Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Mézgaladár Creative Commons License 1999.11.10 0 0 42
Szia Zak!
Az eső miatt nekem sincs túl jó hangulatom, de azért lehetőleg ne cinkeljük egymást feleslegesen. A "kipufogó gázok"-ra kötött és a közvetlenül a motorra kötött feltöltők között -azt hiszem- felesleges elmagyarázni a különbséget. Bár nekem nem volt "turbós" autóm, anno a HC-nél javítottam ilyen kütyüket. Mechanikussal nem volt dolgom, de nem hinném, hogy egy ékszijtárcsára kötés baromira megbonyolítaná a dolgot. Mint írtam is, itt is van turbóhatár (lévén alacsony fordulaton kevesebb a nyomás -légtartályról, nyomáshatároló szelepről, kondenzvízleválasztóról felesleges beszélnünk, mert nincs, tehát a nyomás NEM állandó-)csak ezzel a megoldással lejjebb lehet hozni -> alacsonyabb fordulaton érvényesülhet a turbó hatása. Nyílván a meghajtási lánc áttételezésén múlik, mikor "szívja fel magát a kütyü".

Alfinó! Karbantartás: "Normál" rendszerű turbó esetén a fokozott hőhatás és a magas fordulatszám miatt "átégés" (tömítéseknél) esetleg "házrepedés" illetve csapágyproblémák keletkezhetnek. Közvetlenül a motorra kötött turbóval kapcs. nincs tapasztalatom, itt nyílván az üzemi hő alacsonyabb, de csapágyak itt is vannak, ezek szintén elég tisztességes fordulatnak vannak kitéve. Ha van ismerősöd műhelyben, érdemes ún "autós sztetoszkóppal" belehallgatni a motorba, a csapágyakba. Ez olyan eszköz, mint amivel a doki hallgat téged, csak a vége egy hegyes csavarhúzószerú formába jön össze. Tök jól hallatszik hogy a motor melyik része egészséges. De a legjobban akkor jársz, ha van olyan ismerősöd, aki napi készség szinten foglalkozik a témával, else, irány egy szakműhely. A XVIII. ker.-i autóklubban a motordiagnosztikán elég jól vágják ezt a dolgot, és egy átvizsgálás ha jól emlékszem 800 Ft körül van....

Üdv Nektek!

Előzmény: Zak (40)
alfino Creative Commons License 1999.11.10 0 0 41
Köszi a leírást, de a turbo működési elvével tisztában vagyok. Engem inkább a napi karbantartás érdekelne, mire kell vigyázni ha huzamosabba huzatod - olaj csere mennyi KM-ként szükséges...honnan látod egy használt turboról, hogy milyen állapotban van.
Köszi..
Zak Creative Commons License 1999.11.10 0 0 40
Megmagyaráznád azt, hogy "...a kipufogógázok helyett közvetlenül a motorra kötik..."? Nincs itt valami fogalomzavar a mechanikus kompresszorral meg a turbo bekapcsolási határával kapcsolatban...?
Előzmény: Mézgaladár (39)
Mézgaladár Creative Commons License 1999.11.10 0 0 39
Szia Alfinó!

Lehet hogy mindezt már tudod (turbós kocsi előnye, ill hátránya) de ha mégsem: A klasszikus értelemben vett "turbó" (pl a kamionokon és a nagy dízelmotorokon) úgy működik, hogy a kipufogógáz (egyébként kihasználatlan "nyomása" ami főleg a nagy dízeleknél jelentős) meghajt egy tengelyt, aminek a másik végén egy másik "pörgettyű" nyomja a hengerbe az égéshez szükséges levegőt. A teljesítménynövekedés akkor következik be, amikor a fordulatszám eléri azt a pontot, hogy a "beömlő oldalon" akkora nyomás keletkezik, hogy a szívószelep nyitásakor ez a nyomás pillanatok alatt feltölti az égésteret, megspórolva ezzel azt az időt, ami "normál" autóknál arra kell, hogy a dugattyú által keltett vákum "beszippantsa" a következő munkaütemhez szükséges levegőmennyiséget. A másik jótékony hatása a dolgoknak, hogy jó esetben soha nincs vákum, tehát nincs "visszahúzó" erő sem a motorban. Mint írtam ehhez kell egy elég "jó" üzemi fordulat, tehát a "turbós" autó alacsony fordulaton viszonylag "normálisan" működik (mint bármely másik) viszont 3500-4000 fordulat körül kilő, mint a puskagolyó. A NEM klasszikus értelemben vett turbó meghajtását a kipufogógázok helyett közvetlenül a motorra kötik, (sportkocsik, és benzin-motoros autók) lehetővé téve ezáltal a "turbóhatár" alacsonyabb fordulatra szorítását. Ezzel a megoldással az autó jóval hamarabb "ugrik". Fogyasztásban a plusz terhelés miatt, és a sportos fordulatszám miatt egy pici plussz jelentkezhet, ám az is igaz, kit érdekel ez egy sportkocsinál? Menjen mint a golyó, ez a lényeg, nem?

