Nekem is tetszik, de az automatázásnál is vannak eltérések. Tavaly raktam el céklát. A neten két féle recept volt. Az egyik szerint a cékla előre meg volt főzve és az automatában csak a csírátlanítás volt (fél óra, 90 fok,).
A másik szerint nyersen elrakva és 120 perc, kochen fokozaton.
Mindkét fajtát megcsináltam.
Nekem az a tapasztalatom, hogy a nyersen elrakott finomabb lett. Ízesebb és roppanósabb állagú.
A család kimondta az ítéletet, az előfőzöttből nem esznek.
Jó lenne ezzel kapcsolatos tapasztalatokat is megosztani. Persze ez is erősen ízlés kérdése.
Én is terveztem kiültetni a paprika palántákat, de hétvégére újabb lehűlést ígérnek. Így továbbra is utaznak. Reggel ki, este be. Már nagyon unom! Nagyon sok palántám van! Ki kellene őket pikírozni, de így legalább kevesebb helyet foglalnak.
16-án elvetettem a dinnyemagokat, ma reggelre ki is kelt. 4 szem tavalyról maradt Talentó, illetve idei beszerzésből 8 szem Tétényi csereshéjú. Az utóbbit nem ismerem, de csak ilyen magot kaptam.
Én pritamin paprikát vetettem. 5-8 cm-esek az ablakban. A zakuszkához és a darált/sózótt pörkölt alaphoz kell.
A youtube-on találtam egy videót. Erdélyben, magyar lakta területen csináltak zakuszka főző versenyt, a nyertes receptet egy hölgy bemutatta, azt csinálom én is. Nekem nagyon ízlik. még most is van belőle.
Csak az a bajom, hogy a poloskák is szeretik nagyon a piros színű paprikákat, (meg mindent).
Fűszer paprikát is ültettem tavaly, kb. 10 tövet. A beérett paprikát frissen lefagyasztottam és pörköltekbe raktam bele. Nagyon finom, ajánlom mindenkinek.
Na a mai piacozás is megtörtént. Vettem palántát, Kapró F1 a neve, remélem szépen fog teremni. Vettem parikat is, azok elég ismeretlenek számomra, azokat ajándékba kaptam kipróbálásra. Majd meglátjuk...
Persze. Mindenképpen. Ez a lényeg, hogy kísérletezni kell. Másképp nem megy. Én se azt mondtam, hogy a mi teceptünk a legfinibb. Ugyanakkor mi szeretjük. Az már másik kérdés, hogy még meg is vennék. Csak ugye nem támogatom az eladást.....néha mehet...de inkább ajándékba, évi 100 üveg lazán elmehet így😀na oké, picit túloztam kb 80
Persze. Nem titok. Majd leírom. Most egy kép. Picit csalás. Persze van ilyen elrakott ubink is de nem mindegyik ilyen méretű. Ezek alig 3 centisek. Az íze az ugye tudjuk....ízlés dolga😀
Én befőző automatát használok, tartósítószer mentesen. Uborkát még nem csináltam, céklát, csalamádét már igen. A receptes könyvek szerint az is ugyanígy működik.
A családom a bolti ubit szereti, még nem volt olyan házi ubi, amire azt mondák, hogy van olyan finom, mint a bolti. Lehet velük vitatkozni, csak nem érdemes, ott marad az asztalon.
A csalamádé és a cékla az finomra sikerült.
Ezért keresem az ubi receptet.
A recept érdekel, köszönöm.
Idén a terv szerint lesz uborka is a kertben. Kipróbálok néhány receptet.
Persze. Nincs itt probléma. Én azt gondolom hogy mindenki kialakítja magának a saját ízvilágát. Ez a normális. Én az uborkával évekig kísérleteztem. Aztán megtaláltam azt az ízt ami tetszik. És még itt se volt vége. A párom picit módosított rajta. Nagyon ügyes. Még jobb lett az íze. Hozzáteszem ez csak a mi véleményünk. Az egy másik dolog, hogy az asszon néha elad pár üveggel és a kollégái megvennék az összes üveggel. Na itt a vita, én nem szeretném eladni. Nem azért csinálom csináljuk. Magunk örömére ogazából....ha jól érzem...
Nekem van egy nagyon jó csemege uborka recept. Még anyósomtól kaptam jó régen. Állítólag ez a konzervgyári recept, de van benne egy kevés nártium benzoát tartosító. Egyébként nem is tudom elképzelni enélkül, mert se forrázás, se főzés... Nem tudom mitől állna el.
Ha jól értem, a gyümölcsfák közé nem ültetsz veteményt, ott tudna igazán élvezkedni pár baromfi. Megennék szépen a kártevőket, trágyáznának, cserébe adnának tojást, husit...
A paprika alakú, vagy az ökörszív félék szerintem a legédesebbek. Ha most vetsz, augusztus második felében már érik. Nyáron a nagy hőségben ezek úgysem kötnek, most én is kipróbálom ősszel mit produkálnak.