Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Adm Creative Commons License 1999.10.09 0 0 226
Köszi Stevie!

Várom a további szavazatokat, a pillanatnyi állás:

Sárga-Kék: 1-0 :o)

Vettem még két ködlámpát, szétszabdalom a hütőrácsot, és beleistallálom valahogyan :o)

Előzmény: stevie wonder (225)
stevie wonder Creative Commons License 1999.10.09 0 0 225
Sarga.
Előzmény: Adm (224)
Adm Creative Commons License 1999.10.08 0 0 224
Bocsi, kicsit nagy lett :o)

Aktuális kérdésem, milyen szinű legyen? Eddig a kanárisárga bűvolt el, de azon a bizonyos szlovák skoda lapon láttam egy királykék skodrit, és teljesen elbizonytalanodtam :o)

Akkor most sárga vagy királykék? :o)

Adm Creative Commons License 1999.10.08 0 0 223
Na itten van a ...... :o)

Adm Creative Commons License 1999.10.08 0 0 222
Szia Faqtya!

Persze, hogy érdemes :o) Első lépésként szerintem sportgyertyák, és egy sportkipufogó. Utána jöhet egy sportvezérműtengely, habár a favoritoknál ugy halottam, nem mindig megy simán a dolog. Egy barátomnak régen Formanja volt, sportvezérműtengelyel, és hidegen sokszor nem volt alapjárat, mert képtelenek voltak beállitani a karbit. Hoyg ennek mi volt pontosan az oka, avagy hogy a szerelő volt hülye, vagy nem, azt sajna nem tudom.

Előzmény: FAQtyA (221)
FAQtyA Creative Commons License 1999.10.08 0 0 221
Szasztok!

Először is új belépőként üdvözlök mindenkit! sok hasznos dolgot írtok ide, tetszik!

Másodszor pedig az volna a kérdésem, hogy egy '91-es FAVORITot érdemes "egy kicsit megvadítani" nem túl sok tőkével? Ha igen, milyen ötletetek van rá? Budapesten van erre lehetőség (megbízható műhelyben), vagy messzebre kell autózni érte?

Tanácsaitokat előre is köszönöm!

FAQtyA

Adm Creative Commons License 1999.10.08 0 0 220
Na megvan a hir:

Október 17-e A pestszentlörinci üllöi uti orosz laktanya 10 orakor szlalom rally

gyertek jó sokan :o)

Ha minden igaz, indulok is :o)

Adm Creative Commons License 1999.10.08 0 0 219
Járdaszegély? Ugyan már, fől a járdára. :o) Gyorsan mentem, hülye voltam. Nem kéne száguldozni, ez van, a hülye ember a saját kárából tanul.... Illetve nem tanul :o) AMuyg valaszthattam, vagy a jarda, vagy egy uj Micubishi... mivel a jarda üres volt, hát inkább az....

Vettem most két Debica téli gumit, nem tünik rossznak, habár hamarabb megcsuszik, mint a Savak. Na nem baj, majd telen :o) Jovo honapban meg veszek kettot. Aztan majd tavasszal ugyis mennek ra majd a hegesztett felnik.... 195/55 R13.... Na azzal már nehezebb lesz csuszkálni :o)

Előzmény: stevie wonder (218)
stevie wonder Creative Commons License 1999.10.08 0 0 218
Node Adi, hat mitol megy ki ket jo minosegu, keveset hasznalt gumi? Jott a jardaszegely is, vagy mi?
Adm Creative Commons License 1999.10.08 0 0 217
Latya, általában olcsóbb szlovákia, de amiért főleg ki akarok menni, van néhány optikai tuning, amit csak ott lehet kapni.

A szalomversenyek teljesen hivatalos dolgok, teljesen legális, nézőként ingyé van, ha indulni szeretnél, akkor asszem 1000 Ft nevezési dij van. A tanpoályákon szokott lenni, Mogyoródi út, Bécsi út, Mestr utca