Üdvözlettel:
Ali

PS: Ha evidenciákat írtam mindenkitől 1000 bocs!

Előzmény: alfino (36)
Zak Creative Commons License 1999.11.10 0 0 38
Cyrus, akkor bocs a prejudikációért. Hogyan koccant az Alfa a Hondával? Melyik részén ért össze a két gép?

Mézgaladár: hűűűű akkor Te egy Thema 8.32 -ôt láttál, az az egyetlen, amelyiknek a csomagtértetôbôl kibújik a szárnyacska... :-) Abban valóban asszem a 348-as V8 32v Ferrari-motor van. Irigyellek már azért is, hogy láthattad, nekem sosem sikerült egy 8.32-essel összefutnom IRL :-))) A gyorsulás meg egy érdekes dolog. Amikor próbáltam a Kappát a 2.4-es turbódízellel (még a régi, 124 LE, nem a mostani jtd), akkor normál városi rajtnál gyakorlatilag nem volt ellenfele, pölö 323 BMW-s arc a Keletinél láthatóan (a tükörbôl láthatóan... :-) ) leesett állal lesett. Annyira mélyrôl kezd húzni a 2.4td és olyan nyomatéka van, hogy ha a másik nem 5000-es fordulatról indít, akkor mint a villanymotor, elgyorsul mellôle, nem is nagyon kell 3000 fülé pörgetni. Persze késôbb behozott a bömös ezerrel, node akkor már le volt alázva... :-)))) És ez "csak" a dízel Kappa volt. (Igazából ez az autó szeretette meg velem a dízeleket.)

Előzmény: CYRUS (37)
CYRUS Creative Commons License 1999.11.10 0 0 37
Zak!!
Most mit csináljak ha mind a 2 igaz?
Gyere el szivesen megmutatom az Alfáirol a képet!
Azt is hogy hogy néz ki összetörve egy hondával valo kis koc után!! Nem azt mondom hogy csunya az alfa a 156-os meg a 166-os nekem is teccik csak azt hogy nekem sokat szidják!! Most az oké hogy itt mindenki dicséri hisz minden gazda a maga disznaját dicséri!!
Előzmény: Zak (32)
alfino Creative Commons License 1999.11.09 0 0 36
Bocs ha félreérthető voltam, a gtv-t csak szeretem bár nem vehetem...he-he még rímel is. Sajnos az imádat és a tulajdonlás nem megegyező fogalmak sok esetben.
Úgyhogy az alap kérdés nem változott - MÉG MINDIG NEM IGAZÁN TUDOM EGY TURBOS KOCSI ELŐNYEIT ÉS HÁTRÁNYAIT. Ehhez kellene szakvélemény, tapasztalat ha van.
Mézgaladár Creative Commons License 1999.11.09 0 0 35
Sziasztok!

