Van egy AMD RX 470 4GB VGA-m( igen tudom, régi vga meg önmagában kevés is, de csak egyenlőre próbálgatom a bányászást), letöltöttem a Kryptex alkalmazást,az első két napban tök faszán ment minden, 25 MH/s körüli sebességgel bányászott, aztán egyszer csak lecsökkent a sebessége 10-11 MH/s-re. Frissítettem drivert hátha jó lesz, de semmi változás.
Már kipróbáltam mindent, rendszergazdaként indítottam a Kryptexet, driver frissítés, de semmi változás. Esetleg bármi ötlet, vagy segitség hogy mit csináljak hogy újra 25 MH/s sebességel bányásszon?
2013 márciusában nyitottam fiókot az mtgox.com-nál. 2013.03.29-én 1 BTC 69,9 Euró volt. Ma 38.752 Euró, azaz az akkori árfolyam 554 szerese.
Még 2013-ban elloptak tőlük 850.000 bitcoint, emiatt a cég tönkre ment. Nekem csak a pénztárca nyitásért ingyen kapott krypto pénzem volt, ami elveszett. Szerencsére nem utaltam be, nem vásároltam bitcoint. Mi van, ha utalsz, de azután nem érhető el a bitcoin tőzsdéd, a pénzváltód, vagy ami a pénztárcádat kezeli? Nagy nyereség, nagy kockázat? Vagy átverés?
Szerintem a korrekció nem lényeg. Nem azt kell eldönteni, hogy a Bitcoin egy jó üzlet-e vagy sem, hanem azt, hogy átverés vagy sem. Ha átverés akkor nyilvánvalóan nem jó üzlet és akkor nem szabad a közelébe se menni. Ha nem átverés, akkor viszont egy működő modell. Ugyan rettentő volatilis, de ez pusztán azért van, mert a tulajdonosi réteg nem elég széles és nem elég homogén. Egy felmérés szerint (50.000 amerikait kérdeztek meg) az átlagemberek 80%-át nem érdekli a Bitcoin és nem tervez venni, a befektetőknek ugyan ez kb 70%-a. Látszik, hogy a jelenlegi állapot csak nagyon az eleje valaminek és minden ciklusban (ami 4 évenként jön kb a halving után) egyre népeszerűbb és egyre drágább lesz a Bitcoin. DE ez nem a lufi hatás, hanem pusztán az emberek egyre szélesebb körben ismerik fel, hogy igenis van érték amögött ha valamiből véges darabszám létezik. Egy olvan világban, ahol vég nélkül nyomtatják a fiat pénzeket ez érték lett. Ha 2008-ban nem ezzel válaszolt volna a FED a válságra és menti ki a bankokat akkor talán Satoshi Nakamotónak eszébe sem jut a Bitcoint megcsinálni. Ő nem megváltani akarta a pénzügyi világot csak alternatívát nyújtani arra, hogy amit elérünk az életben, az mindig érték maradjon. A FIAT pénz nem érték hiába van mögött egy állam. Csak nézzük azt, hogy az én szüleim havi 3000-4000 HUF-ot kerestek, mikor dolgozni kezdtek, én ezt most kevesebb, mint egy óra alatt megkeresem. Miért természetes az, hogy 40 évvel ezelőtt 1 hónapnyi verejtékes munka a TSZ-ben ma 1 munkaórát (sem) ér? Miért természtes az, hogy ha valaki pénzt keres akkor azon kell gondolkoznia mibe fektesse, mert ha a párna alá teszi egyszerűen menthetetlenül ELÉRTÉKTELENEDIK?! Ugye, hogy bicskanyitogató? Ezt teszi az állam az értékeinkkel, így becsüli a munkánkat. Az az állam, ami mögött állítólag van "valami" és ez adja a FIAT pénzek értékét.
Nos én nem buzdítok senkit kriptovaluták vásárlására, mert jelenleg én is azt gondolom, hogy a nagyrészük átverés. Mindenki a saját vérmérséklete szerint kell, hogy megismerje, belevágjon vagy épp távol maradjon ettől a világtól. De ha a Bitcoin NEM átverés, akkor venni kell. És nem azért mert a most befektetett 100 Ft majd 1 milliót ér 1 hét mulva hanem azért, hogy a most befektetett 100 Ft-on meg lehessen 30 év múlva is venni azt, ami most 100 Ft-ba kerül.
