Budapest 6%-os infációval számolt. Hm nem semmi. Ehhez képest a Demszky csapat ennek többszörösével emeli a közszolgáltatások díjait.
A lóláb eléggé kilóg. Meg kell próbálni megtorpedózni a kormány antinflációs politikáját. Erre Budapest alkalmas. Ha itt felgerjeszti az inflcációt akkor az tovább gyűrüzik.
A trükk már egyszer bevált. Amikor az SZDSZ-MSZP hatalomra került elöbb leállította a privatizációt, ezzel megküldte az egyensúlyt és máris jöhetett a Bokros csomag. Most meg lehet probálni az infláció gerjesztésével alásni a gazdaság stabilitáást. Tuladonképen már a metrómánia is ezt a célt szolgálya.
Ez az MTI is milyen hüje: Minderre olyankor kerülne sor, hangsúlyozta a főpolgármester, amikor becslések szerint a budapestiek több mint 2000 milliárd forint adót fizetnek az államnak. Tovább élezi a főváros feszült helyzetét a pénzügyminiszternek az a csütörtöki bejelentése, hogy az infláció jövőre 8-9 százalék lesz, mivel Budapest eddig 6 százalékos inflációval számolt.
Én nem erőltetem, magától is úgy van, ahogy én mondom: a tudósító mondja.
Tudósító: A főpolgármester azt mondta, az általa felvázolt kép még így is túl szép, ugyanis ők csak 5-6 százalékos inflációval számoltak. De a pénzügyminiszter ma bejelentette, jövőre legalább 8-9 százalékos pénzromlásra lehet számítani.
Akkor lehetne DG "szájába adni" a második mondatot, ha nem önálló mondat lenne, hanem az első mondat második fele vesszővel elválasztva.
(És ebből egy jottányit sem engedek :-) )
Nincs szerencséd ezzel a riporttal, ui. nem MTI-hírről van szó, hanem a 18-ai csütörtöki TV3 híradóról. Ez egy nagyon hiteles forrásból tudom (lsd 54.hozzászólás), akinek hitelességét nem szeretném, ha megkérdőjeleznél.
Kedves barco olvasd folyamatosan. A De- vel kezdődő mondat is Demszkyé. Akkor erölteted meg a dolgot, ha ezt az egy mondatot a riporter véleményeként idézed.
Mégegyszer: az MTI nem a riporterre, hanem Demszkyre hivatkozott. Tehát egyértelmű ki mondta azt a mondatot.
Igérem, hogy amivel nem értek egyet, ahol legjobb tudomásom szerint nem a tényeket mondják tényeknek, oda ezentúl is oda fogok pirítani.
Azt mondod tehát, hogyha nincsenek "olyan" fröcsögő topikok, akkor te sem nyitsz majd "ilyen" fröcsögőket?
Ez azt is jelenti, hogy te magadtól már nem is fogsz soha többet "ilyen" fröcsögőt nyitni anélkül, hogy ne lenne előtte egy "olyan" fröcsögő?
Azt is modod, hogy "Egyértelmű, hogy a riporter végig Demszkyt idézi. "
Tudósító: A főpolgármester azt mondta, az általa felvázolt kép még így is túl szép, ugyanis ők csak 5-6 százalékos inflációval számoltak. De a pénzügyminiszter ma bejelentette, jövőre legalább 8-9 százalékos pénzromlásra lehet számítani. Ezek szerint DG lenne a pénzügyminiszter???
Eheti városházi csalás:
Mi volt a múltheti?
Hogy "benyomódott" egy MSZP-s szavazógomb?
Nem tudom mekkora breakdance-bajnok DG, de azt nem hiszem hogy ő tekergette volna úgy a végtagjait, hogy benyomja azt a gombot...
Vagy most az az aktuális heti hazugsága, hogy elnapolta a gyűlést?
Te nyitottad meg ezt a topikot, következésképpen te adtad meg az alaphangját.
Mi volt Demszky eheti "hazugsága", ez ugyanis a múlt hét története, és most már péntek dél van!?
