Keresés

Részletes keresés

k.ipse Creative Commons License 2021.04.20 0 0 81194

Nekem is tetszik, de az automatázásnál is vannak eltérések. Tavaly raktam el céklát. A neten két féle recept volt. Az egyik szerint a cékla előre meg volt főzve és az automatában csak a csírátlanítás volt (fél óra, 90 fok,).

A másik szerint nyersen elrakva és 120 perc, kochen fokozaton.

Mindkét fajtát megcsináltam.

Nekem az a tapasztalatom, hogy a nyersen elrakott finomabb lett. Ízesebb és roppanósabb állagú.

A család kimondta az ítéletet, az előfőzöttből nem esznek.

Jó lenne ezzel kapcsolatos tapasztalatokat is megosztani.  Persze ez is erősen ízlés kérdése.

Előzmény: TINTUS (81190)
Gildikó21 Creative Commons License 2021.04.20 0 0 81193

Feltettem.

 

Előzmény: 55judit (81185)
pzsuzsi55 Creative Commons License 2021.04.20 0 0 81192

Én is terveztem kiültetni a paprika palántákat, de hétvégére újabb lehűlést ígérnek. Így továbbra is utaznak. Reggel ki, este be. Már nagyon unom! Nagyon sok palántám van! Ki kellene őket pikírozni, de így legalább kevesebb helyet foglalnak.

16-án elvetettem a dinnyemagokat, ma reggelre ki is kelt. 4 szem tavalyról maradt Talentó, illetve idei beszerzésből 8 szem Tétényi csereshéjú. Az utóbbit nem ismerem, de csak ilyen magot kaptam. 

Előzmény: TINTUS (81152)
k.ipse Creative Commons License 2021.04.20 0 0 81191

Én pritamin paprikát vetettem. 5-8 cm-esek az ablakban. A zakuszkához és a darált/sózótt pörkölt alaphoz kell.

A youtube-on találtam egy videót. Erdélyben, magyar lakta területen csináltak zakuszka főző versenyt, a nyertes receptet egy hölgy bemutatta, azt csinálom én is. Nekem nagyon ízlik. még most is van belőle.

Csak az a bajom, hogy a poloskák is szeretik nagyon a piros színű paprikákat, (meg mindent).

 

Fűszer paprikát is ültettem tavaly, kb. 10 tövet. A beérett paprikát frissen lefagyasztottam és pörköltekbe raktam bele. Nagyon finom, ajánlom mindenkinek.

 

Előzmény: kentaur01 (81189)
TINTUS Creative Commons License 2021.04.20 0 0 81190

Én a befőző automatával raktam el az ubit-meggyet-céklát-zöldbabot-almapaprikát-lecsót-paradicsom lét ... kiváló lett.

Előzmény: k.ipse (81177)
kentaur01 Creative Commons License 2021.04.20 0 1 81189

Nem megy most még sehova. Csak megvettem mert később már nem lesz. Átrakom nagy poharakba és feltöltöm földdel, nyilván 😂. Reggel ki, este beviszem.

Előzmény: k.ipse (81188)
k.ipse Creative Commons License 2021.04.20 0 0 81188

 Hova ülteted? A szabad ég alá, vagy fóliasátorba  megy?

 

 

Előzmény: kentaur01 (81187)
kentaur01 Creative Commons License 2021.04.20 0 0 81187

Jaj, lemaradt a fajta. A Kapró F1 az kápia.

Előzmény: kentaur01 (81186)
kentaur01 Creative Commons License 2021.04.20 0 1 81186

Na a mai piacozás is megtörtént. Vettem palántát, Kapró F1 a neve, remélem szépen fog teremni. Vettem parikat is, azok elég ismeretlenek számomra, azokat ajándékba kaptam kipróbálásra. Majd meglátjuk...

55judit Creative Commons License 2021.04.20 0 0 81185

Betennéd a kertből a konyhába témába? Engem is érdekel. Én is hidegen rakom el  a savanyút, de abba nem kell nátrium benzoát.

Előzmény: Gildikó21 (81171)
kentaur01 Creative Commons License 2021.04.20 0 0 81184

Persze. Mindenképpen. Ez a lényeg, hogy kísérletezni kell. Másképp nem megy. Én se azt mondtam, hogy a mi teceptünk a legfinibb. Ugyanakkor mi szeretjük. Az már másik kérdés, hogy még meg is vennék. Csak ugye nem támogatom az eladást.....néha mehet...de inkább ajándékba, évi 100 üveg lazán elmehet így😀na oké, picit túloztam kb 80

 

Előzmény: k.ipse (81183)
k.ipse Creative Commons License 2021.04.20 0 0 81183

Köszönöm előre is.

Az ubi recept mindenképp érdekel.

Pont most írtam a másik topikba.

Az idén kísérletezni akarok az ubival. Ki akarok próbálni néhány receptet.

Előzmény: kentaur01 (81181)
kentaur01 Creative Commons License 2021.04.20 -1 0 81182

Na ez nem lett értelmes. Szóval áltlában ide írok bármilyen témában. Majd eldöntöd.

Előzmény: kentaur01 (81181)
kentaur01 Creative Commons License 2021.04.20 -1 0 81181

Segíthetek bármilyen befőzésben. Nyon szívesen. Csak én nem sok topcba szoktam írogatni. Főleg ide akkor ha néha off.

Előzmény: k.ipse (81179)
kentaur01 Creative Commons License 2021.04.20 0 0 81180

Persze. Nem titok. Majd leírom. Most egy kép. Picit csalás. Persze van ilyen elrakott ubink is de nem mindegyik ilyen méretű. Ezek alig 3 centisek. Az íze az ugye tudjuk....ízlés dolga😀

Előzmény: k.ipse (81179)
k.ipse Creative Commons License 2021.04.20 0 0 81179

Ez a recept is érdekel, ha nem titok.

