Sürgősen kéne kezdeni valamit ezekkel az elképzelésekkel, amíg nincsenek bevezetve. A 109-es kifejezetten életképes lenne, de további fejlesztések kellenének oda is.
A KTE honlapjára felkerültek a debreceni közlekedési konferencia egyes előadásai. A jó hír, hogy bevezetésre fognak kerülni a Debrecen-Eger interrégió vonatok, viszont a 109-es vonalra ütemes buszközlekedést terveznek, azaz a vasútra már nem számítanak.
Szép lesz, remélem, hogy a felvételi épülethez is érdemben hozzányúlnak majd. Egy fedett biciklitároló, néhány plusz pad, infótáblák sem ártanának oda.
Esetleg más, menetrendi változás lesz majd? A kapellán látható, hogy Balmazújváros-Ohat-pusztakócs között javítják a pályát, jónéhány lassújelet felszámolnak.
A vonalon hamarosan visszatérnek a csörgős ingák, Hatvan fogja a szerelvényeket kiadni. Debrecenből a mai nap két csörgő illetve két vezérlőkocsi Miskolcra került, amelyeket Hatvanba visznek majd.
Az 1213/2021 (IV.29.) Korm. határozat szerint a 20,7 milliárdot a konténerterminál további vágányaira, kiszolgáló létesítményeire adták; ebből nem jut a Nagymacs-Balmazújváros pályakorszerűsítésre, a Debrecen-Balmazújváros villamosításra, a Kisállomásra, azoknál csak a feltételes közbeszerzést folytatják majd le.
Ma elkocsikáztam Tócóvölgy mellett és láttam, hogy a peronon vezetékeket szereltek. Létezik, hogy az elektromos peronkijelzők fognak odakerülni vagy a KÖFI-t csinálják?
Ez mar kozvetlen a macsi megalloba van bevezetve? Voltam arra elozo heten heyvegen, nem sok minden latszodott belole az utrol, csak hogy szet van bombazva a regi nyomvonal.