Olvasd el l.sz. ahogy dekódernek leírtam hat újság hozzáállását a témához. Tettem ezt a normalizálás érdekében, mert reagáltam a mondjuk így: inkorrektségedre. Ráadásul a TV3 riporttal is öngólt lősz, mert nem is DG beszél a 8-9%-ról, hanem a tudósító, aki ezzel zárta a riportot, tehát erre még a topikcímed sem passzol!
Tudósító: A főpolgármester azt mondta, az általa felvázolt kép még így is túl szép, ugyanis ők csak 5-6 százalékos inflációval számoltak. De a pénzügyminiszter ma bejelentette, jövőre legalább 8-9 százalékos pénzromlásra lehet számítani.
kardomba hanyatlok!!! szende szűzlány.., az átlag heti négy SZDSZ fikázó topikoddal, amiből úgy csöpög a független közírói elfogulatlan rosszindulat, hogy ihajj...
vigyázz, kevesebbért is szakadt már emberre plafon
Az alaphangot nem én adom, hanem a bites különítmény és a libi imamalmosok. Hozzájuk (topicjaihoz) képest szende szűzlány vagyok.
Csak arra szerettem volna felhívni a figyelmet, hogy szinte bármelyik politikus kapható inkorrektségen, hazugságon. Demszky, meg különösen. És hetente.
Te pedig akkor segítenél a normalizálódásban, ha nem rám fognád saját szóhasználatod okát, és esetleg arra reagálnál, hogy az elektronikus médiumoknak van-e hatásuk amikor egy politikus hazugságait terjesztik, vagy csak az írott sajtónak.
Valóban rosszindulatú a topik. Te adtad hozzá az érzelmi alaphangot. Ebből burjánzott ki a fröcsögés, amiben tényleg nem te voltál a legjobb. Te csak az alaphang megtartására törekedtél:
"Demszky hazugsága nem abban áll, hogy ki találja el az infláció százalékát, hanem abban, hogy Járayra, illetőleg a krónikára hivatkozott. "
Egyetértek, hogy vegyük ki a rosszindulatú topikokat - de mindketten tudjuk, hogy ez nem megvalósítható, lózungként viszont jól hangzik.
Kompromisszumként viszont el tudom képzelni, hogy csúsztatások helyett, a tényeket megtartva "cikizzük" ki az éppen aktuális célpontot. A humorba csomagolt igazság többet ér a komolyan elmondott tényferdítéseknél.
Hogy érted, hol álltam? Én sajnos, már nem tanultam latint. Csak fordításban ismerem Aesopus meséit, Lafontaine-nel szerencsésebb vagyok, mert eredetiben is, fordításban is ismerem, és még orosz "eredetiben" is olvastam néhányat.
Örülök, hogy van még, aki tud latinul. Édesapám jó latinos volt.
A fröcsögést én nem írtam. Hogy Te miért? Te tudod. Amúgy igazad van. Rosszindulatú a topic. Szedjük ki az ilyeneket. Jó? De mindet!
Egyébként amikor a médiáról beszél az ember, nemcsak a kisebb hatású írott sajtóra gondol. Példaként a 18-ai csütörtöki TV3 híradó:
Műsorvezető: Veszélybe kerülhet a főváros tömegközlekedése és előfordulhat, hogy óvodákat, iskolákat kell bezárni, ha a kormány az eredeti tervek szerint hajtja végre a költségvetési törvényt. Erre figyelmeztetett Demszky Gábor. A főpolgármester közölte: januártól a tervek szerint a főváros a személyi jövedelemadó bevételek 25 százaléka helyett mindössze 5 százalékot kapnak. Vagyis a kormány azt a várost bünteti a legjobban, ahonnan a legtöbb adójövedelem származik.
Tudósító: Minden száz forint adóbevételből hatvan forint Budapestről érkezik. A kormány mégis a főváros működését sújtja a leginkább intézkedéseivel - mondta a főpolgármester. A város vezetőinek számításai szerint jövőre a város költségvetése nem követi az infláció növekedését. Ellenkezőleg. 15 százalékkal csökken. Ez az élet minden területén meglátszik majd.
Demszky Gábor: A városüzemeltetési ágazatnál akkora az elvonás, mint a temetők, gyógyfürdők teljes üzemeltetési költsége. És a katasztrófahelyzetekre félretett pénz együtt véve.
