Keresés

Részletes keresés

Doctor Morreau Creative Commons License 2021.05.09 0 0 12767

Egyébként a korábban a hajbeültetését "büszkén" vállaló nagy magyar bariton, Vásáry André is az utóbbi időben már parókát hord... 

Doctor Morreau Creative Commons License 2021.05.09 0 0 12766

Ne haragudj, de ez nem igaz, amit irsz, hogy nem maradnak nyomok.

 

Nem tudom, hogy nem az egyik hajbeültetési klinika alkalmazottja vagy-e, de amit irsz, konkrétan hazugság, még a tisztességesebb hajbeültetési klinikák is elismerik, hogy igen nagy arányban erős vörösödés és apró tűszársnyomok láthatóak fogadó és adó területen is (az apró tűszárosnyomokból márpedig több ezer van egymás mellett... és úgy már látszik..)

 

Vannak olyanok, akiknél nincs ilyen nyom, de nagyon sokaknál megmarad. 

 

Egyébként, hogy hosszabb távon, kb. 5-10 éven belül mennyire kellemetlen dolgokat okozhat a hajbeültetés, arra itt van Rooney képe: 

 

 

Gyakorlatilag kihullott hátul a haja a beültetés után, úgy kell műhajjal pótolni és szinező spray-jel fújogatni neki...

 

Ezt akarják tényleg az emberek?

 

Saját tapasztalatból mondom, hogy sokkal érdemesebb lenyelni a pirulát, mert hosszú távon egy hajbeültetéstől senki nem lesz Brad Pitt, ellenben baromira kellemetlen helyzetbe is kerülhet emiatt. 

Előzmény: Field Marshal (12757)
raft1700 Creative Commons License 2021.05.06 0 0 12765

Sziasztok!  Nekem is gondot okoz a finasteride beszerzése. Eddig csak minoxidillel próbálkoztam, de nem hozza azt az eredményt amit el szeretnék érni. Tudnátok ajánlani valakit aki felírná vagy esetleg egy olyan megbízható oldalt ahonnan belehetne szerezni?  email: tomi07@citromail.hu  Előre is köszönöm.

JohnAbruzzi9 Creative Commons License 2021.05.04 0 0 12764

Ja és nekem is kb. 20 évesen kezdett el a hajvonal két széle feljebb kúszni, de a tetején semmi nem történt 25 éves koromig, és 30-ig is csak alig észrevehetően lett ritkább egy részen. Most meg elöl egy kisebb foltot leszámítva a tetején kurvára megritkult az egész, és 3-4 centis hosszúság alatt eléggé látszik is. Az a fura, hogy hajbeültetés konzultáción 3000 szálból 2500-at a hajvonalhoz akartak használni, és a tetejére azt mondta a csaj, hogy "sűrítés, amennyire lehetséges ( 500 szál)"

Előzmény: JohnAbruzzi9 (12763)
JohnAbruzzi9 Creative Commons License 2021.05.04 0 0 12763

Nekem anyai ágon a tesója, aki elég kopasz. De mondjuk full alkesz+láncdohányos vagy 30 éve, lehet az is bejátszik, mert amúgy az apjának is volt haja. Dédipapa nem tudom fiatalon milyen volt. Unokatesómnak tökéletes a hajvonala meg kurva sűrű a teteje is, annak ellenére, hogy az apja meg tök kopasz.

Nekem fateromra hasonlít a kopaszodás mintázata,(meg a fejem is full) de neki 50 évesen is jóval sűrűbb a teteje (és amúgy csak mostanában vettem észre közelebbről, hogy nem 100% már a sűrűsége), mint ami nekem hirtelen lett 31 évesen egy stresszesebb 2 év után. Két oldalt kb. ugyanúgy felment a hajvonal. Anyám full göndör, nekem meg csak eggyel hullámosabb a hajam a szög egyenesnél. De van olyan haverom, akik hárman testvérek. Apuka haja 55 évesen még full fekete és nagyon sűrű, tökéletes hajvonallal, a 3-ból meg 2 gyerek már 20 évesen kopaszodott, és a két 35 körüli közül az egyik az teljesen a faterja haja, a másik már a kopasz, és  a legkisebb gyerek is kb nw6 30 évesen.

