Az enyémet használtan vettem. Előtte megnéztem mi az intervallum előírás, hogy olyat vegyek, ami a 24/30 ezerrel rendben van. Aztán jött a kopp, mert ott az az apróbetűs kis szösszenet.
De az új autó átadásakor sem biztos, hogy egyrészt, megkapod az értékesítőtől az erre vonatkozó figyelemfelhívást, másrészt, az átvétel izgalmai során könnyen át lehet siklani e felett.
Nem álmodtad. Nálam pont emiatt nem lehetett a garit érvényesíteni. A 24/30 ezerbe simán benne volt mindig, de egyetlen egyszer, kifutott az évből a köztes olajcsere.
Természetesen engem is azzal engedtek el a szalonból, hogy találkozunk 24 hó vagy 30000 km múlva. Aztán pár hónap múlva jött az infó egyéb forrásból, hogy van a kézikönyvben egy csillagozott megjegyzés, miszerint km-től függetlenül 12 havonta le kell cserélni az olajat. Most kutakodtam, de nem találom az eltárolt doksik között. Nem az én kézikönyvemről van szó, én a sógoroknál vettem, itt a sok műszaki zseni nemhogy 30000-ig, de még 45000-ig is eltolja! :-) Valószínűleg ezt nem álmodtam és még ennyire öreg sem vagyok, hogy beképzeljem. De mielőtt bárki is az általam leírt infó alapján cselekedne, mosom kezeimet. :-) Nem tudom hivatalosan igazolni ezt az infót. Igazából nem is tartottam fontosnak, mert elvből nem hagyok egy évnél/télnél többet egy olajnak, menni meg nem megyek 30000-et évente. Így én 15000-ként cseréltetem és a "köztes" cseréket is beíratom a könyvbe.
Hát ez így elég laza kérdés. Ha konkrétabban leírnád, mire vagy kíváncsi. Pl nem mindegy, hogy új az autó, vagy használt...pl. egy JD verzió? 2 évenkénti szervízciklus áraira vagy kíváncsi, pl. 4 éves a kocsi és a 90000 km-es szervízköltségekre, vagy új autó esetén a 2 éves/30000 km-es szervízre? (pl. az ingyenes most a kampányban) Azt se ártana tudni, milyen motorral szerelt...
Az nem olyan egszerű. (JD) Körbejártam érte a világot, senkinek nem volt KIAhoz illő, egyedül a már megszűnt Szabónál volt még pár darab, beszerelve 30k
Na kipihentem a költözködést és megemeltem a bűnös kereket,annyira nem kottyant hogy azonnal cserélném a csapágyat,de szemmel latható a probléma okozója,a féktárcsa rendesen meg van kopva,válla van és extrém kanyarodáskor beleér a "váll"rész a féknyeregve,majd a centrifugális erő gyorsításkor visszaállítja a súrlódásmentes állapotot.
Köszönöm, sejtettem, hogy ez a riasztó csak egy alapszintű valami, ezekszerint ez ennyit tud. Mondjuk ha ajtózáráskor felhúzná az ablakokat, akkor lenne valami értelme. Vagy ha feszültségesést figyelne, az is érne valamit. Már csak azt nem értem, miért van a motortérben a riasztónak egy külön kürtje. Semmire nem működött eddig.
Nyilván függ attól, hogy milyen olajat választasz... :)
Szaki olajcsere. 18 éve hozzájuk járok, bár korábban még egy másik cégnél voltak, de velük együtt átjöttem én is a saját szervizükbe, nem maradtam a réginél.
Üdv ! Ezeket akkor nagyon olcsón úszod meg:"(üzemanyag-, pollen-, lég-, olajszűrő + olaj), akkor sincs 20 munkadíjjal együtt" !:-) Erről lehet valamivel többet tudni (beszerzés,helyileg hol stb.),mert ez így ajándék !
Értem. Szerencsére nincs ilyen problémám. Már nem márkaszervizbe hordom és 8ezernél cserélek mindig. Ha mindent cserélnek (üzemanyag-, pollen-, lég-, olajszűrő + olaj), akkor sincs 20 munkadíjjal együtt, így aztán belefér a gyakori csere. Ha csak olaj + szűrő, az 11-12 körül van.
Mondjuk egy telefont megérne a szerviz felé, ha biztosra akarsz menni. :)
Na de érted mi a kérdésem? A kötelező szerviz bejegyzések szerint júliusban lejár a két év, a km nem. Viszont az 1 évvel ezelőtti olajcsere egy külön bejegyzésben szerepel, nem a kötelező szervizek között. Józan ész szerint 90e km-nél kéne szervizelnem, viszont a szervizek elég érdekesen szoktak a józan észhez állni.
Szerintem kb. semmire nem riaszt. Talán arra, ha távirányítóval zárod és kulccsal nyitod, de még ez sem biztos. Szenzor (üvegtörés, mozgás) biztosan nincs benne. Arra jó, hogy vezérli a központizárat, meg visszazár, ha "kiriasztottad", de nem nyitottál ajtót. És villog elöl. Ezt stabilan tudja. :D
A Párom kocsija nem Ceed, pont ugyanezt tudja a gyári riasztója. Gondolom, ez jött ki $1-ból autónként. :)