Egészen biztos, hogy van abban vmi, hogy egy Alfát "szívvel" lehet szeretni, de megkockáztatom ezt a kijelentést ki lehet terjeszteni az olasz autókra, általában. Én csak álmodom arról, hogy egy 156-os Alfában ülve padlógázt nyomhatok valahol az M3-on, de nagyjából itt tartok a Ferrarival is. (Érdekes, hogy a volt főnököm 500-as új Mercedese nem bírt lázba hozni. Kék műanyag műszerfal, faberakással, egyenformák.... semmi különös.) De az Alfák! Álomszépek. És persze a Lanciák is... (Bár az új Lybra szerintem nem egy szépségtapasz) És persze egy 2000 Bravo, az is megy mint a golyó... Nekem két sztorim van, az egyiket a saját szememmel láttam, ez úgy nézett ki, hogy állt a pirosnál a belső sávban a "bézbólsapkás kigyúrtgyerek" egy böszme 3000 "merdzsóban", a külsőben egy "nagy" Lancia (amilyennel a diplomaták is szokta néha közlekedni, szóval, még csak nem is az a tipikus versenyautó) de a startra nagyjából a "mire megmozdulsz lerajzollak" tipikus esete illett rá, a "merdzsóra" 100 méteren kb 5 kocsihosszt várt rá a sokak által megbízhatatlannak és sz@rnak minősített "olasz autó". A másik sztorit hallottam, ez is "lancsás" (ezért bocs, de valahol nagyon együtt vagyunk) az M3-on agy BMW próbált "letúrni" egy "lancsát". Ment szépen felfelé a sebességmérő, 160, 180, 200, na, ezen a ponton kinyílt a hátsó spoiler a "lancsánál" és állvahagyta a bömöst. (Mint később kiderült Ferrari motor volt a kicsikében...) Nna hirtelen ennyi.
Ja, igen 4WD. Az én autómban van ilyen, kapcsolható kivitel, (állandó első kerék hajtással) szóval, jó az, télen, összel, esőben sárban, úgy fogja az autó az utat, mintha száraz aszfalton közlekednél. És milyen örömmámor a latyakban állva hagyni opelasztrás és hondaszivikes diszkófiúkat, akik "rádobott kuplunggal, és padlógázzal" egy helyben pörögnek, mire Te már a következő sarkon vagy... Ilyenkor lehet revansot venni a nyári autópálya-királyokon mert egy Y10 nem arra lett kitalálva, hogy interszitit pótoljon. Viszont a terepváltó áttételezése miatt még egy meglepetés: 2 fokozatból indulva ismét "kilőhetsz", hisz Te akkor kapcsolsz 3, fokozatba, amikor a többség 2.be, és nincs ellenfél! Ezzel persze vigyázni kell, senkinek nem ajánlom full terhelés alatt, (lehetőleg egy szem magatokkal csináljátok) és nagyon "érzéssel" kell felengedni a kuplungot is, viszont a hatás garantált, arc hegyek, a hátsó szélvédőn, esettanulmányt lehetne írni róluk. (Lányoknak ezt a módszert nem ajánlom, ők 1.-be is képesek elfüstölni a kuplungot...:)) Tisztelet a kivételnek.

Kösz, hogy meghallgattatok, és bocs, ezeket el kellett mondanom, volt már egy pár fajta autóm, de az olaszok az igaziak, körülvesznek belülről, dinamikusak, és az alkatrészért nem kell kifizetni a jövő évi fizetésedet, mint pl a "folszvágen" esetén.

Üdv nektek!

Előzmény: Zak (32)
Millennium Creative Commons License 1999.11.09 0 0 34
A honlapom tagnévsorában találsz régi GTV6 tulajdonost. Az infó-ja alapján látszik, hogy jól rendbe is rakatta. Biztos tudna egy csomó kérdésre válaszolni.

Előzmény: LJ (29)
Millennium Creative Commons License 1999.11.09 0 0 33
A topic elején az volt az alternatívád, hogy 1-2 éves 146 vagy 3-4 éves 155. Ezekhez képest a GTV azért egy kicsit más pénzügyi kategória. Esetleg tudsz egy olyan biztosítót amelyik ilyen sokat fizetne? Rögtön új biztosítást kötök!

Előzmény: alfino (28)
Zak Creative Commons License 1999.11.09 0 0 32
Urak!

Sajnos nekem (még) nincs Alfám, csak egy Brava 1.6sx, de a Cuore Sportivo azért valahol nálam is él... :-) Néhány hozzászólás:

a.) CYRUS-sal nem köll foglalkozni, az Opelos topicban szinte szóról szóra ugyanezt mondta...

b.) Szín. Két gyönyörű színt láttam még a piroson és a sötétszürkén kívül, egy egészen mély olajzöldet, kicsit olyan british jaguarosat, szinte világított a krómozott pajzs a 156-os orrán. Nagyon elegáns volt. A másik (sose hittem, hogy eccer egy ilyen szín tetszeni fog) a sötét padlizsánlila (!!!). Nagyon jól állt neki, szintén egy 156-os volt. Krómozott acélfelnikkel... wow!

c.) Lefutottam annak idején én is a tiszteletköröket a Fiat-szervizeknél. Végül egy kis helyen kötöttem ki, a Fiat Autórákó nevű cégnél, a legsötétebb VIII. ker., Kálvária utcában. Nem tartoznak a Fiat Auto Magyaroszághoz! Ehhez képest (vagy éppen ezért...) tök korrekten és nem rabló módon karbantartják a Bravamat. Fiat-Lancia szerviznek hívják magukat, de meg merném kockáztatni az Alfával is, hátha normálisabban állanak a márkához, mint a többiek.

alfino Creative Commons License 1999.11.09 0 0 31
Nekem sokkal jobban tetszik az új gtv. Egy kis TÖMÖR GYÖNYÖR...ha jól tudom ez is rendelkezik 3.0 V6-os 220LE változattal. Sötét szürkében aztán nincs ellenfele kinézetben!