Előzmény: Djani31 (12762)
Djani31 Creative Commons License 2021.05.04 -1 0 12762

20 évesen kevesen kezdenek kopaszodni de aki mégis az jó eséllyel teljesen kopasz lesz, ha nagyon hamar kezdődik akkor agresszív a hajhullás és nagy kiterjedésű lesz de olyan is lehet hogy 40, 50 vagy 60 éves kor után indul be igazán, minél idősebb vagy, annál nagyobb az esélye de mindenhol azt írják hogy ezt nem lehet előre megjósolni mert mindenkinél más a mértéke, csak abból tudsz következtetni hogy mi volt a családban, főleg anyai ágon mennyire jellemző. Ebben a videóban amúgy Friderikusz érdekesebb, 37 éves és elől elég kopasz már de most 62 évesen jobban néz ki, valószínűleg elől feltötték neki de a fejtetőn változatlan maradhatott az elmúlt 25 évben.

Amúgy a múltkor néztem a hajam és elől a gyári haj tövénél is vannak apró fekete pontok - valószínűleg beljebb is csak ott nem látszik - meg az arcszőrzetnél is van, az látványosabb mert vastagabb a szőr mint a haj és a pont is nagyobb de le lehet kaparni. Mindig ezeket a fekete pöttyöket kérdezed de az eredetinél is van, engem nem zavarna ez ha beültetnének, nem is látszana mert nem szeretem az ecsetfejet, ha nem felfelé fésülöm semmi nem látszana.

Előzmény: prime1977 (12759)
smorgasbord Creative Commons License 2021.05.03 0 0 12761

Tennél fel képet a hajadról?

Előzmény: Norbye01 (12760)
Norbye01 Creative Commons License 2021.05.03 0 0 12760

Sziasztok!

 

Segítséget szeretnék kérni. Nekem is nehézséget okoz felíratni Finasteride-ot.

Jelenleg nagy szükségem lenne rá, mivel most indult meg nagyobb ütemben a kopaszodásom.

 

Kérlek dobjátok el mailen az elérhetőséget, a recept felíratáshoz.

norbye01@freemail.hu

 

Előre is köszönöm a segítséget! :)

prime1977 Creative Commons License 2021.05.02 0 0 12759

Sziasztok!

 

Anno azt hallottam, hogy ha valakinek minél később indul be a kopaszodás, annak annál inkább megmarad a haja.

https://www.youtube.com/watch?v=0q4eKe0dsaw

Itt Antonio Banderas 36 éves, és tökéletes a haja.

1996-os felvétel.

És most milyen a haja?

Fura ez.

Ergo ezek szerint nem kell már 20 évesen kopaszodni ahhoz, hogy elmenjen a hajad.

Igaz?

csabaaa91 Creative Commons License 2021.05.02 0 0 12758

Szia!

 

Köszi az infót!

 

Lehet tudni, hogy hol/kinél csináltattad a beültetést?

Előzmény: Field Marshal (12757)
Field Marshal Creative Commons License 2021.05.01 0 1 12757

Hello!

 

Mint olyan, aki végigment ezeken talán érdekesnek tartjátok a  hajbeültetés/fine combó gyakorlati tapasztalatát, mert  az egyi khozzászóló úgy ovlastam messze részrehajló módon ellenzi ezeket.

 

1. Bocs a sok szövegért előre is.

2. Sokkal jobb minden tekintetben, ha kopasz leszel és el tudod fogadni, és nem rontja a kopaszség az életminőségedet.

 

Ellenben ha olyan vagy mint én, aki rosszul van a tükörtől ahogy szépen a seggéig kezd el érni a homloka és 5 évvel idősebbnek néz ki tőle, és nem előnyös számára a kevés haj: 

 

Hajbeültetésről:

- Nekem 4500 szálat ültettek át hátulról előre "fue" módszerrel. Most járok a 2. hónapban a beültetést követően. Már most azt mondom megérte elvégeztetni.

