Adm: :)
persze, a futam elott tuningoltam: CO csavaron kijjebb allitottam fel fordulatot. egyebkent az elso vagy a masodik idomet mondod? az elso futamon ugyanis a salakos reszen az egyik U kanyart elneztem, es levagtam, szoval egyel hamarabb jottem ki. (a bolyak kozt elfert a kocsi, hirtelen azt hittem arra kell menni). De a palyabiro srac akkora mamlasznak bizonyult (csomo mas kocsi hibajat sem vette eszre), hogy lehet hogy nem irta be a hibamat! szoval ez illegalis idonyeres volt. A masodik korom volt hibatlan, palyatevesztes nelkuli, annak az ideje kell, hogy szamitson. Az ezerotos lada N2 ??
Hzolee, hogy még jobb legyen a kedved: valami 1:27-es isőd mentél, és N2-ben a legjobb autok mentek 1:25-öt, ha jól emléxem, szóval gratula! És ezek után szerintem el ne add a ladádat :o) A végén Pitecus is ment egy kört, egy másodpercet jobbat ment nálam, de Pitecus elgázolt egy bolyát.. Utána mentem még egy kört, sajna az már nem votl mérve, pedig 1:31-et mentem :o( Szóval csütörtök után, amikor lealázott egy trabi, azóta helyreállt a lelki nyugalmam... :o) Pitecus, legközelebb induljál már rendesen a versenyen is, jóóóóó?
Jo volt a 7Vgi buli! :)
Tetszett a pálya nagyon, jó gyors volt, és külon orultem, hogy a salakos poros csuszos reszre is atmentunk :)
Adm- veled talalkoztam, de hol volt Mr es Pitecus? es ha ott voltak akkor melyik kocsival?
z.
Optos gyujtáshoz csak az elektronikát lehet még kapni? Az enyém olyat csinál, hogy csak akkor ad szikrát, ha az önindítót már leállítottam, és a lendület pörgeti tovább a motort. Ez nyáron még ok, de télen már nehézkes. Pedig az aksi új, a kábelek rendben.
Kint voltam ma a holnap verseny helyszinén, jó ksi gyors pálya a mostani :o)
A gyújtásomat meg sikeresen elbabráltam, látszik, hogy már lassan két éve hozzá sem nyúltam, kicsit elfeledtem a technikát... (opto gyujtás rulez :o) Szóval holnap reggel még asszem lesz egy kis próbálkozás vele... :o)
Ha valaki nem tudná, hogy pontosan hol van a laktanya, én MrMesterrel kilenc órakkor találkozom az üllöi úton az Ecseri útnál lévő Aral kutnál... Ja, és jó, hogy pont most van ez a óraátálitósdi, igy csak nem elszek fáradt :o)
Gratula MrMester! Amugy nem egy biztin vannak a dolgok, amit felsoroltál, nincs feklampam, belso tervili is elment, fenykurt, es duda, ez egyen van, viszont a tolató vili másikon.
Pitecus engem sem hivott.... Mindegy, ugyis van arrafelé dolgom, kinézek a pályára....
Holnap? Én uyg fél 10-re kimegyek már, merthogy nevezés meg ilyenek...
Valami taláka előtte?
Nekem csak a kocsit kéne kicsit kirámolni, mert kezdenek ellepni a Mcdonadsos és csokis papirok... Az egész folyamatot te inditottad el azzal a kolával... A kóla is megvan még :o)
A kurva annyat! Nincs meg beallitva a kulissza es kibaszott nehez megtalalni a fokozatokat....ma megprobalom beallitani.... + nincs feklampam, belso tervili is elment, tolato lamp, fenykurt, es duda..... {valoszinuleg 1 biztositekon vannak.... :) }
Ezt ma megproszalom megcsinalni aztan holnap lesz nemulass.......
pitecus nem hiv.....pitecus nem hiv......pitecus nem hiv.....
ugy megy mint a huje...orom volt a ceges suzuki utan atulni... :)) Micsoda kulonbseg!!!!
Eule:
A skoda fűtésén a legegyszerűbb tuning ha aláfekszel
és megnézed ,hogy a bowden ki tudja-e nyitni teljesen
a fűtéscsapot! Lehet , hogy megnyúlt.
Na meg a légtelenítés..
Adm & hzolee:
a skodán is található röpsúlyos szabályzó!
Az eloszófedél alatt a vákuumos szabályzó alatt
található meg. A rugók néha megadják magukat.
