Képzeljétek! Szegény Skodrim hülye gazdája égve hagyta a lámpákat.Fényerő kb 1/4-es betolásra nem reagál. Vadi új vontató drótkötél, rugós, meg piros zászlócska a közepén. 30 méter után drót(!!) kötél elszakad. Na ez egy remek termék!!! Aztán bika, és beindul. Legközeléebb evvel kezdem, csak olyan macerás.....
Hát az tuti, hogy nem az Ecseri út környékén van, hanem egészen Pestlörinc végén. Amugy elmesélték, hogy nagyjából merree van, ugyhogy elvileg tudom elvileg..... :o)
10 kor kezdödik amugy
Az a kilenc órás találka végülis jól hangzik az Aral kutnál... Én ott leszek... De lehet, hogy csak 9:15-re fogok odaérni...
Basszus en se tudom merre van....Nekem mindenesetre van egy tippem, hogy az Ecseri ut es a Fradi palya kozott van.....nem tudom de ha valaki tudja irja mar ide fel!!!!
Ja bocs......es mikor kezdodik?????
Ha minden kotel szakad akkor hivlak delelott Adm aztan majd mekkeressuk......
Ja ha valaki olvassa es jon es nem tudja hol van ez az egesz akkor Vasarnap 9.00AM-kor talalkozzunk az ulloi uon levo aral kunal....annal amelyik a fradi palya utan es az ecseri elott van.
Egyáltalán nem untattál, szívesen segitek. A gyertya tipusáról nem feledkeztem el, csak el van utazva a srác, és nem a saját autójával ment, de jövő kedden jön haza, és akkor megnézi.
Kaptam egy új kipufogós cimet, becopyzom ide. Állitólag elég jó minőségben, és olycsón dolgoznak.
Sziasztok!
Ma reggel láttam a Duetsche Welle (DW) tévécsatornán, hogy az Octacia-t egy kicsit tuningolva gyártják. 20 szelepes DOHC moci 215 lóval, kicsit ültetve. A vége 230.
Tudtok vmi közelebbit erröl a szériáról?
Azért lesz erősebb, mert a vastagabb vezetéken kisebb a feszültségesés (lévén a vezetéknek is van ellenállása), és igy több jut az azzzóra. Tapoasztalataim szerint a Skoda foncsora birja a nagyobb hot, ujabb kocsiknal a foncsort sokszor muanyagbol csinaljak, azok viszont nem szeretik. Pl ugy halottam, hogy a Suzukik már a 100/80-as izzot is utaljak.
Én úgy tudom, hoyg a Favorit világitása már meg van relézve. De erről Stevie tudna bővebbet mondani... De szerintem meg van, mert már a GLS skodák és a Rapidok is relézve voltak.
Ezek szerint, ha egy combos izzót szeretnék betenni egy favoritba, ott is érdemes átkábelezni a pilácsot és relézni? Ha nem kérdezek túl hülyét, hogyan kell azt megcsinálni?
Régen nekem is volt Philips izzóm, sokan szidták, hogy milyen hamar tönkremegy, de nekem nem volt semmi efféle gondom. :o) Én a 140/100 as izzókat a Pólusban lévő Weber autosbóltban vettem, ugy egy év után égett ki az egyik. 1500 pénzd darabja. Az átkábelezés minden autónál ajánlott, a sima 60/55-ös halogén is jobban fog világiitani tőle. Ha nincs relézve a világitásod, akkor mindenképp csináld meg, mert a gyári fényszorókapcsoló nehezen fogja birni a gyürődést. Egyébként a Király utcai Tunsram mintaboltban is kapsz ilyen izzót, ott szerintem jóval olcsóbb.
A Fáy utca nemtudoménhányban van egy jó rugós, és a Keresztúri úton ha mész kifelé akkor balkéz felől is lesz egy!!!
Mennyit bír a super4?
Nekem kb 50000km óta benne van és semmi gond.
Ugyanúgy vagyok vele, mint a philips izzókkal azok is már, jó négy éve szolgálnak állandó használat mellett.