- Hajbeültetés eredménye: Azért írom hogy "már most" mert a beültetést követően a hajszálak kipotyognak. Nekem 1 hónap alatt le is estek. A gyökerük ott marad és idő kell neki, amíg a gyökérből a fejbőrön át előbújik a hajszál újra. Hasonlóan az epilálás is azért marad tovább, mert addig se látod a szörszált, amig a bőröd vastagságán túlnő a szörszál. Elérkezve a 3. hónapom elejébe az átültetett szálak szépen bújnak elő és már jobban mutat a fejem az új szálakkal mint a beültetés előtt.

- Nyomok: A donor területről : ismerősök az alábbiakat adták: "Hát itt semmi sem látszik. Biztos innen vették ki?" Ha levágják 0-ásra a hajat, akkor lehet maximum látni, hogy nem tökéletesen homogén már a fejbőr színe, hanem a szúrások helyein, a pigmenthiány miatt világosabb a bőr. De ezek 0,5 mm-es pöttyök. Világos bőrűek esetébne gyakorlatilag csak az tudja megállapítani aki ezzel dolgozik, hogy igen ez az volt. Ebben remek.

Beültetett terület:   így a 3. hónap elejére semmi nyoma sincs annak, hogy beavatkozás történt. Pedig úgy 1400szor a doki beleszúrt egy icipici szikét a fejembe. Úgy begyógyult, hogy nyoma sincs. Semmi.

Bőrtípus: Nem lehet arra fogni, hogy szerencsés bőröm van: nagyon érzékeny, kifejezetten fehér, minden nyomás meglátszódik rajta.

Vélemény a nyomokról: Hacsak nincs valami rendellenességed, és nem szúrják el a műtétet, vagy szúrod el te a lábadozást, akkor ez hibátlan lesz. 

 

Műtét közben/után Fájdalom:

Igen fáj, nem kellemes. De nem úgy fáj mint a vakbél, vagy mint a gyulladt fogad, hogy megakarsz őrülni. 1 napon átt vágják szét a fejbőrödet, természetes hogy nem lesz kellemes.

Műtét előtt teleérzéstelenítik a donor területet, az inyekciózásnál szorítani kell a fogad: kb 30 inyekció ilyen érzékeny helyre mint a tarkód környéke, igen rosszul esik. 

A beültetésnél: itt is nagyon rossz az érzéstelenítés beadása, de ennyi. Ezek nagyjából 10 percet jelentenek a 8 órás beavatkozásból. Amiből 3 órát aludtam.

Ami már a fájdalom küszöbömet kezdte próbára tenni, az az utolsó 30 perc volt: nem kaphattam több érzéstelenítőt, és mive la bőröm kifejezetten puha, a hajszálak eldöltek bepakolás közben, ezért mindegyiket egyesével meg kellett igazítani. Ez azt jelentette hogy a sebben megmozdult a hajszál. 10 szer nem vészes de 1500szor már nagyon szorítottam a végén a karfát.

Úgy jellemezném hogy fájdalmas dolog, de ha a 14 éves fiamnak át kellene élnie, biztos nem szörnyednék el, hanem mondanám neki hogy szívd fel magad fiam, kibírod.

Műtét után csak kicsit égő érzés volt kaptam fájdalom csillapítókat, de nem volt értelme bevenni. Jó fáradt voltam utána való napon. Ennyi.

