerüljön bele a márka meg hitvallás kérdése Motul-t használok azóta tovább nem gondolom, csereperiódus meg a gyári felezve :)
na meg nem hiszünk a nem kel automata váltóban olajat cserélni maszlagnak se :)
van a garázsba a polcon egy Multisuper a régi nejlon flakonos :)
nem tudom ott miféle alapolajokból készülnek a kenőanyagok, de ami eddig a kezem alá került angolból azokban sosem volt az a feketére égett szutyok lerobbanthatatlan lerakódás.
Nekem valamelyik Fiatomban a külső kosara törött el. Annak sem volt semmi előjele. Mentem egyenesen, rántott egyet ide, egyet vissza és ment tovább egyenesen, de aztán kanyarodni kellett volna..... na azt nem lehetett. Kicseréltem, a másik maradt, sosem tört el.