Anthony Pompliano, a Morgan Creek Digital Assets társalapítója és partnere szerint az évtized végére a bitcoin 500 000 dollárt érhet el, és érménként végül elérheti az egymillió dollárt.
valamikor kell jönni korrekciónak, egyébként a 10 évet egy éven belül letudják
NA,akkor szaladj a 106 khuf-oddal, és vegyél bitcoint ! Sőt,ha igazán okos és tökös vagy,most jól eladósodsz,felveszel 0-5 %-os kamaton valahol egy kis zsét, és azon is bitcoint veszel. Hiszen úgyis csak feljebb fog menni ! Sőt igazából a forint is csak gyengülhet,ezen szinte nem is lehet bukni ! :)
Egyébként a blog írója évek óta ír kripto témában szakmai jellegű spotokat. A szkeptikusoknak mindenképp érdemes átrágnuik őket már csak a tisztánlátás miatt. Nem azért, hogy bármit vegyenek hanem, hogy egyáltalán megértsék mi is valójában a blokkchain illetve a Bitcoin. Egyébként a blog írója a már korábban említett INLOCK projektnek (https://go.inlock.io/get/HSJXE44f5k). Igaz jelenleg érdeke a dolog, de már akkor is szakmai (jellegű) cikkeket (is) írt a témában mikor még ötlet sem volt az INLOCK.
A LEGNAGYOBB KRIPTODEVIZA SZÁRNYÁLASA TERMÉSZETESEN MAGÁVAL HÚZTA A TELJES KRIPTOPIACOT IS, AMELYNEK KAPITALIZÁCIÓJA PÉNTEK DÉLUTÁN TÖBB MINT 1650 MILLIÁRD DOLLÁR.
A BlackRock a világ legnagyobb alapkezelője bejelentette, hogy Bitcoinnal bővítették a portfóliójukat, illetve az ezen irányú bővítést folytatni fogják ha kell az arany kitettségük kárára. Konkrétan aranyat adnak el és Bitcoint vesznek helyette. Persze az arányokról nem volt szó, de azért ez merőben eltér attól az intézményi gondolkodástól, ami pár évvel ezelőtt még egy szimpla átverésnek titulálta a bitcoint.
Itthon bármilyen pénzügyi tevékenységet végezni szinte csak politikai kapcsolatokkal lehet. De ha az megvan, lehet saját bankod is. Ez itt még a Balkán és nem Közép-Európa.
Mondjuk én szívesen látnék olyan cégeket, amelyek megmutatják a bitcoin vagy bármelyik coin erejét az ökoszisztémán kívül. Amikor Mari néninek Pusztaszállásról hoz valami kézzelfogható előnyt a bitcoin. Majd ha ilyen cégek nőnek ki a földből tucatjával, akkor kezdődik a forradalom.
Igen, pont erről írtam, mikor ezt írtam: "Ez nem tudom azért van, mert minden áron a saját igazad akarod bizonyítani vagy a tárgyi tudás hiánya adja?". Összehasonlítod a Bitcoint és az Ethereum-ot. Kb almát a körtével. A Bitcoin kripto pénz, az Ethereum pedig egy hálózat, aminek a "pénze" az Ehter. A Ethereum lényege, hogy blokklánc alapú szerződéseket lehet tárolni a hálózatán. Ezek lehetnek alkalmazások, NTF-k bármilyen egyéb kriptovaluták (ERC-20 kompatibilis tokenek). Már ez is régi technológia, úghogy fejlesztik pl az ETH2-t.
Abban egyetértünk, hogy a kriptovaluták nagyrésze semmire nem jó. Mondjuk jelenleg a 8509-ből egy olyan 8450 semmire nem jó. De pl a Bitcoin, Ethereum pont azok, melyeknek igenis van haszna. Illetve ilyen hasznos jópár DeFi coin is. Van pl egy magyar cég, akik hitelezéssel foglalkoznakm az ő coinjuk az ILK. INLOCK (https://go.inlock.io/get/HSJXE44f5k) a projekt neve. Kriptovaluta fedezetre adnak hitelt illetve ha lekötöd a kriptodat náluk, adnak kamatot rá (merthogy ugye másnak meg kölcsön adják). 12 M USD értékű valutát kezelnek most. Kicsik még, de teljesen működő, átlátható modellel dolgoznak. Az emberek felveszik náluk a rövid lejáratú, fedezettel rendelkező hitelt és törlesztik azt. Biztosítással rendelkeznek, és egy halom minősítésük van. Persze lehet legyinteni erre, hogy hú hát kamu és tuti átverés meg lehúzás. De aki ezt mondja előtte szánjon rá egy fél órát, hogy megnézze az oldalukat és kicsit gondolja át a modellüket. Nem elképesztő gazdagodást ígérnek, hanem tisztességes kamatokat.