 

Kockázat: Egyrészt minden kockázattal jár, de belegondolva, hogy mennyire profik (persze mivel jól megfizeted őket) a beavatkozást végzők irányából lényegesen kisebb kockázatot látok, mint egy fogászati beavatkozás, mikor szétvágják az inyed a bölcsességfogad miatt, vagy egy mandula műtét esetén. Amit el lehet szűrni, hogy a beavatkozáson áteső személy nem végzi el a megfelelő elővigyázatosságokat, és kárba veszhet a beültetésbe fektetett idő/pénz. Itt tényleg vigyázni kell 3 napig fokozottan, majd 1 hónapig mérsékelten.

Így a 3. hónapban már járhatnék küzdősportokra (ha nem lenne járvány) is és üthetnék a fejem az se lenne gond.

Ami tényleg megfontolandó, hogy ha valaki a kopaszodása elejln végzi ezt a beavatkozást, az még nem fogja megállítani a további kopaszodást és lesz egy körív ahol van haj, évek múlva meg mögötte semmi haj. ez a homlokkrönyékén probléma, ha pl fejtetőd és forgódat akarod rendbe rakni ott emiatt sem kell aggódni, mögötte már nem miniaturizálja el a DHT. Ezt nyilván már mindeki akiben a gondolta felmerült jól látható ez a vonal, hogy itt már gond, alatta meg dús.

 

Vagyis én teljesmértékben ajánlom mindenkinek aki hajlandó kiadni értem sok-sok forintot. 


Megtartani a hajból amit meglehet:

Finasteride(Propecia, hatóanyag ugyanaz más márkanéven)/dutasteride, vagy egyéb orálisan bevett alfa5 reduktáz gátlók:

Ezeknek az a lényege ugye, hogy nem engedi a testoszteron hormont átalakítani. DHT-vá (nem ditributed hash table-re gondolok hanem Dihydrotestosterone-ra). Vagyis csökkentjük a DHT-t a szervezetben.
Miért akarjuk csökkenteni a DHT-t? Mert a skalpunkon lévő hajszálak receptorai erre sajnos könnyen rácsapnak és felszívják egy pici részét. Amitől szegények szép lassan elsorvadnak az évek alatt. Ez a sorvadás már elindul a serülő korban csak akkor még annyi van hogy senkit sem érdekel.

na már most a DHT a legpotensebb nemi hormonunk amink van, de meglepő módon az emberek nagyon nagy részének nem okoz gondot  ha ezt lecsökkentjük. A csökkent DHT-val járó mellékhatások (egészséges hormonháztartás esetében!) alig észrevehetőek: kevesebb igény a szexre, nem merevedik úgy. Mint mondtam, alig észrevehetők, ha valaki tudna belőle kimutatást cisnálni, hogy van valami skála mennyire akar szexelni előtte vagy utána vagy valami erekciómérő, akkor lehetne valami statisztikát csinálni. De mivel nincs, a nagy többség nem érzékel változást. Ha meg nem érzékel változást, az olyan mellékhatás, ami szerintem felvállalható ha megmarad a hajad. Rengeteget kellene írni ebben a témában hogy értelmes összefüggő információ legyen átadva, ezért csak így tömören írom, nézni olvasni való lentebb.

Finasteride úgy 30%-ra csökkenti a DHT-t. 1 mg hatóanyaggal 8ez csak iránymutató mindenkinek kicsit más lesz!). a Dutasteride, kiüti az egészet, és semmi DHT sme lesz a szervezetben.

Finasterideből nem érdemes többet szedni, mert gazdasági órákból (vagy rpg-kből) ismert diminishing return jelenség lép fel: vagyis hiába emeled a dózist minimális a hatásnövekedése. Inkább érdemes két naponta 1 mg-t bevenni, azzal is nagyon szép eredményeket érnek el.

Dutasteride, lényegesen több komoly mellékhatást jelent ha szájon át veszed be, egyáltalán nem ajánlott!