Én a Boldizsárhoz járattam az alfámat és nem volt rájuk panaszom. Bár azt hiszem a legjobban kifizetődő ha tlálsz egy magán szakit akinek igazi tudása is van a kocsidról és nem feltétlenül csak cserélni hajlandó egy rossz alkatrészt hanem energiát fektet a javításba.

jo_lenne_tudni Creative Commons License 1999.11.09 0 0 30
==>LJ

Angol rendszama van, de asszem a kormanya a bal oldalon van.....
Ha az adott helyen nem talajatokesetleg meg lehet nezni a Krusper/Budafoki sarkot is, mert tobbnyire ott "tanyazik".

Gyonyoru kocsi!

Előzmény: LJ (29)
LJ Creative Commons License 1999.11.09 0 0 29
Melyik GTV-k, alfino?
A legszebbek IMHO a régi GTV6-ok.... az volt az igazi. Echte Grand Turismo. (http:///www.gtv6.org) Háromliteres V6-ossal lehetett igazán brutális, de nekem elég lenne egy kétliteres gép is.
Csakhát hiába viszonylag olcsó (<400 000), ha egyrészt szinte lehetetlen jó állapotút találni, de még ha találna is az ember, ki a fene tud olyat karbantartani? A szervízben gondolom semmivel se tudnak többet róla mint én, nekem meg nincs itthon egy komplett műhelyem. Van valakinek régi GTV6-a?

Apropó szervíz. A 145-ösünk a Boldizsárhoz jár, eddig szépen gondját viselték. Igaz, ehhez rendszeresen biztosítottuk a műhelyfőnök jóindulatát...

De gyönyörűek a régi GTV6-ok. Néhány hete láttam a Budafoki út - Bertalan Lajos u. sarkán egy '79 körüli darabot, hát az maga volt a tömény szépség. Égő vörös kaszni, króm függelékek, a műszerfal pedig a vezető előtt egy kb. akkora egység volt, mint a régi kis Polskik kombinált műszere.
Abban volt a fordulatszámmérő. Minden más a középkonzol tetején...
Lehidaltam attól a kocsitól, persze nem magyar rendszáma volt. Nem csoda hogy már rajta volt az Autóház Boldizsáros névjegy az ablakán a telefonszámmal, de hülye lenne a tulaj eladni.
Ha mégis, ÉN TÖBBET ADOK ÉRTE!!! :)))

Előzmény: alfino (28)
alfino Creative Commons License 1999.11.09 0 0 28
Köszi a tanácsokat...sajna még van vagy másfél hónapom amíg a biztositó fizet (ha fizet), addig még megrágom, hogy mi is legyen. Bár ezek a GTV-k ANNNNYIRA szépek, hogy tisztára zavarban vagyok ha azon elmélkedem, hogy mi is legyen.
alfino Creative Commons License 1999.11.09 0 0 27
Köszi a tanácsokat...sajna még van vagy másfél hónapom amíg a biztositó fizet (ha fizet), addig még megrágom, hogy mi is legyen. Bár ezek a GTV-k ANNNNYIRA szépek, hogy tisztára zavarban vagyok ha azon elmélkedem, hogy mi is legyen.
jo_lenne_tudni Creative Commons License 1999.11.09 0 0 26
Haverom most vett egy uj kasznis 33ast, tuzpiros, gyarilag ultetve, konnyufem felnik es egyeb csirivirik.
A legjobb az egeszben, mikor a boxer elkezd huzni 4000 felett es 7000is meg sem torpan. Apukam, az hang!

Ket hete a 6on, egy kicsit lepdestunk haza. Nagy forgalom, elol egy 2.8 A6, mogotte mi, es mogottunk egy Felicia. a poppergyerek probalt vakitani a nojenek. Nem jott ossze.... :-)))

A legjobb az Alfakban, hogy eleg agressziv kinezetuek, szerintem. Ha beallsz egy atlag kocsi moge az autopalyan, egybol takarodik le. Na ezt pl. egy Astraval nem tudod megcsinalni...

==> alfino

155! Eloszor mert a kedvencem, masodszor pedig nem legyel olyan gondban, mint a haverom a 3sal. A magyar utakon nagy temponal nem egy eletbiztositas a kis auto, kell a tengelytav, a suly.