Előzmény: Latya (K.L.) (215)
fd Creative Commons License 1999.10.08 0 0 216
Sziasztok!
Ezek a megmozdulasok fizetos akciok? Es tenyleg, hol vannak? A palyan, vagy mellette valahol? Hogy lehet odajutni? M3-ring kijarat? Mikor szoktak lenni?
Tudom, ne kerdezzek annyit... :-)
Stef
Latya (K.L.) Creative Commons License 1999.10.07 0 0 215
Tényleg Szlovákiaban olcsóbbak a cuccok? Nekem egy 5 éves élményem van, akkor Komarnoban valami 1200 Ft volt egy kipufogó, és itthon legalább a duplája. Aztán, hogy melyik volt gyári, melyik az utángyártott nem tudom, de 2 év alatt szétment a dob....
Egyébként nyáron voltam, ott üléshuzatot néztem 105-re, mert elötte itthon a Tesco, meg Obi boltokban kínált, bár a papírja szerint 105-ösre való huzat végül is nem jó a hátsó ülésre. Gondoltam ott már csak tudják mi a módi. Volt is, de ugyanabban az árkategóriában, Ráadásul amikor jobban kibontottam a csomagot, kiderült , hogy Magyarországon forgalmazza X kft........de azért megvettem..

latya

Adm Creative Commons License 1999.10.07 0 0 214
Latya> A gumifüstölés úgy történik, hoghy egyszerre kell nyomni a gázt és a féket. De a féket csak annyira, hogy épphogy ne induljon el a kocsi. Nem egy könnyű dolog, az biztos. :o) Könnyü legyilkolni a kuplungot, egy Ladásnak sikerült is.

Stewie> Még nem tudom, de a legjobb emberem dolgozik az ügyön :o) Ha van eredmény, majd irok :o)

Ma reggel sikerült legyilkolnom két gumimat :o( A történet: egy macska átsztzalad előlem a házunktól kb 100 méterre, az is igaz, hogy én se mentem lassan Ráadásűl a macska fekete szinű volt, és azt hittem, hogy a mi macskánk.... Két darab Sava Exact go to kuka.... volt bennük ugy 15ezer km.... A ....... :o(

Előzmény: Latya (K.L.) (212)
stevie wonder Creative Commons License 1999.10.07 0 0 213
Adm,

azt tudod, hogy Szlovakiaban hova kell menni?

Előzmény: Adm (209)
Latya (K.L.) Creative Commons License 1999.10.06 0 0 212
Ja tényleg az a sárga s100-as. A helyben füstölés az egyszerűen csak gyors indítás és aztán annyira felmelegszik a gumi, hogy alig tapad, és már csak helyben kapar? Vagy az első kerékre külön fék? (Na jó ez hülyeség..) Egyébként zöld skoda tényleg finoman ment, csak az azonosítás miatt jegyeztem meg.

Latya

Előzmény: Adm (211)
Adm Creative Commons License 1999.10.06 0 0 211
Ismerem mind a két embert, és amúgy én is ott voltam.

Na szóval, gumifüstőlés: Ha valakinek nem tetszik, nem kell végignézni. Akkor nem büdös meg egyebek. Egyébként, csak hogy tudd, a sárga skodás srác két olyan gumit füstőlt el, ami már eléggé el volt kopva, és egyálétalán nem volt már kár értük, a kukába kerültek igy is ugy is.

A zöld skodás srácot is ismerem, igen, magával vitte a gyerekét, megmutatta neki, hogy milyen, de egyáltalán nem ment veszélyesen. Nem kockáztatná a családja életét és biztonságát! Amuyg az a skoda egy sima 105-ös skodri, teljesen széria, semmi tuning. ja, és nem is versenyzett, csak uyg ment egy kört, nem időre ment.

Üdv...Ádám

Előzmény: Latya (K.L.) (210)
Latya (K.L.) Creative Commons License 1999.10.06 0 0 210
Vagy 2 hete voltam a mogyoródi úti tanpálya mellett, valami gyorsasági ügyességi verseny volt.A végén meg gumigyilkolás. Ez szokás?? Elég nem látványos, és szagványos volt....(nem láttunk a füsttől, és büdös..) Volt ott egy zöld Skodás , még a gyerekét is bevitte versenyezni, meg egy piros, aki elég jól ment. Valaki itt van közülük?

Latya

Adm Creative Commons License 1999.10.06 0 0 209
Leszedtem az összes képet... Hát vannak vad dolgok, ki kéne már menni szlovákiába bevásárolni :o)
Adm Creative Commons License 1999.10.04 0 0 208
Tegnap volt egy kis story.....

Ballagok, illetve gurulok hazafelé a skodrival, megyek föl az M%-re, padlógáz, gyorsul a gép, majd valahogy 130-nál nem akarodzik feljebb menni... semmi gyanus hang a motortól, hőfok rendben... Aztán otthon rájöttem, hogy mi volt: Én hülye nem csuktam be a csomagtartot, és igy elcseszte a légellenállást.. De a lényeg, hogy baromi nagy szerencsém volt, hogy nem nyilt ki nekem utközben.

