Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Magyarország honvédelme és biztonsága EU, NATO, és világviszonylatban.
Minden, ami a MH helyzetét befolyásolta a közelmúltban, befolyásolja a jelenben, és befolyásolhatja a jövőben.
Aktív és inaktív katonák, rendvédelmiek, és a honvédelem iránt elkötelezett civilek klubja.
A GDP 2%-t kell erre a celra forditani (az ezekben az evekben az ~1000-1200 milliard Ft/ev nagysagrendje). Aztan abbol lehet költekezni es ebböl derül ki, hogy mire telik. Ha az csak egy zaszloalj, akkor annyi ...
(Aztan pl. a svedek peldajabol az lathato, hogy egy hasonlo meretü orszag ... akar önallo es tartos repülögep-fejlesztesre is kepes.)
Csak dolgozik nálad egy kis elfogultság, de amit leírsz az csak átlagos, az adott helyen elvárt teljesítmény. Lehet hogy rossz a szemem, és nem veszem észre azokat a kvalitásait, az eddigi elvégzett munkáiból leszűrhető tapasztalatokat, ami után azt mondható hogy ez a tábornok alkalmas egy egész hadsereg vezetésére, sőt korszerű szintre hozására. Én rettentően hiányolom, hogy a Honvédség felső parancsnoki beosztásaiban nem dolgozott, így nincs is miből leszűrni az alkalmasságának megítéléséhez szükséges információkat. Az viszont mutat valamit, hogy kettő évvel ezelőtt senki nem tartott rá igényt Koroméknál, és Benkőnek kellett alányúlnia. Egy másik fórumon valaki azt írta, hogy őrnagyként ismerte, és az maradt meg benne, hogy állandóan focimeccseket szervezett.
Ebből ugyan nem derült ki, hogy mi az elvárás. Ébredjünk már fel! Milyen teljesítményt várunk egy olyan hadseregtől, ahol több a főtiszt, mint a közkatona? Ez a jelenlegi pénzbőség csak átmeneti. Ha ugyan létezik. És ha lesznek tankok, lövegek, meg légvédelem, a többi fegyvernem marad az elavult technikánál, ha ugyan valami abból használható még. Ilyen feltételek mellett egy zseni sem képes hadsereget teremteni. Tudomásul kellene már venni, hogy egy saját gazdasággal nem rendelkező összeszerelő ország vagyunk. Ebből nem sok jut a hazára, legfeljebb némi adóbevétel. Mindent hitelből finanszírozunk, hisz nincs semmink. Épp csak annyira jut, hogy hiteltőkét meg kamatokat fizessünk. Minden más hazugság.
Erre bevág a ménkű, repül a parancsnok, és a semmiből a nyakukba ül egy fiatal versenyző, aki bár sokat lógott az iskolapadban, de nem nagyon tett le a Honvédség asztalára komolyabb teljesítményt.
Nem értek veled egyet, Romulusz nálunk Pécsett, amit kellett, letette az asztalra. Vegyünk egy későbbi momentumot, Szolnokra, a különlegesekhez sodorja a sors. Tik itt ugráltok? Veletek vagyok, ugrom én is. Nem a befogadó képességükről híresek a szolnokiak. Befogadták, sőt, főnöknek is elfogadták. Én Romuluszt elfogadom kétségek nélkül. NATO főtitkárig bezárólag.
Például megszervezi a Kiképző parancsnokságot, és eredményesen működteti. Helyette kettő hónap után feladta, és Benkő mellett kötött ki. De például egy NATO parancsnokságon tábornoki szintű beosztás huzamosabb ideig történő sikeres ellátása is jól mutatna. Talán azt is jelentősebb teljesítménynek lehet nevezni, ha a dandárnál nagyobb katonai szervezetet is vezetett volna, mondjuk betöltötte volna a Honvédség Parancsnokság törzsfőnöki, vagy pk. helyettesi beosztást legalább tíz évig. A jelenlegi állás szerint lehet hogy igaza van az ellenzéknek, hogy a politikai kinevezett, nem pedig a katonai pályafutásán elért teljesítmény elismeréseként került a legfelső polcra.
