Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Magyarország honvédelme és biztonsága EU, NATO, és világviszonylatban.
Minden, ami a MH helyzetét befolyásolta a közelmúltban, befolyásolja a jelenben, és befolyásolhatja a jövőben.
Aktív és inaktív katonák, rendvédelmiek, és a honvédelem iránt elkötelezett civilek klubja.
Szervezetileg mindkettő megvan, de akkorra kell átfegyverezni őket.
Hát ez az. A NATO előírások szerint vannak manőver erők, harci támogatók, harci kiszolgáló támogatók. Megalakításkor tatára szerveztek harci támogatókat, pl tüzér osztályt, páncéltörő üteget, Debrecennek semmit. Utána jött a hungarikum, szerveztek egy támogató zászlóaljat tankos, tüzér, páncéltörő "modul"-lal.A NATO-ban a tankost egyértelműen a manőver erők közé sorolják, tehát NATO-ból egyes nagyjainknak. Pár évig ment így, ezután vissza állították a hk z.-at, tü o-t, pct. ü-et. Nem vagyok benne biztos, hogy a németek pct ütegre alapozzák a páncélelhárítást, pedig Takács Attila még ddtbk korában azt nyilatkozta, hogy a teljes német know how-t átvesszük.
Látom fejlett a lényeglátó képességed. Az a baj, hogy Vadai a valóságot írta le. A Honvédelmi Bizottság ma egy nulla. Lentebb Kovács is bőven kapja a minuszokat az írására, pedig a színtiszta igazat írja a Honvédség szétveréséről. Én ennek a szétverésnek szenvedő alanya voltam akkoriban, többször kellett szinte a nulláról kezdenem, pár költözést is közbeiktatva. A legmocskosabb az egészben, hogy a habókos politikus csak kiadta az utasítást, de nekünk kellett végrehajtani. Például az egyik helyemen az egyik főtiszt fia a beosztottam volt, és nekem kellett kirúgnom. Az a főtiszt hadnagy korában az apám beosztottja volt, tehát én is elég régen ismertem, egy ideig egy lakótelepen laktunk, és én nem tudtam a fiát megmenteni a kirúgástól, mert parancsot kaptam fentről, hogy leépítés keretében rúgjam ki.
Szilárd úr remekelt a honvédelem napja alkalmából:
Megjegyzendő, hogy az első Orbán kormány számolta fel az utolsó ceglédi, összfegyvernemi harcra képes hadosztályt. Ők csökkentették 90 ezerről 45 ezer főre a honvédség létszámát, ők küldték el a legtöbb hivatásost korkedvezménnyel. akiket aztán 2012-ben ők minősítettek járadékosnak, megvonva két havi nyugdíjukat. Az első Orbán kormány fideszes államtitkára, Wachsler Tamás akarta felszámolni a teljes honvéd egészségügyet oly mértékben, hogy a hírhedt kétéves (2001-2002) költségvetésben nem is volt sora a honvéd egészségügynek. Ekkor veszítettük el a pécsi és győri honvédkórházat. Dr Svéd érdekérvényesítő képességének köszönhető, hogy Juhász Ferenc súlyos milliárdokért felújította a Honvédkórházat helikopter leszállóhelyig bezárólag.Az első Orbán kormány kötötte azt a Gripen szerződést, ami szinte napjainkig elvont minden pénzt a szárazföldiek fejlesztésétől. A szocik 2010-es 308 milliárdja egy harmada és nem egy negyede a fidesz 2022-es 1003 milliárdjának. A szocik az MN romjait hagyták a Fideszre. Az MN 1990-ben szűnt meg, rommá tételében azért eltérő mértékben, de elvitathatatlan érdemei voltak Fűrnek, Keletinek, Szabónak, Juhásznak, Szekeresnek, de a bontásban a talajszintet végül Hendének sikerült elérnie. Szekeres kb. 3000 fős békehiánnyal adta át a staféta botot, Hendének sikerült 7-8 ezer főre tornászni a béke hiányt, ami azt jelenti gyakorlatilag, hogy minden második végrehajtó hely üres.
Bocs de a Magyar Honvédségről beszélünk, nem pedig az USA hadseregéről. A Honvédség esetében az algoritmusos keresgélés szart sem ér, de még a véres verejték is kevés. Viccnek vettem amit írtál.
Persze mert végrehajtják a 2016-os NATO csúcs határozványait. Szerbia nyomja rendesen Putyin támogatásával, mint szláv enklávé. Ausztria el van magában.
Parasztreggeli, ma reggel a Néprádióban. Idézet. ....... Ma van a honvédelem napja, aminek kapcsán Orbán Viktor arra mutatott rá, hogy a honvédelem kérdésében is jól megmutatkozik a 2010 előtti baloldali kormányok és a mostani kormány felfogásának különbsége.Hangsúlyozta a honvédség, és a hadsereg közti különbséget, mivel utóbbi mindig kell, ám szavai szerint nekünk honvédségünk van, ami sokkal több a hadseregnél. – A NATO nem fog minket megvédeni, ne legyenek illúzióink, s a NATO tagság nem ment fel minket saját hadsereg fenntartásának kötelezettsége alól. A katonákat meg kell becsülni, mert fölesküdnek arra, hogy akár életük feláldozásával is megvédik a hazát. Fontos, hogy a legjobban képzett emberek teljesítsenek szolgálatot, mert itt is jó szakemberekre van szükség – hangsúlyozta a miniszterelnök, hozzátéve: a kormány erős együttműködésre törekszik a honvédelemmel.Orbán Viktor arra is kitért, hogy a magyar hadseregnek nemcsak katonai tudás, de a haditechnika szempontjából is tartania kell a lépést, főként mivel a szomszédaink is erős fejlesztésbe kezdtek. – Mi vagyunk a legnagyobb számban a Kárpát- Medencében, nekünk kell hogy legyen a legerősebb hadseregünk is – húzta alá a kormányfő
Nagyszerű. Mikor hajtottál végre laktanyaszemlét ennél a két lovészdandárnál, és mikor számoltak be neked a dandárok vezetői az alakulatuk humán, és anyagi-technikai állapotáról? Merthogy te tisztában vagy az alakulatok helyzetével.
Dandárszinten lesznek összekavarva, mert elvileg a németstruktúrát vesszük át, ott meg a zászlóaljak "tiszták".
A jenkik csinálják a combined arms battalionokat, ott keverik már zászlóalj szinten a tankokat a lövészekkel, de a 155-ös tüzérség az ott is külön osztály (zászlóalj).
De amúgy nálunk is lesz elvileg külön zászlóalj tüzérség Lynx alapon (NEMO torony).
Nem "összekavarva", hanem egyetlen dandárról szól egyelőre a beszerzés.
Ehhez kell a Lynx, a Gidrán, a harckocsik, a tüzérosztály, az új kézifegyverek, Gusztávok, a csapatlégvédelmi eszközök, helikopterek meg még pár elem, ami egyelőre nem szerepel a beszerzések között (pl. műszaki zászlóalj összes eszköze, logisztika, harcvezetési eszközök, és sok más).
Eddig az eszközök elhanyagolható része lett beszerezve. A legeslegújabb céldátum 2040.