Tudósító: Az az 5-6 milliárd forint, amely a kormány új, önkormányzat-támogatási politikája miatt kiesik, a főpolgármester szerint olyan sok pénz, hogy emiatt jövőre nem tudják emelni az iskolákban, kórházakban, szociális intézményekben dolgozók bérét és több intézményt be is kell zárni. A fővárosi közgyűlés MIÉP-es képviselői is túlzottnak tartják a kormány központosítási törekvéseit, illetve az elvonásokat. De szerintük Demszky Gábor túl sötét képet fest az emberek elé.
Marsi Péter Pál MIÉP: Az arány van roppantul eltúlozva. Mint hogyha a főváros teljes költségvetési főösszegéről lenne szó, holott annak csak egy ici-pici részéről.
Tudósító: A főpolgármester nem így gondolja. Szerinte a város működése is veszélybe kerülhet, hiszen az utak, a közlekedésirányítás is működésképtelen lesz. A tömegközlekedés összeomlását pedig az okozza, hogy a kormány nem engedte, hogy a BKV emelje a jegyárakat és támogatást sem adott a közlekedési vállalatnak. Úgy véli, két lehetőség előtt áll a BKV.
Demszky Gábor: Vagy 21,15-kör, negyed tízkor befejezi a fővárosban a szolgáltatást és a főváros teljes egésze tömegközlekedés nélkül marad, vagy pedig kulcsfontosságú járatokat megszüntet, másokat pedig jelentősen megritkít.
Most, hogy (szinte) végigolvastam a topic-ot, úgy érzem, illene hozzászólnom.
Az, hogy D.G. 1 (azaz egy) százalékot tévedett, nem értem, miért lenne hazugság.
Azt sem értem, hogy ezért miért kellene a sajtóhoz fordulni, hogy bocsánatot kérjen. Ez baromság.
A város fejlődik, és épül. Én nem bántam meg, hogy D.G-re szavaztam.
Én minden nap szívok a bp-i forgalomban, és még így sem.....
Hat epp az, hogy nem is olyan kevessel, mondhatni a kormanypenz videk/fovaros kozott nincs akkora kulonbseg mint allitottak, sajnos tudatosan
Ugyanakkor nem tetszik az onkormanyzatok visszallamositasa, igazabol errol van szo, nem arrol, hogy Demszky hazudik-e vagy sem, ha valaki meg nem vette volna eszre.
Meg arrol, hogy hozza kelljen nyulni, a metro miatt felretett penzhez. Ja, hogy akkor ok is szerzodest szegnek? Jo kifundaltak ezt kormany korokben.
Arrol meg mar ne is beszeljunk, hogy mai konzervativaink, nemis olyan regen meg "mocskos" liberalisok voltak, elukon Ovival, aki most az istent jatsza, es egy "jaj, tevedtem elnezest" soha el nem hagyna a szajat. Ez a szomoru...
Ezt szedtem le az MNB sajtóközlemények oldaláról (www.mnb.hu):
"Az infláció tartósan egyszámjegyuvé válik 2000-ben"
Budapest, 1999. november 17.
MAGYAR NEMZETI BANK
részlet:
....
A jövo évi monetáris politikai irányelvek írásakor - mint az elmúlt években is - vita folyt a gazdasági szereplok körében a 2000-re kituzött inflációs célokról. Fontos, hogy a piaci szereplok elfogadják a kormány inflációs elképzeléseit, és a bértárgyalásokon megkötött nominális bérmegállapodások ezt tükrözzék is. Így megteremtodik a feltétele annak, hogy a tovább mérséklodo inflációs várakozások önbeteljesíto módon hozzájáruljanak az ambiciózus inflációs cél megvalósulásához. Bár a munkáltatók és a munkavállalók körében a 2000. évi inflációs pályával kapcsolatos bizonytalanság nem haladja meg a korábbi években szokásos mértéket, az infláció jelenlegi alacsony szintje mellett már egy viszonylag kis eltérés is érzékelhetoen befolyásolja a reálbérek alakulását. Éppen ezért az MNB célszerunek tartja, hogy a bértárgyalásokon a partnerek fogadják el a kormány 8-9 százalék körüli nominális növekedést tartalmazó ajánlatát.
nincsen semmi probléma, nem az a baj, ha valaki téved, hanem ha azt nem képes beismerni (már ha rájön).