Köszi a választ NAGU! Amugy én sem értem, hogy igazából miért jó, ha nagyobb az előgyujtás, de tény, hogy jobb. Már lassan két éve, hogy beszereltem egy optoelektronikus gyujtást, utána fülre belöttem a gyujtást. Utána egy évre rá a föfékhengerem megadta magát, és a szerelőbácsi, mikor mentem a kocsiért, mondta, hogy beállitotta a gyújtást is, mert hogy baromi nagy volt (18 fok) . Ok, beleültem az autóba, hááát, észrevehetően lomhább lett. Aztán gyújtás maradt, de most mondta egy szerelőemberke, hogy ha nem csörög, akkor nyugodtan rakjak rá jó kis előgyujtást. Szóval asszem holnap 10 es vagy 8 as kulcs, aztán.... :o)
én se értem, főleg, mivel a vákuum (plusz a röpsúly, LADA) NÖVELI az előgyújtást, ezt magam ellenőriztem stroboszkóppal. Hiszen ha csökkentené, minuszba menne a gyújtás FHP elé!
És miért jó a 15 fokos előgyújtás? Én ha túl nagyra (10+ fok) teszem, csak csörög és nem csinál semmit. Ha túl kicsire teszem, nem csörög, és nem csinál semmit. Ha jól van beállítva, akkor MEGY. :)
>(ugy látom, a szombaton egy kis gyújtásállitás megy egyebek lesznek szükségesek... előgyújtás rulez :o) (csak aztán jó irányba tekerjem... tényleg, hogy nőjön az előgyújtás, oramutatóval megegyezően vagy ellentétesen kell forgatni? )
Az elogyujtast az elosztofej oramutato jarasaval ellentetes iranyba valo tekeresevel lehet novelni.
Mondjuk szamomra kerdeses, hogy ha nagyobb elogyujtast allitassz be, attol miert lesz jobb. Ha jol ertelmeztem az irodalmat, akkor a vakumos elogyujtasszabalyozas ugy mukodik, hogy ha nincs terheles a motoron, akkor noveli az elogyujtast. Ezert nem ertem, hogy nagyobb elogyujtas tuning szamara miert elonyos, pedig mar mas is javasolta ezt korabban.
Azért birja a dolgokat, bár tényleg egy-két dolgot már kissé nehéz kapni hozzá.
Főleg extra dolgokat! Majd megnézem bontóban! (Csak törnek ezek is......)
Béke poraira? Ennyi volt? Ez a GFF yxx még müxik... Habár a fönököm se bánik vele valami jól.. Előtte egy 1.6-os diesel golfja volt, aminek a motorja állitólag 300 ezret simán kibir. Nála 150-nél generálozni kellett... Ja mondjuk ha télen a -15 fokban indulás után rögtön padlógáz....
ABS? A jó kis égett gumiszaghoz nem kell ABS. Nem sokszor szoktam álló kerekekkel megállni, mert ugyis csak csuszik, de mégis van szaga.... Na ja, azért a kanyarban is lehet csikorhgó gumikkal menni :o) A mostani téli gumimban egyébként az a szar, hogy ha csuszik, nem sikit. Inkább olyan mély surlódó hangot ad... semmi feelengje nincs :o(
Céges autó? Hehe.... VW Vento 1.6 benzines..... egész jó autó, csak 80-nál már csak rángat meg sikit mint az állat meg minden... Ja, hogy nem eggyesben kellett volna közlekednem? :o)
Nem igazan, ABS volt rajta, bar kezifeknel tokmindegy volt, en az alando, kozvetlen reggel hideginditas utani "szevaszsofor" gazfroccsre, meg amit utana kapott, arra gondoltam... Belegondolva, igy utolag le kellene loni az ilyeneket, akik egy ilyen vacakkal kozuton igy mennek... :o)
Hát igen a jó kis Suzi!
Annak a dögnek lehetett tólni! Föleg ha céges a kicsike és nem magadnak kell tankolni.
Jut eszembe milyen tapasztalaitok vannak a Skoda fütésével kapcsolatban?
Lehet tuningolni?
Nem, nem, de 6700 korul leszabalyoz... Amugy amit Eule kollegaval is nyuzhattunk, egesz jol birta... :) Istenem, nahe hogy sajnaltam, kiszallas utan furcsa, egett szag a motorter kornyekerol... :)