A második (Ethereum) kapitalizációja megközelíti a BTC-ét (kb. a negyede).
Semmi különleges nincs benne, fizetőeszközként megbukott, spekulálni lehet vele ugyanúgy, ahogy a 8509 kriptopénz közül bármelyikkel.
Most orrba-szájba kriptopénzt bányásznak, és kitalálnak újabb és újabb kriptopénzeket, aztán egy idő mulva rájön mindenki, hogy igazából egyik sem jó semmire.
A Bitcoin értéke mindaddig fog felfelé menni, ameddig a pénzügyi rendszerünk az inflációra, gazdaságunk az exponenciális növekedésre épül. A BTC ugyanis véges darabszámmal rendelkezik ez adja az értékét. Valójában a Bitcoin-t elítélők, lufizók (ahogy észrevettem) a témában a hiányos ismereteik miatt teszik ezt. W_B te 2013 óta tudsz róla, mégis képes vagy olyan dolgokat állítani amelyek egyszerűen nem igazak. Ez nem tudom azért van, mert minden áron a saját igazad akarod bizonyítani vagy a tárgyi tudás hiánya adja? Lehet ha a száraz tényekre támaszkodva egyszerűen elolvasod mi is valójában a Bitcoin már régen vettél volna. Én soha nem gondoltam, hogy majd megváltja a világot vagy igazságot teremt, vagy egyenlőséget. A Bitcoin teljes egészében megbukott mint pénz, kényelmetlen, pazarló, baromi rizikós, ha ellopják senki nem kártalanít, ráadásul 12 éves technológia ami egy ilyen szektorban évszázadoknak tűnik. Az értékét semmi más nem adja mint az, hogy 21.000.000 db lehet belőle. Sem több sem kevesebb. És ebből a 21.000.000-ból már jópár millió el is veszett ilyen-olyan okok miatt. Az értéke ennyi és nem több. De ez pont elég, hogy a mai világban amikor a FED észnélkül USD-t nyomtat ez érték legyen. A többi kriptovaluta pedig harcol, hogy valami értéket kapjon, mert arany is csak egy van, ahogy Bitcoin is csak egy lesz. Tökéletes példa volt erre a Picasso-s négyzet rajzolás. Ugyan ez a helyzet a Bitcoinnal, abból egy van a többi csak másolat. Lehet szebb, lehet tökéletesebb az a négyzet ha én rajzolom de nem vagyok Picasso szóval szart se ér, maximum a gyerekem dícsér meg, hogy ne legyek szomorú a fasza kis négyzetemmel.
"Nem tudom, hogy mi és mennyi lesz a vége... de van egy sejtésem: egy pár ember örülni fog, nagyon sok meg sírni! :-("
Ez minden piramisnál így van.
Mert gondolom azt a legfanatikusabb btc-"hívők" sem hiszik, hogy a végtelenségig megy felfelé az ára, és mára más az is látszik, hogy nem fogja átvenni a fiat money szerepét.
"Egy poén: most adtam el egy videokártyát 105 eFt-ért, amit 2019 októberében vásároltam 86 eFt-ért! Miért nem vettem akkor 8-10 darabot?!?!?! :-)"
A műkincs, kosaras kártya, autogram teljesen más dolog: azoknál az az érték, hogy csak kevés van belőlük, és nem lesz több, ugyanakkor van olyan rajongótáboruk, ami pénzt ad érte.
Ha Picassó fest egy négyzetet: műkincs, ha te fested ugyanazt: értéktelen festékpazarlás.
De a BTC se nem műkincs, se nem kosaras kártya.
Fizetőeszköz?
Egy átlag amerikai / európai a kiadásainak mekkora részét tudná fizetni vele?
És mi van pl. a műkincsekkel? Vagy az USA-ban oly népszerű kosaras kártyákkal, amikért akár több 10 ezer dollárt is adnak. Ezek mögött milyen "valódi" érték van?
Gondolom ezt a logikát a Dogecoinra is alkalmazhatjuk :)
De igazán csak azt szeretném jelezni, hogy totális zagyvaságokat írogatsz. Gyakran megesik, hogy az árfolyamok emelkedésével a befektetők egyre okosabbnak érzik magukat, de sajnos az IQ egy meglehetősen stabil érték.
Emelkedett a bitcoin? Mindenki tudja. WB tévedett? Azt is. Ha meg mondjuk jövő héten betiltják a bitcoin-t, akkor te fogsz hülyén kinézni. A lényeg, hogy egy fórum nem erre való. Ha van releváns infód oszd meg. De mások b...tatása, és zagyvaságok írogatása tök felesleges.