Egyébként hol lehet jó minőségű 140/100-as izzókat venni? Mindenképpen kell ehhez egy átkábelezés?
Ez a vezermulanc jo tippnek tunik, nem is gondoltam ra.
En arra tippeltem, hogy a ropsulyos elogyujtasszabalyzo
rugoja torhetett el. Azert nem szedtem meg szet, mert
optikus elektronikus gyujtas jeadoja van rajta, es emlekszek,
hogy annak idejen a negyagu csillag szaggatot fel kellett
ragasztani a tengelyre, es ha leszedem valoszinuleg
maradando karosodast szenved.
A masik kerdesemrol nincs tapasztalatok?
Irtatok valami fojtocsillagrol ami a porlaszto alatt van.
Egy Skoda konyvben olvastam, hogy a 120 L-ben ez
benne van, de a GLS-ben nincs. Probalta mar valaki
kiszedni? Mi lesz a hatasa?
Ez az orosz laktanya kb. helyet leirnatok egy kicsit
pontosabban ahol a vasarnapi buli lesz?
MrMester, örülök, hogy Te is jössz... Egyre többen leszünk :o) AMugy en a tpoicban elorebb lathato 120 GLS nek alcazott 105-os skoda :o) (A telcsiszámom amugy 06-30-202-6899)
Goortney > Ha már generálszerüség van a skodán, akkor: Bele kell dobni egy sportvezérműtengelyt, le kell köszörülni a hengerfejből, át kell fuvókázni a karbit (nagyobb fuvókák), rá egy sportpuff, bele egy elektronikus gyújtás, a legjobb a Favorité, és igy olyan 65 LE korul lesz. 105-ösre ennyit tudok mondani. Fogyasztasról nem tudok mit mondani, nem volt még szerencsém ilyen géphez.
Amugy nem sokkal többöl ha szerencséd van, tudsz szerezni egy Favorit mocit. Ugy két héttel ezelött ajánlottak egyet, 60 pénzért, volt benne 60 ezer km, papirokkal, teljesen korrekten. Csak jelenleg sajna nem volt felesleges 60 rugóm. :o(
NAGU > A gázadásnál csörgő ciripelő hang gyanusan laza vezérműlánc. Halgass Mr Masterre, csere, nem egy nagyon hatalmas munka, némi műszaki érzékkel és némi szerszámmal az ember otthon is meg tudja csinálni.
Nem tudjátok, hogy a Bosh super 4-es gyertya hány km-ert bir ki? Mostanában mintha egy picit lomhább lett volna az autó... Vegulis a gyertyakban benne van mar 20 ezer km, lehet, hogy ez a gond? (Na jó, meg ezenkivül az, hogy szegény moci átlépte a bűvös 140 ezer kilométert is :o)
A hétvégén átvezetékeltem a fényszorókat, közvetlenűl a generátortól hoztam egy szép vastag kanócot, megreléztem a fényszorókat (mondjuk a relézés eddig is jáccott). Tegnap este próbáltam ki elösször, háááát, izééééé. Jóval lejebb kellett állitani a fényszorókat, mert a 140/100-as izzóim ugy 100 méterre is eléggé világitottak (vigyorogtak a jelzőtáblák), és hazafeé elég sokan villogtak rám. Fölraktam a hütőrácsra még két ködlámpát, hát nem vagyok a látványtól elragadtatva, de talán annyira nem rossz... Elösször még rá se birtam nézni, mostanra már ugy ahogy megbarátkoztam velük....
Ma napom azzal telt, hogy nekiestem az első futóműnek, és kivágtam az első rugokbók másfél menetet. Jó jó, barbár megoldás, tudom, majd csináltatok rugókováccsal rugókat. Tényleg, nem tud valaki egy jó rugókovácsot?
A gyujtas ingadozas ellen nem tucc micsinalni....mert a sokdakon vezermulanc van es nem szij. Letezik ugyan olyan megoldas, hogy a lancot folyamatosan hidraulikus uton feszitik. Jo dolog ha nagyon nagy a terheles (tuning...) de meg egy hibaforras, ugyhogy verseny korulmenyek kozott nem nagyon hasznaljak mert kit erdekel ,hogy 1000km-erenkent kibasszak a lancot es ujat raknak be.
