(Bár itt OFF, de elgondolkodtam azon is, hogy mi lenne, ha csak ma durranna el a csernobili erőmű. Hány önkéntes menne tisztogatni, romokat takarítani, kárelhárítani és az mire lenne elég? Úgy tűnik, nem véletlen, hogy időről időre kényszerűen előkerül a kényszermunka, mint kézenfekvő alternatíva...)
A történelem ismétli önmagát, avagy ha kevés embered van, csengess be egy börtönbe. A Kommerszant lap közlése szerint az orosz kormányzat annak a lehetőségét vizsgálja, hogy elítélteket is lehessen alkalmazni a BAM és a transszib bővítési munkálatai során. Az RZsD és alvállalkozói a tervezett ütem tartásához szükséges 15 ezer munkavállalóból 5 ezret tudnak biztosítani. Tárgyalások folytak a hadsereggel, amelynek a vasútépítő alakulatai további 3 ezer szakembert bocsátottak a projekt rendelkezésére. A maradék a fegyintézetekből kell hogy jöjjön, ha sikerül összehozni. Az ügyrendi alap megvan hozzá, mert a hatályos törvények értelmében, az elítélt a fegyintézeten kívül is dolgozhat, amennyiben az őrzés, és a munka után járó fizetség folyósítása megoldott.
Várják, te a kettő hozzászólásom összevontad, pedig az egyik arról szólt amikor jó világ volt és VIP kártyával utazhattam, másik pedig a mostani sivár valóságot tükrözi!
Szerintem olyat nem írtam hogy 9600 forint és egy irányban díjmentesen utazom, illetve a 106-os hely is arra az időre vonatkozott amikor VIP kártyám volt!
OK! Így már érthető.
Valószínűleg az kavart meg engem, hogy mindkét esetben jelen időben írtál:
467076: Feltett kérdésedre egyértelmű választ nem tudok adni, mert egy Pécsi út (8400) is majdnem annyiba kerül mint a Pesti út (9600), illetve havonta legalább egyszer el kell utaznom Szombathelyről-Zuglóba ( Keleti-Miskolc-Nyíregyháza útirányon át) amely út majdnem 16000 forintba kerül, mert applikációban csak első osztályú jegyet tudok váltani oda útra!
467081: Köszi az ötletet, de ha Pest felé megyek arra nem jó mert akkor első osztályon szoktamdíjmentesen utazni, és a máv-direktet felhívva és ki szoktam kérni a 106-os helyet ott szoktunk társalogni a Gyseves jegyvizsgálókkal illetve táskaőr szerepem is szokott lenni, nem akarom magam fényezni de ennyire megbízhatónak tartottak hogy ott szokták hagyni a személyes dolgaikat!
Várják, te a kettő hozzászólásom összevontad, pedig az egyik arról szólt amikor jó világ volt és VIP kártyával utazhattam, másik pedig a mostani sivár valóságot tükrözi!
Szerintem olyat nem írtam hogy 9600 forint és egy irányban díjmentesen utazom, illetve a 106-os hely is arra az időre vonatkozott amikor VIP kártyám volt! Sajnos most csak teljes ari jeggyel tudok utazni, viszont lehet hogy a felsorolt összegek nem pontosak és pár száz forint eltérés van! Viszont abban igazad van hogy az összegek nem egyútra vonatkoznak hanem menettérti útra, mindig úgy utazom hogy aznap még haza is érjek, ezért legtöbb esetben ki sem lépek az állomások területéröl, hanem 1 órán belül már indulok is vissza!
Köszi az ötletet, de ha Pest felé megyek arra nem jó mert akkor első osztályon szoktam díjmentesen utazni, és a máv-direktet felhívva és ki szoktam kérni a 106-os helyet
Milyen kedvezmény az, hogy csak egyirányba díjmentes és csak első osztályon?
De hogyan jön ki 9600 Ft-os menetjegy, ha az egyik irányba díjmentesen utazol? (majdnem annyiba kerül mint a Pesti út (9600),)
Ismét lehet a MÁV-direkten adott helyre szóló helyjegyet venni? Naponta használó ismerősöm szerint a decemberi menetrendváltás óta ők sem tudnak adott helyre helyjegyet foglalni. Ezt nem tudom, csak kérdezem.