 

Topical helyi változatok: Az én utána járásom szerint jelenleg a se a duta, se a fines nem elég jó hogy helyileg felkenve hasson a hajra, anélkül, hogy ugyanúgy vagy hasonló mellékhatások ne képződjenek. (ebben nem vagyok elég járatos már változhatott)

A helyi használatnak az lenne a lényege, hogy nem hat a szervezetre, csak ott a fej tetején a hajadra hatna, és hiába gyűlik benned a DHT, a hajadhoz nem jut el. Úgy tudom ebben egyedül az ru58841 elnevezésű hatóanyag mutat igéretet, hogy kend a fejre. Ez sem fogja meg a káros hormonokat 100%-ban. Továbbra is! Az igazi hatékony megoldás a hajadnak (nem a hormonháztarásodnak!), ha Finasteriddel eltávolítod a szervezetből 70%-át, majd a maradék 30%-al az ru58841 megbírkozik és meggátolja. Én ezért nem vacakolok még a topical iránnyal.

 

Egyéb megoldások amik nem alfa5 reduktáz gátlók (minoxidil):

Minden más arra törekszik hogy javítsa a haj erejét és fenntartsák a hajhagymádat miközben a szervezeted szétveri őket a a DHT-val (és egyéb hormonokkal de a DHT a legnagyobb probléma). Itt hosszú távon mindenképp veszteni fognak a kisérletezők. Egyszerűen nincs jelenleg olyasn serkentő anyag ami ezt le tudná győzni. A minoxidillal az eddig alvó hajhagymákat beindítod, és növésnek indulnak, a meglévők picit tovább bírják a harcot a DHT-val szemben. De pár év távlatában, mind el fognak sorvadni, és az eredmény az lesz hogy az elején bedúsul a hajad a minoxidiltól és lesz x+3000 hajszálad. De az ez x+3000 hajszál ugyanúgy sorvad, mind a minoxidil nélkül a x darab. Sőt egyes esetekben még gyorsabban, mert a minixidil hatásától bizonyos esetekben ez a DHT hatás felgyorsul.

 

Vagyis az én véleményem, hogy jelenleg a megoldás, hogy ha birod a fineszteridet mellékhatások nélkül, akkor az megoldhatja a hajproblémádat. Erre rásegíthetsz az RU-val meg minoxidillel hogy maximalizáld a hatásosságot.

1. eltünteted az 70%-át ( a DHT-t)

2. adsz egy kis extrát a meglévő hajnak  ( minoxidil)

3. a maradék 30% DHT-t amit még kap a fejed, az Ru-val helyileg hatástalanítod.

 

A hormonok témakörében, és hogy miért jöhetnek a mellékhatások és miért nem jön ki mindenkinél, igyekszem még írni egyet mint induló bölcsesség.

 

Végére: 2 hónapja vagyok túl a a hajbeültetésen, és 2 hónapja szedek napi 1mg fineszt. Mellékhatásokat nem tapasztaltam (pár meglepő extra pozítvat majd megemlítek).

A hajam gyakorlatilag megszünt hullani (ez önmagában elképesztő), és nagyjából 2-1,5 szer vastagabb szállak nőnek már. És nem én beszélem be magamnak, mert ismerősök megjegyzték, hogy mintha sűrűbb lett. Persze mi tudjuk, hogy sűrűbb sajnos nem lesz, de a vastagabb hajszálak ezt a hatást kelthetik. 

 

Szóval nem kell elrettenni!

 

Üdv!

 

Mr. One-Two Creative Commons License 2021.04.20 0 0 12756

Szia, az e-mailem tomihorvath4243@gmail.com és nagyon köszönöm!

Előzmény: Fomate (12753)
Fomate Creative Commons License 2021.04.16 0 1 12755

Elég jól értek angolul, de le a kalappal az előtt, aki ezt a cikket valóban fel tudja fogni :)

 

Amúgy nekem az a vélemény, hogy egyre inkább el kell tolódni a topikális fin/dut felé, és tényleg csak a legminimálisabb mennyiséget beszedni szájon - 1 hete rendeltem meg a topikál dutasteridet, írok majd róla 1-2 hónap múlva, hátha működik.