20 azert durva ugyhogy valoszinuleg le van lazulva a vezermu lanc. Sajna cserelni kell.
Bár nekem nem skodám van (volt a családban kettő is), de az autóm ugyancsak a keleti régióból származik.A 4 pólusú bosch gyertyákhoz lenne egy kis hozzáfűznivalóm - mivel én is azzal járok - , mégpedig az, hogy ha elektronikus gyujtásod, van akkor állítsd be a gyertyahézagot (minden póluson)0.9 mm-re! Sokkal szebben fog muzsikálni a motor nagyobb a szikra, tökéletesebb égés, ha jól csinálod akkor a gázadásoknál, finom érces hangot hallani.
A 120 L-em kicsit rangat, nem huz, gazadasnal enyhe
ciripelo, csorgo hangot hallat. Rossz gyujtasbeallitasra
gondoltam. Ha a gyujtaselosztot jobbra-balra allitom,
akkor csak rosszabb lesz. Tovabbi erdekesseg, hogy
ha stroboszkoppal nezem, akkor a gyujtasi idopont
0 es 20 fok kozott ossze-vissza ugral azonos fordulatszamon.
Tapasztalt mar valaki ilyet?
Mas. Irtatok valami fojtocsillagrol ami a porlaszto alatt van.
Egy Skoda konyvben olvastam, hogy a 120 L-ben ez
benne van, de a GLS-ben nincs. Probalta mar valaki
kiszedni? Mi lesz a hatasa?
Plzen? Ott a Skodanak csak a gepgyara van (eromuveket gyartanak, meg ilyenek, es a mai Skoda autohoz nincs sok kozuk). Ja es a pilzeni sor is onnan van, de az egy masik topik ;-)
Valoszinuleg Mlada Boleslav-ra gondoltal, ami egy kis iparvaros Pragatol 50 km-re eszak-keletre. Hatarozottan Dunaujvaros-szeru, de ujabban minden zold es feher. Na nem a Fradi miatt, hanem a Skoda kisebb-nagyobb uzemei, raktarai vannak lepten-nyomon. Meg egy par kaffa tuning-bolt.
mennyibol lehet szerinted folpiszkalni nehany lovat egy tizeves 105-os motorban? (es plane hol? marmint itt Bp. kornyeken, ne kelljen mar Plzenbe menni...)
szegeny motor sorsa ugyis valami generalszeruseg lesz lassan...
Azokat a szép lóerőértékeket már durvább változtatásokkal lehet elérni. Nagyobb fordulókörű főtengely, rövidebb hajtókarokkal: ettől nő a löktérfogat, sportvezérműtengely és egy hengerenkénti befecskendezés. :o) De ezek már durva dolgok... Mindenesetre tavasszal kicserélem a mocimat Favorit mocira, és ez mind mind bele fog kerülni szépen lassan.... :o)
Egy jó autószerelő meg tudja ezeket a dolgokat csinálni, sajna nem nagyon tudok senkit, aki konkrétan skoda tuningal foglalkozna. Majd ha odakerülök, a sajátomat én fogom megcsinálni.
Köszi az tanácsokat! A gyertyába valószínüleg most beruházok (ha megadod az adatokat Adm), de a kipufogó még várat egy csöppet magára. Azokat a szép LE értékeket a sportvezérműtengellyel lehet elérni, vagy milyen "furfanggokat" lehet még bevetni? Tudtok valami "profi" műhelyt itt budapesten, mert azt még senki nem írt!
Érdeklődj ismerősöknél szerteszét, sajna én nem tudok semmi jó tpiiet. Amugy attól, hogy 18 éves, átmehet hivatalosan is, de mondjuk lehet,, hogy kell rá költeni (pl azt a 15-20 ezret) Az én skodám tavaly 16 évesen simán átment a Mozaik utcában, tök hivatalosan.