Geotextília. A zúzottkő a látszó rész (ún. ágyazatváll) mellett 1:1 rézsűben folytatódik, csak az már nem látszik. Arra ezt a fehér szegélyt terítik rá, hogy az arra ráterített (itt sárga) szemcsés réteg (ami gyakorlatilag a pályaszintig feltöltött padka; tolatási padka; járófelület) finom szemcséit ne mossa be az ágyazatba, és ne szennyezze el azt.
Engem a komoly kerítés szomorít el, a dízelmozdony tudtommal pont akkorát üt/vág az emberen, mint a villany...
Mellesleg az ilyen kerítéseken hamar folytonossági hiány szokott keletkezni, ha a gyalogosok számára nem arra vezet a kijelölt útvonal, mint amerre menni szeretnének.
ebből a perspektívából valóban furcsa, és én is kérdezem az aktuális illetékestől, hogy miért nem maradhatott még - a Balaton felőli oldalon - egy vágánnyal több?
A nyári menetrendet már nagyjából tudjuk, de én még speciel semmit a téliről...
Oké, több gyors lesz a 2-3-nál, az (remélem) biztos.
De mi lesz a személyvonati rendszerrel...?
Eddig ugye volt 2 óránként Sv-Tp végig.Feltételezem, hogy ez most nem így lesz, ha csak nem lesz V43 + 2 kocsi Füredig, onnan meg M41 + 2 kocsi Tp-ig, de elég valószínűtlen, mert relatíve sok vonatójármű és sok gépcsere kéne.
Megy drót alatt valami dízel (Dezső vagy Bz) ?
Vagy osztottak lesznek a személyek? Mert utóbbi esetben el tudom képzelni, hogy láthatunk még a vonalon akár V46-ot is...
Szöcskével vannak amúgy elképzelések személyforgalomban, ha nem is pont ezen a vonalon. A vonatfűtést viszonylag egyszerűen meg lehet oldani (mivel anno a Ganz is betervezte, csak a MÁV nem kérte anno), egy kicsit vadabb elképzelés de elvileg erre is készültek már tervek házon belül, hogy a rövid géptérbe kapna egy kisebb dizelmotort és egy generátort....