Előzmény: Doctor Morreau (12754)
Doctor Morreau Creative Commons License 2021.04.14 0 0 12754

https://pubs.acs.org/doi/10.1021/acs.jmedchem.0c02039?ref=pdf&

 

 

A finaszterid mellékhatásairól (depresszió, szexuális problémák) készült egy átfogóbb tanulmányt, amit most publikáltak.

Fomate Creative Commons License 2021.04.14 0 0 12753

Küldj email címet és elküldöm

Előzmény: Mr. One-Two (12751)
Rooney99 Creative Commons License 2021.04.02 0 0 12752

Sziasztok!

Engem az érdekelne, hogy van-e valakinek tapasztalata azzal kapcsolatban, hogy a minoxidilmaxos topical finasteridehez képest finasteride tabletta összetörve minoxidilbe keverve mennyire oldódik, illetve mennyire működik a dolog? 

Mr. One-Two Creative Commons License 2021.03.30 0 0 12751

Sziasztok!

 

Szeretnék érdeklődni, hogy tud-e valaki olyan orvost, akihez érdemes elmenni hajhullással kapcsolatban? Ez alatt azt értem, hogy érdemben megvizsgál, tisztában van a ma használatos szerekkel, ha úgy érzi hogy szükséges akkor fel tud írni finát és nem csak elteszi a pénzt és kizavar a rendelőből. Teljesen új vagyok hajhullás elleni módszerek terén és örülnék neki ha lenne egy hozzáértő orvos aki tudna foglalkozni a problémával és nem nekem egyedül kellene kitalálni hogy mivel próbálkozzak. Ha valaki tudna ilyet annak nagyon örülnék, ha pedig szerintetek ilyen itthon nem igazán van akkor azt az infót is szívesen venném.

És bocsi ha ez már az ezredik ilyen kérdés, nem igazán tudok hova fordulni, valahol olvastam hogy ez a legnagyobb aktív hajhullással kapcsolatos fórum, úgyhogy gondoltam megkérdezem itt. Köszi szépen előre is :)

Fomate Creative Commons License 2021.03.15 0 0 12750

Jaja, minden ezt támasztja alá.

 

De pl nagyon érdekes, hogy amit linkeltél kutatás úgy néz ki, hogy először csepegtetik a duta-t a fejbőrre, majd azt követi a microneedling 1.5mm-el. Miközben szinte az összes youtuber ezt pont fordítva csinálja. (én is fordítva csináltam eddig, hogy először sebzés, majd csepegtetés, de a múltkor a minoxidil után csináltam a sebzést, és sokkal jobban éreztem, hogy bekerül a fejbőrbe), valószínűleg érdemesebb így csinálni.

 

Nagyon várom már, hogy kiderüljön, hogy ez a topical duta mennyire megbízható/hatékony, aztán ha igen, kezdem is a próbát.

Előzmény: justcage (12749)
justcage Creative Commons License 2021.03.14 0 0 12749

Itt egy kutatás a topical dutasteride-ről, nem tudom mennyire hiteles, de e szerint a mellékhatásai minimálisak a szájon át szedett dutasteride-hez képest.

 

https://smj.journals.ekb.eg/article_42083_24b61cbba4be9982db23c318414034c0.pdf

 

Egy másik oldalon lévő elmélet szerint ez a molekulák méretével és lipofilitásával van összefüggésben.

 

"The idea behind topical dutasteride has to do with the chemical properties compared to finasteride. At the molecular level, dutasteride is more difficult to deliver as a topical agent to be absorbed through the skin due to the size of dutasteride molecules. They are larger than those of finasteride. This difficulty however becomes an advantage as the difficulty to get past the subcutaneous layer may prevent systemic absorption. The molecular size prevents deep penetration. In addition, dutasteride has a high lipophilicity of 4.94, compared to 3.03 of finasteride, which means it is less water soluble than finasteride or more “greasy”. This higher lipophilicity can in theory help dutasteride to remain in the skin longer as these properties tend to preclude the paracellular and follicular routes of ingress into the skin."