Story 2: Megyek vissza az M5-re, az 5-ös uttól Gyál felé, és elgfelejtettem bekanyarodni (már megint túl gyorsan mentem), de mentem tovább, mert ott is volt egy tábla, hogy arra Budapest. Ok, megyek, valami eléggé alsóbrendü út, voot is rajta gödör rendesen... Na a lényeg, megyek a nagy semmiben, illetve erdőben, egszercsak nézem, egy macisajt az út szélén, lassitok, hogy akkor most hol a másik út? Utána meglátom, hoyg ez az út baromi kis szögben beletorkollik valami nagy utba, amin éppen egy kamion száguld felém... Satufék, hát elég kemény volt....

Adm Creative Commons License 1999.10.04 0 0 207
Szerintem 150-bol boven kijon a dolog, ha az auto amugy jo allapotban van, akkor erdemes megcsináltatni. Lakatost sajna nem tudok ajánlani, nekem most cseréltek sárvédőjavitóivet, végülis jól megcsinálták, csak egy dolog zavart, a javitóiv nem passzolt teljesen (én vettem), és ahelyett hogy fölhivtak volna, hogy akkor most mi legyen, végülis rászabták valahogy... Ha jó a javitóiv, sokkal szebb lett volna, ihy a jó kategoriába esett csak.
Előzmény: Latya (K.L.) (205)
MrMaster Creative Commons License 1999.10.04 0 0 206
Nagyon meleg!!!! :)
Előzmény: stevie wonder (203)
Latya (K.L.) Creative Commons License 1999.10.03 0 0 205
helló.
Kicsit nem a témához kapcsolódik, mert egy 13 éves 105 -ös családi autónál a tunning nem jó kifejezés...Szóval rohad a lelkem, küszöb mellett belül hátulról előre, meg csomagtatró tető. Azt gondoltam, ha valami normális lakatos klasszul megcsinálja, meg lefényeznlém, még kitartana néhány évig. A többi részével nincs különösebb gond, arra volt szerelő, és vittem is sűrűn (Németh Endre, Rákospalotai határút). Szerintetek megéri megcsináltatni? Lakatos még nem látta, mert mindenki elküld a fenébe, és 3 hónap múlvára vállalnak. Én olyan 150-et szánnék max a dologra, mert ennyiért meg a kocsi jelenlegi értékénél nem hiszem , hogy jobbat kapnék.
Szóval valami normális lakatost tudnátok mondani? (Az ár egyébként kb OK?)

Köszi

Latya (a kevéspénzű..:( )

Adm Creative Commons License 1999.10.03 0 0 204
Vizbefecsi: Én is jó dolgokat halottam felőle, ismerek is a netről egy srácot, aki egy 110-es skodriba beépitette, majd előkeresem a gyakorlati megvalósitást, és kirakom ide. Aze ygetlen nehézkes dolog benne egy megfelelő fuvóka beszerzése. Állitólag permetezőgép fuvókája nagyon tuti :o)

glb, köszi a választ az antennával kapcsolatban, egy kis álló, de szerintem valahogy az egész kocsin hülyén néz ki :o( Lehet, hogy veszek inkább egy szélvédöre ragasztható döntöttet...

Stewie, csak röpke pillantást vetettem az oldalra, de ugy látom, van néhány király gép (néhányat amugy már láttam egy másik cseh oldalon)

Előzmény: glbtech (202)
stevie wonder Creative Commons License 1999.10.02 0 0 203
http://skoda.panda.cz/fotogalerie2.php3

Ne felejtsetek el, kitol hallottatok eloszor!!! ;-)))

