"Szili nem teheti be a kerekeit, mindent elkövetünk, hogy le legyenek tiltva".
Látjátok, milyen jó is az, amikor egy kretén így bukik el szépen, csendben. A vasutat azonban sikerült jól elb#nia.
No de, történelem:
Balatonfüreden ma reggel eddig idegen és eddig elképzelhetetlen hangok fogadtak: a VV450 légsűrítô (önálló) hangja, aztán a szellőzők beindulása.
Az ember szereti az életét, ezért sose mondaná azt, hogy nem szeretné megérni, ami az északi parttal történt vasútügyileg, de az biztos, hogy az öröm és a mosoly kettős és ironikus.
Egyúttal örülni kell neki, hogy az előzetes hírekkel ellentétben nem büntetik azzal a környék utasait, hogy kizárólag a fapados elővárosi motorvonatok járnak Füred felé.
A nyári kínálat mindenesetre (Füredig) példás lett, tovább még lenne mit rajta csiszolni.
A pillanat mindenképpen történelmi, még ha nem is minden olyan jól alakult abban a történelemben no.
Ne kelj korán. Biztos nem a hulladék flirttel mennék, ott a Vízipók szerelvénnyel induló második vonat Fehérvárról 5:30-kor. Na az lesz az első valamire való vonat :D
Azért ezen emlékezetes út pár részletét megosztanám.
Hát a Déliben külön örültem, hogy nem kell se pót-, se helyjely, csak fel lehet pattani a zsír új IC kocsira. Hát én a Halbihoz vagyok szokva, ez azért minőségi ugrás, ha ezt tartják egész nyáron, szerintem nem lesz panasz, remélem az utasok is megbecsülik ezeket a kocsikat.
Aztán Fehérvárig tartott az öröm (mindig addig tart...), amikor is lehalt a klíma :D Nem tudom mi a fene lehetett, de a 3. kocsiban se klíma, se utastájékoztató, meg még a világítás is ingadozott, gondoltam a rezsóval nem kerek valami.
De aztán mikor leszálltam, akkor az utánunk lévő kocsiban mintha zúgott volna, tehát lehet csak a mienkkel volt baj...
Értem én, hogy felármentes, tehát nem lehet reklamálni a klíma hiánya miatt, de azért ez így elég komoly volt.
Aztán Kenesén bevártunk egy szellemvonatot (nem jött semmi), majd némi várakozás után cammogtunk Fűzfőig. Szóval összesen egy bő fél óra késés jött össze, ami szerintem nem is bánt volna senki, ha a szauna effektus nincs.
Tanulság: ha az ajtót lehet reteszelni, akkor az ablakot is lehet. Ha nincs feszültség, akkor lehessen már kinyitni :)
De azon is elgondolkodnék, ha a szellőztetés leáll, legalább valami passzív torlónyomás alapú maradjon, mert ez így elég durva. Mi lett volna, ha ez nem este 8 után, hanem délben történik?
Ennek ellenére ki nem hagytam volna, szerintem a kép elég jól visszaadja a hangulatot. Holnap meg kíváncsi leszek, hogy az első katica Flirt lesz-e vagy Dezső? Ha már biztos, akkor valaki megírhatná, hogy ne keljek feleslegesen korán.
Azt mondja, hogy az alagútra nem lett volna szükség, csak látványelem... Hát most már a látványelem szerepét is elvesztette. Inkább a villamosításra nem lett volna szükség. Azért, mert az EU csak villamosításra ad pénzt, attól még nem volt kötelező idehozni a drótot.
Ott volt. Még a vezetőállásra is bepofátlankodott. Csak emiatt sajnálom, hogy engem ért az amúgy megtisztelő feladat, hogy vigyem ezt a menetet. Mert ha mellém megpróbál bejönni, roppant nagyot égett volna mindenki előtt az biztos.