Mézgaladár Creative Commons License 1999.11.09 0 0 25
Sziasztok Alfások!

Bocs, hogy megzavarom köreiteket, nekem egy Lancia Y10 tipusú autóm van, és NEM TALÁLOK EGY OLYAN SZERVÍZT, ahol NEM AZ ÁTB@SZÁS, hanem a KORREKT MUNKA a lényeg. Már évek óta!

Ha esetleg van tippetek, segítsetek... végül is a Lancia is olasz autó... :))

virtually & thnx

Mézgaladár

esez Creative Commons License 1999.11.09 0 0 24
Milyen az alfa érzés????:-)
jeegynullas Creative Commons License 1999.11.09 0 0 23
Az Alfa Romeot legjobban Beta Julia szereti. ;-)
Millennium Creative Commons License 1999.11.09 0 0 22
aragorn

Én az M0-nál próbálkoztam először a javíttatással, de ott nem tudták megjavítani a nyiszorgó műszerfalat (ezt le is írtam a szervíztapasztalatoknál a honlapomon) de viszont nekem a Boldizsárral szerencsém volt. Ott sikerült úgy megcsináltatni, (igaz 3 napig volt ott az autó, mert az első nap szétszedték, a második nap 24 órát száradt az a ragasztó amivel kiöntötték, és csak a harmadik nap tudtam elhozni) úgy hogy azóta nem nyiszog. Azóta különben azt hallottam, hogy az M0 átállt Toyotára, mert összekülönböztek a FIAT-tal.

VMax

Ettől függetlenül szerintem luxus az év 1-2 napja miatt (mármint aki városban és nem a hegyekben lakik) egész évben 4x4-et használni, emiatt drágább kocsit venni, fizetni a nagyobb fogyasztás miatti benzint stb...

evil_clicker

- Azért az új JTD motorok sok más márka benzines motorjait verik sportosságban.
- Nagy hiba volt kihagynod a 155-öst!

CYRUS

Azért a szétesés talán egy kicsit erős túlzás, nem?

aragorn Creative Commons License 1999.11.08 0 0 21
Jó estét
Szeptember eleje óta van egy 156 1.6-osom.
Álom vezetni, de nyikorog a műszerfal. Nem tudja valaki, ezt javítják.
Amúgy a FIAT SPQR drámai, a Boldizsárról nagyon rosszakat hallottam, most próbálkozom az M5-el (Gyáli út) itt legalább nyitott a szervíz , be lehet menni.
aragorn Creative Commons License 1999.11.08 0 0 20
Jó estét
Szeptember eleje óta van egy 156 1.6-osom.
Álom vezetni, de nyikorog a műszerfal. Nem tudja valaki, ezt javítják.
Amúgy a FIAT SPQR drámai, a Boldizsárról nagyon rosszakat hallottam, most próbálkozom az M5-el (Gyáli út) itt legalább nyitott a szervíz , be lehet menni.
evil_clicker Creative Commons License 1999.11.08 0 0 19
Szasztok,
csak bejelentkezem :-)
és rögtön néhány kér(d)és:
- Alfino, mesélj már a 146ti-ről, milyen volt amíg volt?
- Mit szóltok az dieselmotorhoz az alfában? Nem ellentmondásos egy kicsit?
- Ha már a színek szóba kerültek (rosso rulez imho): Vélemények az alfa-égszínkékről? Szerintem kicsit nyál...
- Spoiler 146-osra? Volt/van valakinek, ha igen, honnan, és van-e értelme az optikai tuningon kívül?
- Szervíztapasztalatok? Gyáli út/vs. Boldizsár, illetve bármimás? Én eléggé rossz véleménnyel vagyok mindkettőről, tud valaki egy független de nem gagyi szervízt?
- Tuning úgy általában? Van amit abszolúte nem szabad kihagyni?