A "tapasztaltabb" magánvasúti mozdonyvezetők már a 2. osztályba foglalnak helyet, hogy ne kelljen keveredni ezekkel a "kulturált" kollégákkal vagy civilben járnak dolgozni és befognak egy sarkot szép csendben.. :)))
Köszi az ötletet, de ha Pest felé megyek arra nem jó mert akkor első osztályon szoktam díjmentesen utazni, és a máv-direktet felhívva és ki szoktam kérni a 106-os helyet ott szoktunk társalogni a Gyseves jegyvizsgálókkal illetve táskaőr szerepem is szokott lenni, nem akarom magam fényezni de ennyire megbízhatónak tartottak hogy ott szokták hagyni a személyes dolgaikat!
"A hétfői sikeres statikus próbák után ma két összekapcsolt Szergej dízelmozdony sikerrel teljesítette a különböző, 5 és 80 km/h közötti sebességgel végzett dinamikus próbákat is, így a híd műszaki átadás-átvételére is sor kerülhetett ma.
Az új, a két meglévő mellé épült harmadik vasúti hídon ma 21:30-kor indulhat meg a forgalom, az első utasokat is szállító menetrend szerinti vonat a holnap, azaz hétfő reggel 5:27-kor Kőbánya-Kispestről Székesfehérvárra induló G43-as vonat lesz várhatóan.
A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt., a kivitelező Duna Aszfalt és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Hidak és Szerkezetek Tanszékének munkatársai a helyszínen végeztek egész délelőtt méréseket.
Az elmúlt héten a kivitelező a vágányt beszabályozta és a felsővezetéket is kiépítette. Közben megkezdődött a középső hídszerkezet bontása, melynek helyére év végéig kerül új híd.
A Déli Körvasút program az elmúlt évtizedek legnagyobb budapesti vasútfejlesztési beruházása, mely kormányzati beruházásban, európai uniós támogatással, a Budapest Fejlesztési Központ és a NIF együttműködésében valósul meg.
Az új, ma este forgalomba helyezett harmadik vasúti híd átadása után a meglévő két vasúti hídszerkezet cseréje következik, ezt követően pedig Kelenföldtől a Népligetig új vágányok és 3 helyszínen (Nádorkert, Közvágóhíd, Népliget) új vasúti megállók épülnek, hogy jelentősen sűrűbben közlekedhessenek az elővárosi és távolsági vonatok Budapesten át. Ez jobban bekapcsolja a vasutat a főváros és a régió közlekedésébe, továbbá lehetővé teszi a vonatok sűrítését elővárosok felől."
Nekem is volt "VIP" kártyám akkor minden hétvégén első osztályon jártam az országot, de sajnos nincs 280000 forintom egyben hogy megvegyem, tudom hogy igazából 3-4 hónap alatt megtérülne az ára!
Feltett kérdésedre egyértelmű választ nem tudok adni, mert egy Pécsi út (8400) is majdnem annyiba kerül mint a Pesti út (9600), illetve havonta legalább egyszer el kell utaznom Szombathelyről-Zuglóba ( Keleti-Miskolc-Nyíregyháza útirányon át) amely út majdnem 16000 forintba kerül, mert applikációban csak első osztályú jegyet tudok váltani oda útra!
Egyébként szerintem nem sok ember van itt aki a fizetésének ekkora részét utazásra költi, ezért csak van jogom okoskodni egy vasútas fórumban!
Mondjuk arra kiváncsi lennék akik itt engem fikáznak illetve dobálják a minuszokat havonta hány forinttal támogatják utazásaikkal a mávot?
Az alapprobléma továbbra is a 60-as alsó szakaszán a menetidőhiány + a 40-es vonali IC-k késése, ami miatt már eleve késéssel érnek a vonatok be a 60-as vonalra. Így sem a szombathelyi léptetés, sem a plusz szerelvény nem oldaná meg a problémákat. Ideiglenes menetrend igen, ha belegondolsz ez történik most a gyakorlatban - kínosan ügyelve arra, hogy a Szombathely felé tartó vonat nem kapjon nagyobb késést (ami a 17-es vonalon szépen ki tud egyenesedni), cserébe van a Pécs felé tartó vonatok elverése, vagy Szigetváron vagy Barcson (ha személlyel egyesítik).
A pletykák holmi emeletes lassújelekről beszélnek, nem tudom mikor lesz belőle valami.
Desirók szempontjából ha mozdonyos vonattal kell pótolni, akkor inkább itt, mint a Helikon IR-en, ahol nagyobb gond lenne a gyors celli irányváltásnál.
A hozzászólásodból az látszik, hogy nem tudod, hány szakterületnek kell együttműködnie, az pedig nem alagutaktól meg hegyektől meg a többitől függ. Ha nem látsz a színfalak mögé, akkor nem érdemes okoskodni.