Ebben nagy igazság van, amikor dolgozott a főnök is akkor valahogy minden precízebb volt! Alvállalkozói dologgal kapcsolatban annyit, ez egy másik helyszín volt minőségi autóbuszokkal rendelkező vállalkozó "munkás busszal" akart vonatpótlózni, 2 nap után már nem kellett neki dolgozni!
A szegedi vonatpótlás kétségtelenül viszonylag magas színvonalú volt, (például KN meneteknél is mindig, minden megállóban megvárták az indulási időt), de ez nem a vállalkozó érdeme, hanem egyszerűen szem előtt voltak. (Az al-alvállakozók pedig néha ott is "érdekes" kocsikkal voltak jelen).
Ahol pedig nem voltak ennyire szem előtt, ott a szombathelyi társaság is megcsinálta a szokásos piszkos kis trükköket, de ez valahol egy természetes dolog. ("Ha nincs otthon a macska...") Szóval mégiscsak azon áll vagy bukik a dolog, hogy a megrendelő mennyire fekszik rá a dologra.
Én már többször utaztam ezzel a kombival, mindig az IC kocsin.
Valljuk be, hogy menetidőben ez elég jó.
Soha nem volt probléma a menetrenddel, egészen péntekig (ápr. 30.) 856
(Az IC kocsikon még soha sem ment a wifi és most a klíma se, pedig szépen voltunk, olyan 90%.)
Kb. 40 utas szállt le a buszokhoz.
Lepsényben két busz várt, de ott kiderült, hogy egyik sem a miénk, az ott szolgálatot teljesítő gyezsurnaja szerint valamilyen későbbi járaté. Vagyis a miénk még nem érkezett meg Füred felől.
Mondtuk neki, hogy ismerjük a MÁV híres kristályvázához hasonló rugalmasságát, és lemondóan vártunk. Ő azonban kitartóan telefonált és elérte, hogy az egyik buszra felszállhattunk és kevesebb, mint 10 perc késéssel elindulhattunk.
A buszokat továbbra is magánvállalkozók üzemeltetik.
Amúgy ami éveken keresztül ment, hogy Kiss József E.V-k 30 éves kétes eredetű és állapotú Neoplanjaival ment a vonatpótlás, na az volt az igazi káosz...
Az a kérdés hogy mi van a szerződésben! Sajnos konkrétumot nem írhatók, láttam ilyen papírt de ugye ez az árban is bent van hogy előre nem látható megnövekedett utasforgalom esetén plusz autóbuszt is kell biztosítani!
Asszem befejezem a buszozást erre a néhány hétre. Álló utasok, és tömegnyomor a mai 17:05-kor Füredről indult lepsényi buszon is. Múlt pénteken is egy db 40 férőhelyes kis sz#r volt lepsényben az egyik fordulóban.
Én úgy tudom, hogy aluljáró Füreden, Almádiban és Csajágon van. Nem csináltak újat, de több állomás/megállóhely felújítására van tervezési szerződés. Hogy lesz-e belőle valami, az még a jövő zenéje.
Hmm, ezek szerint igazából nem is a Kökivel van baj, hanem azzal, ami "előtte van keleten", mert az meg mindig késik. De, miért késik mindig..? Mi az oka, hogy ezek az átlós vonatok soha nem tudnak pontosak lenni, 20 éve se voltak azok. Azt értem, hogy "tartalék" idősávban közlekednek és ezért lehetnek zavarérzékenyek, de ennyire?
Szerintem minden olyan vonalon lehet olyan vonatra jegyet venni, ami egy esetleges később meghirdetett vágányzár miatt nem fog járni. Eddig is ez a nyári menetrend volt kint, eddig is lehetett.☺
Igazából valószínű hasonló lesz, csak például Balatonfüreden 4 illetve 5 perc várakozási idő szerepel a Kék hullámoknál, Tekergőnél pedig még annyi sem ami gépcseréhez nem elég!