A topicnyitó kérdésre:
Én nem tudnék választani. A haverom most árulta a 155 2.0 TS-ét, kérdezte, nem érdekelne-e, és fogalmam sem volt. Nekem jobban teccik a 146, mintha több stílus szorult volna bele, a 155 kívül olyan nagyautós, oszt annyi, belül szép mahagóni de abszolúte tökéletlenül néz ki a kockás/digitális kezelőszervegyüttes (ezt a 156-ban korrigálták is, szinte a végletekig :-). Viszont + 50 LE az +50 LE. És ha abban ültem, úgy éreztem, jóval keményebb és stabilabb mint a 146-é (lehet hogy csak beállítás kérdése, de mindkettő gyári volt), a 155 nem mászott el a kanyarban, ahogy nekem néha. És persze a több hely, belül is és csomagtérileg is. Végül elment a 155, és máig nem tudom, boldogabb lettem volna-e vele. Viszont kipróbáltuk a haverom új Imprezáját (210 LE) De nem alfa :-)))

evil_cuore

VMax Creative Commons License 1999.11.05 0 0 18
Hogy kell-e vkinek a 4x4, szerintem felfogas kerdese. Azt hinned, hogy a sik koruton minek. Emlekezzunk csak tavaly dec 12-re... full tel, totalis kaosz. A legkisebb emelkedo es eleg egy, aki nem tud lenduletbol felmenni es meghal a forgalom, ahogy (meg meg sokminden mas miatt) tortent ez tavaly is. Persze a legtobb auto nem 4wd-s, es ha beall elotted, akkor meg tok mindegy. Azert tavaly lett volna olyan helyzet, ahol kicsit kevesebbet kellett volna buveszkedni a suzukival. Mivel en hegyen lakom, nem jon am olyan rosszul a 4WD. (igaz ezt most egy niva biztositja)

Masreszt mostanaban a tisztelt kozlekedesmernokok minden befele vezeto egyiranyu utcat kifele egyiranyusitanak, megszuntetve ezzel az elkerulo utakat. Nem tudom, hogy kozuletek ki Bp.-i, es ki lakik a kulso keruletekben, de ahogy en vettem eszre modszeresen ellehetetlenitik a befele haladokat. A legutobbi huzas az volt, amikor a kedvenc menekulo utcam kozepere ket viragcserepet(!!!) betonoztak, ugy hogy csak egy japan no fer at kozottuk. Dugo volt. En meg kikerultem a francos uttorlaszt. Az mar mas kerdes, hogy a villamossinen at. Kicsit furcsallottak is a megalloban allok :) Persze a varostervezoink hulyesegere nem gyogyszer semmifele 4x4 se alfa se niva. De azert az megiscsak nevetseges, hogy a varosban lassan csak terepjarokkal lehet kozlekedni! Bocsi, csak kifakadtam. Lehet, hogy topicot kene nyitnom errol?

Előzmény: Millennium (10)
ArianA13 Creative Commons License 1999.11.05 0 0 17
Az Alfa 145 természetesen a legeslegszebb „kis”autó.
Két éve Olaszországban figyeltem fel rá, addig itthon valahogy elkerülte a figyelmemet.
Azóta AZÓTA kell KELL nekem egy ilyen, és most jött el az ido, hogy...!
Persze csak használtra van keretem, arra is hitelbol, de...!
A legszebb szín szerintem a:
-ezüst (azt hiszem, ez csak a 2.0-ben van)
-sötétkék
-sötétezüst, ami nem is tudom milyen szín valójában.
A piros nem teccik annyira...
CYRUS Creative Commons License 1999.11.04 0 0 16
Alfa 145??? Legszebb a maga kategoriájában, menjetek már ! Ez nevetséges! Haveromnak is volt 2 Alfája szerette is öket csak mind a kettö miután elérte a 4 éves kort hamar szétesett!
Előzmény: JetBoy (15)
JetBoy Creative Commons License 1999.11.04 0 0 15
hááááát... nekem az alfák a 156 kivételével túl olaszok (értsd: idiótán néznek ki a csőrükkel :))), a 156 viszont gyönyörű! A 166 viszont ronda :(
LJ Creative Commons License 1999.11.04 0 0 14
Eddig nem akartam mondani, de a 145-ös szerintem is magasan veri az összes kategóriatársat megjelenés tekintetében, talán az egy Honda Civic kivételével (azt nem magasan veri, csak eléggé :) ). Pláne a rosso színben. Mint az álom. :)))

Oké azt elismerem hogy a 4x4-ben a legnagyobb vonzerő a kocsi hátulján látható "Permanent" felirat :))) Kicsit komolyabban, gondolom az esetek 80%-ában nem érezhető a 4x4 hatása, szóval az érdekelne hogy megéri-e arra a 20 körüli százalékra kifizetni a többletet.
Bár nem úgy tűnik mintha sokkal drágább lenne, de gondolom többet iszik.

Előzmény: alfino (11)
VMax Creative Commons License 1999.11.04 0 0 13
Az elozohoz: az 1.6 boxer termeszetesen 146-os volt.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!