Keresés

Részletes keresés

Morzsa76 Creative Commons License 2021.05.31 -2 0 63294

Tiszteletem!

Nem tudom, jó helyen kérdezem-e, ha nem, bocsánatot kérek.

Nyitott (nem fülizzasztó) fejhallgatót keresek.

Tudtok esetleg ajánlani típust amit érdemes megvenni közepes hifihez? 

Sajnos nem vagyok nagyon eleresztve, max 20e ft jöhet szóba...

Előre is köszönöm!

hucsikoi Creative Commons License 2021.05.29 -2 0 63293

Sziasztok!

Az Orion SM 250-es magnómban kell szíjakat cserélni. 

Négy szíj van benne de csak kettőnek sikerült kideríteni a méretét. 

(93.5x5.0x0.5mm lapos és 58x1,2mm) Ezeket sikerült is beszereznem. A szíjak annyira meg vannak nyúlva, hogy csak saccolni lehet az eredeti méretét. 

LézerPulyka Creative Commons License 2021.05.28 -2 5 63292

Luxman K-373

Visatone Creative Commons License 2021.04.18 -1 0 63291

Vettem, köszönöm! :-) 

Előzmény: Lilaman (63290)
Lilaman Creative Commons License 2021.04.18 -1 0 63290

Üdv!

CT-939 mkII

Mailtem.

Előzmény: Visatone (63289)
Visatone Creative Commons License 2021.04.17 -1 0 63289

Már meg is vették, vagy legalábbis eltűnt a hirdetés...

Én viszont keresek Pioneer CT-757, vagy CT-939 decket. Tudom, hogy ez nem adásvételi fórum, de mégis csak itt van a legtöbb deck-birtokos. :-) Ha tehát valaki, vagy a rokona, barátja, ismerőse eladná a két gép valamelyikét emberszabású áron, hálás lennék egy üzenetért a publikus email címemre. 

Előzmény: Pierr_Kardán (63288)
Pierr_Kardán Creative Commons License 2021.04.06 -1 0 63288

Kiváló állapotban van, a ritkább fekete színű modell, ráadásul távirányítóval...

300-at nyilván nem ér, de egy gyűjtő akár meg is veheti ennyiért. Csak egy távirányítóért szoktak kérni 30-40 eFt-ot.

Előzmény: Visatone (63287)
Visatone Creative Commons License 2021.04.04 -1 0 63287
Vanko68 Creative Commons License 2021.04.04 -1 0 63286

A kazetta előlapot levenni annyiból áll, hogy az elején és az alján, az ajtó és a ház között van egy igen keskeny, alig észrevehető nyílás, ahová vékony csavarhúzóval vagy éles tárggyal be kell nyúlni és egy kis fület lenyomni, az ajtó így felfelé egyszerűen lejön. 

Utána már elvileg könnyű hozzáférni és tisztítani. Most álló helyzetében csináltam, de gondolom be lehet indítani a megfelelő gomb megnyomásával. 

Vanko68 Creative Commons License 2021.04.04 -1 0 63285

Köszönöm mindkettőtöknek a hasznos válaszokat! Mindenkié fontos volt! Ti szerintem mindketten fontos adalékot tettetek hozzá, nekem mindenképpen. Nem vagyok ugye mai darab én se, sokat használtam magnókat, de egy komolyabb Aiwa mini hifinél feljebb nem jutottam (NSX V900), de azon kívül hogy oda-vissza működik a lejátszó, nem sok köze van ehhez. Deck-em pedig eddig nem volt.

Tehát mondhatjuk hogy ezekhez a 25-30 éves technikákhoz eléggé laikus vagyok.

Akkor becsukott állapotban valahol középen nyomva kell tartani egy mikrokapcsolót. Két képet csináltam tükörrel erről a felső pöckökről. 

A hátlapon úgy látom semmi sincs, tehát gondolom fent van középen. Optikai érzékelőnek nem látom nyomát. 

Előzmény: didyman (63284)
didyman Creative Commons License 2021.04.04 -5 5 63284

Bocsmá, hogy volt egy ötletem. Azért írtam le, mert ez egy fórum, amit mások is olvasnak, másnak is hasznos lehet. Éppen ezért beszéltem általánosságban, többféle megoldásról és nem az adott típusról-ha már felmerült ez a kérdés full logic mechanikás gépeknél.

Előzmény: kluzio (63283)
kluzio Creative Commons License 2021.04.04 -4 3 63283

A króm+metal passzívsága a normál érzékelője...

Erről a készülékről volt szó...nem másról.

Leírtam, hogy nyomni kell...

Szépen túlbonyolítod a laikus kérdezőnek tök feleslegesen felesleges dolgokkal, de minek....görgőt akart pucolni, ennyi.

