Sokak nagy örömére visszatért a legendás tiszakécskei kisvonat. Természetesen teljesen felújítva érkezett meg a mozdony, valamint a zárt és a nyitott kocsi. A kisvonatot látványos daruzással helyezték rá az új sínpályára a Liget utca végénél. !
Köszönöm a leírásokat, simán megtaláltuk a kisvasutat. Bar eleg rövid, ügyesen meg van szervezve, a fűtőházi látogatás megdobja az élményt. Sokan voltak, kezdeskor 2 vonat pörgött. Drukkolok a továbbépítesért, es sok sikert a munkahoz, már látszik a nyomvonal tovább.
Egy negatívum: az azonos menetvonalon közlekedő S80-asok közül minden 2. áll meg. Megmagyarázhatatlan ostobaság.
Veresegyházi kisvasút a medveotthonnál látogatható ill. az lesz július végén? A környéken fogunk nyaralni és a medveotthont mindenképp beterveznénk a programba, és ha már ottvagyunk akkor és lobbizni fogok a kisvasútért is.
Downhillesek ill. "sima" bicajosok felvonóként használják, az utasok nagyrészét ilyen utazások teszik ki. A 21-es busz gyakorlatilag lefedi az útvonalát, gyorsabb, és elmegy a Normafáig is ill. A Széll Kálmán Térről megy, ami nagyobb közleekdési csomópont.
A peronon előre kell sétálni, ott aztán kicsit tovább a földúton, ami a vasútfelújításkor keletkezett. Piros fenyőfával jelzett ösvény bevisz egy néptelen belső útra, ami aztán kényelmesen elvisz az arborétum sarkához, ahol a főbejárat van, 900m séta.
Ez nagyban függ attól is, mekkora a gyerek. A megállótól a bekötőútig el lehet menni az országút szélén, vagy a vasút mellett. Előbbit nem javaslom, utóbbi az utolsó ottjártamkor, nem volt túlzottan kényelmes, de járható volt. Nem tudom, azóta van-e abban valami változás. A bekötőút minősége időjárásfüggő, de a bejáraton belépve, az arborétum területén aszfaltozott sétaút van és ki van táblázva a kisvasút.
Gödöllői vasút könnyen elérhető az állami telepek megállótól? Kb. hány perc séta? Sima út, ki van táblázva valamennyire? Sosem jártam arra, és gyerekkel mennénk. :)
Csisztafürdőn jártam ma. Sínek a helyükön, a talpfák között még nincs kőzúzalék. Nyár elejére még nem készülnek el, de majd valaki megírja, hogy a készültségi fok alapján innen időben mennyi lehet a személyforgalom.