Összeszedtünk egy pár dolgot a piacon kapható főleg INTEX és Bestway mobil kerti medencék üzemeltetésével kapcsolatban.
Megpróbáltuk tematikusan, hátha segít az új tulajdonosoknak élvezetessé tenni a medencézés(beüzemelés, karbantartás, problémakezelés, jótanácsok, ötletek, javaslatok)
LÁSD: http://e-autos.hu/mobilmedencek/
Most porszívózás közben feltűnt, hogy a bejövő ágon visszajön a dzsuva, magyarán a szűrőm nem igazán szűr (Intex 6m3/h homokszűrő), ez lehet a probléma. Csak nem tudom, ez mitől lehet? Most cseréltem benne homokot, a módváltó is szépen működik, nincs eltörve.
Sziasztok! Van itthon egy 4,5 méteres köralakú fémvázas medencém (kb. 14 m3 vízmennyiség), amit egy homokszűrővel tartok tisztán immáron 3. éve nagy megelégedéssel. Most azonban elakadtam, egyszerűen nem tudom kitisztítani, mintha egyre zavarosabb lenne, pedig szinte egész nap megy a szűrő. Ph-ra figyelek, klórszint is rendben volt, volt egy kis zöldülés, azt az algaölő szépen leszedte, felporszívóztam, azonban maradt egy enyhén zöldes zavaros szín, amit pelyhesítés után sem tudok megszüntetni (korábban ilyenkor ment egész éjjel a szűrő, és reggelre kristálytiszta lett). Már az az érzésem, hogy szűrő nem működik megfelelően, ezért homokot is cseréltem benne, de olyan, mintha csak forgatná a vizet. Van tippetek, hogy mi bánat lehet vele?
Köszönöm a tanácsot! Kipróbáltam a slagos megoldást, működik. Kicsit pepecs és a vákum sem olyan nagy, hogy feltépje a medence alját, de 0 Ft ráfordítással nem rossz.
Kezdem a végén. A Lidl porszívóját felejtsd el, medencébe nem való. A porszívózás csak egy egyszerűsítés, mindössze annyit jelent, hogy a lehető legszennyezettebb vizet küldjük a szűrőbe.
Takarításra azt tudom javasolni, hogy a legegyszerűbb megoldást válaszd. Egy darab slag, és a közlekedőedények elvének segítségével el lehet távolítani a kosz legnagyobb részét.
Este néhány gyors kör futás a medencében, a szűrés leállítása reggelig - ezután minden összegyűlik a medence közepén.
Bocsánat előre is, ha olyat kérdezek, ami már volt téma (kicsit nagyra nőtt már a topic, képtelenség mindent végig olvasni):
Egy 3,66m-es puhafalú bestway medencénk van, a hozzá tartozó papírszűrős szűrővel. Ahogy néztem az egyszerűbb medence porszívókat simán ennek a körnek a szívó oldalára kell kötni, viszont ez a gyári keringtető szivattyú olyan harmat gyenge, hogy ilyet biztosan nem bírna. Milyen megfizethető alternatívákat tudnátok ajánlani a medence aljára lesüllyedt koszok takarítására? Lidliben most lesz pl. akciós a száraz-nedves porszívó, az működhet vagy nincs elég hossú gégecsöve?
Tudom, hogy a homokszűrő lesz a következő lépcső, ha abban tudtok ajánlani jó ár-érték arányú típust, amit még be is lehet szerezni (egy takaró fólia beszerzése sem volt már triviális, annyira elfogyott minden minden üzletből), azt megköszönöm.
Ismer valaki olyan üzletet,szervízt ahol lehet vásárolni SHOTT medenceszűrőhöz alkatrészt ? A forgó rész ment tönkre. A gépkönyv szerint lehet külön is kapni forgórészt,de az eladó üzlet komplett motort akar rámsózni horrór áron.
Olyan kefét próbálj ki, aminek van középen is sörtéje! Amikor húzod a medence alján, a sörte fellazítja, megmozdítja a lerakódást, amit a szívóerő már be tud szívni.
Igen, ilyen vén kefe már kukaérett. Mielőtt megkérdezed, nem tudok pótkefekészletről. :( (A legolcsóbbat kell venni.)
Szerintem a szűrő bemenő ágára kell rakni a csövet.
Víz alatt máshogy működik a porszívózás, mint szabad levegőn... A sűrű közeg eltolja a felszednivalót, ha túl gyorsan mozgatod. Lassított felvételként mozgasd.
Sziasztok! Porszívózás kérdés. Jelenleg úgy porszívózok, hogy sima szűrő állásban hagyom a homokszűrőt, és a kimenő ágra rárakom a gégecsövet, a végén egy ilyen kefével. Két bajom van vele:
- lehet azért mert a kefe már 3-4 éves, de hullik belőle a szál. Porszívózás után a víz felszínen lebegnek ezek a vékony kék szálak (nem sok, talán 10-15 db lehet egy 10m3-as mediben), de engem zavar.
- hiába 11m3/h-s a szivattyú, és egyébként kefe nélkül a gégecső végén van erőteljes szívó hatás, ha rárakom a kefét, akkor elég nehezen szedi össze a szmötyit a medi aljáról. Van erre valami jobb megoldás? Esetleg más formájú kefe?
Szóval a kérdések:
- 3-4 évesen csere érett a kefe? Ha igen, akkor melyik típust javasoljátok helyette?
- milyen megoldással tudok nagyobb szívóerőt elérni a kefe végén? Jelenleg, ha nagyon lassan áttolom a trutyi felett, akkor beszívja, de ha nromáls porszívózós tempóval mennék, akkor csak felkavarja.
Nehéz ügy, de ha barkácsolás szóba jöhet, a helyedben én megpróbálkoznék egy 1"/1" menetes tömlővég hekkelésével. Ha nem kevertem össze a linkeket, akkor itt lehet a párja.