Előzmény: didyman (63282)
didyman Creative Commons License 2021.04.04 -5 2 63282

A normálnak nincs érzékelője. Type II és IV érzékelő van.

A kazetta bent érzékelő lehet a hátlapon is. Ha fent van, akkor középen, vagy jobb oldalon is lehet. Az érzékelőnek többnyire folyamatosan nyomott állapotban kell lennie üzem közben is. De nem ez az egyetlen problémás pont. Sokszor a szalagvég érzékelése a leeresztő orsón van, ezeket a készülékeket nem is lehet ilyen egyszerűen pucolni. Ezek miatt érdemes egy kazettát beáldozni, alul az érintett részeknél az elülső oldalát dremellel leszabni, a szalagot meg belül végteleníteni (megfelelő méretű laposszíjjal például) a két orsó között. Így lesz egy univerzális kereted, amivel mindenféle magnó elindítható és könnyen tisztítható. Van még egy apróság, az oda-vissza játszó gépek optikai érzékelője, ha éppen az van bennük. Ezt általában nem kell átverni, de ha mégis folyamatosan irányt akar váltani, ahogy mozogsz a kezeddel ott, akkor a lejátszási üzemmódot elég kapcsolni egy oldal lejátszásra.

Előzmény: kluzio (63280)
reclipse Creative Commons License 2021.04.04 -1 0 63281

Köszönöm a választ!

Előzmény: kluzio (63274)
kluzio Creative Commons License 2021.04.04 -1 4 63280

Azt az érzékelőt nyomd le bent-fent, amely egyik kazettán lévő kis ablakba se menne bele ( se króm, metál, normál + felvétel ), az érzékeli a kazettát.

Ennél a kazetta közepén kell lennie kb, amit felnyomva tartasz, majd play csukott ajtóval mind ezt, mert bizonyára van egy álláskapcsoló rajta.

Azonban, ha nem akarsz szenvedni, becsukod az ajtót és 2 fülpiszkálóval megsikálod, egyikkel támasztod a görgőt, másikkal dörgölöd, olyan kínai pálcikás technika...

Előzmény: Vanko68 (63279)
Vanko68 Creative Commons License 2021.04.03 0 0 63279

Köszi szépen az ötletet, vagyis ez a te esetedben nyilván jóval több annál, hiszen a tapasztalat és a hozzáértés jól látszik!

Az ajtó külső burkolatát tényleg könnyen le lehet szedni, bár egyik mikrokapcsoló nyomkodásával sem sikerült elindítani a lejátszást, csak ha bent volt a kazetta. Nem tudom hogy mit érzékel még ott fönt. Én úgy éreztem, hogy mindet megtaláltam és benyomtam, egyébként, meg együtt is. 

Előzmény: kluzio (63278)
kluzio Creative Commons License 2021.04.03 0 0 63278

Ahogyan írod.

Ha az ajtón oldalt kívül-belül látsz fület-karmot-megvezetést, akkor levehető az ajtó, de a gomb miatt biztosan bontható...össze is rakták, mert együtt nem önthető ki.

Előzmény: Vanko68 (63277)
Vanko68 Creative Commons License 2021.04.03 0 0 63277

Köszi a képet, első körben nem sikerült a képek feltöltése, bocsi! Törölni, szerkeszteni nem lehet a már elküldött bejegyzést?

Előzmény: kluzio (63276)
kluzio Creative Commons License 2021.04.03 0 0 63276

Nem irigyellek ezért, de váljék egészségedre:)

Legközelebb tegyél fel részletes fotókat, akkor segíteni is lehet, így csak sok sikert kívánni.

Előzmény: Vanko68 (63273)
Vanko68 Creative Commons License 2021.04.03 0 0 63275

Így néz ki:

kluzio Creative Commons License 2021.04.03 0 0 63274

Azok a görgők már szinte kuka....tessék cserélni....hány évesek 30-40?

Másik meg, hogy a szalagok öregednek, így egyes fejeken megtapadnak...azok is kuka.

Még a szíjakat is cseréld a capstanen....ennyi az egész.

Előzmény: reclipse (63258)
Vanko68 Creative Commons License 2021.04.03 0 0 63273

Sajnos nem hiszen hogy szétszehető az ajtó, mert külön gomb van a nyitásának, az ajtó alatt, a házon, és külön gomb a csukásnak, rajta az ajtó felső élén, a jobb szélen. Tehát be van építve az ajtóba a becsukás gomb, mert kinyitott állapotban el sem lehet érni a nyitó gombot alul a házon, hogy egyszerűen azzal csuknánk is, ha már motorosra kellett tervezni. 😉  Igazi Japán specialitás a 90-es évek közepén, hogy "nini, mi ezt is tudjuk". 