Előzmény: Fomate (12748)
Fomate Creative Commons License 2021.03.14 0 0 12748

Erről nem hallottam még, azt viszont valamennyi kutatás alátámasztotta, hogy a topikális szerek lényegesen kisebb rizikoval hasznalhatoak, mint amit szájon át beszedsz. Szóval én még várok 1-2 hónapot a topikal dutaval, hogy milyen visszajelzesek jönnek rá, és ha jók, akkor egy dermarolleres módszerrel elkezdem kivaltani a szájon át szedett dutat erre. 

Előzmény: justcage (12747)
justcage Creative Commons License 2021.03.13 0 0 12747

Valahol azt olvastam, hogy a topical dutasteride-nek kevesebb mellékhatása van, mint a topical finasteride-nek, ez igaz lehet? Mert amúgy tabletta formában bevéve a dutasteride a durvább ilyen téren.

Előzmény: Fomate (12746)
Fomate Creative Commons License 2021.03.12 0 0 12746

Minoxidilmax kijött egy topical dutasteride-del, én rendelek majd: https://www.minoxidilmax.com/topical-dutasteride-Duderma

prime1977 Creative Commons License 2021.03.11 0 0 12745

Na még egy kérdés srácok!

Szerintetek is NW2 ez a kopaszodás, nem NW3?

https://forum.hairsite.com/t/rahal-fue-norwood-2/28647

 

Ez egy olyan hajbeültetés ahol nem látszódnak a fekete pöttyök, nem is nagyon hiszem el, hogy így meglehetett csinálni.

Mert itt senki meg nem mondaná, hogy hajbeültetés történt.

Nem tudom tart-e majd valaha itt a hajbeültetés, hogy mindenkinek így meglehessen csinálni.

Várom válaszotokat!

Köszönöm szépen!

 

Előzmény: MustafaMukkerman (12744)
MustafaMukkerman Creative Commons License 2021.03.09 0 0 12744

Üdv!

24 éves vagyok, egyelőre még nem hullik a hajam, viszont a családban viszonylag gyakori a kopaszodás: apámnak 30 éves korára teljes vécéülőke séró lett, bátyám 26 évesen szintén jó úton halad efelé, viszont mindkét nagyapámnak iszonyú jó haja van 80+-os létére is, szóval azt mondanám, kb 50% esélyem van, hogy nekem megmarad a hajam. Bátyám és apám, ennyi idősen mint én, már javában kopaszodott. Ez persze nem jelenti azt, hogy én megúsztam, lehet, nálam csak később jelentkezik. Emiatt arra gondoltam, fél évente egyszer jó lenne eljárni valami hajdokihoz, aki megnézi kontroll jelleggel, miniatürizálódtak-e a hajszálaim, elkezdődött-e a dolog nálam, hogy időben közbe tudjak lépni finasteride+minoxidil kombóval. Az lenne a célom, hogy még azelőtt megállítsam, hogy én szabad szemmel észrevenném, hogy ritkul. Azügyben érdeklődnék, hogy hova érdemes menni ilyen vizsgálatra? Iletve van-e értelme csak úgy preventív jelleggel enyhébb cuccok szedésének, mint pl. cink, saw palmetto, stb.?

Köszi a válaszokat előre is!

Doctor Morreau Creative Commons License 2021.02.18 -1 1 12743

Nem az a lényeg, hogy elégedett vagy-e a beültetéssel, vagy sem.. 

 

Egyrészt a tény az, - és nem szabad hinni senkinek, aki mást mond - hogy minden beavatkozásnak a testedbe van kockázata. Fertőzés például a tűszúrásoknál... 

 

A hegek megmaradása az adó és fogadó helyen ugyancsak nem kizárható, sokaknál a bőr vörös és kissé süllyedt marad, apró tűszúrásnyomok is láthatóak picit. 