Énnekem van egy olyan érzésem, hogy az a pk. csere olyan folyamatokat indíthat meg a katonai felsővezetésben, ami nem biztos hogy jó lesz Orbánnak. Én nem tudom a csere okát, és hátterét, de ez a kalapból nagy hirtelen előrángatott Ruszin mutatja, hogy valami nagy gáz van. Nézve a váltással kapcsolatosan megjelent képes híradásokat, az abban szereplő katonákon, főleg tábornokokon, de még a politikusokon is rossz kedvet, sőt komorságot látok. Okozhatja ezt az általunk nem tudott ok, de katona szemmel nézve, van egy parancsnok, akinél így-úgy de megyeget a Honvédség, és vannak beosztott tábornokok, akik végzik a feladatukat. Erre bevág a ménkű, repül a parancsnok, és a semmiből a nyakukba ül egy fiatal versenyző, aki bár sokat lógott az iskolapadban, de nem nagyon tett le a Honvédség asztalára komolyabb teljesítményt. A külszolgálat az ma igen átlagos teljesítmény, egy közkatona is teljesítheti sikerrel. Arra is gondoljunk, hogy Ruszin most élő példával szolgált arra, mennyire kell komolyan venni azt a híres katonai életpálya modellt, és az előmeneteli rendet. Számomra semmi meglepő nem lesz a további történetben, ha valami oknál fogva Ruszin nem fogja tudni hozni a politika által elvárt teljesítményt.
Az első Orbán kormány csökkentette a haderő létszámát 90 ezerről 45 ezerre, előtte Keleti csak a sorkatonai létszámot csökkentette. Az első Orbán kormány bocsátotta el a végrehajtó kategóriából a legtöbb tisztet, tiszthelyettest korkedvezményes nyugdíjjal, akiktől aztán 2012 január elsejével elvett évente két havi nyugdíjat járadékossá minősítve őket. Az első Orbán kormány számolta fel az utolsó összfegyvernemi harcra képes hadosztályt, a ceglédit.Ez első Orbán kormánynál jutottunk el oda hogy a 45 ezer fős haderőben 23 ezer fő lett a vezető szervek és háttérintézményeik létszáma, szemben a 22 ezer fős végrehajtó létszámmal
Igazából megújuló rendszerű hidrogén előállítás/felhasználás esetén az energiaegyenleg nem nagyon számít.
(Telepítesz egy 30+ éves élettartamú napelem mezőt, az elektromos energiával tetszés szerinti helyen vizet bontasz (igen, közvetlenül egy gázturbinás meglévő! erőművet is elláthatsz vele) és hopp, primer energiahordozót kapsz. És nem kell sehová szállítani a hidrogént.)
Egyszeri beruházási költséggel 30+ évre kapsz primer+elektromos energiát, töredék állandó költséggel.
Kár hogy Palkovics miniszternek eszébe sem jut ilyesmi...
Ugyanitt Palkovics Agytröszt miniszter nagyot mondott a hidrogénről, annak szerepéről a dekarbonizációban. Csak egy valamit felejtett el, hogy mennyi energiára van szükség a hidrogén előállítására. Az energiaegyenleg nem túl fasza.
Nem véletlen, hogy a Linde is csak úgy vette meg az oxigéngyárunkat, hogy előtte le kellett állítani és lebontani a hidrogénüzemet. Szerintem az miniszter úr életében nem járt még hidrogénüzemben.
Én rendkívüli helyzetre gondoltam, amikor azt írtam hogy nem fogadóképes a leszállóhely. Én nem tudom, hogy annak idején milyen típusokra készült. Én már csak arra emlékszem, hogy nem volt sima ügy az elkészülte.
Ruszin egyik elképzelése, hogy egyszerűsíteni kell a tartalékos rendszert. Lefordítom neked ezt: Teszek rá, hogy kit milyen tartalékosnak hívnak, mindenki ugyanúgy, ugyanazt fogja csinálni.
Én úgy gondolom, hogy jövőre a választások után szükséges lesz ezt a sportközpont projektet felülvizsgálni, ami úgy különben egy bújtatott agymosó, és toborzó központ lesz. Simicskót pedig meg kell kérni, hogy a saját birtokán, a saját pénzén építessen ilyet, ha neki ez a lázálma.
Te területvédelmi tartalékos leszel, ki sem kell mozdulnod a faluból, legfeljebb a 197 járási székhely egyére kell elmenned, mert ott lesz a lőtér. A doni baka jut még eszembe, apám mindig mondta hogy szarni jó messze menj a háztól. Kitágult a faluhatár. Munkahely? https://honvedelem.hu/hirek/kozosen-keszulnek-a-kulszolgalatra.html