Aztán megyek a befőttjeimmel a másik topikba. :-)

 

Előzmény: kentaur01 (81176)
k.ipse Creative Commons License 2021.04.20 0 0 81178

Köszönöm.

Eltettem.

Előzmény: Mariska néni (81172)
k.ipse Creative Commons License 2021.04.20 0 0 81177

 

Én befőző automatát használok, tartósítószer mentesen. Uborkát még nem csináltam, céklát, csalamádét már igen. A receptes könyvek szerint az is ugyanígy működik.

A családom a bolti ubit szereti, még nem volt olyan házi ubi, amire azt mondák, hogy van olyan finom, mint a bolti. Lehet velük vitatkozni, csak nem érdemes, ott marad az asztalon.

A csalamádé és a cékla az finomra sikerült.

Ezért keresem az ubi receptet.

 

A recept érdekel, köszönöm.

Idén a terv szerint lesz uborka is a kertben. Kipróbálok néhány receptet.

Előzmény: Gildikó21 (81171)
kentaur01 Creative Commons License 2021.04.20 0 0 81176

Persze. Nincs itt probléma. Én azt gondolom hogy mindenki kialakítja magának a saját ízvilágát. Ez a normális. Én az uborkával évekig kísérleteztem. Aztán megtaláltam azt az ízt ami tetszik. És még itt se volt vége. A párom picit módosított rajta. Nagyon ügyes. Még jobb lett az íze. Hozzáteszem ez csak a mi véleményünk. Az egy másik dolog, hogy az asszon néha elad pár üveggel és  a kollégái megvennék az összes üveggel. Na itt a vita, én nem szeretném eladni. Nem azért csinálom csináljuk. Magunk örömére ogazából....ha jól érzem...

Előzmény: Mariska néni (81175)
Mariska néni Creative Commons License 2021.04.20 0 0 81175

A fórumtársunk pont ezt a bolti ízt kereste, ezért tettem fel a konyhás topikba, ezzel oda terelve a témát:)))

Előzmény: kentaur01 (81174)
kentaur01 Creative Commons License 2021.04.19 0 0 81174

Én ettem gyári Bounduellt. Semmi különös. Teljesen átlagos íze van. 

Előzmény: Mariska néni (81172)
Mariska néni Creative Commons License 2021.04.19 0 0 81173
Előzmény: Mariska néni (81172)
Mariska néni Creative Commons License 2021.04.19 0 0 81172

A Bonduell uborka recept lehet az, amit keresel, én a befőző automatás csoportból vettem. Holnap előkeresem, és felteszem a konyhás topikba.

Előzmény: k.ipse (81160)
Gildikó21 Creative Commons License 2021.04.19 0 0 81171

Nekem van egy nagyon jó csemege uborka recept. Még anyósomtól kaptam jó régen. Állítólag ez a konzervgyári recept, de van benne egy kevés nártium benzoát tartosító. Egyébként nem is tudom elképzelni enélkül, mert se forrázás, se főzés... Nem tudom mitől állna el.

Ha kéred szólj, elküldöm szívesen!

Előzmény: k.ipse (81160)
öreg_néne_b Creative Commons License 2021.04.19 0 0 81170

Egy hete esik az eső... :o

Előzmény: kentaur01 (81169)
kentaur01 Creative Commons License 2021.04.19 0 0 81169

Én most is naponta locsolom a fákat.

Előzmény: k.ipse (81168)
k.ipse Creative Commons License 2021.04.19 0 0 81168

A háztáji gazdaságból még ez hiányzik, most a szomszéd csirkéi végzik ezt a nemes feladatot.

Lehet, hogy a következő években még kipróbálom.

 

Fák alatt kaszálok, löszös, nyáron száraz talaj van, még a gaz is kiég, régen szőlő volt ott.

A fákat is locsolnom kell nyáron.

 

 

Előzmény: Mariska néni (81167)
Mariska néni Creative Commons License 2021.04.19 0 0 81167

Ha jól értem, a gyümölcsfák közé nem ültetsz veteményt, ott tudna igazán élvezkedni pár baromfi. Megennék szépen a kártevőket, trágyáznának, cserébe adnának tojást, husit...

Előzmény: k.ipse (81160)
k.ipse Creative Commons License 2021.04.19 0 0 81166

Köszi a tippet.

 

Az ökörszív paradicsom neve ismerős, azt kipróbálom. Jó ötletnek hangzik.

 

San marzano-t tavaly ültettem.

Abból csináltam pürét. 

Macerás egy fajta, könnyen potyogó, nem lédús. Legalábbis nálam.

Az idén is vetettem belőle, mert a püré finom volt. 

 

Termeltél már san marzanót?

Bajom volt a bokor kialakításával, nem tudom, hogy hogyan kell metszeni. Alacsony lett és sűrű.

Elhúzódott az érése, ami problémás volt a befőzés miatt. Nem tudom, hogy ez fajta jelleg, vagy csak a helytelen termesztésből adódott.

A neten a determinált fajták bokor kialakításáról nem találtam használhatót. A folyton növőkről viszont igen, az megy.

Úgy tűnt, mint ha a determináltat nem is kellene metszeni.

 

 

Előzmény: 55judit (81165)
55judit Creative Commons License 2021.04.19 0 0 81165

A paprika alakú, vagy az  ökörszív félék szerintem a legédesebbek. Ha most vetsz, augusztus második felében már érik. Nyáron a nagy hőségben ezek úgysem kötnek, most én is kipróbálom ősszel mit produkálnak.

Előzmény: k.ipse (81164)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!