Mindegy, az tény, hogy nagyon jól szól és a kazettára is fantasztikus minőségben vesz fel. Átesett most egy szïjcserés felújításon, mert már a kicsit szorulósabb kazettákat nem szerette lejátszani egy motort is javítani kellett, de most mint az új. 👍

Előzmény: microdimension (63272)
microdimension Creative Commons License 2021.04.03 0 0 63272

Nézd meg, hogy lejön-e a kazettafészek ajtaja. Nem tudom, hogy műxik a tekáknál, de más típusnál ha fészekajtót lepattintom, a kazetta ajtót bezárom. Van annyi hely, hogy beférjen egy kis fültisztító pálcika, ami az eleve forgó tengelyeket eléri. Izopropil-alkohollal kicsit át kell itatni természetesen és óvatosan húzogatni kell a tengelyeken. A PLAY gomb megnyomását követően a fejhíd felmegy, elindul a lejátszás és a görgő forogni kezd. Ekkor lehet a görgőt is óvatosan kis mozdulatokkal tisztogatni. Ha nem indul el így, akkor az egyik ujjaddal a fenti érzékelők közül keresd meg azt, amit ha benyomva tartasz, a PLAY gombot lenyomod, akkor megy a lejátszás kazi nélkül. (már becsukott ajtónál természetesen) És akkor a szabad kezeddel lehet tisztogatni.

De lehet, hogy van más tekkkknika, gőzöm sincs, nekem ezek beváltak.

Előzmény: Vanko68 (63270)
ayeca Creative Commons License 2021.04.03 -1 0 63271

Tisztítókazetta.

Előzmény: Vanko68 (63270)
Vanko68 Creative Commons License 2021.04.03 0 0 63270

Sziasztok! Én is örülök hogy rátaláltam erre az oldalra. Nekem négy részes, CH505-ös Technics hifim van és egy BX505-ös, egykazettás deck. Mind a kettőn a kazetta ajtók motorosan nyílnak és csukódnak. A fej, görgő, hangtengely tisztítására sajnos eddig nem találtam jó megoldást. A fejek pucolása a legegyszerűbb, de a többi kicsit macerás, mert az ajtó rögtön becsukódik, ha a play gombot benyomom, tehát forgás közben nem tudom tisztítani. 

Nincs ezekre valami jobb megoldás?

reclipse Creative Commons License 2021.03.31 0 0 63269

Nos, mindkét kazit "megjavította" a szétpattintás - szerencsére sikerült komolyabb károk nélkül végrehajtani az akciót. Amelyik egyik magnóban sem ment, az úgy tűnik el volt már vetemedve/deformálódva tokilag.

Öröm és bódottá'.

Előzmény: Toldi Miki (63267)
PP_Stereo Creative Commons License 2021.03.30 -4 1 63268

'a műsorosok szinte mind ilyen volt.'

Ilyen, amikor a ragozás vetekszik a szakértelemmel. :)

Előzmény: Toldi Miki (63267)
Toldi Miki Creative Commons License 2021.03.30 -2 0 63267

Gondolom, amelyik nehezebben tekerhető, az nem műxik egyik magnóban sem.

Ilyen "szétszedhetetlen " kaziból nekem is volt szép számmal, a műsorosok szinte mind ilyen volt. bár csavarozott is volt, de látszott rajtuk a tré minőség.

Emlékeim szerint problémásabbak, mint az összecsavarozott jó minőségű üres kazetták voltak.

Előzmény: reclipse (63266)
reclipse Creative Commons License 2021.03.30 -1 0 63266

Köszi a választ! Sajnos a kazetták ragasztottak, csak szétrepeszteni lehet őket...

Az egyik ujjal, ceruzával könnyedén, a másik kissé nehezebben, de tekerhető. Ez utóbbit, szétpattintom majd, reméljük a ragasztás mentén fog szétjönni.
(Egyébként azért nem a Technicset használom, mert az már eléggé leharcolt állapotban van.)

Előzmény: Toldi Miki (63265)
Toldi Miki Creative Commons License 2021.03.30 -2 0 63265

Na, az egyik kazetta legalább a Technicsben jól szuperál.

A másik kazettát , nem egy űrtechnika , csak szétkapnám és belekukkantanék , mi a helyzet belül?

de előtte még a ceruzával megforgatása az orsóknak is adhat némi támpontot

Tapasztalatom szerint , a különböző mértékű nyomatékok, és szorulások okozzák az anomáliákat a kazikkal kapcsolatban.

Előzmény: reclipse (63264)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!