Ez persze nem csak a Dempszire vonatkozik, de a másik oldalra is. Jó vastagon.
Kedves frett!
Így tehát
Bocs, tévedtem.
Ld.9-ik hoz.szól.)
HT-nak azért igaza van. Várakozások-nak csúfolják az ilyesmit. (A közgáz ettől társ. tud,; nem is kéne olyan messze lennie egy humán ért.ségitől.)
n.
Arról nem kellene újból vitát nyitnunk, hisz - feltehetőleg - 100x leírták már, hogy a média definíciószerűen ellenzéki (kellene legyen), és ne keverjük össze a propagandával! A - szerinted - ellenzéki/ellenséges média nem tehető felelőssé a mostani kormány bukásáért sem, ugyanúgy nem, mint ezelőtt bármikor.
"Én nem tudom, hogy Demszky mennyit húzott a lakásprivatizáción..." By the way, ugye? Tudja valaki? Ennek mi értelme, mond?
"...mindenre képes azért, hogy ne enyhüljön a viszony a kormány és a főváros között."
Ez úgy kezdődött, hogy a kormány békejobbot nyújtott, DG meg beleköpött. Rosszul emlékszem?
"...mert senkinek sem jó, még neked sem, pedig te látszólag szerelmes vagy belé."
Ez tényleg nem jó, nekem sem. Én a "maradék elv" alapján szimpatizálok pl. vele is. Lehet, hogy ő is görény, de sokkal kevésbé büdös. Ha pedig megfigyeled a történések anatómiáját/élettanát, az látszik, hogy a kormány mártírt csinál DG-ből + a budapestiek nem teljesen elvakult (döntő) hányadából. Ebből nem jönnek szavazatok, de nem ám! A sortűz előtt a mártír a himnuszt énekli...
Amúgy mindannyiónk Gábora szexuálisan nem az esetem, pláne, hogy nincs(remélem a jó verziót írom) itthon akváriumom. (Tényleg nincs.)
Ez a topik DG egy mondatáról szól. (Meg hogy rezső hogy tálalja ezt hangulatkeltően csúsztatva). Period.
"Mindenki tudja, mert nyilván fontos hír, ezért bemondják, leírják, ragozzák. "
A leírásokat megnéztem. Nézd meg Te is l.sz. Mint mondtam egy-egy mondattal írta le(=a számokat) az MH is, a VG is. A másik három napilap nem is írta le.
"Korábban azt is mindenki tudhatta, hogy "gazdasági elemzők" szerint pótköltségvetésre, az ellenzék szerint "Járai-csomagra" lesz szükség az idén. " Ez egy másik téma, van rá külön topik is. Én sem hoztam ide a Matolcsy féle jövőképet sem az FMPP választási 40 pontját.
Melyik újság hallgatta el azt a hírt hogy:
"... a Világbank képviselője szerint is reális a költségvetés tervezete és a kormány inflációs várakozása."
Nem akartam ennyire egyértelmű lenni, de Skorpió itt fölöttünk erre kényszerít.
Azt mindenki tudja, hogy DG mit reagál a miniszter nyilatkozatára. Mindenki tudja, mert nyilván fontos hír, ezért bemondják, leírják, ragozzák. Korábban azt is mindenki tudhatta, hogy "gazdasági elemzők" szerint pótköltségvetésre, az ellenzék szerint "Járai-csomagra" lesz szükség az idén.
Az már nem annyira fontos hír, hogy a Világbank képviselője szerint is reális a költségvetés tervezete és a kormány inflációs várakozása.
Egyertelmü, hogy Jarai hazudott.
En azt varom, hogy ez a kormany mondjom mar legalabb EGYSZER igazat.
Tartok töle, hogy kihuzzak az elkovetkezö ket es fel evet enelkul.
(Minel inkabb erölködtök, hogy Demszkyt lejarassatok, annal nevetsegesebbe valtok. Egyszerüen nem megy ez nektek, fiuk.)