 

 

A nagyobb baj azonban, hogy 

1. a hajbeültetés nem ad végleges megoldást, ha elől be is ültetnek, de hátul még tovább hullhat és akkor úgy nézhetsz ki, mint a Hollik - aminél talán már a kopasz, vagy 1-2 mm-s haj is jobb

2. igenis fáj, nekem legalábbis nagyon is fájt, pedig nem vagyok pityergős fajta

3. a műtét után a további hajhullás elkerülése végett szedett finasteride (pláne a dutasteride) komoly egészségügyi kockázatokat hordoz magában. 

 

Betettem már korábban ezt a videót, a pali magyarázza, hogy ő miért nem vállalta be a hajbeültetést, egyébként egy komoly csávó, érdemes megnézni a többi videóját is:

 

https://www.youtube.com/watch?v=rnIR8lAXztE

 

Végül pedig - hacsak nem kifejezetten olyan szakmában dolgozol - annyit, hogy a nőknek 30 felett már tényleg kevésbé az számit. 

Sokkal inkább azt nézik, hogy egészséges vagy, van egy normális egzisztenciád és kiállásod. 

Előzmény: skywalker75 (12739)
JohnAbruzzi9 Creative Commons License 2021.02.18 0 0 12742

Köszi, nekem M8 van. Legalacsonyabb fokon használtam eddig és úgy nagyon fájt már az 1 mm is, de akkor kipróbálom magasabbra állítva. Én is orvosi alkoholba áztatom előtte-utána. 

Előzmény: Fomate (12741)
Fomate Creative Commons License 2021.02.18 0 0 12741

Dr. Pen ultima A6 -ot vettem azt hiszem 2 hónapja, és messze az egyik legjobb vételem volt, mert:

 

- egyáltalán nem fájdalmas az 1.5 mm-es változat, ha a legnagyobb sebességgel használod (dermaroller meg dermastamp sokkal jobban fájt nekem)

- adnak hozzá 5-6 külön doboz tűt, amit kb 2-3x lehet használni, utána már érdemes lecserélni. Szóval ha 10 naponta használod, akkor 1 tű kb 1 hónapig elég, ami tök jó

- tölthető az egész, egyszerű a kezelés, tudod állítani a tűk mélységét (barátnőm pl arcára szokta használni a 0.5 mm-t)

- gyógyszertárban vettünk orvosi alkoholt (75%), és a kezelés előtt csak beledobom egy felespohárba a tűt és az alkoholt és hagyom 4-5 percig benne, soha semmilyen fertőzés nem volt

Előzmény: JohnAbruzzi9 (12732)
Gabivagyok11 Creative Commons License 2021.02.18 0 0 12740

Sajnálom Morreau a negatív tapasztalataidat. A parókát szerintem sem érdemes használni, lelkileg (és a bőrnek is) hosszú távon lényegesen több a hátránya, mint az előnye. Más kérdés, hogy egy jól kivitelezett műtét, megfelelő helyen nem mindg zárul rosszul. Korábban írtad, hogy a befogadó helyen is látszanak a nyomok? Az hogy? Képet esetleg (ha nem túl indiszkrét) tudsz mutatni csak a beültetett részről élesen?

Előzmény: Doctor Morreau (11939)
skywalker75 Creative Commons License 2021.02.17 0 0 12739

Akkor ezek szerint te nem vagy elégedett a beültetéssel? vagy lehet félreértettem, akkor bocs...

Hol csináltattad?

Előzmény: Doctor Morreau (12738)
Doctor Morreau Creative Commons License 2021.02.17 0 0 12738

A parókát szerintem felejtse el mindenki. 

 

Ma már egyre inkább máshogy gondolkodunk a testünkről, ha valakinek kihullik, akkor inkább hagyja a fenébe.

 

Ezt én saját tapasztalatból mondom, hajbeülti és fina kipróbálását követően. Túl nagy kockázat, rengeteg felesleges idő, pénz és energia az ember életéből ez a kettő is. 

 

 

Előzmény: smorgasbord (12729)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!