glbtech Creative Commons License 1999.10.02 0 0 202
Na szasztok.
Szoval Feliciabol van 1.3-as hengerenkenti befecskendezos, integralt gyujtotrafoval, erre mondjak hogy a 130-as blokk, de ranezesre azert vannak kulonbsegek az ontvenyek kozott. Van 1.6-os, az kozponti befecskendezos, de az mar VW motor. Na meg ugye csinaltak asszem 1.9-es ( de lehet hogy nem 1.9-es )dieselt is, de ezt en meg csak szalonban lattam, de teny hogy letezik. Ezek eddig mind a regebbi maszkosok voltak, nem az oktavia elejuek. Az ujakbol nem tom mi van, de gondolom ehhez hasonloak.
Alkohol es viz... Alkoholt nem nagyon erdemes szerintem, bar nem tudom, lehet hogy kicsit jobban megy, de ami az igazi az a VIZBEFECSKENDEZES. Hasznaljak a DTM es a Forma-1 -es motorokon is, sot a Rallyeban is. A LADA topicban lehetett egy cimet talani ahol egy srac beszamolt a tapasztalatairol, de a lenyege roviden : A szivotorokba kell befecskendezni a vizet, jol elporlasztva termeszetesen ( ha jol emlekszem akkor a benzin 10-15-odet ) es ezt a motor beszivja. A hatasmechanizmusa pedig : 1, huti a bearamlo kevereket, mint egy intercooler, de ami sokkal tobbet szamit : 2, az egesterben a robbanaskor gozze valik, ami nagy tagulas, igy megnoveli a nyomast a hengerben -> nagyobb nyomatek illetve teljesitmeny. Mindezt ugy hogy nem kezd kopogni a motor, mert a huto hatas miatt nem lep fel ongyuladas.
Ami tapasztalatokat olvastam eddig : alacsonyabb fordulaton nagyobb ero, kesobbi visszakapcsolas, de magasabb fordulaton is erezheto kulonbseg. Majd megprobalom elokeresni a cikk cimet, es ideteszem.
Antenna szerintem ha fuggoleges es nem dontott akkor tetokozepen a legjobb, ha dontott akkor vagy egeszen a szelvedohoz kozel a teto elejen (vigyazni, mert ott van egy keresztmerevito amit nem egyszeru atfurni, mi is szivtunk vele...hi) vagy a hatso szelvedo felett egeszen a teto vegen. De feltetlenul a kocsi kozepen hosszanti szimmetriatengelyen legyen, mert szelre kirakva borzalmas tud lenni, es ne is doljon oldalra, mert az meg borszasztoan igenytelen. Na ennyi...
glb.
tuddki Creative Commons License 1999.10.01 0 0 201
Hali!
Nekem egy 1995. októberi Felicia LXi-m van (68 LE) és ez még mono-motronic-os, vagyis központi befecskendezéses.
Egyébként a Favorit utolsó szériája, (vagy csak a Formanok?) készültek a közp. bef.-el és a Felicia 1997. elejéig. Utánna kapott a Felicia hengerenkénti (MPI - Multi Point Injectiom) Siemens SIPMOS befecskendező rendszert. Ezzel is maradt a régi teljesítmény (40kW és 50kW), de 5-10 Nm-rel nagyobb nyomatékúak lettek és alacsonyabb fordulaton érik el a max. nyomatékot.
Ha rángat vagy egyeb mas probléma van a bef. motorokkal érdemes megnézni az elektromos csatlakozásokat is a motorelektronika kornyékén, különösen a befecskendező szelep környékén (hőmérséklet stb. jeladók csatlakozói.
Olyan hibám volt, hogy néha hidegen leállt: a szívócsőben lévő hőmérséklet szonda csatlakozóját megtisztítva+WD-40 szinte tökéletes lett.
A gyorsításkori rángatás többek között lehet a lambda szonda szennyezettségének hibája is.
Remélem segítettem valamit.
Előzmény: Adm (199)
Adm Creative Commons License 1999.10.01 0 0 200
Az nem okoz gondot, hogy abban a bizonyos alkoholban van 4% viz.

1. A benzinben eleve van egy kis viz.
2. Az alkohol megköti a vizet, amikor vizes benzint tankol az ember, akkor egy pici denszeszt, és az megköti a vizet, ami igy az alkohollal geyütt elég.

Na asszem majd kipróbálom a dolgot, jövő héten veszek alkoholt.

Adm Creative Commons License 1999.10.01 0 0 199
A Feliciák készültek hengerenkénti befecsivel is. Ez tuti!. Központi nincs belőle. Na ez már nem tuti.

Az én skodrim most lesz fényezve egy vagy két hét múlva, és kanárisárga szinü lesz :o)

Szerintetek: Egy 105-os trapézlámpas skodán hol nézne ki legnormálisabban egy rádiótelcsi antenna? Nem tudom eldönteni.... :o(

MrMaster Creative Commons License 1999.10.01 0 0 198
200.
MrMaster Creative Commons License 1999.10.01 0 0 197
Szia Szabi!!!!!

Miujsag??? Szepen atalakitottam a skodat.... jol szalad! lattad mar?

mi van veled?

Előzmény: Szab (196)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!